Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 086
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
brumbarche и ги оставяхте сами? Това при нас няма как да стане, защото като се събудят и видят, че няма никой и реват, а и в количка не могат да спят, ако не се друсат или бутат непрекъснато.

Ох, хич не знам как да ги обличам за сън тези деца, все още слагам ританки, но мисля, че им е мн топло, а не смея по боди и боси...

# 691
  • София
Ники, топло ми се вижда за ританки.  Peace Моите отдавна са по голи крака и ръце. Ако те е страх да ги оставиш само по бодита, вземи им пижамки с къси ръкави и крачоли.  Hug

# 692
  • Пловдив
И ние сме по бодита - потник, на отворен прозорец и чак сутрин ги завивам с една пеленка.Иначе цяла нощ спят отвити и пак са потни и пият вода като за световно Simple Smile

# 693
Хахах, Нинче, аз не ги оставям изобщо сами, дори в съседната стая като съм - винаги реват...
Не, излизаме с тях на разходка  и те заспиваха, след което ние си сядахме и си вечеряхме. Докато стигнем да даден р-нт те заспиват, това имах предвид. Даже на бар ходихме, те си спяха, разбирай външен бар. Те заспиват и после и оркестър не ги буди  Laughing Така хем сме с тях, хем и ние се разсейваме малко.

Ние също спим само по боди с къс ръкав, на отворен балкон в стаята и пак се отвиват нощем (аз каот се събуждам все ги проверявам).

Моите госпожици не пият вода изобщо, все още си я плюят. Как да ги привикна, ако им дам чашата да си я държат сами, чешат си зъбите, а водата плюят и стават вир вода целите отпред. Иначе пък захапват преходника и го дрпат (коагато аз държа чашата). Не я искат тази вода и това си е.

Минах на изворна на Девин (просто да видя дали преварената не е гадна за тях) и пак так астава.

# 694
Нинче, ние също спим по боди с къс ръкав и бермуди, от две пелени им ушихме спални чувалчета е така ги слагам да не се отвиват.
Не смея никъде да ходя вечер, защото се будят да сучат или от зъби, а пред деня плачат като изляза от стаята и тръгват след мен/лазят/. Големи сладури са............

# 695
Малко със закъснение, но да се включа за летенето със самолета - с количката или столчетата (кошничките), може ДО самолета. Там те се предават на някой от екипажа и се прибират в някакво допълнителна багажно отделение. Не са с останалия багаж, но не са и при вас. Пътувахме когато бяха на 8 месеца и не съм знаела за подобна опция за спане. А при нас на връщане, когото беше вече преживяно веднъж, даже има беше интересно, но на отиване бяха доста шашнати.
По повод над 100мл течности, че не е позволенокато ръчен багаж - това не важи за бебешките шишета, но мисля че за другите важи, така че ако искате да вземете сок, мляко или вода, използвайте шише с биберон, дори да не ползвате самия биберон.
При нас и в двете посоки имаше празни места (качихме се по-късно и първите седалки бяха свободни) и пътувахме на отиване на една тройна седалка, а на връщане ни обясниха, че от съображения за сигурност, не може 2 бебета на една седалка (има само по една допълнителна маска), но пък бяха свободни първата и втората седалки, така че пътувахме на 2 тройни седалки и имаше възможност да ги прехвърляме и ту с мама, ту с тати за разнообразие.
С кола при нас е плачевно положението, но ние сме оптимисти (планираме с кола дъъълго пътуване това лято, пък да видим). Големият проблем е "Мама, тука има място спеме. Аз пед калам колата!" Другият, разбира се подема... И ако не спрем се започва един рев, едно тръшкане...
През нощта пътувахме миналата година на прибиране от морето и беше по-спокойно. Тръгнахме, направихме едно спиране за да хапнат и после заспаха. Тук само ги прехвърлихме в леглата.

Приятно и спокойно пътуване на всички и весело изкарване на лятото!   car003  grinning039 newsm41 family photo, а на есен мнооого снимки в темата...

# 696
Определено ще им купя някакви по-тънки памучни бодита, че нашите всички са с картинки, дантелки  Joy
Иначе си спинкат добре, малко се въртят повече, и аз си мисля, че е от жегата.

И моите не искат вода, много рядко и то главно Йо, Марти веднага я плюе, но си пийват повечко кърма като са жадни.

# 697
  • Варна
Момичета, извинявайте, че ще върна доста назад темата. Вече 19-ти ден се борим да се сбогуваме поне с дневния памперс, но е пълен провал. Действително след една седмица борба около 5 дни при Зоя имаше много голям напредък. Дори се зарадвах и си казах - прави са майките, действително след седмица има голяма промяна. Но за съжаление не знам по каква причина от 2 дни при нея положението е сякаш още не сме започнали. Ако я сложа на гърнето може и да пишне, но почти не пропуска да намокри сухите гащички. При Крум едва вчера имаше напредък, напишка се само веднъж. Но баща им ме "успокои", че има напредък понеже му е станало интересно и от утре отново ще сме по цял ден мокри. Извинявайте, момичета, ча пак ви занимавам с моите тревоги. МНого ми е криво, винаги ли във всичко ще изостават така?

# 698
  • София
Каро, недей да се отчайваш, ще стане. Аз махнах също на 2 години, като при Лора стана веднага, тъй като тя не обича да се цапа и мокри, й беше достатъчно 1 път да се напишка и след това нямахме проблем с нея. При Дани нещата бяха горе-долу както ги описваш ти, пишкаше си където му падне, без да се притеснява след това че е мокър. Аз обаче не му се карах, само обеснявах че трябвало да го направи това в тоалетната (ние минахме направо на тоалетна, защото не искаха да погледнат гърнето), сменях гащите и така. Това продължи около 2 седмици, когато изведнъж дойде и си каза. Обаче много му помогна на него това, че гледаше от сестра си.
Така че моят съвет е или да продължаваш упорито, без много драми, просто сменяш, докато сами започнат, или да направите малка почвика от 1-2 седмици и след това да опиташ на ново, като например им вземеш дъска за тоалетната, току виж им станало по-интересно че ходят като големите и може и да се получи. Другият варянт е да се захванеш само с единия, който е по-напред в момента и след това другия гледайки, ще започно е той.

# 699
И аз подкрепям Хелче, че е по- лесно да се започне първо с едното дете. От две седмици съм махнала дневния памперс на едната ми кукла, носи само гащички и къси панталонки и вече почти нямаме напишкани дрешки. Другата й слагам памперс-гащи. По-голямата част от деня сме навън, аз й схванах горе-долу на какъв интервал от време пишка и я подканям. Сестра й, като я гледа, започна и тя да си казва, сваляме памперс-гащите, пишка и тя и после пак ги слагаме.
Мисля, че това е добър вариант, за да не изпадне човек в постоянна въртележка, непрекъснато някой да преоблича!
Не се отчайвай, Каро, децата като усетят, че ти се нервираш, по-трудно ще свикнат, защото започват да се изнервят и те!  Hug

# 700
  • Варна
Мъчно ми е защото за всяко нещо чакаме прекалено много време. И с обръщане, и с прохождане, и с проговаряне и въобще за всичко чакаме много време. А сега за памперсите съм страшно объркана. Оказва се, че могат да пишкат или в гърнето или в гащите. На детска дъска в тоалетната - отказват. Навън също отказват. Днес ги изведох за два часа с пампесгащи и са се стискали. Зарадвах се. Но след изпишването в гърнето имаше още две в гащите. За никой от тях нямам повече надежди за да се захвана само с едното. Момичета, май не трябваше тук да търся конкретен съвет. Най-вероятно си има отделна тема, да не прекалявам тук.

# 701
  • Някъде там...
Каро, това е точното място за споделяне на подобни неща. И ние сме на вълна отказване на памперса, а сме по-големи от вас.  Hug И сме до под кривата круша. Едната въобще не възприема и дори не я мъча. Другата дава някакви сигнали, та започнах с нея да се занимавам. Имаме епизодични успехи. През уикенда изкара 2 пъти по 6 часа без памперс, само с един инцидент. Обаче след него отказва да обуе пак обикновени гащи да не се намокрела...  Rolling Eyes   

# 702
Привет, на нас днес ни биха поредната ваксина и за капак на Йо й проби зъбче и той май не само едно. И детето беше супер кисела, много рева, вечерта имаше 37.3 и си позволих да дам малко Панадол. Макар че лекарката ми каза да не давам, за да изградат само имунитет, но ми беше жалза нея.
Дано спинка спокойно.

# 703
Каро, за памперсите... Аз започнах с единия, защото той задържаше и пазеше памперса сух в поредица от пишкания на гърнето. Другият съвсем не задържаше. Боби тъкмо свикна да и казва и Светли започна да си казва. Изпишквах го и него заедно с Боби, макар че беше с памперс. На тях много им е интересно да пишкат навън - това клонче, тая мравка, голямото дърво, да направим рекичка, локва... Така се лъжат. Откакто махнах и на Светли памперса, Боби почна да се изпуска повече. Светли пък ме изненада навън се беше изпишкал сам.
Та мисълта ми е, че щом има проблясък - започнали са да задържат, продължавай. Заедно или поотделно... Дори да им сложиш памперси (може би гащичките са добър вариант), продължавай да ги дебнеш, да ги слагаш на гърне, да ги подканяш навън... все едно са с гащи, а като започнат памперсите да са сухи за цял ден - просто ги махай... УСПЕХ!

# 704
. МНого ми е криво, винаги ли във всичко ще изостават така?
Ще се включа и аз по темата за да те успокоя,на сина ми махнах памперса на 2 години и 5 месеца,на дъщеря ми месец по-късно.Изобщо не съм си давала зор да ги уча и да тичам след тях с грънетата,просто в един момент децата бяха готови за това,махнахме наведнъж дневен и нощен памперс и край.Напикани гащи не сме имали,с изключение на няколко инцидентни случаи,така,че няма за какво да се притесняваш и да си мислиш,че децата изостават с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт