Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 109
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
veset0, така е, вече почти никой лекар не се наема да изражда бебче със седалищно предлежание. Аз имам брат-близнак и двамата сме родени нормално със седалищно предлежание. Първо съм излязла аз седалищно, брат ми е бил надолу с главата, но се е завъртял и след 5 мин. и той е излезнал. И сме били бая големи бебета като за близнаци - аз 3250, а той 3500. Имаме брат с 1г.8м по-голям от нас и той е роден нормално с тегло 4200гр, но с главично предлежание. Чудно ми как преди 27г. лекарите са се наемали да израждат нормално със седалищно разположение, а сега не, в предвид на техниката и обородването, които тогава са били на къде по-ниско ниво.
За имената Simple Smile, около един месец бях сигурна за името на бебчо, но оня ден се събудих с идея за ново име и сега се колебаем кое да е Laughing. Мъж ми вика има време, а аз само го ръчкам, че няма време и ми се иска да си свикна с името още от сега Simple Smile
И аз съм с предна плацента и досега са ме гледали без проблем.
За момента на раждане няма да каваме на никой, както първия път. Тогава точно ме бяха преместили в родилна зала и ми бяха били упойката и баща ми ми звъни да ни пита как сме и аз му казах, че още се излежаваме Laughing и след около час му звъннах да му кажа че вече е дядо Heart Eyes Добре че майка ми беше дневна на работа този ден, че през половин час ми звънеше да ме пита как съм Flutter
mama_vessy, мерси за кафенцето Hug

# 421
mistela може би се има предвид метода, който описваше Таша / надявам се че не греша  Embarassed , мисля че тя беше/  при който не се режат мускулните влакна а само се разтягат. Разрязва се само коремната стена и матката  newsm78 Това е доста по щадящ метод за майката  Peace  Аз тъй като още не мога да отида на преглед  ooooh! другата седмица когато все пак успея ще питам какъв е метода там.

За тоновете, на мен още не са ми ги мерили другата седмица ще видя какво ще ми кажат. 8-мия месец го изпуснах   hahaha  Joy по ред причини.  А така или иначе ще съм вече в 9-тия и изследвания сигурно ще ми правят.

Явно всеки се опитва да се оправдае или защити, защо смята да прави секцио.  Hug Но момичета всеки има право сам да реши защо и как. Така че не е нужно да си навираме в очите колко страшно е нормалното. Ако беше така нямаше да има нормално раждащи. Има много случаи, които знам за немарливост на лекарите при операция и след това ред усложнения, натравяния, повторни отваряния и какво ли още не. Всяка сама ще си направи избора и ще си поеме рисковете. Не говоря за тези които си имат мед. причини.  Важното е всичко да бъде наред и накрая, Двама/трима да влезем и двама/трима да излезем живи и здрави  Praynig

Майски3 няма да и даваш на принцесата да излиза по рано.....   Mr. Green ще стискаш  hahaha 

# 422
"НОВ МЕТОД ЗА БЪРЗО СЕКЦИО       
Ако не го отрекат за третото може да се възползвам  Joy
mistela може би се има предвид метода, който описваше Таша / надявам се че не греша  Embarassed , мисля че тя беше/  при който не се режат мускулните влакна а само се разтягат.
Тя беше писала, че отнело повече от 2 часа  Peace

# 423
Лъки ами явно е нещо много НОВО тогава  newsm78

Цитат
mama_vessy, изчетох с голям интерес статията, но не можах да се убедя в правотата на тази теория...първите три деца и аз ще ги държа отделно, пък после може и да размисля.
На мен ми беше интересно, ако има мами които са го пробвали и единия и другия метод. Аз съм правила нещо по средата  newsm78 в началото беше в нашата стая в своето си легло, като от време на време съм я взимала да спи при мен и определено спеше повече  Mr. Green но като направи 1 годинна я преместихме в нейна си стая и в началото спах при нея пак на различни легла. Не знам до колко съм била права, дали е трябвало толкова малка да я отделям  newsm78 и да събуждаше се по често понякога по няколко пъти на вечер, но тя се събуждаше и докато беше при нас  newsm78  

Радвам се малкия сладур се чувства добре в стаята си   bouquet  Hug но в един момент пак може да започне да иска да спи при вас, особено като се роди бебо.

# 424
Ехооо, мерси за кафенцето първо  Hug А после да ви се отчета след ЖК, взех си документите, направиха ми микробиология, понеделник 6те си пускам кръв и урина. А иначе помолих да види бъбрека и като казах, че последния път е бил 11мм, тя каза: Ами сега ми се вижда повече. Какво трябва да значи това при положение, че ехографа е от новите и със сигурност може да се измери, но явно не и се занимаваше. Ние о6те сме със странично прилежание, кръвното ми пак беше в горните граници, така че мечтите ми за нормално отново са сведени до минимум. А относно секциото разбрах, че лекарката ми използвала силикон, а не шефове и било по-добре  newsm78 Някой има ли опит с подобни процедури?

# 425
  • София
Здравейте!

Тонове започнаха да ми мерят в 7-ми месец. Докато лежах в болницата имаше едно момиче в 9-ти месец с което се заговорих. Тя идваше всеки ден около обяд с мъжа си за тонове. Не знам какво стана с нея, но беше много мила и искрено вярвам, че има сладко и здраво детенце!

След това разбрах че всъщност като са я качили вече на магарето непрекъснато са я напъвали по бързо да ражда и че нямали цял ден с нея да се занимават  #Crazy

Без коментар ...

До сега четох ето тази статия, някоя от вас чела ли я е ?
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=893

Не ми стана ясно тези хора колко деца имат и в какво жилище живеят. Прочетох статията набързо /много лесно ми се уморяват очите откакто бременея/. Не споделям това мнение. Всеки трябва да си знае леглото. Усилията ми ще бъдат в такава посока. Надявам се да няма проблеми с бебчо и да си спи спокойно в креватчето. Дори и да не е така няма да го взимам при нас. По-добре да ставам, то няма да е вечно така ... При нас таткото е по-склонен да "нарушава правилата" и ще ми е по-трудно да се оправя с него  Joy

.... И все пак не името прави човека.

Съгласна съм. Това, което е генетично заложено името не може да промени. Но бих искала да уточня нещо в тази връзка. Името дава самочувствие и определено помага на детето да намери мястото си сред другите деца и по-късно в живота. Много е важно то да може да каже без притеснение как се казва. Името не трябва да дава повод за подигравки /което е сигурно в училище ако името го позволява/ Децата не са толерантни и едно име недобре обмислено може да навреди на самооценката на малкия човек. Затова името ДОНЯКЪДЕ ПРАВИ ЧОВЕКА.  Peace

# 426
За пловдивските мами едно събитие - всички сте поканени  Hug
Радвам се малкия сладур се чувства добре в стаята си   bouquet  Hug но в един момент пак може да започне да иска да спи при вас, особено като се роди бебо.
mama_vessy, подготвям се психически. Това ще е много голяма промяна за него и нищо чудно таткото да се премести в стаята при него да спи известно време. Днес сложихме вече и плътното перде в стаята му, само то не беше готово и като си легна наобяд не можеше да се успокои, само ставаше и го сочеше...наложи се да легна в стаята при него, че да заспи. Явно в момента е много чувствителен към всяка промяна, дори и малка, а появата на бебе...насрочили сме дата след 20-на дни, дано да се успокои докато се приберем вкъщи с Малечка  Praynig
А относно секциото разбрах, че лекарката ми използвала силикон, а не шефове и било по-добре  newsm78 Някой има ли опит с подобни процедури?
marinels, аз доколкото знам отдавна вече не се шие, а се лепи  Peace
Не ми стана ясно тези хора колко деца имат и в какво жилище живеят. Прочетох статията набързо /много лесно ми се уморяват очите откакто бременея/. Не споделям това мнение. Всеки трябва да си знае леглото.
Хаха, Андули, 8 деца имат, на 4-тото им омръзнало да стават през нощта и почнали да ги взимат да спят при тях и така открили колко е хубаво  Joy

# 427
Тонове и на мен не са ми слушли до сега. newsm78 Но и с първата бременност ми ги чуха чак като отидох да раждам. Не се притеснявам, имам доверие на доки.
Лъки, аз съм ЗА срещата в бебешкото кафе, дано не забравя. Party

# 428
  • Русе
Момичета, какво вземате при главоболие?
Аз май се разболявам и така ме боли главата... Не знам какво мога и какво не  мога да пия...

# 429
Момичета, да ви се оплача!!!  smile3518
От вчера ме хвана един грип, температура цял ден и цяла нощ, чак до повръщане се стигна през ноща  Sick
Днес такмо се зарадвах че лошото е минало вече и .............
пак температура cold
Вече незнам как да я свалям доктора ми каза,че мога да пия до 3 парацетамола на ден и то в краен случей,ако стане 38 С и нагоре,през другото време се мача с едни карпи с оцет на ръцете и челото!  ooooh!
Моля, ако някой знае нещо друго което мога да направя да ми каже ( някоя "бабина рецепта или каквото и да е )  Praynig

# 430
Адриана,vikiimm -Защо не пробвате с клеева тинктура,аз съм доволна от нея.И хомеопатични също.И се стягайте,недейте и вие като мен в последния момент да се лигавчим Wink Peace

# 431
  • София
За имената да кажа: Аз дъщеря ми я родих вечерта в 9 часа, а на сутринта още не бях решила Яна ли, Калина ли да е, имаше и още няколко варианта. Накрая казах Яна ще е и така стана (но не защото ми заприлича на Яна  Laughing). Имах следните съображения: да е българско, но да не затруднява и чужденците, ако един ден иде да живее в чужбина, да не е кръстена на никой, да има хубаво съкратено име (то в случая си е цялото име), да не е някакво изчанчено, че да се налага да го казва буква по буква, като например Вайа (дано не обидя някой), да не води до неприятни прякори и асоциации, да си отива с останалите й имена. Например затова се отказах от Калина, не исках всеки да й вика Калино, моме. За момче към тия съображения се добавиха и още две изисквания: да не завършва на -слав, -мир и подобни (това от таткото) и да става хубаво второ име, като един ден стане татко. Та изборът стана съвсем труден  Simple Smile. Случка с познати: мислили, мислили как да си кръстят момчето, че другите да не му измислят някое грозно кратко име и решили Алекс да е. Вижда го дядото и му вика Сандьооо, ела при дядо  Joy.

# 432
Здравейте отново! Да ви кажа за първият запис на тонове на бебо. Той е много добре, влиза във всички норми  Grinning Обаче мама нещо се изложила. Оказа се, че съм с контракции, цели 5 докато записваха тоновете. Изписаха ми магнезий, дуспаталин и пълен покой поне 2-3 дни Shocked Опитах се да се пазаря малко, че през цялата бременност, а и преди това едно хапче не съм изпила, но..... не мина. Доки каза да мисля за бебето, не за себе си. ОК, ще слушам

# 433
До Цвете_78-Да те питам в Авис Медика да знаеш какви са цените за раждане?(2011г.)

# 434
  • гр.София
До Цвете_78-Да те питам в Авис Медика да знаеш какви са цените за раждане?(2011г.)

На моя позната всичко с прегледите и излезе 750лв.

Общи условия

Активация на акаунт