Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 210
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
ЗДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА.Аз вчера бях на преглед вече сме 2.201кг.Преди месец бяхме 1.180кг.Дадоха ми списъка от болницата.операцията ми ще е около 04.02.2011 или 05.02.2011.

да не би да имаш предвид 05.03   newsm78

Аз пък съм ЗА да спорим, в крайна сметка е нормално.   Peace Така всяка ще намери за себе си правилната посока, независимо от това дали мнението и съвпада с моето или не. С каката когато бях съм срещала какви ли не дървени философи по градинките  Whistling И понякога е много объркващо, а тук има достатъчно мами, макар и с различни мнения  Hug които ще отговорят и така  ще намеря решение за себе си  Hug

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 15:36 от mama_vessy

# 196
  • Кукуландия
Здравейте коремчета!

Аз лепнах някакъв вирус, вчера беше ужасен ден - цял ден лежах и не можех да стана. Сутринта започна с ужасни режещи болки в корема, а вечерта завърши с температура, през останалото време просто се чувствах като парцал Tired На всичкото отгоре към 10 вечерта се реших да звънна на моята лекарка да я питам какво мога да вземам заради температурата, а тя преди да ме е чула за какво става дума започна да ми говори назидателно как можело да и звъня толкова късно и т.н. Close Като разбра ми вика, "А, за това може, аз помислих, че за нещо друго ми звъниш." Интересно какво ли е това друго нещо като досега никога не съм и звъняла за нещо различно от това да си запазя час за поредната консултация. Абе разочарована съм. Да не говорим, че на мен ми каза, че мога да пия аналгин, а имам информация, че на нейна племенница преди няколко месеца в подобно положение е казала, че аналгин не може да се пие.  ooooh!
За щастие днес се чувствам само отпаднала и ми е леко лошо, но се търпи. Бонуса е само средно силна болка няколко пръста над опашката, май дисковата била там  Crazy
Аман!

За мазането след баня аз ще използвам мас без сол Mr. Green Натурален продукт, който майка така или иначе ще превари, за да е още по-добре за бебчо. Ако нещо не му хареса ще мина на студено пресован зехтин. В началото докато му падне пъпчето и зарастне съм решила да го "къпем" директно на чешмата. Купила съм сапун тео бебе и шампоан, но не мисля, че ще влязат в употреба в първите месеци след раждането.

В петък сме в София на консултация и нямам търпение да видя бебчо, както и пола - дали все още е момче  Mr. Green Живот и здраве ще се видя и с Д-р Панова, за да говорим за раждането и да ме прегледа. Интересно ми е дали и тя ще си има отделна такса от 350те лева  newsm78 Стискам си палци да няма  Mr. Green  но и да има ще трябва да си я платя. Нямам време да търся друг лекар, нито да ходя по допълнителни прегледи.  Tired

Един въпрос: Мамите от София - трябва ми аптека в центъра, около Графа/Витошка, в която мога да си купя Арника. Или около Тина Киркова, ако имате информация. Тук във Велинград обиколих няколко аптеки, но във всичките ми казваха, че не предлагат хомеопатични лекарства.  Crossing Arms

# 197
Цитат
ЗДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА.Аз вчера бях на преглед вече сме 2.201кг.Преди месец бяхме 1.180кг.Дадоха ми списъка от болницата.операцията ми ще е около 04.02.2011 или 05.02.2011

Да не е 04.03 или 05.03.2011  Wink

Опс, newsm78,mama_vessy,повторила съм те Embarassed

# 198
Момичета и аз да се отчета за днешната консултация. Всъщност аз бях вчера на ЖК, ако може да му се каже въобще, че такава имаше. Всъщност си взех само болничния лист за 8 дни- така ми се падаше и сега в понеделник пак ще трябва да ходя, за да си взема и този за 45-дни. За пореден път се разочаровах от въпросния мед. център , в който ходя. Докторът каза, че сме щели да си останем с прегледа от 4.01, защото сега като се водело епидемия- не знам си там нямало да ме прегледа. А аз да ви кажа от 2 дни ( днес вече не де) почти не усещах бебо да се свижи, едвам- едвам го чувствах и се надявах, че поне ще му види тоновете- ДА, ама НЕ Sad Sad Sad. Днес обаче вече не издържах и се обадих на доктора, при когото мисля да раждам и който ми води на частно цялата бременност от самото начало.  Wink За моя радост успя да ме намести между другите си ангажименти и ме успокои, а и бебо днес си беше много активен.  Hug Hug Hug Каза ми, че по данните на ехографа само главичката ми се виждала по-голяма за 32-33 седмица, но пък това не означавало, че НЕДАЙ БОЖЕ  е някаква аномалия, а нещо срещано, още повече, че това определено няма как да са истинските размери- все пак всеки ехограф дава разлика от реалността. Даже за разлика от предишния път накрая ми даде термин на 22.03, а на предишния преглед беше на 17.03. Наддали сме за 2 седмици с около 200-220 грама и сега сме 2500- май ще сме големички  Laughing Laughing Laughing А, забравих да напиша, че докторът каза, че е съвсем нормално да усещам бебето по-рядко, защото има и по-малко място да се движи. А и каза, че може би е спяло през цялото време, особоно ако ми е било паднало кръвното или съм се чувствала омаляла- както беше и в действителност.

# 199
  • София
uinen, аз когато раждах при Панова, не е искала допълнително пари, даже напротив. Не съм и давала, въпреки че бях доволна, след раждането й подарихме торта и някакъв подарък, мисля че беше красива писалка с кристална стойка или нещо такова.

сабрина, така са консултациите по каса, за съжаление  Rolling Eyes.
Моят доктор ми обясни, че момченцата били с по-големи главички, а момиченцата - с по-дълги крачета. То и така трябва да бъде  Laughing.

# 200
Uinen, бързо оздравяване! За аптеки в този район бих ти препоръчала Ремедиум http://www.remedium.bg/?page_id=26&record_id=10&paging=4- едната е в началото на "Графа", а другата е на "Шишман"- на сайта им има и карта. Те са добре заредени и предполагам, че ще имат Арника. А колкото до Аналгина по врее на бременност знам от няколко лекари, че не бива да се приема. Обикновено се препоръчва чист Парацетамол( Панадол) Peace Но дори и да си пила Аналгин, то е било еднократно и не е имало проблем, така че споко Peace

# 201
  • София

Аааа и да не забравя - Някой може ли да ми препоръча добър педиатър в района на кв. Хаджи Димитър, Сухата река?
petinka аз живея в Сухата река,но педиатъра на дъщеря ми,чак да я препоръчам не бих  Simple Smile абе върши си жената работата,но наистина добър педиатър в района е д-р Масларски от болница Вита,ходили сме по спешност при него и наистина си разбира от работата,само че при него предполагам че консултациите са платени
migeio78, благодаря за препоръката. Peace Ще се обадя да питам, но и аз си мисля, че там не работят със ЗК, понеже винаги съм си плащала прегледите. Иначе съм доволна от болницата.

# 202
  • Кукуландия
Дано и сега да е така, Betta Praynig Много се дразня на такива лекари, които искат пари под масата или изнудват пациентите си.  #2gunfire

Uinen, бързо оздравяване! За аптеки в този район бих ти препоръчала Ремедиум http://www.remedium.bg/?page_id=26&record_id=10&paging=4- едната е в началото на "Графа", а другата е на "Шишман"- на сайта им има и карта. Те са добре заредени и предполагам, че ще имат Арника. А колкото до Аналгина по врее на бременност знам от няколко лекари, че не бива да се приема. Обикновено се препоръчва чист Парацетамол( Панадол) Peace Но дори и да си пила Аналгин, то е било еднократно и не е имало проблем, така че споко Peace
Благодаря и благодаря за информацията!  Grinning Непременно ще проверя там. В сайта имат, дано и в аптеката на Графа да има наличност. Аналгин не съм пила, по принцип не употребявам, само парацетамол пих, но се ядосах на факта, че на мен ми казва, че мога да го пия, но на роднините си естествено казва друго.  ooooh!

# 203
petinkaДобре,че попита за да се сетя за него и аз ще проверя ако приема деца(защото доколкото знам при него са много),предпочитам да си плащам и той да наблюдава детето

# 204
  • София
Аз не мисля че е станало кой знае какво, някой пита ква козметика, другия отговаря.
Ако мислите да продължавате да пишете в тази тема, няма нужда да се успокояваме взаимно.
То е ясно че всеки ще си ползва каквото прецени, както и това че ще пише в интернет пространството каквото прецени.
Козметиката не е първи и далеч не е последен спор който ще се води тук, а в крайна сметка за какво е тази тема, само за здравей и целувки?
Засега още даже не сме тръгнали да се мерим коя е по добрата майка, а това го има винаги в такива форуми.
Едната кърми до 3 години и мисли че е героиня.
Другата не дава пюрета, а готви сама и мисли че е по добрата и повече се грижи за бебето си от тази дето купува.
Тази дето купува био се лъже че ще възпитае по здраво дете. Едната ползва Памперс другата пелени за многократна употреба и се бие в гърдите че запазва околната среда.
Света е шарен, а какво му е интересното ако е обратно.
Така  че що да не спорим, стига да не се дразним една от друга, стига тези които имат възможност и да са видят после не се подминават.
Напълно подкрепям newsm10
За мен това не са спорове, а изказване на различни мнения. Така накрая всеки може да си прецени и вземе решение сам за себе си. Всички сме различни и всички сме убедени, че нашето решение е най-доброто за бебето - и то е така.
За мен лично тези дискусии са доста полезни.

# 205
мама Веси, за датата на секциото няма значение размера на бебето,дьщеря ми вьрвеше 5 седмици напред-роди се 4900кг,в 39 седмица;

до 2 седмици преди термин е о.к.-това си е и дефиницията за доносено бебе-38-42 г.с.(има се предвид зрялост,а не кг)

# 206
Аз да ви се похваля  newsm44 newsm44 получих съобщение от Kiddicare, че са ми изпратили количката  newsm44 newsm44

Sabrina1 много неприятно това с доки  #2gunfire защо са такива  newsm78 нали са полагали хипократова клетва, а повечето са такива кретени  #Cussing out

tuncho благодаря, така ще знам как да водя преговори с доки  Mr. Green ако може разбира се. Не знам дали се взима предвид първото кога се  е родило  newsm78 и нея я водиха че е 2 седмици напред и се роди 2 седмици по рано от термин. Изтекоха си ми водите, секциото беше по спешност. 

# 207
Току що се обадих на доки да питам за консултацията, защото сутринта жената от регистратурата нещо не ми вдъхнаха доверие с мънкането си по телефона, та доки каза че забраната за ЖК е до днес и от утре отпада. Така че утре ми предстои среща с бебо  Flutter

# 208
  • Бургас
Здравейте
и аз съм от тези, които днес не можаха да минат на преглед заради грипа  Sad Само взех 45 дневния болничен.
Относно козметиката, аз бях награбила някои неща на Бочко, но приятеля ми реши, че е рано и за сега нищо не съм взела...
За болницата някой беше писал, че ще вземе еднократните прибори - от тези пластмасовите ли ? На мен ми искат и 5 бр. памперсови чаршафи, а нощница ще ми дадат от там...
Sabrina1, добре че си отишла при друг лекар да види бебо и да те успокои. Аз всеки ден усещам нашия мъник и това много ме успокоява.
И аз ще ползвам спортен сутиен. Предполагам, че ще ми бъде удобен. Всъщност до сега не съм купувала бельо за бременни, нито пък такива дрехи.

# 209
  • София
Мама Веси, честита количка, бързичко да пристига, за да и се радваш Hug
Тя на чико ли беше? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт