Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 062
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Уф, колко болни дечица  Sad Бързо оздравяване на всички  Praynig :hug
И ние изкарахме една лека настинка, но нищо сериозно, слава Богу!

За вит. D бях писала и в предната темичка. Посъветвайте се първо с педиатъра си дали наистина има нужда детето да приема допълнителен вит. Д, тъй като той се набавя и от организма чрез слънчевата светлина. Ако децата ви са редовно навън в слънчевите дни може би си набавят сами нужната доза.  Peace Освен това бебетата, хранени с АМ обикновено няма нужда да приемат допълнителен вит. Д, защото АМ е обогатено с него. При кърмените бебета се счита, че кърмата съдържа по-малко количество вит. Д (но пък по-добре усвоимо  Simple Smile). При съмнения е достатъчно майката да приема  4000 IU вит. Д на ден, за да осигурява нужното количество и за бебето си. (тук цитирам последното издание на книгата на ЛЛЛ "Нежното изкуство на кърменето", считана за един вид "библия" що се отнася до въпросите за кърменето).  Консултирайте се с лекаря си и за този вариант.  Peace

# 31
  • Враца
Кажете моля някакъв порядък на това заплащане, когато ги гледа детегледачка сама в периода 2-3 годишна възраст?

Аз плащам 20лв. за 8 часов работен ден, но аз съм си постоянно в нас и тя няма ангажимент за готвене, приспиване и т.н. Идва сутрин в 8 до 13 часа и после от 16 до 20 часа.
Мойте нинджи нещо спряха да спят след обяд и ми съкратиха тия дни животеца с няколко години поне. От 1 седмица са си в нас заради епидемията и направо ИЗДИВЯВАМ, а и те също в нас. Излизаме за по 1 час, но тук е доста студено и ме е страх да не настинат. На всичкото отгоре захранвам и Деян.
Да питам, Начо (както му викат Сиси и Васи - от Деянчо  Laughing) още не се обръща. Опитвам се да си спомня кога близнаците започнаха, но нещо не успявам. Та горе-долу кога е нормално?

# 32
  • София
Аз плащам по 300 лева от 8.30 до 1.30 всеки делничен ден. И аз съм си в къщи, ядене, обличане си е моя работа. А извеждането навън сме заедно. Понякога помага при приспиването. Общо взето е много трудно с детегледачките....................... ooooh!

# 33
  • София
Нашето момиче идва 2 пъти седмично и стои по около 4ч., плащам и 50лв. (на седмица) като мен ме няма. Ако я викна вечер, плащам по 7лв. на час. Peace
Всички болни дечица да оздравяват по- бързо. Praynig
Ники, оправи ли се крака ти? Hug

# 34
Здравейте момичета, не ми остава време за писане, нито за четене напследък, а бих се радвала Simple Smile. Моите момичета са вече почти на 7 месеца  Sunglasses, обръщат се, много са забавни и интересни.

Имам един въпрос свързан с домашни любимци, имаме вълнисти папагалчета от 6 години. Гледаме ги в другата стая /без да са извеждани никога на балкона за да имат контакт с външни птици/, но нали се сещате, че децата ще ходят навсякъде. Има ли опасност от някакви алергии, болести, как мислите? Още не съм обсъждала темата с педиатъра...а ми е мило да се разделя с птичките, родителите ми пък имат котка и не мога да ги прехвърля у тях...

# 35
И аз с молба работещите мами да споделят как се справят! Ако малките са с бавачка вкъщи, една жена сама оправя ли се с тях? А за домакинската работа кога остава време  newsm78?

Оправят се и със сама жена. За мама пазят най-готините си номерца, а пред другите хора слушат (е, умерено) Simple Smile Но за домакинска работа нещо времето не стига, или поне аз не мога да се организирам  Embarassed

# 36
  • София
РАзбира се че може да се прави сама жена с 2 деца. То зависи и от жената и заплащането де, но не виждам какъв е проблемът особено когато вече са прохдоили стабилно, например след 1,5 години. Аз някъде тогава започнах да ги оставям сами с детегледачката и се справяха отлично - както казвате с нея бяха образцови, слушат и никога не е имало проблем. Дори докато спяха следобед й оставаше време да ми помогне и в домакинската работа - основно с техните неща, играчки, купички, дрехи. Сега когато не са на градина така ми липсва тази жена... направо се чудя как да се разтроя, но не става. Те и децата са много привързани към нея и все още се сещат и плачат. Много е важно да уцелиш човекът на който ще повериш децата си. Нашата детегелдачка сега гледа племенницата и се случва да се вдиждаме от време на време, ами после не могат да се разделят, такъв рев е... за мен не плачат толкова като ги оставям някъде.

# 37
Моя приятелка плащаша доста за гледачка, като тя ги гледаше сама от 3 месечна възраст.
Аз плащам по 5лв/час, като жената идва в 9-10ч и си тръгва към 18-19ч. Тя ми помага да ги храним, приспиваме, мие понякога помпа, чинии.
Имам си и чистачка, тя си ми е отдавна и всима мн символична сума.

За готвене,под нас има Кенар и свекито през няколко дни идва с пълни торби, да ни е жива и здрава, че без нея...

Можете да кажете че плащам много, но за мое спокойствие, да посля следобед, да си початя, почета и т.н. си заслужава всеки лев. Сама й е мн трудно да се оправя, по натам може и да стане.

# 38
  • Варна
Аз пък бях много смела, преди да се родят децата, нямам нужда от помощ Naughty Нооо сега виждам , че е много, много трудно. То работата, че е много не ме плаши, но те децата искат постоянно внимание и като не го получават започва див рев. Е то трябва един да шета около тях и един да се занимава с тях. Е засега някак се оправяме. И нашето свеки носи храната (в буркани), но домакинство и отглеждане се справяме с мъжа ми.
Поседях на гости на свекито един месец с децата и много се дразних от жената, която почистваше у тях, като тръгне да пипа децата и играчките им с немити ръце. Хванала стирката и хоп пипне някоя играчка ooooh! Та наистина трябва да попаднеш на човек, защото не бих допуснала гледачка, която след тоалетната няма да си измие ръцете и ще ми пипа децата Naughty

за съжаление не можем да си позволим засега детегледачка.

nikolina-pikolina, като видях тарифата на детегледачката ти, ми то аз ще се кандидатирам при теб.  Wink

# 39
Аз също имам помощница, откакто навършиха годинка. Въпросът ми беше евентуално след 2 годишна възраст, когато тръгна на работа, дали ще мога да й изкарвам заплатата, за да ги гледа сама? Наистина се притеснявах, че не получават достатъчно внимание и са ощетени спрямо децата, които са по едно и това натежа в решението ми да имам помощ, а като взеха да боледуват се оказа необходимост - поне на мен ми е адски трудно да не спя по цели нощи и денем да се грижа за две болни деца, които не искат да ядат, реват още при вида на лекарството, трябва да им се правят по 5 инхалации на дете дневно и т.н. Веднъж се наложи да лежа в болница с единия и другия го гледаше детегледачката вкъщи - иначе не знам как бихме се справили в тази ситуация. Таткото е доста зает, прибира се късно - пак се налага с часове да ги гледам сама вечер, но е съвсем друго когато през деня някой е помагал. Имам енергия да се боричкаме, да се гоним, да се смеем ... Като цяло децата са много по-спокойни и аз много по-отпочинала. Имаме и една работеща баба, която идваше сутрин, когато има възможност докато бяха малки и с нея спасявахме положението, а сега вече като не се налага да помага през седмицата, можем да си позволим и някое и друго развлечение вечер или събота и неделя. Тази седмица например и двата почивни дни карахме ски ... абе положението е много по-човешко с помощ.

# 40
japanese толкова върви тарифата за гледачка, м/у 3 и 5 лв на час, проверила съм с няколко мами. Моите приятелки всички плащат по 5 лв на час за едно дете, а аз давам за две, като жената ми помага и в домакинските работи и глади.

Както каза моята приятелка, ако не инвестираме в нашите деца, за какво работим!!!! Аз искам те да са спокойни, за това имам нон стоп човек до мен, не позволявам да реват, да се нервят...все пак малко ли са преживели в тези кувьози, още имат белези от абокатите по ръчичките.

# 41
Момичета, с тая тема дето сте я подхванали, мога само да се радвам за вас. Нямам възможност да си позволя детегледачка, дори за по 4 часа, свекърва ми е починала, а майка ми още работи и то по повече от 8 часа на ден... Сама съм с децата откакто са се родили
Мислех, че на мен нещо ми има, та съм на път да полудея от непрестанния контакт само с децата, но явно просто повечето сте си намерили начин да облекчите и разнообразите ежедневието си.  Peace
Стискайте ми палци поне на градина да успеят да се задържат (когато лекарката ни разреши), че иначе, ако са и болни, не знам колко още ще издържа. #Crazy  Twisted Evil  #Crazy

# 42
villyh , не си единствената която сама си ги гледа. и аз нямам никакви роднини тук, а за детегледачка само си мечтаех. сега е добре, ходят на детска, но до 3 години си беше  Sick

# 43
  • София
  Аз също се  присъединявам към гледащите ги сама с таткото откакто са се родили. Всъщност от един месец откакто се върнах на работа имам детегледачка за малката от обяд до шест вечерта  . Тя ходи до обяд на ясла, мога и за цял ден да я оставя там, но предпочитам на разходка след това. Когато са си болни обаче се редуваме да сме в отпуска или болничен ние с таткото. Досега само веднъж се е налагало, когато всички вкъщи изкарахме сегашният грип.
  Моите родители починаха преди година, а свекърите са чак в Добрич и си работят...
  Определено мога да заявя, че на работа си почивам в сравнение, с лятото за няколко месеца сама с трите и от 4,5 години с шестмесечно прекъсване сама вкъщи с децата.

# 44
А как ми се започва работа... Още повече, че съм начален учител и имам възможност да давам уроци, дори и у дома.
Да, ама не - като са в къщи халите, никаква възможност нямам за нищо. А те пак пищят ooooh!
Сега са се научили да се борят... Ми то добре, ама който е отдолу само реве, а после като ги разтърва, пак се вре в брат си и се започва отначало. И само си дърпат играчки, а като си се радват, скачат и се стискат за гушите  Shocked и пак пищяяяяяят... Моля се вече докторката да ни пусне на ясла Praynig, че да останем живи.

А, наоплаквах ви се. Сега ми поолекна (или пък защото спят вече 2 часа и е тихо).

Джо, Айла, благодаря, че се включихте. Давате ми надежда, че този ужас има край   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт