Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 059
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
А как ми се започва работа...

Абе не знам, аз като си бях вкъщи с децата се чувствах психически по-добре. То че беше гърч - гърч беше, ама сега ги мисля от разстояние и ми е едно криво...

# 46
  • София
И аз ги гледам сама, вече са на градина и животът е по-организиран, но се оцелява  Laughing
От "нашето поколение" близнаци , май почти всички си ги гледаме сами , някои си имат и по още едно детенце , справяме се.
На мен ми се ще да питам мамите на по-големите за това от кога ги пуснахте на спорт, като плуване , ски ? Ще ми се да ги кача на ски училище с Мачирски, дали 3г. и 2м. е добра възраст за това и това че са двамата заедно , за добро ли ще е  newsm78

# 47
тук ски курсовете са от 4 навършени нагоре. иначе на спорт ги пуснах още на 3, ма нещо не се вдъхновиха, че трябваше без мен да седят и то при мъж. мисля скоро пак да ги пробвам. иначе на йогата беше ок, щото бях с тях

# 48
  • София
Питиа, за ските най-добре да питаш конкретния учител към който си се ориентирала. В нашата детска градина ще ги водят на ски, но без нашта група, казаха че били малки още. Явно самите инструктори отказват да взимат под 4 годишни. Предполагам че ако е някакъв вид индивидуален урок може и да взимат 3 годишни. Аз мислех да ги запиша на индивидуални уроци, обаче после размислих и реших да е догодина, защото те сега като са по-малки и сигурно ще падат повече и съответно може да се поизплашат и да не искат да се качат после.
А иначе и аз черпя идеи за някакъв спорт за 3 годишни. За сега и аз съм се насочила към йога, но събирам и други идеи Simple Smile

# 49
По въпроса за детегледачките, според мен, в отглеждането на близнаци "един е малко, двама са много". Докато ги гледах сама имах нужда от помощ само в някакви конкретни моменти и си давах сметка, че няма постоянна нужда от втори човек, но пък и грижите, които успявах да полагам за тях се свеждаха само до удовлетворяване на физическите им нужди. Освен това си имам две мании в отглеждането - да са максимално време навън и да ядат домашна храна, което много трудно успявах да постигна и то само докато половината хранения бяха кърмене. Шапка свалям на тези, които ги гледат сами, но аз нямах чувството, че се справям добре и всичко е наред. Като се случеше примерно на второто излизане за деня след 3 часа маане по парковете да няма асансьор и да ги мъкна 7 етажа пеша сама, понякога нямах сили да им приготвя следобедната закуска. Иначе бях решила, ако не намеря наистина подходящ помощник, да си продължавам сама. Та може и да се лигавя малко повечко, обаче пък и парите не падат от небето - пак ние сме ги изкарали. Та никой не ми каза колко взима една детегледачка за да ги гледа сама в периода 2-3г. възраст? Защото като станат на 2 трябва да се връщам на работа, а педиатърката препоръчва до 3г. да не тръгват на ясла/градина.

# 50
  • софия
Аз обикновено имам помощ за храненията-хранила съм ги и сама, но настъпва едно напрежение, все някой е недоволен и реве и затова идва баща ми да ми помага-добре, че офиса му е наблизо Grinning

За спорта-ние плуваме от както навършиха 2 месеца.Засега правим упражнения(които включват дори гмуркане с изцяло потопена глава) във ваната-имаме си инструктор по бебешко плуване Grinning, в началото идваше веднъж седмично, сега вече веднъж в месеца, за да види как се справяме и да покаже нови упражнения.Много им харесва, първите 1-2 пъти имаше ревове на гмурканията, но сега са много спокойни и доволни.По принцип към 10 месеца започват и заниманията в басейн, но аз не съм решила още дали ще ходим или ще продължаваме във ваната(заниманията в басейна са 2 пъти седмично, веднага след като е сменена водата в басейна, но все пак знам ли newsm78)
Плуването им се отрази много добре, Рада започна да се храни по-добре, а мускулният им тонус много бързо се нормализира(беше малко повишен).Засега сме стигнали до гмуркане около 2-3 секунди Party

# 51
  • София
elroy, за цените на труда на детегледачките нямам пряко наблюдение , всичко е от втора ръка ...чух от приятелка и т.н. Кагато течеше офанзивата с помощите за близнаци и програмата за детегледачките, в парка две от работещите като детегледачки по програмата ми споделиха че 350лв. , които държавата им плаща са малко затова се договаряли допълнително с родителите за още пари , колко точно нямам представа. Чувала съм от 450лв. до 750лв. за пълен работен месец от 8-17ч. Моят съвет е да си пуснеш темичка , че търсиш детегледачка в раздел Помощ в домакинството , отглеждане на деца , така ще добиеш по реална представа , пък може и да си намериш детегледачка от там. Аз съм пускала и за почистване и за преводи, много хора се отзовават и то с конкретни оферти.
mozzi вие сте уникални  Peace, това с гмуркането и ние го правихме с треньор в басейна на Мазнейкови, но почнахме да боледуваме и се спряхме. Сега вече на по-разумна възраст ми се ще да е истински спорт, в градината в която ги преместих има басейн , който до скоро не работеше и сега са го пуснали , т.е. днес разбрах хубавата новина , така че от утре сме там.
Джото и Хелче много благодаря за инфото и идеите за ските , обадих се да попитам конкретно и ни поканиха да пробваме , така че ще разказвам другата седмица.

# 52
  • София
  Докато бяха в яслата каките от 2-3  години не са ходили на нищо. От 3-4 години ходеха на народни танци само. Сега след 4 годинки, ходят на плуване, имат си басейн в детската, и най-много им харесва това. Ходят и на народни танци, балет, имат и приложни изкуства, майсторят неща от глина, а от английският се отписаха. Записала съм ги на повече неща, за да им е интересно, така или иначе държавната детска градина ми излиза доста евтина като за три. Опитват някои неща, от други се отказват и така.

# 53
Добре де, ако сте сами по цял ден как се оправяте когато двете деца реват едно временно, когато тр да се приготви храна, да се цедите (тези, които се)? Аз нямам сили и предпочитам да има човек до мен, за да съм спокойна и аз, да имам сили да си играем...а не да се изнервям как ще се справя с всичко.

Ние от утре тръгваме на масаж, ще видим как ще ни се отрази. Иначе вече гукаме, смеем се без глас...държим добре глава.

# 54
  • София
аз си ги гледам сама и тримата! Rolling Eyes
Няма кой да ми помага... Rolling Eyes
Ники,човек се нагажда и така Grinning
Къде ще ходите на масаж?

# 55
  • Пловдив
Ники,човек се нагажда и така Grinning
Точно Peace
При мен майка ми идва само в събота и тогава мога да кажа, че съм много неорганизирана... А като съм сама се стягам и всичко е планирано и организирано.Е, вечер с татито и каката ставаме достатъчно, за да ги изкъпем и оправим Simple Smile

# 56
Евала, сигурно е така. Като няма избор, човек се нагажда.

Димяни в Токуда ще си ходим. Вие правихте ли?

# 57
  • София
Това за нагаждането си е така. Аз си спомням някъде преди 2те годинки е било, детегледачката ни я нямаше 2 седмици и трябваше да ги гледам съвсем сама. Първите дни беше ужас, но на 3-4я ден се организирах и даже почнах и да готвя - първите дни бях казала на мъжа ми да се оправя и да взима нещо готово Simple Smile То и сега го забелязвам това, колкото повече работа имам и съответно по-малко време, се справям по-добре. Въпрос на огранизация  Peace

# 58
  • София
Ники,ходиме при Тонев в ДКЦ то!

# 59
  • София
И аз си ги гледам сама от началото,създала съм си организация и имам време за всичко,вкл.и домакинската работа,по-натам незнам как ще бъде но засега немога да се оплача.
Най-трудно до момента ми е било в периода на коликите,но добре,че ревяха и бяха нервни предимно вечер и нощем,когато и мъжа ми си е вкъщи та ги разнасяхме,возехме с количката из апартамента и така докато отминаха.
Сигурна съм че ако имам помощник,организацията няма да я има,и само ще се изнервям и времето няма да ми стига но аз съм такава с човек немога да върша нещо,обърквам се тотално и немога да се съсредоточа.

Да са ни живи и здрави дечицата,с всичко друго ще се справим все някак си,къде ще ходим. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт