Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 092
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • където и да е,само да не съм сама
ЧЕСТИТ СИН ДИМИТЪР НА МАМА ЗИНА И СЪПРУГА И И ОТ МЕН.НЕКА МАЛКОТО ЧОВЕЧЕ ИМА КЪСМЕТ В ЖИВОТА И БЪРЗО ДА СЕ НАУЧАТ С МАМА КОЕ КАК СЕ ПРАВИ.НА ЗИНА ПОЖЕЛАВАМ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И СПОКОЙНО БЕБЕ.

# 466
Казах на мъжа ми, а той А ти още не си си приготвила багажа  Joy май се сепна че то времето си лети  hahaha
Аз пък си помислих, че още не съм изпрала бебешките дрешки и чаршафчета, понеже си мисля, че има време  Whistling

alexa22, добре дошла в групата на финалната права  Hug

# 467
Mur И аз не съм изпрала всичко  Mr. Green само дрешките, но чаршафчетата, пелените, одеалцата .....  Whistling ама сега като писах за първото бебе и точно това си мислих, че не съм съвсем готова  Crazy Crazy

alexa22 разбира се че си добре дошла   bouquet няма значение по кое време си се присъединила към нас  Hug

# 468
Благодаря ви много момичета Simple Smile
Надявам се да науча полезни неща от форума и ако мога да бъда полезна с нещо на някой Simple Smile

# 469
alexa22 всички са добре дошли с коремчетата си  Laughing  Hug Имаме и група във фейсбук - Мартенски мами 2011,ако искаш да се присъединиш поискай ми да те добавя - Маринела Илиева.

Mur И аз не съм изпрала всичко  Mr. Green само дрешките, но чаршафчетата, пелените, одеалцата .....  Whistling ама сега като писах за първото бебе и точно това си мислих, че не съм съвсем готова  Crazy Crazy
споко и аз не съм стегнала багажа, а за дрешките, чаршафчета и т.н. о6те не са купени  Embarassed
Уффф сега си слагах един крем влагали6тен - Гиназол, не знам дали някоя го е ползвала, обаче като го отворих приличаше на мини вибратор  Joy

# 470
Честит юнак на мама зина, да им е жив и здрав и много да ги слуша!
Леле мартенки почна се, как се радвам че времето минава и не остана много време до първата прегръдка с малките бебоци. Hug   bouquet

# 471
Вижте какво получих във фейсбук
Daniela Ilieva February 4 at 10:31pm Report
Здравейте Маринела, казвам се Даниела Илиева и съм част от екипа, който организира безплатни лекции за бременни в Mall of Sofia - гр. София. Дали ще ви бъде удобно да информирате останалите бъдещи мами от вашата група за нашата инициатива, за да могат заинтересованите да се снабдят с полезна информация (ако още не са го направили, разбира се, а и никога не е излишен някой ценен съвет от доктори - практици) да се възползват.

Лекциите провеждаме всеки вторник от 10.00 часа в катъ за хранене в Mall of Sofia, ет. 2 - имаме и практически упражнение по кърмене, повиваве, къпане, масажи и мн. др.

Прилагам линка и ви благодаря безкрайно предварително: http://www.facebook.com/pages/Ucilise-za-bremenni-i-bdesi-rodite … E/199423976740262

От мен леко раждане и здрава рожба Simple Smile
мама Дани

Жалко че ми съвпада с упражненията, иначе много ми се ходи...

# 472
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ZINA!!! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ПОСЛУШЕН! А НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
И да разказва как е минало.Дано всичко да е наред. Аз докато изчета февруарската тема и......изненада, ама много приятна. И аз се стреснах малко, защото с нищо не съм готова, а и след днешната среща с доки, все по-ясно започвам да си давам сметка колко малко време остава.
Мама Веси, хапчета ще пия 3-4 дни докато се успокои матката, а и в сряда ще ходя до Шейново да ме прегледа докито, при който мисля да раждам.
Лееелеееее много се развълнувах

# 473
ЧЕСТИТ СИН ДИМИТЪР НА МАМА ЗИНА И СЪПРУГА И

# 474
  • до моите любими хора
и при мен като при теб  докторката мери всичко всеки месец и сърчицето слуша с апарата, но записа на тоновете в деветия месец е по-различен.Слага се един специален колан с устройство на който  измерват тоновете на бебето в продължение на 20-30 мин. в зависимост от това дали бебето спи, по-активно ли е , също така се проследява дали няма контракции по време на записа.
maiski3 и аз си мислих, че трябва така да се слушат тонове, но не всички лекари ги имат, даже мисля че само в болниците разполагат с тях. Поне моят вади едно мъничко нещо не знам точно как да го опиша и слуша тонове точно за 30 сек. И това започна да го прави сега, до преди това тонове не бяхме чували само при доктора на частно на който ходя ми ги пускаше на ехографа.
Та то при това положение с нормално раждане рискуваш да се удуши бебето...за мен която и мама да е родила нормално и седалищно разположено беб4е си е чиста късметлийка...
veset0 не съм много съгласна с това, защото аз лично имам две приятелки които на времето са раждани нормално като са били застанали седалищно и не смятам, че това е само късмет. То тогава просто не са раждали секцио хората и има доста оцелели след това. Просто сега се прави секцио на жените по всевъзможни дори и измислени причини. Евала на мамата от януарската тема, за която спомена и Comellina, която е родила в къщи нормално след първо дете секцио. Е това вече се нарича истински късмет и голяма смелост, а не като някои мами които искат да раждат секцио само щото ги е страх и така ще им е по-лесно. Не искам да обидя никого, но нека си признаем че има и такива. Когато има медицински показания за секцио съм ЗА, но се съмнявам че винаги има такива CrazyТова все пак е въпрос на личен избор!!!
Боже, че те вече започнали да правят и реклами за секциото 12 мин.#Crazy направо нямам думи и сигурно като отидеш при доктора, който го прави и го погледнеш в очите ще видиш това Money, демек всичко ще се измисли за пари само да има балами да ги дават #2gunfire
Явно всеки се опитва да се оправдае или защити, защо смята да прави секцио.  Hug Но момичета всеки има право сам да реши защо и как. Така че не е нужно да си навираме в очите колко страшно е нормалното. Ако беше така нямаше да има нормално раждащи. Има много случаи, които знам за немарливост на лекарите при операция и след това ред усложнения, натравяния, повторни отваряния и какво ли още не. Всяка сама ще си направи избора и ще си поеме рисковете. Не говоря за тези които си имат мед. причини.  Важното е всичко да бъде наред и накрая, Двама/трима да влезем и двама/трима да излезем живи и здрави  Praynig
смятам, че mama _vessy се е изказала най-правилно Hug
vikiimm бързо оздравяване  bouquet
Били слушай доктора, щом е за доброто на бебето  Naughty
hellen_law3 сигурно е от хемороид или някоя пъпчица не се притеснявай Hug
ОЛЕЕЕЕЕЕЕ аз си чета и си пиша и в един момент гледам имаме си БЕБЧЕ!!!!!!! Браво на мама ЗИНА да и е живо и здраво момченцето!!!!! Е не можахме да издържим да изпълним заглавието на темичката и да си останем още малко 2 в 1. Важното е, че са живи и здрави! Започна се момичетаааа................
alexa22 добре дошла  Hug

# 475
ЧЕСТИТ СИН НА МАМА Зина! Много здраве,кьсмет и положителни емоции за цялото семейство!

за раждането-дано всички имаме кьсмет;усложнения винаги може да има;

само наистина винаги сьм се чудила на аргументи като този за момичето,което след секцио е родило в кьщи само...винаги има изключения,хора оживяват при какви ли не обстоятелства,а други осакатяват след на прьв поглед не толкова рискови неща...

затова е прието като взимаш решения да се основаваш на това,което е най-вероятно да стане, всичко друг е неоснован риск...даже в Англия,кьдето имат една от най-ниските честоти на секцио и изключително стриктни индикации,ако имаш едно секцио,поради високите рискове при последващо нормално раждане ти дават право да избереш и ако искаш да ти направят пак секцио...(затова и на мен  дьщеря ми е родена сьс секцио); ако искаш да опиташ нормално сьщо се сьгласяват,но задьлжително в болница в голям град и под лекарско наблюдение с вьзможност за бьрзо реагиране при усложнения(иначе може да избираш вкьщи или само с акушерки в специален центьр,но пак си има условия-не е само вьпрос на желание от страна на родилката);

сьщото е положението сьс седалищно предлежание-категорична индикация за секцио-разкьсванията на майката са най-малкия проблем,рискьт от увреждане на бебето е по-големият;разбира се че има здрави деца сьс седалишно предлежание родени вагинално-вьпросьт е че процента на увреждания в тази група е неколкократно по-висок отколкото ако детето е главично предлежание,затова се смята,че рискьт е неоправдано висок;и ако си лекар да се сьгласиш е не признак на смелост ,а на невежество;

# 476
  • Sofia
Честито ни първо бебче Димитър ! Желая на мама Зина малкия Димитър да и е жив и здрав и много да я радва Simple Smile Надявам се всичко да е минало гладко Simple Smile

# 477
Много, много се радвам за мама зина.И колко добри мерки е за почти месец по рано.Да са жижи и здрави,както майката така и бебето.ПОЧВА СЕ МОМИЧЕТА. ДАНО ВСИЧКИ ДА СЕ РАДВАМЕ НА ЗДРАВИ БЕБЧЕТА И ЛЕКО РАЖДАНЕ.

# 478
Охооооо, честит юнак на мама zina_! Първото бебче в нашата тема!
Нека е жив и здрав и много да радва мама и татко!

Ние днес бяхме на консултация, вече сме 2.800  Mr. Green Обаче не ми дадоха документите  Tired било рано. На 18-ти пак съм на преглед.Искам да попитам някой знае ли дали ако (недай си Боже) се случи нещо непредвидено ще ме приемат без направление?
Просто не знам защо така направиха и не искаха да ми дадат документите. Сигурно , защото не се зарадваха, че няма да раждам в Благоевград.

# 479
Честито бебенце на мама Зина и любимия татко , и на нас мами честито ни първо форумско бебе  Hug Hug Hug Да е жив и здрав малкия Димитър и много да радва всички около себе си  newsm30 newsm30 newsm30

Общи условия

Активация на акаунт