Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 077
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
tanini , за съжаление не мога да ти помогна със съвет за лекар! Дано бързо се опавя малката  Hug Hug Hug

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=592065

Виж и тук, като кликнеш за втората снимка ти излиза лекарят, който е написал статията, дано ти е от помощ.

# 106
Тук има 2 идеи.
Нас ни бяха пратили в педиатрията, защото там била много добра детската хематолажка, но тогава точно тя беше болнични или нещо подобно. Тогава ни препоръчаха доктор в този център. Там по спомени докторът беше педиатър-хематолог.

Съжалявам, но не помня имена, а наскоро изхвърлих рецаптата  Confused с надеждата да не ми трябва повече

Успех!

# 107
  • София
И ние можем вече да се запишем с първа консултация. И двете моми са трупнали по 1,100 кг (малко кърма и повечко АМ), станали са 3200 и 3700. И странното е, че педито ги изкарва малката пораснала със 8см ( от 43см на 51см) и голямата с 6см ( от 48 на 54см). Това не ви ли се струва прекалено...????..според мен малко грешка в МД..и малко сега..и ето ти 2-3см разлика...???
Наистина видимо са пораснали, защото ги слагах напречно в леглото , а сега не се събират и най-малките бодита не им стават..ама чак пък толкова..Simple Smile
Исках също така да ви питам, ортопеда не минаваше ли  през здравна каса, защото нашата ми каза, че е хубаво да отидем, написала ми е едни мед.бележки, но не е направление. Мисля, че преди 4 год. каката като беше бебе даваха направления..?! Thinking

# 108
  • София
Вещер,браво на куклите  Heart Eyes Hug
За мерките не се вталясвай толкова нали растат  Hug
НАшата педи на предата консултация по погрешка в картоните им записала еднакви сантиметри ,а те си имат по 4,5 см винаги разлика Wink
Ние ходихме на ортопед септемвври и не плащах нищо но по принцип прегледа си е безплатен когато е с направление но не и ехографията тка ми казаха на мен! Доктора беше ного готин и многои им се радва и не взе парички за ехографа!

# 109
Ние сме на 5-6-7 хранения, като най-активни сме вече, Йо имам чуство че яде на 1,5-2 часа. Последно хранене гледам да е към 21ч когато ги слагам да спят. Тази нощ се будеха на 3 часа, предната имаше пауза от 6 часа.

Аз с вода не плакна устата, макар че ни казаха в Токуда, че е желателно.

Veshter, ние минахме на ортопед в Токуда, не съм олащала, някак си мина към прегледа на Неото. Иначе знам, че с направление няма проблем да се отиде. Ние сме с ортопедични гащи от 3 месеца.

Нас ни мериха преди 2 едмици, и Марти за 14 дни го измериха с 6см по-дълъг, така че мисля, няма от какво да се притесняваш, че растете така бързо.

На Марти откриха Е-коли и сега след баня правя промивка с един препарат на пишлето, явно го боли, защото се зачервява, в пон ще пуснем контролна урина...все нещо да има, аман.

tanini, ние за Йо викахме на консултация проф. Пенева  - http://www.zdraveto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=58 Тя е много добър лекар, работи със ЗК, вземи направление и отиди на консултация при нея.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 10:21 от nikolina-pikolina

# 110
  • София
Всъщност, май се оказва, че направления си има, ами нашето педи ме праща при Драганов или Алексиев, които май вече работят само частно  Mr. Green

# 111
  • Варна
Днес моя приятелка ми каза, че кърмачета не се отбиват през топлите месеци (педиатърката я посъветвала да отбие зимата) Имало си някакво значение и за майката и за бебета, но какво.... не можа да ми обясни?!? newsm78 Вярно ли е това?

# 112
Днес моя приятелка ми каза, че кърмачета не се отбиват през топлите месеци (педиатърката я посъветвала да отбие зимата) Имало си някакво значение и за майката и за бебета, но какво.... не можа да ми обясни?!? newsm78 Вярно ли е това?

Моите се отбиха точно лятото.
Стана спонтанно. Основното е, че ми намаля кърмата, но и се изнервяха от жегата докато ги кърмех.

Когато децата бяха на 1-1.5 г имах неистово желание за трето дете, макар да става по трудния начин при нас. Сега малко ми се поухладиха страстите и имам по-отговорна позиция и размишлявам.
Танини, дано да е добре малката  Praynig със съвет не мога да ти помогна.

Не знам как, може би заради реформите във форума, но ми излезе някаква тема с последно мнение от 13 февр 2009 г. и за малко да се разпиша.

При нас е весело, напоследък такива бисери ръсят, че все си казвам че ще ги запомня и ще разкажа довечера, ама пусти мозъчен дефицит...

Аз накипрена с раницата с резервни дрехи, торба с покупки и топката за игра, решавам че е време да се изчиша младежа. Разсъбличам го трескаво, сгъвам се с раницата на гърба и ми се зачеква нокъта и се ядосвам "ЕЕЕ, счупи се!" То не за друго ми хич го няма маникюра ми, ама и съвсем почупени много мразя. Та и да се занимавам и с това... А младежът, център на цялата случка ми вика "А, няма нищо ще си залепиш друг! Тя кака Нини така си ги лепи".
Сигурно е гледал племенницата как си слага маникюр, знам ли?

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 19:30 от *vera

# 113
  • София
Няма проблем да се отбива по което и да е време на годината. Важното е да е плавно и постепенно, защото в такъв случай кърмата се променя постепенно по състав и към края се доближава до голяма степен по състав като коластрата и дава защита още около 6 месеца след отбиването.
  А иначе основното което е че лятото има често вируси с повръщане и разстройство, а кърменето намалява риска, но това може да се каже и за грипът и настинките зимата и тн итн.

# 114
Здравейте,

да ви питам дали и при вас се е случвало подобно нещо. Йоанка от няколко дни реве супер много, без причина, и преди и след ядене, след и преди къпане, подмяна...сън. Не знам вече какво да мисля, гледам за събки, рано ни е, няма изгледи. Но както си гука и изведнъж един рев и така по 5-10 мин., няма друсане на ръце, говорене, няма по корем, гръб, шише или цица. Дърпа се и реве.
Дали е характер, или скок в разтежа, дали е от масажите. Не знам вече.

# 115
  • София
Ники,най-вероятно са колики все още,при нас така бяха,както си седът спокойни и в настроение и изведнъж започва истеричен рев,помня че един път това се случи и по време на преглед при педиатъра и тя каза-колики са.

Възможно е и да е друго но при нас беше това причината.

Доволни ли сте от гимнастиката в Токуда,решила съм другия месец да ходим там,да видим как е.

# 116
  • София
  НИки ако отскоро ходите на рехабилитация, понякога бебетата могат да са по изнервени и от това наистина. Все пак ако се притесняваш, най-добре се консултирай с техният лекар. Може да има и друга причина, за която ние не можем да се сетим, да я боли ушенце или нещо друго.

# 117
  • София
И на мен първото нещо,което ми мина наум е, че са колики, но наистина може да е от масажите, пък може и зъби да са. newsm78

И аз да питам майките на вече поотраснали близнаци- продължават ли да боледуват заедно и като по- големи? Ние досега нямаме случай единият да се разболее, а другият- не.

# 118
ми моите не се сещам наскоро да са боледували и двете, все по една е болна и то е за ден примерно. сега имаше някакъв гаден вирусен бронхит, даже някои деца бяха в болница. нас ни подмина с кашлица само, но всичко беше чисто. сега пак го има тоя бронхит и дребна шарка, да видим. то с тази шарка не знам вече. имаше поне 5 пъти в детската, сега целият град е пламнал, нас не ни хваща. самата аз не съм я карала  Rolling Eyes

# 119
  • София
Като поотраснат ще започнат не ивнаги да боледуват заедно. Все пак са си различни индивиди и в даден момент единия може да му е по-силна имунната защита и да не се разболее. Аз попирнцип гледам да ги пазя единия като се разболее, въпреки че не ми се получава много. Все ще се случи да пийнат от една чаша, да използват общ прибор за нещо, а и все пак играят заедно. Но определено ни се е е случвало доста пъти да се разболее само 1я - обикновено Лора. Явно Дани е по-здрав организъм, все пак ходят заедно почти навсякъде и откъдето е лепнала Лора вируса примерно, Дани също е бил там. Именно затова когато единия е болен, а другия не показва признаци на разболяване си го пращам на детска градина, дет се вика поне да му огранича контакта с болния. Не знам колко е правилно това, но от друга гледна точка, децата които не са в една група - примерно на различна възраст, едното като е болно едва ли си спират другото от градина или пък ако някой от възрастните е болен...

Общи условия

Активация на акаунт