Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 102
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Плевен
До Цвете_78-Да те питам в Авис Медика да знаеш какви са цените за раждане?(2011г.)
Не мога да ти кажа ,но са доста соленички.Аз лично съм много разочарована оттам .

# 616
E STELA и Commelina   bouquet благодаря за информацията и линка ще пиша в другата тема да видим дали ще могат да ми помогнат.

За килограмите - досега съм +25, а с каката общо бях +40, и нито с нея нито сега хапвам за двама, даже сега като казах на акушерката от ЖК за предишните +40 ми препоръчаха специален режим на хранене - силно ограничителен и пак си качвам. До преди началото на осмия месец не ги усещах килограмите, но напоследък от 2 седмици насам взеха да ми тежат. А и нещо интересно само с раждането изчезнаха 20кг.  Shocked от онези 40, бебето беше 4,5кг. и другите незнам от къде Rolling Eyes.

# 617
  • София
Добро утро момичета,

Как пече навън слънчицето:)

Днес съм по-добре - има светлина в тунела. Дано в сряда да съм ок, че ни се иска да отидем на дните на отворените врати в Шейново.

E STELA, засега съм +10, но аз съм 33 седмица и имам още около 5.

Commelina, ако си алергична е хубаво да си направиш тест, независимо как плануваш да родиш, за да си спокойна.

olyadd, как ти е захарта и глюкозата. Аз имам приятелка, която е бременна в момента и също така качваше много килограми. Прави си изследвания и излезе, че има някакъв проблем с щтетовидната жлеза. Пи някакви хапчета и сега е по-добре.

# 618
Добро утро Hug

Навън времето наистина е чудно Simple Smile
Откарах синчето на градинка след триседмична почивка и сега ми е едно скучно без него Sad, нямам тръпение да си го взема в 16ч.
И аз не мога без кола, карам си без проблем и не усещам така дупките, както като съм до шофьора, направо е кошмар. Затова аз си карам Simple Smile
За кг не мога да кажа, защото ми се счупи кантара преди 2 седмици (не ми е от килограмите де Laughing) и не съм се мерила оттогава, но днес съм решила да отида да си купя и после ще докладвам Laughing
За мазането - станах редовна вече. Старая се сутрин и вечер да се мажа. И първия път и сега използвам лосиона на Майка-кокона и съм много доволна Peace
Тест за алергии не ми е правен, само ме питаха дали съм алергична към нещо и ми биха спиналната упойка. За щастие всичко беше наред, защото човек не може да знае дали ще има алергия към някоя от съставките на упойката като никога не му е правена преди това Rolling Eyes

# 619
redreny2000 два пъти ми правиха изследвания + кръвно захарен профил и всичко е в нормите, и с каката също ми бяха в норма изследванията, явно както казват бабите - такава ми е натурата.

E STELA видях, че си от Троян, аз засега мисля да раждам там, иначе съм от доста далече. Кой лекар те наблюдава и виждам на първата страничка, че не пише пола на бебенцето - не се вижда или не искате да го знаете.
И как е там с изписването на бебчетата - има ли си фотограф и зала за снимки или трябва всеки сам да си ги организира. Аз първия път раждах в Тина Киркова - София и там си има професионален фотограф и зала.

# 620
olyadd Писах на лични,да не се сърдят мамите,че водим диалог Peace
За първата страничка,ако може да се отбележи,че очакваме-момиченце
Днес влизам в 38-ма седмица Hug много мина-малко остана Laughing

# 621
  • София
Добро утро сладурки  bouquet

Добре дошли на новите мами  bouquet

Гледам пак сме зачепкали темата с килограмите LaughingНа последната консултация бях плюс 13, сега ще видим в петък като мерим тоновете колко съм станала newsm78

За еднократните гащи, аз също съм си взела моите са размер ес-ем, те са така на междинни размери(някой питаше newsm78)

redreny2000 , чудесно е,  че си по-добре Grinning

Аз от два дни нощем имам болезнени контракций, направо почти не спя. ShockedПритесних се малко,но за сега не са чак толкова начесто и ще видим в петък какво ще каже док.Чудя се дали да не взема да изпия един магнезйй, но нали в деветия се спира и не знам дали е удачно да го пия. newsm78

Времето найстина е чедесно и сега съм решила да се поразходя малко и да купя на приятелката ми за бебето музикална въртележка за креватчето, че утре ще ходя да видя малката сладурана Hug

Чакаме хубави новини на мамите които са на консултация.

Хубав ден на всички Hug

# 622
Здравейте мамчета   wavey

Аз бях болна тази седмица и не успях да вляза във форума, но като гледам, почти сте изписали темата  Simple Smile
vikiimm да ти кажа, че и аз имах температура три дена /е не по цял ден/. Та за температурата - аз си я свалях като си мокрих ръцете до лактите с разтвор от оцет, вода и сода /колкото оцет, толкова вода и 1 ч.л. лъжичка сода/, също така си слагах кърпички с оцет под мишниците за около 5-10 мин. А последния път хапнах 3-4 скилидки чесън /много пареше, но изтърпях и до 30 мин температурата ми падна/. Хапчета не съм пила, само 1 парацетамол, когато вдигнах 37,9 градуса. Отделно пия три пъти по три хапченца витамин С.

Относно срещата на пловдивските мами на 16-ти, ако всичко е наред с бебка и с мен, ще дойда  Simple Smile

Що се отнася до тоновете на бебето, на мен също не са ми ги мерили. Предполагам че като вляза в 9-тия месец ще ми ги измерят, но честно казано доки нищо не ми е казал.

ХАЙДЕ ЧЕСТИТА РОЖБИЧКА НА ZINA   bouquet. НЕКА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ДИМИТЪР, ДА РАДВА МАМА И ТАТИ И МНОГО ДА ГИ СЛУШКА  Simple Smile

# 623
здравейте и от мен . макар че не пиша често  то  поне редовно ви чета. относно килата до момента съм качила  11кг, но се оказа че  това е най -малкия ми проблем.  откриха ми хидронефроза на десния бъбрек(получило се е от натиска на матката) и нищо не може да се направи докато не се роди бебо. да ама от продължителния натиск в рамките на седмици се разрушава и бъбрека Cry . някой има ли такъв проблем?
4естито  на мама зина и от мен Hug

# 624
Добър ден на всички и добре дошли на новите мами!
Вчера имах контракции няколко и много болезнени помислихме си ,че се започна ,но за щастие се размина( а се уплаших ,че още не съм си стегнала багажа) .На всичкото отгоре не можах да спя цяла нощ и в 4 сутринта станах  Close  -поне имах време  да  по бродирам гоблена ми  Grinning .
Времето тук е ужасно пак вали и не мога да изкарам малката на разходка ,милата ще се побърка цял ден в къщи( сутринта като се събуди и се натъжи ,че вали и няма да излезем да и  купя балони ,а вчера и обещах).
Пожелавам на всички слънчев ден!

# 625
здравейте и от мен . макар че не пиша често  то  поне редовно ви чета. относно килата до момента съм качила  11кг, но се оказа че  това е най -малкия ми проблем.  откриха ми хидронефроза на десния бъбрек(получило се е от натиска на матката) и нищо не може да се направи докато не се роди бебо. да ама от продължителния натиск в рамките на седмици се разрушава и бъбрека Cry . някой има ли такъв проблем?
4естито  на мама зина и от мен Hug
На твоя или на бебето? Тъй като не става ясно, при мен го откриха на бебето и сега само следим колко е увеличен,тъй като както ти казваш нищо не може да се направи до раждането, но на мен ми казаха, че ако продължи да се увеличава 6те извадят бебка още щом вляза в деветия.

Аз нали ви казах, че съм с болки ниско долу като се разхождам, е днес понеже от 8 сутринта бях на изследвания, после на лекции и сега не можах да стигна от залата в университета до автобусната спирка- беше ужасно,правих почивки, но само като си мръдна краката и почва да боли. Прибрах се криво ляво, но сега трябва да отида на упражнения, добре че милото ще ме закара, но после пак трябва да се върна с автобуса и не знам как ще стане.

На всичкото отгоре изследванията ми показват, че показател СУЕ (Скорост на утаяване на еритроцитите - каквото и да значи това) е в пъти над нормата- тя е 0-20, а при мен е 58  Shocked Някой имал ли е подобен проблем? Чета тук из нета,утре ще ходя до лекарката, но нещо се панирах.
За килограмите - аз съм +10

# 626
linab, пращам ти малко слънце от нашето  Hug Тук времето от няколко дни е страхотно, само за разходки.
Искам да попитам майките от Пловдив,
да ми препоръчат някои магазини, в които има по-голям избор на дървени кошари и ако може и адрес на магазините,понеже не съм от Пловдив.
За сега съм се насочила само към магазин Касида  newsm78 , но не съм мн.сигурна дали има голям избор и там,тъй като лично магазина не съм го посещавала!
vikiimm, Касида имат онлайн страница, може да разгледаш там какво имат преди да отидеш, да не се окаже напразно. Иначе съм виждала във Вис Виталис, че имат от тези люлеещите се с чекмеджета отдолу. В "Штъркел" мисля, че повечето са преносими, поне нямам спомен да съм виждала дървени  Peace
Момичета от Пловдив, колко от вас ще ходят на кафенцето в Тон Бонбон 2? Хайде да се организираме и да отидем заедно, дасе запознем най -накрая.
luba_rizova, аз смятам да ходя, само да сме здравички тогава с Малчо и Малечка да си стои кротичко и да си чака датата  Laughing Миналия път останахме много доволни, а сега и с календар ще се сдобием  Simple Smile Досега в списъчето сме Лъки, luba_rizova, Commelina, ena4, t_a_n_i_t_a Simple Smile
И сега да ви дам повод да си повишите настроението, за да са добре и бебоците, прочетете тази статия  Hug
marinels, тези показатели за СУЕ наистина са доста над нормата, дано да не е нещо притеснително. На моите последни изследвания пише норма от 0-12 и показателят ми е 18, пак съм над нормата, но док ги видя и каза, че няма нищо притеснително. Дано всичко да е наред  Hug

# 627
Какво толкова сте се стреснали, че багажа ви не е готов? Rolling EyesЧе и да отидете без багаж няма кой да ви върне, а дето се казва докато раждате някой близък ще ви събере най-необходимото. Мен това изобщо не ме притеснява, дори като започнат контракциите имате доста време да си го стегнете този багаж. Peace
За теченията: май всички имаме. И моето се е позасилило, но резултата ми е отрицателен, днес проверих. Grinning
Котенце 1, малък пакет Памперс намерих в Метро. Наистина не е добре да се взимат много бройки, че бързичко ги изпълват бебенцата.
Някой питаше за пъпчето. На сина ми падна много бавно-чак на 20-я ден и от немърливост още не сме го хвърлили никъде. ooooh!Той си избра лекарствата, като проходи, та май трябва в Медицинския да го хвърлим. А , ако падне в родилния дом, може би бих предупредила да не ми го изхвърлят.
Килограмките са ми плюс 16, като разбрах, че и да се ограничавам от сладкото-пак си качвам по 1 кг. на седмица. Това не е малко и далеч не е в рамките на нормите, но ...това е положението. До края имам 4 седмици горе-долу, тъкмо ще ги закръгля на 20. #Crazy Миналият път бяха 22 и след родилния дом бях свалила само 6-7. Confused

# 628
Привет Hug

Доста сте изписали за два дни  Laughing

За килограмите - аз съм +9. Дано не наваксам в последния месец  Crazy

Някой може ли да ми каже къде в София има магазин на ДМ, търсих в сайта им, но не намерих адреси на магазините Thinking

Котенце 1 С избор на екип ли ще раждаш в Шейново?

Софийските мами -  да се организираме за срещичка, а?  Четвъртък или петък? Борисовата градина? Други предложения? Whistling

# 629
  • София
Привет и добре дошли на новите мами и от мен!

Нотова, разбра ли как се слага този винт, мама веси правилно ти е показала къде? На нашата люлка винтът е с пружина и прилича малко на кранче, но ми е трудно да ти го опиша  newsm78.

Андули, и на мен ми изтръпват пръстите на ръката, докато спя - когато съм на лявата страна. Сигурно са прави другите, че е нормално за бременните.

Този тест за алергии ще взема и аз да си го поискам, нищо, че не смятам да раждам секцио.

Играчка за леглото
взехме такава.

И аз не мога без кола, карам си без проблем и не усещам така дупките, както като съм до шофьора, направо е кошмар. Затова аз си карам Simple Smile

И аз по-малко усещам дупките, когато аз си карам, пък и съм по-внимателна от мъжа ми в това отношение. Обаче коремът ми наистина е много голям и много ми се смачква като карам. Освен това преди 2-3 седмици ударих колата, стана главно поради неадекватността на шофьорката пред мен. Все пак реших да повярвам, че рефлексите се забавят при бременност, най-вече заради постоянното недоспиване - аз и преди се оплаках, че не спя по повече от няколко часа наведнъж.

Миналият път бяха 22 и след родилния дом бях свалила само 6-7. Confused

И аз горе-долу така бях. В момента съм +21 и отказвам да се меря повече  Rolling Eyes.

Пуснала съм да се пере плата от количката, да изпробвам новата пералня, вчера я купихме. Като свърши, отивам на слънце - ще ходя пеша до Хиполенд, да видя за тези еднократни гащи, ще потърся и някакво непромокаемо чаршафче за матрачето на люлката. Ще си купя чехли и джапанки за болницата, че да понапредна малко с багажа, онзи ден си купих много сладка нощница и макар че не използвам по принцип, може би ще си я ползвам и след болницата.

jozyy, dm има в Мол Сердика и май в още един мол.

За утрешната лекция хем ми се ходи, хем много рано ми се струва, ще видя.

Общи условия

Активация на акаунт