Какво повече няма да купя

• 84 096
  • 800
  •   1
Отговори
# 615
  • софия
Рендетата са пълен боклук. И аз няма да купя повече такова. Ръждясват след втората употреба.
Преди време купих форма за кейк, уж незалепваща. След първото изпичане, нямаше как по никакъв начин да почистя остатъците от печивото. Ъгълчетата на формата ръждясаха. Изхвърлих я.

Peace
Формички за мъфини Naughty

Колбаси от Лидъл Sick Пробвах суджук/БГ/ и "шунка"- всичко в боклука!
Не си попаднал на добрата марка. Фен съм на магазина и мога да ти кажа, че шунката на Dulano е една от малкото с вкус на шунка/месо. Обобщаването "колбаси" не е правилно. Иначе от там и аз не бих взела най-евтините и произведени в бг продукти. НО има много други продукти, които са в пъти по-добри от масовите и най-популярни на пазара (много внимателно чета етикетите. Мога да кажа, че и съдържанието им е добро). Просто трябва да ги знаеш.  Peace

# 616
Звънче, по какво съдиш, че съдържанието, което е описано на етикета е добро?
Нямат консерванти? Или натриев глутамат?

# 617
  • софия
Да. И Е-та, нито много описания на неясни за мен съставни продукти. И вкусът. Отделно от това, произведено в, а не за ... от... (бг производител). Не се стремя към най-евтиното и се старая да купувам наистина качествени неща.

# 618
Производителят не е длъжен да обяви сигнатурата на адитива, който е вложил в продукта на етикета.
Може вместо Е250 да обозначи, че колбасът съдържа просто натриев нитрит или нитритна сол.
Мерси от такова качество Stop.

# 619
  • софия
Производителят не е длъжен да обяви сигнатурата на адитива, който е вложил на етикета.
Може вместо Е250 да напише, че колбасът съдържа просто натриев нитрит или нитритна сол.
Мерси от такова качество Stop.

Знам това много добре и точно това имах предвид с:
описания на неясни за мен съставни продукти.

Нямам намерение да ходя със списък в мен Ех=еди-ква си гадост, така че гледам да има по-малко изписани съставни продукти. Peace

Друг е въпросът, че винаги се чудя дали като не пише нещо, че го има, то наистина го няма? Но то угодия няма.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 17:30 от zvanche

# 620
Разбрах те. Не беше лично към теб.

# 621
То е ясно, на всеки, постарал се да попрочете от тук от там, че няма колбаси без нитритна сол/Е 250/натриев нитрат, бисквити без хидрогенирана растителна  мазнина и глюкозо-фруктозен сироп и т.н. и т.н., но не приемам в телешки колбас на бг-фирма да има 15 % телешко месо и от там нататък всевъзможни гадости като кожи,  кокали и.... изхвърлих етикета, не мога да ви ги изброя.

Sourcherry, кажи ти какво купуваш/какво би купила, защото аз знам, че с всяко посягане към готова, полуготова, пушена, опакована в ламарини, найлони и прочее  готова за консумация храна, правя компромис, но нямам избор, няма как да направя телешка пастърма от домашното телешко, което ми е във фризера, защото на втория ден ще се вмирише, не мога да готвя по три пъти на ден, защото трябва да стоя пред компютъра, да работя, а и да си чета разни неща, включително и тази тема Laughing

# 622
evhen, колбаси не купувам никога. Много рядко шунка или филе.

Има бисквити без хидрогенирана мазнина. Скоро попаднах на някакви български с чуден състав. Но не съм ги виждала скоро за съжаление.

Много внимавам какво купувам. Предпочитам биохрани. Чета етикети старателно. Абсолютно ми е невъзможно да ям нещо, което съдържа сто адитива. Или поне не трябва да знам.

# 623
  • софия
То е ясно, на всеки, постарал се да попрочете от тук от там, че няма колбаси без нитритна сол/Е 250/натриев нитрат, бисквити без хидрогенирана растителна  мазнина и глюкозо-фруктозен сироп и т.н. и т.н., но не приемам в телешки колбас на бг-фирма да има 15 % телешко месо и от там нататък всевъзможни гадости като кожи,  кокали и.... изхвърлих етикета, не мога да ви ги изброя.

Аз открих такива. На Nestle обикновените са без изброените екстри. Имаше нещо друго, но не беше най-голямата гадост Simple Smile

# 624
В обикновените Житен дар на Нестле има натриев метабисулфит. Ако дете или човек с астма ги консумира, може да стигне до задушаване.
Определено е кофти адитив. В някои страни е забранен.

# 625
  • софия
В обикновените Житен дар на Нестле има натриев метабисулфит. Ако дете или човек с астма ги консумира, може да стигне до задушаване.
Определено е кофти адитив. В някои страни е забранен.

Точно това беше  Peace. Слава богу, нямам около мен човек с подобен проблем и за това се придържам към тях.
Дано се сетиш кои са другите бг бисквити. И аз много чета етикети, но не съм попадала на подобни, а с удоволствие бих взела.

# 626
То е ясно, на всеки, постарал се да попрочете от тук от там, че няма колбаси без нитритна сол/Е 250/натриев нитрат, бисквити без хидрогенирана растителна  мазнина и глюкозо-фруктозен сироп и т.н. и т.н.,

За хидрог. раст. мазнина не съм съгласна - има и такива БЕЗ, само че трябва да се четят етикетите. Виж, гл-фр сироп май навсякъде го има  Tired Няма пълно щастие, а за такива, като нас, които се интересуват какво купуват и ядат - изобщо няма щастие!  Rolling Eyes Аз обаче съм обявила война на продуктите с маргарин (като Дон Кихот на вятърните мелници  Mr. Green) и вече дори кроасан от пекарна като си купувам, питам с какво е  Naughty Е, ясно ми е, че повечето ще ми казват, че са с масло, обаче вчера в една закусвалня питам продавачката с какво са, тя не знаеше разбира се, но се появиха явно собствениците (мъж и жена) и жената си призна, че са с маргарин, за което евала. Еми, не си купих  Twisted Evil Не знам доколко ще ги трогнат моите некупени два кроасана, но ако има повече хора, които да търсят качествена храна, може и да се оправят нещата  Peace

# 627
Аз колкото и да чета етикетите  все има   Е-та. И на сиренето и на кашкавала .Вече не знам какво да купувам и с какви продукти да готвя.

# 628
  • Пловдив
Аз колкото и да чета етикетите  все има   Е-та. И на сиренето и на кашкавала .Вече не знам какво да купувам и с какви продукти да готвя.

Не съм виждала да има Е-та в сиренето и кашкавала  newsm78

# 629
извинявам се .Не съм се изразила правилно.Имах предвид Е-тата на етикетите на бисквитите,колбасите  дори на бульоните.В къщи купувам предимно сирена  и кашкавал и отвреме на време от шунката на Партньори.

Не съм виждала да има Е-та в сиренето и кашкавала  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт