Какво повече няма да купя

• 84 376
  • 800
  •   1
Отговори
# 330
вчера си купихме сладка царевица в консерва на Arriva. В срок на годност е още една година, но вкусът е ужасен, мазен един такъв,като вкиснато и гранясало. няма да си купя пак.

# 331
Повечето (да не кажа всички) консервирани царевици, а и не само са ГМО.
Не купувам много отдавна. Както и абсолютно всички соеви продукти.

# 332
Опакованата царевица за микровълнова фурна за направа на пуканки в домашни условия 100% е ГМО.
Няма начин да купя.
По спомен - царевицата в консерва Бондюел има обозначение на етикета, че не е ГМО.

# 333
И едно пояснение - несваряемата е Българска леща Крина. Тя е по-дребна, кафеникава.
Крина имат и едра, зеленикава. Тя не знам как е откъм време за приготвяне и дали изобщо се сварява добре.[/b]

Ааа, едричка е моята, ще пробвам и ще докладвам после, досега не съм уцелвала леща, която да не сварява, ама то не е късно  Mr. Green

# 334
И да се оплача- погледнах си лещата- Крина е, да я хвърлям направо викате, а?

Опитай се да я сготвиш. Ще ти трябват вероятно 2 денонощия. И пак ще дрънчи Wink.

И едно пояснение - несваряемата е Българска леща Крина. Тя е по-дребна, кафеникава.
Крина имат и едра, зеленикава. Тя не знам как е откъм време за приготвяне и дали изобщо се сварява добре.

Следващ пък ако правя АКО....ще пробвам да я пусна под налягане....голям матап ще стане Mr. Green
Между другото съм виждала,че на някои пакети с варива (боб,леща,ориз) отзад на пакета където е съединен и залепен с много тънки букви(шрифт, тип пишеща машина) Пише страна на произход (Който в 99% от мойте попадения не е БГ)
И така..... На предната страна на опаковката пише "Смилянски вкус" или "Традиционнен продукт"
а на задната опаковка пише едва-едва четящо се с просто око "Страна на произход - Тутмекистан(боб и леща на Крина или Изи,не си спомням) или Киргистан ( боб Клио)и еди какво си "стан" или Китай (особено за леща,често срещан надпис)
.....После,що не купувате БГ продукти? Защото ги няма Crossing Arms

# 335
Малко извън темата, но до скоро царевицата под марка "Клевър" се произвеждаше от Бондюел. Simple Smile
Във фризера  ми отлежава един пакет царевица с марка Клевър, пише че е опакована във фирма В-нещо ООД си гр Ботевград, нищо общо с Бондюел .....качеството е отврат  Sick.

# 336
Бреййййй, че интересна тема  Laughing, че то какво остана да копуваме..... newsm78

# 337
  • Пловдив
Малко извън темата, но до скоро царевицата под марка "Клевър" се произвеждаше от Бондюел. Simple Smile
Във фризера  ми отлежава един пакет царевица с марка Клевър, пише че е опакована във фирма В-нещо ООД си гр Ботевград, нищо общо с Бондюел .....качеството е отврат  Sick.

Става дума за консервираната. Wink

# 338
Упс  Embarassed, извинявам се   bouquet....чела чела...недочела  ooooh!.
Ще имам предвид занапред, когато купувам, благодаря    bouquet

# 339
Преди купувах кашакавала на Клевър-големи опаковки от по 1кг, но последния път нямаше нищо общо- беше отврат на вкус-като пластмаса SickПовече няма да купя.Както и замразената царевица от Карфур ooooh!

# 340
  • София
Скоро, се зачетох по етикета на масло "Президент"....оказа се 6 левов боклук пълен с ГМО, поне са го написали хората Laughing

и какво ГМО по-конкретно има в маслото Президент?

2% пише, че има Rolling Eyes Все пак маслото се прави от мляко, някои( да не кажа повечето) производители добавят  сол, есенции, консерванти и готварски оцветители.....Все има от къде да дойде Whistling Не, че не ми харесва, дразня се от цената Mr. Green

# 341
Кашкавалено роле  с шунка на "Кашана" / обикновено го предлагат в Penny /.
Така наречената шунка е долнопробен салам тип хамбургски, а кашкавала е... С една дума  Naughty

# 342
За мен въобще този тип магазини като Penny и Т-маркет, моля да бъда извинена, са доста долнопробни.
От тези магазини бих си купила единствено прах за пране, сапун, салфетки..такива неща. Хранителни - едва ли Naughty

# 343
В Penny търся само определени Немски неща - няколко вида бисквити, някои шоколади и др. Но в момент на умопомрачение го купих ... Mr. Green

# 344
Вече няма да купувам кисело мляко Верея, 3.6% по БДС - оранжевата опаковка, за тези които не са го купували.
Имам сериозни подозрения, че е наблъскано с растителни мазнини.
Много странно се точи от лъжицата, кремообразно е, липсват характерните бучици на стандартното кисело мляко, вкусът му също е като на някакъв млечно-кисел продукт, но не и на кисело мляко.
В началото беше чудесно, но вече няма нищо общо Close.

Общи условия

Активация на акаунт