Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 182
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз не мисля че е станало кой знае какво, някой пита ква козметика, другия отговаря.
Ако мислите да продължавате да пишете в тази тема, няма нужда да се успокояваме взаимно.
То е ясно че всеки ще си ползва каквото прецени, както и това че ще пише в интернет пространството каквото прецени.
Козметиката не е първи и далеч не е последен спор който ще се води тук, а в крайна сметка за какво е тази тема, само за здравей и целувки?
Засега още даже не сме тръгнали да се мерим коя е по добрата майка, а това го има винаги в такива форуми.
Едната кърми до 3 години и мисли че е героиня.
Другата не дава пюрета, а готви сама и мисли че е по добрата и повече се грижи за бебето си от тази дето купува.
Тази дето купува био се лъже че ще възпитае по здраво дете. Едната ползва Памперс другата пелени за многократна употреба и се бие в гърдите че запазва околната среда.
Света е шарен, а какво му е интересното ако е обратно.
Така  че що да не спорим, стига да не се дразним една от друга, стига тези които имат възможност и да са видят после не се подминават.
Напълно подкрепям newsm10
За мен това не са спорове, а изказване на различни мнения. Така накрая всеки може да си прецени и вземе решение сам за себе си. Всички сме различни и всички сме убедени, че нашето решение е най-доброто за бебето - и то е така.
За мен лично тези дискусии са доста полезни.

И аз подкрепям Peace Мисля, че точно с различните мнения и аргументи в покрепа на решенията си сме полезни една на друга.

# 211
  • София
На мен пък моят док ми каза по телефона, че епидемията и забраната за ЖК още важи. Confused Най-неприятното е, че не мога да си взема болничния, който започна от 20.01, и като гледам, ще го подам с три седмици закъснение. Rolling Eyes

За секциото се разбрахме да не е по-рано от седмица преди термина, ако всичко е наред разбира се. Praynig Аз хич не искам да бързаме и се радвам, че сме на едно мнение.

mama_vessy, супер, значи скоро ще е при теб и ще и се радваш! Laughing

За козметиката - още не съм решила окончателно, но има време. Някой да има отзиви за тази ?

Uinen, оправяй се бързо!

# 212
  • София

За козметиката - още не съм решила окончателно, но има време. Някой да има отзиви за тази ?

Четох отзиви от мами, които я ползват - много добра била. Аз лично, съм купила такава. Органик - козметика е и има отлични отзиви от нея в Англия. Препоръча ми я една мама, която скоро роди.
Ползвам маслото против стрии за бременни от тази марка и съм много доволна. Надявам се да е добра и за бебчо.

# 213
И аз днес се обадих на докторката и каза, че грипната епидемия още важи, но аз настоях да ида на преглед и ще ме вземе в петък. Поне ще ме премери и ще видя бебо. Лошото е, че няма да мога да взема документите - талон за хоспитализация(защото нямат право да пускат прегледи по ЖК.) Но другата седмица като отменят епидемията ще пратя някой да ми ги вземе, това не е проблем. Не съм виждала бебо от 3-ти януари. Направо ще се побъркам  Crossing Arms Отивам с маска на лице и това е.

# 214

Четох отзиви от мами, които я ползват - много добра била. Аз лично, съм купила такава. Органик - козметика е и има отлични отзиви от нея в Англия. Препоръча ми я една мама, която скоро роди.
Ползвам маслото против стрии за бременни от тази марка и съм много доволна. Надявам се да е добра и за бебчо.
Stacked  моят приятелка от Англия много ми я припоръчваше тази козметика, самата тя с проблемна кожа и предполагаше че и дъщеря и ще е така, затова прицизно избираше какво ще ползва, взе Natalia и е много доволна. Аз засега си взех Веледа, приятелката ще ми дойде на гости лятото и съм и поръчала това за подарък.
Във връзка с това да ви питам.
Как процедирте с подръците, в смисъл нали след като родите ще има да ви идват на гости всякви роднини за да носят нещо или пък по обичая май се правеше нещо и пак ще има подаръци.
Питам защото аз  (предполагам вcеки не само аз) не обичам ненужни вещи, но едните правят нещо по въпроса, другите търпят.
Който има желание споделете как процедирате с подаръците.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 17:48 от г-жа Стихийно бедствие

# 215
  • София
г-жа Стихийно бедствие, точно на тази вълна съм днес. Една приятелка реши да ми прави Baby Shower парти преди раждането. Ще се съберем с мои дружки и аз понеже съм накупила и нямам нужда от почти нищо за първите дни с бебо, реших да насоча всички към бебешки магазин, от който да ми вземат "чек за подарък" и след това аз ще си избера каквото искам и когато имам нужда от нещо. Чековете нямат срок, в който да се използват, така че може и чак след година да се възползвам от тях Mr. Green Така ми е много по-практично. Този подход е широко приет в чужбина и аз съм му фен. По същия начин процедирам и с роднините - тактично отклонявам желанието им да купуват нещо конкретно и им казвам, че е по-удобно да ни помогнат финансово /това се отнася за родителите/. До сега,слава Богу, никой не се е обидил и всички са на мнение, че ние най-добре можем да си преценим какво ни трябва.
А процедурата с ваучерите/чековете ще я приложа за всички останали.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 19:19 от Stacked

# 216
Ето ме след консултацията. В 35-та седмица бебка е 2720 гр. От преди 2 седмици е наддала 400 грама, всичко изглежда наред, само дето не беше много активна този път, сигурно и се спеше. LaughingВзеха ми и секрет за микробиология.
Честито и на другите мами, които са си видели бебешоците на ехографа. Ние се бяхме уговорили с една друга мама от форума, която ходи при същата лекарка и се видяхме. Много приятно си побъбрихме, докато си изчаквахме реда. :hug
:мама веси,честита придобивка, да я ползвате със здраве и да не се чупи по нашите лоши тротоари. Crazy

# 217
150 лв 45 дни преди термина се полагат ако нямаш право на майчинство- в моя случай работя, но нямам 18 месеца стаж и ще вземам майчинство втората година. Незнам дали помощта се дава при ниска заплата  Rolling Eyesмисля, че не

# 218
Извинявам се грешката е моя или 04.03 или 05.03 ще го уточним на 11.02 ката отида пак но по скоро ще е на 04.03,защото 05.03 се пада в събота

# 219
За подаръците:първият път бях казала на родителите и бабите парички да ни дават и така и стана, но с другите гости няма как, защото не са ме питали. Така събрахме 3 комплекта олекотени юргани и бельо и много дрешки, които даже не съм пробвала-бяха ни малки вече към 40 ден, когато гостите дойдоха, а повечето дрешки бяха за съвсем новородено. Cry Но дано сега се досетят, че като ми е второ няма да имам нужда от юргани и чаршафи. Wink Бих се радвала на някоя момичешка дрешка, но предпочитам пари. Но кой ли ще ме пита.

# 220
150 лв 45 дни преди термина се полагат ако нямаш право на майчинство- в моя случай работя, но нямам 18 месеца стаж и ще вземам майчинство втората година. Незнам дали помощта се дава при ниска заплата  Rolling Eyesмисля, че не

Защо18 месеца трябва да имаш 12 а не 18

# 221
Здравейте и от мен! И честит празник Wine Glass
Аз цял ден съм навън. А до преди малко имаше и Трифонци на двора, любимия празник на мъжете в родата. И аз ще си позволя половин чашка хубаво червено вино с вечерята.
Мама Веси честито ти придобивка, със здраве да си я ползвате.
Аз също мисля да раждам в Шейново и да се уговоря с д-р Велев, даже утре ще се чуем да се разберем кога ще ме прегледа.
Валари, аз съм от Благоевград, но преди 1 година си направихме къща извън града.....няма такова спокойствие.....Та като те попитах за педито се сетих, че ще раждам в София и евентуално акта за раждане на бебо ще го издадат там. От тук следва ли, че и педито трябва да е от там? Ако и някой друг може да ми отговори, че въобще не съм наясно с тези неща.
Добре, че го има този форум да се подсещаме за нещата, които всички ни засягат, административни и други такива. Та, другото въпросче е за крупната сума от 150 лв  Joy , която трябва да се даде преди 45 дневния болничен, сега като има грипна епидемия и не издават документи, това означава ли, че след като съм изпуснала срока, няма да ми дадат тези пари. Не че ще ми стигнат, но тъй като няма да взимам майчинство, все нещо ще купя за бебо.
А за козметиката се спрях на Бюбхен, след проучване на съдържанието на различни марки ми се стори безобидна. След баня сигурно ще мажа с преварен зехтин, но за къпане и другите кремчета мисля, че серията с невен е добра. Но бебо ще си покаже най-добре, така че за сега не мога да взимам крайни решения.

# 222
за подарьците-когато ме питат казвам от какво има нужда или ако е по-голямо детето-на какво ще се зарадва; а ненужните неща ги подарявам-така или иначе си имам семейства,на които давам дрехи,които вече не носим...само не обичам да складирам неща,които няма да се ползват-винаги се намира някой,на когото да са му нужни...

# 223
За подаръците - всички близки са ме пита ли дали не предпочитам пари и съответно аз съм си отговаряла честно, колкото и грубо да звучи.
Защо18 месеца трябва да имаш 12 а не 18
От 1.1.2011 вече са 18 месеца, както и за да получаваш болничен трябва да имаш 12 месеца трудов стаж, а не 6 както беше досега. Този стаж не е задължително да е последователен,т.е. може да има прекъсванет.
Мама Веси, да натрупаш много километри на новата количка  Hug

# 224

Аз също мисля да раждам в Шейново и да се уговоря с д-р Велев, даже утре ще се чуем да се разберем кога ще ме прегледа.

Браво Били  Peace избрала си най-добрия,пиши ми на лични след прегледа какво ти е казал,че аз съм чак в понеделник,а още не сме говорили с него за раждането

Общи условия

Активация на акаунт