Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте мами!  Hug
Пак сте писали много, докато ви изчетааа  Mr. Green

За багажа- аз още не съм го стегнала. Тая седмица мисля това да направя. Еднократни гащи не можах да намеря никъде в Благоевград. В аптеките не са чували за такова нещо  Crossing Arms Ужас! Много са зле.

За течението- и аз имам от началото на бременността и то доста силно. Казвам й всеки път на моята докторка, но тя не ми е правила микробиология до сега нито веднъж. А знам, че се полага 2 пъти по време на бременността. Казва ми да взимам Полижинакс и това е  Tired Струва ми се много несериозно.
Сега като ида при гинеколога, дето ще ми прави секциото, ще го питам специално затова. Ако трябва ще си платя да ми вземе микробиология.

За памперсите- нашия татко работи във фирмата, която е официален вносител на памперси Еви Бейби

и съответно ще ползваме такива. Качеството им е много добро. Не знам защо всички са луди по тея Pampers. Сигурно заради рекламата.

За килограмите- аз съм 16 +  Embarassed От 52 скочих на 68  Embarassed Леле, никога не съм била такива килограми. Иначе пък не ми личи. Само коремче имам и съвсем малко дупе и баджонки.

За хидронефрозата- представялява задръжка на урина в бъбрека. Той започва да се уврежда след 1 месец хидронефроза на бъбрека.

# 631
  • София
Валари,
По прицип не е хубаво да ти дават каквито и да е хапчета, без да са ти взели микробиология. Явно на твоята докторка не й се занимава, въпреки че както спомена по здравна каса ти се полагат 2 микробиологии. Не знам дали не се и изискава да се приложат в картона Thinking
Но щом е такава ситуацията, си пусни на частния преглед - там няма как да ти откажат:)

Относно играчките за леглото аз съм си харесала една, но е малко скъпичка и още й се чудя... http://www.amazon.co.uk/Tomy-Winnie-Pooh-Light-Up-Mobile/dp/B000 … 081446&sr=8-1

Преди малко звънях в Шейново, за да се запиша за Ден на отворените врати за тази сряда. И познайте какво излезе - има свободни места чак за другия месец, за 09.03. Аз дотогава не планирам да съм родила, ама все пак ми се искаше да отида по-рано. Въпреки че вече е решено - там ще се ражда. Условията са си условия - аз все пак отивам там заради лекаря, който съм си избрала, но все пак ми се искаше да поразгледам от любопитство:)

# 632
Не знаех, че Еви бейби имат размер 1 Rolling Eyes, а имат ли малки пакети - тези по 20-25бр?

# 633
Здравейте сладурки   bouquet Днес времето е страхотно  Hug

Аз най после да отида на доки  Mr. Green Сега се връщам и докладвам  Hug Всичко ни е наред  Praynig почти 3кг. е бебо - 2950  Mr. Green и ми казаха, че трябва да си приготвям багажа за началото на март  #Crazy ами то още 3 седмици  #Crazy някак си изведнъж ми се видя много близо  Crazy На мен си ми оставиха хаповете  ooooh!  магнезия де, за да няма изненади и да си издържа до датата, каза ми никакво спиране с тези контракции да не ми дойдеш другата седмица да раждаш по спешност  newsm78 ЕКГ ми напарвиха и казаха че съм добре макар и с учестен пулс, но корема ми бил високо и било нормално при това положение и съответно кръв и урина. Не са ми записвали тоновете, но в четвъртък пак ме иска и тогава ще ги записваме и тест за алергии ще ми правят, но аз ще съм секцио планово и нямам представа дали се прави на всички.

за кг в цифри  Mr. Green аз съм +12  hahaha но ме похвали че съм изглеждала добре и не съм се надула а най вече на корем, ама верно ми е голям корема  hahaha  Joy  Joy  Joy за щастие съм без стрии за сега а не съм особено редовна  Blush в мазането. Но за сметка на това ми тежи ужасно много и се клатя като....  newsm78 вече и аз не знам като какво  Joy  Joy

noive питах за бебо дали ще трябват някакви неща, а тя ми каза че като родя ще кажат какво е необходимо  Peace така че не се притеснявай  Peace За нещастие и на мен ще ми трябва този разтвор за клизма  Rolling Eyes

Искрено завиждам на тези мами дето могат да ходят дълго време и не им тежи и аз така като маринелс ако походя повече от 15 мин. и започва много да ме боли корем и стои непрекъснато на топка  #Crazy Излизам вече на разходка само с мъжа ми.  Peace  Mr. Green
 jozyy а защо в борисовата градина? имаш предвид навън да седнем или на разходка, ако е разходка аз съм пас  Crazy
А за магазин на ДМ ето им адресите http://www.dm-drogeriemarkt.bg/home/das-unternehmen/filialen-in- … ete-filialen.html

Момичета стискам палци всичко с резултатите да е Ок. А тези с контракциите, стискайте мами още малко остана.  Hug

Майски аз все още ще си го пия магнезия, значи не би трябвало да е проблем а защо не пи Но-шпа? след като толкова те е боляло  newsm78

Betta в джъмбо има непромукаеми пелени, на добра цена бяха и са в комплект по 2, 3 мисля че повече имаше  Peace

За колата и аз карам, няма как. Не си се представям в градския транспорт, да ме залашка  ooooh! а и до правителствена от нас май само с маршрутка при това 2 ще ми трябват , а те как карат  ooooh! Макар  да ми казаха много да се пазя, това е положението внимавам и си карам  Mr. Green  

# 634

За килограмите - аз съм +9. Дано не наваксам в последния месец  Crazy
Аз съм +10.Стартирах на 50кг.,сега съм 60кг,предишната бременност  на финала бях +18кг Sick

Някой може ли да ми каже къде в София има магазин на ДМ, търсих в сайта им, но не намерих адреси на магазините

jozyy в МОЛ Сердика има dm,а гледам са ти отговорили,а също ако ти е близо Сухата река там също има dm,аз от там си купих козметиката на babylove
A за срещата на софийските мами аз съм за  Peace
За корема използвам Масло за стрии на Икаров,незнам дали е много ефикасно ,но предишната ми бременност не успях да се нацепя и сега предпочитам да използвам изпитани средства,ноо сърбежите около пъпа са ужасни Sick

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 14:47 от migeio78

# 635
  • София
Здравейте сладурки   :bouquet: Днес времето е страхотно  :hug:

Аз най после да отида на доки  :mrgreen: Сега се връщам и докладвам  :hug: Всичко ни е наред  :pray: почти 3кг. е бебо - 2950  :mrgreen: 

СУПЕР newsm10

jozyy а защо в борисовата градина? имаш предвид навън да седнем или на разходка, ако е разходка аз съм пас 

Ами да ви кажа често и аз не съм много за разходки. Много бързо се изморявам.

# 636
Цитат
jozyy а защо в борисовата градина? имаш предвид навън да седнем или на разходка, ако е разходка аз съм пас  Crazy
А за магазин на ДМ ето им адресите http://www.dm-drogeriemarkt.bg/home/das-unternehmen/filialen-in- … ete-filialen.html
Благодаря за адресите - този на Стамболийски ми е най-удобен, утре ще си купя пелените за болницата от там Peace

Ами предложих Борисовата, защото времето толкова дълго време беше лошо и студено, че ми се иска да се видим на открито, да съберем малко слънчице Flutter Не е задължително да се разхождаме, ще поседнем на някоя хубава слънчева пейка, ще побъбрим и така...

# 637
Да докладвам-ходих да чуят тоновете на беба PeaceВсичко ОК.Акушерката каза,че ако сега реши да се ражда,страшно няма и няма да го спират.Питах за болките отдолу в костите,трябва да ги търпим-и ношпа не помага. Hug

# 638
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте, днес ходих на консултация, растем с две седмици напред (поне на килограми  Joy), на ехографа излиза за термин 27.02  #Crazy

дано устискам поне до 38 седмица  Laughing

голям шишко ще да е мойто бебче  Blush

изписаха ми някакви мазила за течението  Thinking

леко телеграфен отчет направих  Laughing

Красив ден от мен   bouquet

# 639
За смрадликата
Вообще нямате нужда от такива играчки, вари пари струвай носи.
Първия път като раждах бях с епизиотомия, в болницата ми препоръчаха Бивацин спрей, пръсках се по 5-6 пъти на ден, облекчава болката, предпазва от възпаления, спомага на зарастването на раната.  Същия спрей после използвах за пъпчето за Емил.В момента го няма на БГ пазар има препарат със същата основна съставка ето

За играчките
Първия месец няма да слагам играчки, по тази причина ги оставих за подаръци.
Купила съм всичко за малкия, свикнала съм аз да решавам с какво ще се облича и с какво ще се завива моето дете, какви продукти ще ползвам за него.  С приятели и роднини отдавна сме се разбрали да не си даряваме неща от които нямаме нужда, така че ще ме питат задължително какво искам, нещо повече питат ме конкретно какво съм избрала даже от кой магазин.
Така че съм си оставила за подаръци това:
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKsN8RLXapGbfRtVZnr04h1 … LenrI6YM07QXYhYgC
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKjm1HE5yztOW4v7IMyX043 … fqtn7dwBP&t=1
http://www.toytownbg.com/uploads/products_pic/product_pic1_1492.JPG
http://www.bimbomaniabg.com/products/1863.jpg
http://www.ibebe.bg/media/catalog/product/cache/1/image/265x265/ … ersi-prince-h.jpg

# 640
  • София
Тест за алергии никога не ми е правен.
с килограмите съм... много . Към 22-23 отгоре.
 За курсовете за бременни, на мен ми се струват излишни, ако не са проведени в болницата, в която ще раждаме. Всяка болница си има свои закони, които дори коренно се различават понякога. Това са ми впечатленията от този, на който бях(не в АГ).
 За срещи не ставам. Болна съм.

# 641
mama_vessy мерси Peace, аз обаче ще взема да си приготвя някои неща и за бебо които са ми казали от тук от там , че на таткото на дали ще му е до това да събира багажа за бебето.Като му казах сега , че като се роди казват какво да се занесе и вика "ооооо нееее, трябва да си приготвим от преди това какво да ти нося "  Joy, имам чувството , че е започнал да се притеснява от предстоящият момент повече от мен . Hug

# 642
  • Бургас
 Confused много ми е смотано, още няма жк в Бургас... а поликлиниката беше пълна с хора с маски, кихащи и кашлящи... Днес времето е чудесно и се разходих, но ми е едно криво... Връщам се да ви чета.

# 643
                                                 Здравейте мами    bouquet
 Честита рожба на мама ЗИНА!    bouquet Да расте весел и щастлив големия юнак smile3525 И чакаме снимчици Wink
 Добре дошли на новите мами Hug
 Ех, че хубаво време е на вън! До преди малко бяхме с Александър на разходка, а сега спинка сладко- сладко Party
Цитат
Anduli и аз имам същият проблем като теб мила Sad и мен много ме болят самите стави на пръстите самите кокълчета от вътрешната страна на дланта ама през целия ден не само сутрин и това е така от преди 2 седмици някъде.Свързвам го с бременноста.Дано ни мине по-бързо Sad
Този проблем и аз го имах по време на бременността ми със синът ми, и тогава лекарите ми казаха, че се касае най- вероятно за дефицит на калции в организма, и ми предложиха да спазвам известно време подходяща диета, а също пиех и сиропче обогатено с калции.
 За килограмите, вече съм +20 кг., като този път разпределението май повече е върху мойто дупе Crazy Но колкото- толкова. После ще му мисля.
 За киселините, видях че още няколко мами споделят колко е неприятно. Аз по- напред мисля бях писала, но дори и да се повтарям, искам да ви предложа нещо, което при мен действа отлично. Това е суровият сусам Всеки път, когато усетя че се появяват, си хапвам сусам. Не е най- вкусното нещо, но пък действа, а и има редица други полезности за бременната жена.
marinels, за завишените стойности на този показател, не бива да се тревожиш прекалено и да четеш каквото и да е в нета, защото лекарите ще преценят най- добре, като вземат в предвид и другите кръвни показатели от изследванията, а може и да ги повторят. Peace Не се притеснявай предварително, което най- вероятно ще се окаже и излишно Hug
 За ОЦЕТА, като средство за понижаване на температурата, искам само да вметна, че трябва да се ползва много ВНИМАТЕЛНО! В никакъв случай да не се поставят ръце и ходилата директно в разтвора и да се кисне. Оцета много бързо прониква през кожата и влияе зле на костите( прави ги крехки и чупливи) Може да се поставя само на компреси за около 5 минутки, и то на места където не са съсредоточени лимфни възли Peace, като напр. подмишниците. Аз лично разтвора го правя доста по- слаб.
 Хубав и усмихнат ден!
 Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговора Shocked
А ето и една статия за засилване на имунитета- http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_2290_0.html

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 16:15 от Жени

# 644
  • където и да е,само да не съм сама
За Бивацина само искам да вметна, че и 2-та пъти ми казаха 3,макс 4 пъти на ден да се пръскам с него.Все пак има антибиотик.
И аз мислех да го ползвам за пъпчето, но ми казаха, че е силен за бебе и да си взема Топоцин-пудра.
Смрадликата и доста цапа и си е хамалогия, но който има възможност нека си прави...

Общи условия

Активация на акаунт