Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 074
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Всичките ми деца обичат да спят по корем. Аз започнах да ги слагам около 2рия мес. Определено спят по- спокойно така. Откакто се научиха да се обръщат сами, спят почти през цялото време по корем.
Фата, ужасно бързо минава времето, а на мен все ми се иска по- дълго да са мънички. Heart Eyes

# 91
В моментите, когато откачам (като сега), имам нужда точно от това напомняне, за да събера сили.   bouquet  Поне за още малко време...

# 92
Дръж се, майко близнашка!  Hug

# 93
  • София
Дръж се, майко близнашка!  Hug

fata ®,   bouquet ще добавя и това към любимото ми ''...и това ще мине'' в моментите, когато се самоуспокоявам Mr. Green

Нашата кака започна да се лигави като беше на 3 мес, а първото зъбче изби чак на 7 мес. Може би повечето на тази възраст започват с лигите и лапането на ръцете.

# 94
  • София
Ох, и аз за гушките да се включа, когато бяха бебета не ми оставаше време и нямах  психически сили да си ги гушкам. Сега вече и те ми отвръщат и си казваме колко се обичаме и си имаме много трогателни моменти. Вчера бяхме на зимни кънки , вече за втори път и те усетили че се справят , не падат и се държат на леда, толкова трогателно  споделяха успеха си .... давахме си петички, целувахме се и един смях в захлас  Heart Eyes Беше много хубаво. Благородно завиждам на тези , които имат бебе след порасналото детенце , някак по-осъзнато подхождат към бебешкия период. А на Миласара с двама след баткото , направо неблагородно ..... Heart Eyes

# 95
  • софия
Може ли мамите с по-големи дечица да ми кажат кога горе-долу минахте на 4 хранения-ние в момента ядем 5 пъти:
6.00-6.30-АМ(не са будни, аз ги вдигам, давам АМ и продължават да спят до 9.00-9.30)
10.00-АМ
13.30-зеленчуково пюре
17.00-АМ
20.30-АМ
Напоследък обаче много не искат яденето в 10.00 часа, особено малката.Днес реших да дам по няколко лъжички плодово пюре за първи път и го изядоха с удоволствие, но после не пожелаха АМ.Вчера малката изпи едвам 50 мл АМ, а младежът към 120-130 при обичайни 210 мл.Та се чудя дали не им е време за 4 хранения newsm78.Примерно сутрин да ги оставям да спят докато се събудят и тогава да давам АМ, след това към 10.30-11.00 малко плодово пюре, 13.00 часа зеленчуковото и 17.00 и 20.30 АМ-нещо такова, как ви се струва или им е още рано за 4 хранения Thinking.До тук винаги сами са се отказвали от определено хранене, не съм махала насила нито едно от нощните хранения, те се отказаха

# 96
Благородно завиждам на тези , които имат бебе след порасналото детенце , някак по-осъзнато подхождат към бебешкия период. А на Миласара с двама след баткото , направо неблагородно ..... Heart Eyes

И аз  Blush Като се замисля сега бих преживяла по съвсем друг начин и бременността и първите месеци... Като го споделих с една мама с повече деца обаче ми припомни, че пак няма да е същото, защото имаш и други деца, за които да се грижиш и през бременността, че и после  Grinning

# 97
  • София
Фата, и на мен ми се иска да го преживея още един път, даже понякога завиждам на майките с по 2 деца на различна възраст. А пък аз минах само с една бременност... Мъжът ми не дава да се продума за 3то дете.... аз обаче не съм загубила надежда и го обработвам, за сега има време. Като поотраснат малко може и да се навие Simple Smile

mozzi, според мен са малки за 4 хранения. Но пък и всяко нещо си е индивидуално, консултирай се с педиатър. По принцип най-добре е да се водиш по децата, ако надават нормално може и да не е проблем. Ние минахме на 4 хранения на 10 месеца. Тъй като си отворих преди малко записките и да ти кажа на 6 месеца какъв ни е бил режима:
Сутрин когато се събудят - кърма
наобяд - това е било към 11:30-12, зеленчуково пюре + АМ или кърма
15:00 - каша или плодово пюре
18:00 - кърма + АМ
21:30 - кърма + АМ
Може би при вас заради АМ интервалите са по-големи. Ние през деня понякога минавахме и без АМ и си огладняваха на 3 часа, че и по-рано Simple Smile

# 98
Фата, и на мен ми се иска да го преживея още един път, даже понякога завиждам на майките с по 2 деца на различна възраст. А пък аз минах само с една бременност... Мъжът ми не дава да се продума за 3то дете.... аз обаче не съм загубила надежда и го обработвам, за сега има време. Като поотраснат малко може и да се навие Simple Smile

Много майки с две деца отчитат точно това като предимство при близнаците Mr. Green Няма пълно щастие явно  Crazy

mozzi, аз си мълча, защото за хранене с АМ нямам опит  Blush От това, което знам е добре да не се превишават определените количества мляко за деня, по тази логика ако изпиват нужното количество, но за по малко хранения не би трябвало да им проблем, още повече че приемат и твърда храна. Но за да си напълно спокойно попитай и педиатъра ви.  Peace

# 99
  • София

Много майки с две деца отчитат точно това като предимство при близнаците Mr. Green Няма пълно щастие явно  Crazy

Ами явно всеки гледа в чуждата паница  Crazy
Най-важното е да са ни живи и здрави децата  Hug

# 100
  • софия
Момичета, благодаря Hug

И на мен ми се струват малки за 4 хранения, засега ще го карам по стария режим, колкото искат толкова да ядат в 10.00 часа-добре наддават, значи добре се храним Grinning.На 23-ти сме на консултация, тогава ще попитам педиатъра, ако нещата продължават по същия начин

Ние сме на АМ от около месец, преди това бяхме предимно на кърма с дохранване от АМ, но не забелязвам да огладняват на различни интервали.Количествата са си същите-бяхме изцяло на изцедена кърма и знам колко изяждаха, не са променяли количеството на млякото от повече от 2 месеца

# 101
  • София
Момичета, някой случайно да може да ми препоръча детски хематолог Cry Яси е с подути лимфни възли и съмнение за инфекциозна мононуклеоза Cry

# 102
  • София
За съжаление не мога да ти помогна със хематолог...
Дано не е сериозно и се отхвърли диагнозата. А много ли са уголемени лимфните възли и твърди ли са много?
Освен да пуснеш в търсачката тук или в гугъл, все ще ти излезнат мнения за добър специалист.  Hug

# 103
  • София
Уголемени са, въпреки че май малко поспаднаха, от 10-та дни е така. Лошото е, че кръвните изследвания не са добри.
Пуснах всички търсачки, но нищо не открих.

# 104
  • София
Танини, и аз не знам хематолог, ама доколкото си спомням мононуклеозата се доказва с лабораторен анализ. newsm78 Най- големият батко преди години прекара мононуклеоза и си спомням, че много показателно беше, че му бяха подути лимфните възли отзад на врата. Беше 6мес. на строга диета и с минимална физическа активност. Какви изследвания сте му правили?

Гледам говорите си за много деца.  Wink Няма да с кривя душата- огромно щастие е, но едновременно с това и отговорност, а изтощението няма да го споменавам. Често ми се случва да имам угризения, че съм пренебрегнала някое от децата. Може би, ако са с по- голяма разлика би било по- лесно, ама аз нямах време за чакане след малкия батко. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт