Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 115
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Непосредствено преди раждането се правят всяка седмица. Peace
По-скоро през ден, дори всеки ден, пак според случая. Една седмица е твърде дълъг период в края на 9-я месец и нещата са доста динамични.

А, значи не съм разбрала много добре. То от много четене, вече е бъркотия в главата ми. Дай Боже всичко да е наред и със или без записи, да си се роди нормално бебето Peace

# 406
Здравейте маминки!
Днес сте подхванали интересни темички(не че другите не бяха Wink ) Явно колкото повече наближава момента на Голямаото събитие започваме да се подготвяме психически. И мен всеки път на консултация ме мерят за всичко- плацента, кръвопоток, доплер и незнам още какво, абе прегледа продължава около половин час. Отделно си говорим много с докито. Днес за първи път ще ходя да ми мерят тонове и наистина апарата е съвсем различен от УЗ. За тесните тазове знам, че значение има ширината на малкия таз (водят го още вътрешен). Ширината/големината му се измерва с доплерово изследване. Тесния малък таз също се води медицинска причина за секцио.
Мама Веси и на мен ми прозвуча смешно, след повторния прочит на написаното за избора на име на малката Андреа.  Laughing Искам само да уточня, че въобще няма никаква връзка с онази чалгаджийката. Моята приятелка сигурно не знае, че съществува такава, но това няма значение. Идеята ми беше, че като си видиш детенцето то само ще ти подскаже как да се казва.
Желая ви хубав и слънчев ден

# 407
  • София
Цитат
Упс, с maiski3  сме писали едновременно, но тя все пак говори и от опит!

Опит, опит колко да е опит? LaughingВсяко раждане е  различно, сега ще видим с номер 3.Е, все пак си имам едно наум, че може  и с номер 3 пак да е по-рано. Wink

# 408
Цитат

Опит, опит колко да е опит? LaughingВсяко раждане е  различно, сега ще видим с номер 3.Е, все пак си имам едно наум, че може  и с номер 3 пак да е по-рано. Wink
Така е, различно е. Аз малко дописах в предния пост - уж мъжете не бързали много да излизат, ама твоите явно са нямали търпение да се срещнете. Сега с девойката и на мен ще ми е интересно как ще се получи  Laughing Може да иска да се присъедини по-рано към компанята или да играе опозиция, нали ще е принцеса  Flutter
Важното е да са живи и здрави  Praynig

# 409
  • София
Цитат

Така е, различно е. Аз малко дописах в предния пост - уж мъжете не бързали много да излизат, ама твоите явно са нямали търпение да се срещнете. Сега с девойката и на мен ще ми е интересно как ще се получи  Laughing Може да иска да се присъедини по-рано към компанята или да играе опозиция, нали ще е принцеса  Flutter
Важното е да са живи и здрави  Praynig

newsm62
Така е, важното да са живи и здрави smile3521

# 410
  • Пловдив
Мерси, момичета, за отговорите  Hug
Аз не че толкова съм се шашнала, питам си, за да знам какво да очаквам, ако се случат по-рано нещата. Иначе съм спокойна, броени дни ми остават до прословутия 9 месец  Mr. Green Пък после, когато му е писано.

Сирма, аз искам да се уточня, че говоря принципно за секциото. Едва ли някоя от нас може да коментира конкретния ти случай. Наистина, трябва да си намериш лекар, на който вярваш, и него да послушаш.

В България знаем, че могат да са безброй медицинските показания за секцио. Едно от най-абсурдните, за които се сещам - възрастна първескиня над 35 години  #Crazy Като че ли на 35 г. жените  са грохнали бабички и организмът им е неспособен да износи и роди 1 дете  ooooh! И още много такива. Ето, ако на някой му се чете: 101 причини за секцио
http://www.xtranormal.com/watch/7000271/ Wink

На тези от вас, които четат януарската тема, сигурно им е направило впечатление едно момиче Нощни очи. Тя, след едно секцио преди 2 години и нещо, второто си дете го е родила вкъщи вагинално. Това без никакви охлузвания, разкъсвания и т.н. Сега са си много добре с бебето.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 11:47 от Commelina

# 411
Commelina, напълно подкрепям това, което казваш Peace, и аз съм чувала доста странни основания за секцио, но в случая и двете лекарки (и още една акушерка), при които ходя са страхотни професионалисти и съм много доволна от всичко, имам им доверие, затова не смятам да подлагам под съмнение мнението им. Иначе за каквото и да отиде човек на преглед, колкото лекари, толкова мнения може да събере... Grinning

# 412
Penmar , и при мен като при теб  докторката мери всичко всеки месец и сърчицето слуша с апарата, но записа на тоновете в деветия месец е по-различен.Слага се един специален колан с устройство на който  измерват тоновете на бебето в продължение на 20-30 мин. в зависимост от това дали бебето спи, по-активно ли е , също така се проследява дали няма контракций по време на записа.
Нито първата, нито тази бременност са ми мерили тоновете на бебето с такъв уред. На последния преглед преди няколко дни докторът ми каза за плацентата - вече леко калцирана, но било нормално, околоплодните води - леко намалели, също било нормално, пъпната връв - всичко е ок, сърцето на бебето - 140 удара/мин, отделно размери и органи на бебето - всичко било ок. На моя приятелка й мериха тоновете на такъв апарат именно защото имаше проблеми, а не "профилактично". Не знам защо при някои от вас мерят всяка седмица  newsm78
До сега четох ето тази статия, някоя от вас чела ли я е ?
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=893
mama_vessy, изчетох с голям интерес статията, но не можах да се убедя в правотата на тази теория...първите три деца и аз ще ги държа отделно, пък после може и да размисля  Joy Още повече началото на това да спят заедно са го поставили именно, за да е удобно на родителите, а не на детето...аз когато се налага съм ставала и по 20 пъти на нощ, носили сме се на ръце и т.н, т.е. не съм оставила детето си да се чувства самотно и изоставено, когато е показало, че има нужда. Не разбирам защо насила трябва да приуча детето си да ми стои до полата, че после да се чудя как да го правя самостоятелно. Предпочитам да се лиша от здравия си сън ако трябва и за 1 година, но детето си приема за нормално да е отделно и да получава грижи, когато ги поиска. А не да изживява в последствие като порасне стрес от това, че го отделям. Аз поне не познавам родители, които са спали съвместно с децата си и те сами да са се отказали от това...в повечето случаи е голям проблем отделянето в по-голяма възраст. Според мен описанията за съвместното спане с детето и как като се раздвижил единия се раздвижвал и другия и това било много мило взаимодействие, в моите очи е смущаване на съня на другия - освен, ако не целим именно това - да не спи дълбоко детето от страх от СВС. До преди 4 дни малчо спеше в нашата спалня на отделно легълце и когато не спи дълбоко като тропнем нещо, размърдаме се, изкашляме се и т.н. и той реагира също, без да е с нас в леглото....не виждам нищо положително в това, освен че му смущаваме съня, а ние да се чудим как едва ли не да не дишаме, за да не му пречим  Peace Докато беше бебе пускахме постоянно тиха успокояваща музика, музикална играчка и т.н., за да може хем да усеща някакво присъствие, когато е буден, хем да свикне да спи на лек шум, който да помогне в последствие да спи дълбоко и да не се буди по цяла нощ. Не знам до дете ли е или тази практика е помогнала, ще мога да кажа с второто като дойде, но Малчо си спи непробудно вече и в новата стая - снощи заспа в 9.30 и се събуди сутринта в 7.15  Peace

# 413
Нито първата, нито тази бременност са ми мерили тоновете на бебето с такъв уред... На моя приятелка й мериха тоновете на такъв апарат именно защото имаше проблеми, а не "профилактично". Не знам защо при някои от вас мерят всяка седмица  newsm78
При мен всичко е ОК, поне според док., но още от 7-я месец ми казаха, че като вляза в 8-я започваме  да правим запис на тоновете. От това, което съм прочела по въпроса оставам с впечатление, че според едни лекари е излишно, според други е необходимо. Друг е въпроса, че повечето лекари, които не работят по ЗК го правят, както и доста други изследвания, които на ЖК по ЗК също не се правят. Дали е необходимост или по чисто финанфови причини, не знам. Аз си го плащам, но докторката ми е казала, че ако ми е по-удобно, мога да ходя и на друго място да го правя, т.е. според мен го смята за необходимо.  

# 414
момичета...аз ли съм в грешка,ама седалищното разположение на бебчето си е абсолютно предпоставка за секцио....Та то при това положение с нормално раждане рискуваш да се удуши бебето...за мен която и мама да е родила нормално и седалищно разположено беб4е си е чиста късметлийка...Точно това си говорихме вчера с моя доктор като бях на консултация...Когато ми каза,че е седалищно и това е единственото притеснение,аз му каза че така или иначе ще съм секцио,при което той ми каза: "Ако бебето остане така,ако не се обърне с главичката надолу съм абсолютно съгласен с теб!!" Казвам това,защото няколко мами споменаха,че седалищно разположеното бебче не е предпоставка за секцио....Незнам,аз лично не бих рискувала...не става въпрос за това,че може би ще имам много разкъсвания и т.н.,ами по-скоро че ще ме е страх за беба....
Относно раждането в къщи....пак не бих рискувала....няма и да коментирам,защото в крайна сметка всеки сам си решава за себе си,всеки си знае къде ще се чувства най-добре,най-спокоен и най-сигурен....

# 415
Здравейте сладкишчета! ето ви едно хубаво кафенце

color=blue]skrech[/color] Много ми хареса статията  Peace  На мен ми казаха че имам стеснение на таза  newsm78 но след като родих каза ми че ми е била удебелена симфизата  newsm78 отделно на това матката ми била двурога и главичката не била в този с канала / ох незнам дали се изразих  правилно/ Незнам до колко е истина, или е било само оправдание  newsm78 не съм мед. лице и не разбирам.  Hug Знам само че след като ми сложиха системата уж за по бързо да родя, то контракциите станаха нередовни и матката не искаше да слезе  newsm78 въпреки всичките опити и ръчни   Crazy както и не получих никакво разкритие.  Иначе има какви ли не истории  ooooh! за това как имали сумати разкъсвания.

И аз това се чудих снощи, какво ли стана с тази мама дето много бързаше. Мъжа ми беше много изненадан, защото всяка иска да изкара колкото се може по дълго 2в1.  Praynig

Г-жа Стихийно бедствиеИзвинявай, аз не разбрах какъв е проблема всъшност  newsm78 Дали да ползваш този матрак или да си вземеш друг или дали трябва да го 'облечеш' с още нещо newsm78

Аз си направих труда да попитам моята приятелка, която също трудно роди нормално, как е протекло самото раждане. Първоначално тя ми каза че раждането било 10 часа  newsm78 и аз я попитах, какво има предвид и тя ми каза че откакто и започнали контракциите, но това не е раждане и казах. След това разбрах че всъщност като са я качили вече на магарето непрекъснато са я напъвали по бързо да ражда и че нямали цял ден с нея да се занимават  #Crazy  newsm78 от това което чета от постовете на каталиас разбирам, че тук никой не ни оставя спокойно да родим а ни пришпорват защото не им се занимава. Сякаш самото раждане се е превърнало в досадно задължение и никой не го смята за истинско чудо а то си е точно това  Hug от 2 клетки става цял завършен човек.  Hug Не твърдя че съм права  Peace само е мое мнение.

Уффф че много дълго стана  Blush

# 416
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте мамчета,
едно бързо питане към мамите, които ходят в Шейново

При кой доктор ходите и доволни ли сте?

Разбрах че там правели секцио по нов метод, за цели 12мин  newsm78 с бързо възстановяване на майката, вместо стандартните 30-40мин.

# 417
брейййй 12 мин:) ма те са като ракети тези доктори бе:)

Тъй като въпросната мама,за която няколко мами попитаха...дето искаше да и правят секцио тази седмица...ще си позволя да отговоря,че мамата още си е 2в1  Grinning ... евентуално секциото и ще бъде след 20-ти...доктора така и е казал...
И аз съм на мнение,че колкото повече си износим бебчето,толкова по-добре...Не бива да бързаме толкова много...бебче трябва само да си реши кога да излезе,ако раждането е нормално...пък ако е секцио...аз лично се доверявам напълно на доктора...той може най-добре да прецени...

# 418
И аз да се включа в дискусията за секциото, в началото бях категорично за нормално раждане, но сега си мисля, че доки е права за мен да настоява за секцио и аз се съгласих, най-вече от страх да не стане някоя беля с бебчо. Иначе показаният аза секцио са моите 40+години и Хипертонията , рисково при естествено раждане, естествената разтегливост на родовите пътища намалява с възраста, а за високото АН вече всички знаем какви са рисковете. А аз се моля всичко  да мине добре за бебко и за мен Praynig. И пожелавам на всички ни да е така.  Hug

# 419
  • гр.София
 Simple Smile

"НОВ МЕТОД ЗА БЪРЗО СЕКЦИО      
11 Feb 2009
ImageТой вече е въведен във Втора АГ болница “Шейново” в София и дава възможност на бременните жени да “родят” бебето си само за 12 минути.
 Сега средната продължителност на цезаровото сечение е около 30-40 минути, а понякога и един час.
Новият метод е не само бърз, но и възможно най-щадящ за организма на майката. Още на другия ден тя се чувства така, все едно не е била оперирана.
Методът е открит от световноизвестния проф. Майкъл Щарк от Берлин. Разликата между него и традиционното секцио е, че не се отделя съединителната тъкан /фасция/ от мускула на коремната стена.
При традиционното цезарово сечение нашите лекари разделят тези пластове, докато стигнат до бебето.
 Около 40% от ражданията в големите болници вече стават със секцио."  Simple Smile  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт