Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 064
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • Враца
Ние също сами ги гледаме по принцип, детегледачка идва инцидентно когато остана съвсем сама без мъжа ми. Иначе аз и в последния месец с корема ги извеждах по 2 пъти на ден, че беше лятото и бутах двойната количка и тичах по тях (то и затова родих рано де). Като са малки се гледат по-лесно, докато спят можеш да сготвиш, да поразчистиш. Мен сега ме е страх да ги оставям сами в стаята, че постоянно се карат или се съюзяват и вършат щуротии, отлепят корка от стените, късат тапетите, разпиляват памперсите, хвърлят си играчките по вратата и по шкафа, и.т.н., а не смея да ги пускам много-много навън от стаята, че ме е страх докато готвя да не докопат без да ги видя някой нож или да се залеят с гореща вода примерно.
Не знам за вашите деца, но мойте не се спират по цял ден, имат един куп играчки, но не се заиграват, не обичат да гледат филмчета, обичат книжки с букви обаче и магнитните дъски за писане, но постоянно някой трябва да е при тях, това си е.

# 61
  • София
До 5 месечната възраст на близнаците си ги гледах заедно с малкия им батко сама. После той тръгна на ДГ, а аз започнах да викам детегледачка 2 пъти седмично за по 3-4ч., за да мога да изляза, да напазарувам, да отида на фризьор, маникюр, изобщо- да се почувствам човек. Сега ползвам това време за четене на книжка в едно кафене на Мола и пушене на цигари на спокойствие. Mr. Green Имаме една баба (майка ми) и тя работи, но пък идва в петък вечер и ние излизаме. Освен това остава да преспи у дома и ние успяваме да се наспим на другата сутрин. Party

Питиа, останала съм с впечатлението, че твоите момчета са в една ДГ с малкия ни батко. Той ходи там на футбол и плуване. Миналата година го качихме на ски, но колкото да ходи с тях и да придобие представа какво е това. Тази година го пуснахме с учител и се справя чудесно, та другата седмица мисля да го пусна на ски- училището,което организират в ДГ. Peace

# 62
  • София
milasara  Hug вече не сме в Звънче, от есента ги преместих в новопостроената Слънце на Тулча, но като всяко ново нещо малко помалко заработват нещата в ритъм , басейна както писах вече започва да работи от днес и днес имаме "плувна родителска среща", ски училище не са организирали в ОДЗ, поради което съм принудена да търся свободен вариант, защото сезона е кратък , оказа се че януари нямало достатъчно сняг , ние не бяхме в България с мъжа ми .... и сега ни е времето . Въпросите ми бяха малко хаотично ориентировъчни , защото организацията от ОДЗ предполага придружители учителките от групата или персонал от градината , при свободното ходене през седмицата дали трябва някой от нас да присъства..., та от Мачирски ни поканиха като ги взимат от ст. Васил Левски и ги връщат там. Поканиха ме да се кача малко по-късно през деня да ги видя как се справят и да преценя дали да продължат. Преценихме че е добре и ще ги пуснем , само да са здрави. Отделно открих , че на Зимния дворец има група 3-5г. за "детско пързаляне", не троен аксел  Laughing Трябва да им търся тематични забавления , защото са много енергични и стоенето в детски клуб им е безсмислено, това са планове за почивните дни, в градината каквото ни е интересно го записваме  Laughing

# 63
Браво на всички вас. Аз не готвя, свекито готви, не чистя, имам си жена, под нас пазарувам от Кенара...имам непрекъснато човек до мен, таткото пътува по 1-2 седм. иначе през цялото време е тук, но си има работа и не го занимавам много.
Уж съм организирана, сутрин до 10ч съм сама и вс е ок...но денем като плачат, сама не мога. Докато се цедя, сама не мога. Явно си свикнах и ми е добре....

Днес бяхме на консултация, вече сме 4000гр и 4300 гр и 55 и 59см. Аз утре ще ходя до NEXT, че има 50% отстъпка да купя бодита на Марти, че нищо не ни става.

# 64
  • София
Браво на порастналите Марти и Йо,все така да са с перфектни мерки  bouquet

Ники,как минаха днес масажите и гимастиката,като за първи път,харесали им или плакаха Simple Smile

# 65
Откакто са се родили - 1.4г. кажи-речи през половината време съм била без помощ, половината - със. Категорично съм за помощта, ако има възможност. Видимо децата са по-спокойни, когато им се обръща повече и персонално внимание. Като се замисля, имаше един перфектен период около 6-8 месеца, когато бяха две малки ангелчета, ама и той отмина Simple Smile Организацията я разпростирам спрямо времето. Докато бях сама успявах да свърша само най-необходимото. За мен е закон денем децата да спят навън, ако е над 5 градуса, така че в общия случай няма как да се свърши нещо, докато те спят. Искрено завиждам на хората с къщи с дворове или поне с тераси, ама си нямаме.
С нетърпение чакам отзивите за ските, защото много ми се иска хем да почнат от малки, хем да не се плашат и да мога да им създам силно положително отношение, пък то си е трудно - трябва си дисциплина и приемане на всички "неудобства" като ски-обувки, студено време и т.н. Така че 3-годишните да споделят как върви, че аз мислех от 4, ама знам ли ...

# 66
Нинката, днес само се запознахме с Яна, в понеделник сме на преглед и после на първи масаж.
Днес само контолен преглед, ПКК, желязо.

На Марти левкоцитите са 19,5 и са малко завишени и понеделник ще пускаме стерилна урина, дано да не е нещо притеснително. За Йо днес купих инхалатор, защото малко хрипти. На нея мн й хареса да диша инхалацията...като наргиле все едно  Joy

Аз като съм с някой по цял ден и децата са много по-спокойни, аз също. Имам време да отпочина, да имам сили за през нощта. Така че заради децата бих платила тези пари, само и само да са спокойни.

# 67
  • София
Ники, дано няма нищо притеснително в допълнителните изследвания. Praynig Естествено, че е по- добре и за теб, и за децата да си спокойна и отпочинала. На мен проблемът ми е, че не мога да понасям някой да ми се мотае в краката. Mr. Green Затова и излизам, когато имам човек да ги гледа. Имам жена за чистене и гладене, идва веднъж седмично и едвам я изтрайвам. Crazy

Питиа, днес му платихме ски- училището и другата седмица е на Витоша. Ще дам отзиви после- със същите тези Мечирски са. Peace Ти доволна ли си от новата ДГ? Hug

# 68
  • София
 И аз имам проблем с търпимостта , свекърва ми си предложи или по-скоро натрапи услугите да готви, отговорих "айде да нема нужда".  За мен помощ е да си оставя децата за ден или повече за да свърша конкретна работа , например да си взема изпитите , свързано и с пътуване , това с маникюра и педикюра съм го правила в салона до нас докато спят. Всмисъл не съм се лишила от нещо за сметка на нечие присъствие.
От детската градина съм повече от доволна , направо съм щастлива от направения преход , защото и преди съм писала плащахме някакви цифри в Звънче , които ми звучаха като рекет , отделно платихме за да ни приемат, накрая за да си тръгнеме пак имаше някакви драми от страна на директорката. Минал период , за който не искам да си спомням. Градината е чисто нова , много светли чисто нови помещения, млад персонал много мотивиран, децата са щастливи, за мен това е достатъчно. Басейнът тъй като е по-голям , а общината не плаща редовно, взехме решение на общо събрание да бъде отдаден на фирма под наем за стопанисване и плащане на режийните разходи, също така търсихме рекламодател който да спонсорира част от разходите , затова се забави стартирането му , но все пак за 5 месеца забавяне не се оплакваме.

На ски училището явно ще се засекат нашите мъже, ще очаквам и вашите отзиви  Laughing

# 69
Момичета, нямате ли опит с птички у дома? Може би не, а аз се чудя какво да правим с нашите папагалчета...

Гледам обсъждате гледачки и помощ за бебоците. Аз със с три бебки на почти 7 месеца и се справям някак си с помощта на майка ми - идва в 11 и стои до 16 или 18 часа. Но за готвенето и чистенето помага много таткото. Вечер и събота и неделя сме сами с него за гледането. Ако трябва да изляза някъде за няколко часа ангажирам и баща ми, за да не остава мама сама с бебетата, ако искаме да излезем с мъжа ми също и така... Засега имам време за разни работи странични /ограничено, но все пак се намира Wink/, но като започнат да ходят, мисля че няма да се оправяме по този начин, и явно ще взимаме помощница  Peace 

# 70
И аз ги гледам сама. Имах детегледачка за около 4 месеца, когато прохождаха. Вече сме на 2г. и 2м. и я викам от време на време, когато децата не са ясла, а аз имам някаква работа. Таткото много ми помага, но е доста ангажиран в работата. Иначе събота и неделя понякога ги оставяме за няколко часа на баба им. Вече са по-големи и мога да пусна пералня, да сготвя, а най-обичат да чистим с прехосмукачка. Голямо забавление е.

# 71
  • София
Luisalote никога не съм имала папагалчета, но ако си стоят вкъщи само не виждам какъв е проблема да ги оставиш. Може би все пак е разумно да попиташ някой зоолог или педиатъра, дали смята, че има рискове.

# 72
аз се сещам за токсоплазмозата, но си трябва лекар да каже

# 73
  • София
запис..моите слънца още имат зверски колики а и зъбките тръгнаха...голямо пищане пада..ужас просто...но пък през нощта спят

# 74
Марти от няколко дни е неспокоен, много си яде ръцете и днес доста се лигави. Мислите ли, че може да са зъби? Не сме ли още малки?

Общи условия

Активация на акаунт