Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 072
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
И моите много си ядат ръцете и лигавене има доста/ от 4,5 месеца/.Не знам но като че не виждам зъбки да са тръгнали Thinking

# 76
Моите, от 5-6 месечни, ги държах все с кърпи на вратлетата (така са и на снимките), но зъбче избе чак на 8 и малко.

# 77
  • София
и моите мн си ядат ръцете ooooh! то е лигавене то е ужас!

Хемоглобин 103/104 нисък ли е?

# 78
Нашия беше 78 (не помня точно, но там някъде, ако не и по-нисък), със захранването и капки Малтофер, за месец и половина качихме на 92/96 и повече не ги закачах да пият капки. На годинката вече бяха ок 110 (май даже над). Тъй че, според мен, нямаш причина да се притесняваш  Wink Мисля, че и нормата за 6месеца беше ок 110 (минимум), т.е. не сте много далече

# 79
Аз давах желязо 2 месеца, вчера показа 115 и 127 и доки каза, че е идеален и да спирам за месец всичко.

# 80
  • София
ми ние ще се захранваме тея дни дано се вдигне!

# 81
  • София
Момичета, ето ви един линк и дано ви е полезен, свързано с детегледачките.
http://www.monitor.bg/article?id=277310
 Peace

# 82
  • София
aз бях чула за подобнонещо но не всеки може да се възползва Simple Smile

# 83
  • София
Ники, нищо чудно и зъби да са. При нас девойката се "озъби" на 4м. и 10дни, а младежът 5 дни по- късно. Peace
Димяни, съвсем добре ми се вижда хемоглобина. Peace

# 84
НЕ мога да не споделя за новогодишните близначета  Simple Smile

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/02/04/vasil-i-vasilena-otivat-u-doma/

# 85
  • София
Аз давах желязо 2 месеца, вчера показа 115 и 127 и доки каза, че е идеален и да спирам за месец всичко.
Резултатите са много добри, но ако сте пуснали изследванията непосредствено докато сте давали желязо са малко завишени. Обикновено се изчаква около месец след като е спряно желязото и тогава се пускат пак изследвания.
Димяни и вашите резултати са много добри Simple Smile

# 86
  • Варна
Относно лигавенето: На Велизар му тръгнаха лигите от 3-ти месец и досега няма и едно зъбче, а сестра му преди два месеца и половина изкара 2 зъба почти наведнъж Wink

Кога започнаха вашите близнаци да спинкат по корем? От няколко дни синът ми преди да заспи се обръща по корем, клати се малко на колене и тогава заспива по коремче. И в полусънено състояние също иска да се обръща и ако му попреча, се сърди и разплаква.  Като че ли е легнал на едната си бузка, но нослето му е много близо до твърдата повърхност. Не знам до колко е безопасно да го оставям така newsm78

# 87
Моите калпазани спяха по корем още от 1 месец. Четох много книги и на запад дори се препоръчва само така да спят малките бебета. А сега ги оставям те да решат как искат да спят. Единият предпочита на корем а другият на гръб. Heart Eyes

# 88
Нинче, моите момичета се разлигавиха от 3-я им месец, после започнаха да си ядат ръчичиките и все по-често реват. Но все още нямаме избили зъбчета....

japanese, едната ми дъщеричка започна да се обръща по корем (когато навърши около 5 месеца и половина) и от тогава все по корем иска да спи, така си спи, а ако заспи по гръб, като се пробуди се обръща по корем, но в такива случаи се развива.

По въпроса с помощта при гледането - който може да си го позволи човек, няма защо да се гърчи сам.
Аз помощ получавам от родителите ми, но досега само веднъж ги сотавих вкъщи с татко им (нахраних ги и ги остаивх да спят), а аз слезнах до сладкарницата под нас да пия кафе с една приятелка. Оставала съм сама с тях и се справям, но не мисля да се гърча сама, когато мога да си улесня живота.
Имам проблем с допускането на чужди хора до мен (у нас, близо до децата ми и пр.) По принцип не чистя аз, чисти жена, не готвя, но децата гледам основно аз да си ги гледам. Всяка секунда, когато са будни аз съм пр итях. В хубавото време не ми пречеше, но сега....стискам зъбки да дойде пак хубаво временце....

# 89
Моите калпазани спяха по корем още от 1 месец. Четох много книги и на запад дори се препоръчва само така да спят малките бебета. А сега ги оставям те да решат как искат да спят. Единият предпочита на корем а другият на гръб. Heart Eyes

Напротив, на запад препоръчват бебето да спи само по гръб, за да се избегне опасност от Синдром на Внезапна Детска Смърт.  Peace Моите също не запсиваха другояче освен по корем, клатеха се по точно същия начин  Laughing Освен това с това спане по гръб едната така жестоко се задави на 12 дни, че сигурно ми се е скъсил живота с 12 години на мен  ooooh! В крайна сметка питах педиатърката и понеже си вдигаха още преди месеца и двете много добре главичките ми каза, че "нелегално" може да спят и по корем. Но спяха при нас в стаята и винаги съм ги наблюдавала. За по-големите бебета, които вече се обръщат и вдигат добре главичка няма проблем  Peace

За децата съм нямала и ден помощ от никого досега. Сами си ги гледаме с таткото още от раждането. Определено е предимство, че той работи повечето от вкъщи и доста помага Simple Smile Не бих казала, че е трудно, особено в началото. На тази възраст обаче е определено от полза да имат контакти с други деца, само затова бих ги дала  и ги давах на ДГ.  Simple Smile Като гледам как бързо растат си давам сметка, че са само няколко години от живота ни, ако ги пропусна кога пак ще имам възможност да ги гушкам така мънички. Докато се обърне човек и ще почнат да те гонят от стаята си  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт