Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София

petinka , Става въпрос за шампоан .
Виждала съм парабени на съдържанието върху нашето  шише.
Най вероятно беше този продукт : http://apteka.framar.bg/30001114/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5% … 200-%D0%BC%D0%BB-
Ето и съдържание  на друг техен продукт  :
На дермо-почистващия гел на Мустела в съдържанието пише:
sodim methylparaben
methylparaben
butylparaben
ethylparaben
propylparaben

от тук  : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476927.0

Сори, ама малко ще поспоря за козметиката на Мустела, защото вчера препрочетох поне още 5 ПЪТИ съдържанието на опаковката на нашия дермо-почистващ гел и каква ли не инфо в нета и не открих такива съставки!!! Crossing Arms Пише Paraben free, което означава, че няма! И нека да не остават майките, които са се спряли на тази козметика, с погревно впечатление Naughty Защото информацията, която си извадила, е от няк'ва форумка, дето не е и дала обяснение от къде я е взела! И как тя го е видяла това в съдържанието, а в мойто съдържание не го пише?

Сега се връщам да ви изчета.

# 181
  • София
Цитат
Току що се обадих в МЦ където ми следят бременността да попитам за ЖК и ми казаха, че е отменена заради грипа, но да отида да си взема болничния, който официално започва от днес.
В тази връзка да попитам, 45дневния болничен преди раждането наведнъж ли се плаща от НОИ или първо ще ми преведат сумата за февруари, а на следващия месец за дните през март newsm78

Jozzy, първо ще ти изплатят дните за февруари от нои, а след това тези за март Peace

# 182
Ох мами много съм разочарована  Confused заради тази грипна епидемия втора седмица немога да отида на консултация и да видя бебчо нито мога да си взема и документите за 45 дена преди раждане защото  и това сега неможело да се издава  smile3515 но най ми е мъчно че не мога да видя колко е пораснало мъничето доки каза евентуално другата седмица  а  аз съм  и с предменсруални  болки  и леки контракции и ми  е много криво  ама стига съм ви занимавала лек ден на всички  Hug

# 183
Ох, четох, четох и много тъпо ми стана това с козметиката!
Нека всяка майка ползва това, което й хареса. Всяко бебе е различно и съответно понася различна козметика. Я стига с тези Веледи, Бюбхен и пр. Стига рекламация на марки! Това, че някое си бебе се обринало то Джонсън не означава, че и моето ще се обрине. И това, че първото ви бебе е понасяло един каква си козметика, не означава, че на второто ще му влияе по същия начин.

И да, аз съм взела олио на Джонсън, крем за посичане на Джонсън, шампоан 2 в 1 на Бюбхен, просто, защото искам да пробвам различни марки.
Ако има проблем - сменям и това е.

Били
, ти къде ще си записваш детето?От къде си? Аз вече съм избрала лекарка.

# 184
Жени , направила си много добър избор на лекар (не го познавам лично, но която приятелка питах за Шейново или Токуда - той преди е бил там-всяка казваше неговото име) въпреки че изборът на лекар е страшно индивидуален. Дано и на теб ти допада  Hug
Момичетата от София - нали вчера по новините казаха, че отменят грипната ваканция на децата, но за ЖК и ДК нищо не спонаха - дали все още е отменена?  newsm78 Аз в петък трябва да си взема болничния и за това питам.
За козметиката аз още не съм решила твърдо, но може би Бюбхен. Не съм вманиечена на тема БИО, но ако се появят проблеми с кожата на бебка, тогава ще търся нещо друго.
А за банята и аз мисля да е всекидневна, но използването на препарати ще реша от самото бебе, тъй като нашия татко е с ужасна кожа и ако не се къпе по 3 пъти на ден с нещо изсушаващо става  smile3505 А аз пък ако 2 пъти в деня ползвам дори и само сапун за тялото, то почва да се лющи, за това се къпя аз самата веднъж в деня само с вода и веднъж с козметика, така че бебчо ще ми покаже от какво има нужда.

# 185
  • София
затова освен еднократната помощ за майки студентки ми се полагат и другите помощи - 45 дни преди термина 150 лв еднократно, 250 лв при раждането, 2880 като студентка и освен това по 100 лв на месец социални помощи, защотоняма да имам право на майчинство първата година. Така че ако има и др в това положение да си интересуват какво им се полага. Аз вече си взех болничния преди термина и тази седмица ще подавам документи за първата помощ.

Илияна, би ли споделила после какви документи искат за еднократната помощ за бременност (150 лв) и до кога се подават, защото мисля, че и аз мога да се възползвам от нея, заради ниската ми заплата? Peace От вчера вече съм болничен и мога да пристъпя в действие. Wink
Валари, и мен ме сърбят зърната (не постоянно, но като почне, не се търпи Crazy ), явно е нормално. Веднъж ги мазах с крем за зърна и помогна.
За София-град май отмениха вече карантината и се провеждат ЖК (поне в нашата поликлиника - 23 ДКЦ). Вчера д-рката ме върна, но днес минах на консултация, изследвания, взех си болничен. Наш бебо си е с главата надолу слава богу,не се е въртял повече, диаметъра на главичката е 9,63 см. и д-рката каза да чакаме голямо бебе. Grinning На този изтерзан ехограф толкова се видя. За повече инфо - другата седмица на частно. Mr. Green
Аааа и да не забравя - Някой може ли да ми препоръча добър педиатър в района на кв. Хаджи Димитър, Сухата река?

# 186
  • София
Ох, четох, четох и много тъпо ми стана това с козметиката!
Нека всяка майка ползва това, което й хареса. Всяко бебе е различно и съответно понася различна козметика. Я стига с тези Веледи, Бюбхен и пр. Стига рекламация на марки! Това, че някое си бебе се обринало то Джонсън не означава, че и моето ще се обрине. И това, че първото ви бебе е понасяло един каква си козметика, не означава, че на второто ще му влияе по същия начин.

И да, аз съм взела олио на Джонсън, крем за посичане на Джонсън, шампоан 2 в 1 на Бюбхен, просто, защото искам да пробвам различни марки.
Ако има проблем - сменям и това е.

Били
, ти къде ще си записваш детето?От къде си? Аз вече съм избрала лекарка.

Валари, не се тормози, в крайна сметка всеки сам преценява.Това си преценила и това си купила.Различни хора различни мнения.Вкуса близнак няма и затова не се тормози излишно Peace

За консултацията-би трябвало да няма проблем вече Rolling Eyes Децата от днес са на училище, съотвенто и жк след като няма епидемия в София.

# 187
Здравейте слънчеви мами!!!!!

Искам да попитам, има ли някой от вас, който няма да се възползва от 45 дневния болничен преди раждането?????? Мисля да не го ползвам и незнам дали това ще ми се отрази по някакъв начин на майчинството и дали няма да ми направят проблем в НОИ.
Аз чакам с нетърпение срещата с бебо на 14 февруари, когато съм на ЖК !!!!! Hug

Относно козметиката за бебчетата - невиждам защо се вманиачавате толкова???? Какво му е на БОЧКО???? Аз съм ползвала с баткото и искам да ви кажа, че не отстъпва по качество на прехвалените марки. Прибегнах към него, защото баткото се обрина от олиото на Джонсън. Ползвала съм и Бюбхен, но БОЧКО ми допадна много.

Усмихнат ден ви желая!

# 188
Аз не мисля че е станало кой знае какво, някой пита ква козметика, другия отговаря.
Ако мислите да продължавате да пишете в тази тема, няма нужда да се успокояваме взаимно.
То е ясно че всеки ще си ползва каквото прецени, както и това че ще пише в интернет пространството каквото прецени.
Козметиката не е първи и далеч не е последен спор който ще се води тук, а в крайна сметка за какво е тази тема, само за здравей и целувки?
Засега още даже не сме тръгнали да се мерим коя е по добрата майка, а това го има винаги в такива форуми.
Едната кърми до 3 години и мисли че е героиня.
Другата не дава пюрета, а готви сама и мисли че е по добрата и повече се грижи за бебето си от тази дето купува.
Тази дето купува био се лъже че ще възпитае по здраво дете. Едната ползва Памперс другата пелени за многократна употреба и се бие в гърдите че запазва околната среда.
Света е шарен, а какво му е интересното ако е обратно.
Така  че що да не спорим, стига да не се дразним една от друга, стига тези които имат възможност и да са видят после не се подминават.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 14:30 от г-жа Стихийно бедствие

# 189
ЗДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА.Аз вчера бях на преглед вече сме 2.201кг.Преди месец бяхме 1.180кг.Дадоха ми списъка от болницата.операцията ми ще е около 04.02.2011 или 05.02.2011.СПИСЪКА Е.
Нощница-1бр.
2.Чехли-1бр.
3.Дамски превръзки
4.Лъжица-1бр.
5.Вилица-1бр.
6.Чаша-1бр.
7.Тоалетни принадлежности.
8.Тоалетна хартия
9.Памперси за новороденото-10бр.
10.Памперси за майката-5бр.-тип гащи.
11.Помпа за кърма.
12.Водоустойчиви лепенки-3бр.
13.Аулин-5бр.
14.Фамотидин-2таблетки-вечерта преди операцията
          Документи
1.Лична карта.
2.ЛАК(личен амбулаторен картон).

# 190
  • София
мерките за килограми от ехографските прегледи са ориентировачни, и не могат да бъдат точни, както и тези 200 гр., за които пишеш, че бебо наддава за 1 седмица, са осреднена стойност. Всяка бременност и бебче се развиват по индивидуален начин. Най- важно е всичко да е наред с мама и бебе. А дали ще е 3500, или 3000 гр. детенце немисля, че е от такова значение. Колкото до това дали прегледа е правен на 2д, 3д е въпрос на техника, но най- важно е умението на лекаря Peace

така си е  Peace.

jozyy, препоръчвам ти ето това бельо за бременни и кърмачки. Аз и в момента ползвам сутиена за кърмене - много е мек и удобен и само той ми става вече.

За сърбежите: и за тялото, и за гърдите много помага мазането.

За болките при пубисната кост: нормални са, идват от разместването на тазовите кости. Имала съм и с предишната бременност, и сега имам, повече са отдясно. С тази май започнаха по-рано, но като че ли са по-търпими.

За козметиката: За дъщеря ми съм ползвала Бюбхен - мляко след миене, олио за масаж. За миене най-удобни са геловете 2 в 1 - за коса и тяло с помпа, за да може да се взима с една ръка. Тя не е имала проблеми с кожата, за щастие, и досега си ползваме Бюбхен. Дупето мажа с един крем Павлодерм, кремче с невен и витамини А и Д. Който ще има момиче и не е чел за срастването на лабиите при момиченцата, да прочете, ще му е полезно. На нас този крем много ни помогна в този случай.

За бебето вчера под ваше влияние влязох в една аптека и оставих над 100 лв, взех неща на Веледа - за мазане, за миене, че и подаръци ми дадоха. Взех и бадемово масло и една Павловича мас, май е подобна на Павлодерма, макар и по-скъпа. Ще видим как ще му се отрази на бебето.

То на всички е ясно, но и аз да кажа. Малко е смешно, като слуша човек такива окончателни приказки: Аз ще правя с бебето това, бебето ще прави онова. Всички тези неща ще ги видите дали ще станат в последствие. Ти си мисли как ще правиш разни неща, то ако не ги понася, ще трябва да смениш тактиката. И колкото по-бързо я смениш, толкова по-голямо спокойствие ще имат всички.
Ето пример с дъщеря ми: на 3-4 месеца е, доспива й се навън в количката и аз си викам, ще я уча да спи в количка, като й се спи, ще заспи. Обикалям градинката, бебето реве, та се къса, хората ме гледат, а аз упорито я возя и се надявам да заспи. Е, след 40 минути рев заспива изтощено, спи 40 минути, събужда се и пак рев  ooooh!. Ами не си струваше нервите, купихме кенгуру и си спеше в него навън. Та така, не се заричайте много-много  Wink.

# 191
Здравейте сладурки  Hug

ahoney   bouquet

Честити покупки на всички мами, страхотни са  Hug

Честито и на всички които са видели сладурчетата си, аз май и тази седмица не е много сигурно дали ще го видя  Confused с тази грипна епидемия оффффф. Аз болничния още миналата седмица трябваше да си го взема  ooooh! Сега се обадих в болницата и ми казаха че все още са в карантина и да се обадя евентуално утре  ooooh!

Каталиас и на мен ми се вижда много багажа, но ти си знаеш  Peace важното е в този момент да се чувстваме добре.

radostani не се вманячавай за кг. на бебо  Peace всичко е много относително. Бебетата растат с различна скорост, така че не го смятай това са само средни стойности  Peace

donika28 Това е много неприятно, надявам се бързо да се оправи  Praynig  Praynig  Praynig

hick добре дошла   bouquet   bouquet   bouquet

За сутиените аз няма да си взимам, както и предния път ще ползвам тези спортните къси потничета много ми бяха удобни и не ми стягаха  Peace

За козметика  Mr. Green в крайна сметка всеки сам ще си реши. Колкото хора толкова мнения  Peace така че е нормално да спорим  Joy както е казала и г-жа Стихийно бедствие

# 192

Аааа и да не забравя - Някой може ли да ми препоръча добър педиатър в района на кв. Хаджи Димитър, Сухата река?
petinka аз живея в Сухата река,но педиатъра на дъщеря ми,чак да я препоръчам не бих  Simple Smile абе върши си жената работата,но наистина добър педиатър в района е д-р Масларски от болница Вита,ходили сме по спешност при него и наистина си разбира от работата,само че при него предполагам че консултациите са платени

# 193
  • София

Цитат
ЗДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА.Аз вчера бях на преглед вече сме 2.201кг.Преди месец бяхме 1.180кг.Дадоха ми списъка от болницата.операцията ми ще е около 04.02.2011 или 05.02.2011.СПИСЪКА Е.
natali05225  , 04. или  05.02 ли ще ти е секциото? newsm78

Цитат
Ако мислите да продължавате да пишете в тази тема, няма нужда да се успокояваме взаимно.

Г-жа стихийно бедствие- в спора се ражда истината, но не виждам нищо лошо,че се успокояваме една друга.И според теб, трябва да Не пишем в темата ако мислим да се успокояваме ли?

# 194
Абе момичета,не рискувайте с тоя Джонсън,това е супер долнопробна козметика,която се предлага в магазинната мрежа във всяко едно дюкянче,по принцип не обичам да се бъркам в избора на другите,но тази козметика още от преди 8г.когато се роди дъщеря ми беше отквърлена от другите майки които се бяха "опарили",по-добре Бочко,сто пъти по добре даже,преварен зехтин или всичко останало,което е изпитано

Общи условия

Активация на акаунт