Какво повече няма да купя

• 84 216
  • 800
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз също съм го знам това за тиквата...не ме притеснява ако е така..понякога пиеме и такива сокове, не ми е проблем..но предпочитам плодове пред какъв да е сок...

обаче това от тиквата - чудя се как от оранжева тиква се прави зелен или бял сок....айде червено-жълто-оранжевите бива...

# 196
Ами легендата за тиквата си върви от поне 30 години Whistling.
Когато бях дете се говореше, че тогавашния Швепс се прави именно от тиква.

Аз пък имах състудент, който беше работил известно време в цех за производство на натурални сокове, известна и към днешна дата марка. Той ми беше казал, че целите плодове, както ги кара камиона, се изсипват в мелници, които смилат плодовете, без изобщо да се белят - портокалите например. Без миене, почистване, белене - каквото има в камиона, това се смила. Добавя се вода, боя, захар и аромат и се пакетира.

# 197
  • София
не знам това за тиквата съвсем скоро  ми го каза майка ми, като казано на нея от човек, правещ сокове Wink като конкретно ставало дума за морковните сокове, но казал, че ако има тиква, може всякакъв да ти направи...
а това за беленето не ме учудва особено.

# 198
Преди 3 години гледах филм/научнопопулярен/, и идеята беше, че учените-химици
все още не могат/ама вече сигурно могат/ да докарат единствено аромата на домати в доматения
сок. Иначе всички останали сокове могат да бъдат произведени, без дори да са "помирисали"
някакъв плод или зеленчук.
И от тогава не купувам сокове, а и кренвирши, пастети, колбаси, кайма...

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 12:57 от rumy_m

# 199
Това за соковете са градски легенди според мен, един познат работи в една от големите български фирми за натурални в кавички сокове и ми е казвал, че всичко идва във вид на концентрат и те само разреждат и пакетират.
Друг е въпросът какво има в концентрата.

# 200
Пастет не бих купила повече от магазин
.Семеен,разведен,фамилна опаковка и разни ми ти други.
Сега си взимаме много хубав гъши пастет който е ишлеме .Цеха се намира близо до Хасково (на път за село )Фирмата е  Волекс . Heart Eyes
http://www.foiegras-volex.com/index_in.html
В магазина на фабриката струва 6лв ,само в Метро съм го виждала, за 9лв. мисля.Чист угоен патешки дроб и нитритна сол.Без Е-та без нищо друго.
Има и по-евтин вариант за 2,4 (по спомен ще карам) Патешки дроб,патешка мазнина,чер.пипер,нитртна сол.
Ще забележите,че няма стабилизатори по това,че когато се остави на стайна температура омеква и току виж се разлее Grinning
Много сме доволни от него. Peace
Иначе слагам край на масовия боклук  (грух-грух)

# 201
натурален сок се прави като от плода се приготвя нещо като сладко/конфитюр и после се разрежда с вода ,
баба ми работеше в такава фабрика , хигиена е имало винаги , въобще
такива работи като ''тиква'' , ''плодовете се слагат с кората без да се мият'' и тем подобни са измислици за мен , но и соковете не са натурални в тоя смисъл , в който ние мислим ...

# 202
Нитритната сол в пастета е всъщност канцерогенното Е250 Stop.
Та, ·٠•●teddtedd ●•٠·˙ , не се радвай много. Нитритната сол не е безопасна. По тази причина най-вече никога не купувам колбаси.

Натриевият нитрит се прибавя към много меса (бекон,шунка, наденици и др.), за да забави развитието на бактерии и да предпази пресните червени меса от потъмняване.
Нитритът влизайки във взаимодействие със стомашните сокове се превръща в нитрозамини - опасността от рак на стомаха е огромна.
В много страни нитритната сол е забранена за употреба.

# 203
Въййй ooooh! Ужассс  Mr. Green
И аз се радвах така.Не вярвах ,че може да е такъв канцероген
Мерси Sourcherry за просветлението

# 204
  • София
Под колбаси какво разбирате - тези с мляно месо (луканка, шунка и т.н.) ли? Филето включва ли се в тази група?

По темата - повече няма да купя бисквити Нестле Мура Фантазии. За цена от почти 3 лв за кутия вътре има точно 7 (?!?) бисквити, разположени на прилично разстояние една от друга. Общо взето половината кутия е пълна с въздух. Tired

# 205
  • Пловдив
Прясно мляко "My day" - с вкус на течна растителна сметана, нищо подобно на мляко... Rolling Eyes

# 206
Соник, ето това разбирам под колбас - хранителен продукт от мляно месо с подправки, напълнено в черва или друга обвивка.
Шунката и филето не са колбаси в този смисъл. Те са консервирани меса - в саламура, чрез опушване, изсушаване.

# 207
Под колбаси какво разбирате - тези с мляно месо (луканка, шунка и т.н.) ли? Филето включва ли се в тази група?

По темата - повече няма да купя бисквити Нестле Мура Фантазии. За цена от почти 3 лв за кутия вътре има точно 7 (?!?) бисквити, разположени на прилично разстояние една от друга. Общо взето половината кутия е пълна с въздух. Tired
Да но са много добри Party само да беше черен Simple Smile
Прясно мляко "My day" - с вкус на течна растителна сметана, нищо подобно на мляко... Rolling Eyes
И на мен ми е много гадно.И тези в пласмасовите шишета,намирисват на пластмасата като че ли Simple Smile

# 208
Пикантни картофи от фризерите в Кауфланд повече няма да купя!!!
Освен че остават сурови дори след двоино повече време от описаното за готвене, отвътре са пълни с вода и са почернели повечето.
Ето и снимки:
http://img822.imageshack.us/i/p1080754v.jpg/
http://img859.imageshack.us/i/p1080753.jpg/

# 209
  • София
Иха...  Shocked
Приличат повече на месо отколкото на картофи.

Общи условия

Активация на акаунт