Какво повече няма да купя

• 84 091
  • 800
  •   1
Отговори
# 645
Тук има още две таблици с Е-тата, разгледайте тази тема от един друг форум, да ви привлека вниманието цитирам Joy Joy

...Изкуствения подсладител аспартам(Е951) е особенно опасен , защото се разлага на опасни съставки . Затова на етикетите пише че е източник на фениланин, но се спестява че се отделят формалдехид и метанол(метилов стирт), които действат на нервната система и мозъка . Сиреч се оглупява....
Eми то и на рекламите за безалкохолно с подсладители си личи. Там като ги гледаш, всички са от откачен нагоре. Посланието трябвя да е адекватно на консуматорите си. Иначе не е ефективна рекламата.

http://mazeto.net/index.php/topic,1960.0.html?PHPSESSID=ieohf98k … 1unr9lnbh5sgid122

# 646
Аспартамът е много страшен. За съжаление присъства в много храни.

# 647
Е-тата не е задължително да са вредни. Просто проверявайте сигнатурата най-добре.

Сирене Дъга купих преди може би година, защото именно в този форум четох, че било разкошно.
Няма такава гадост. Супермеко и разкашкано Twisted Evil. Не повторих.

Това ми беше любимото сирене, но отпреди години! Явно доста са го развалили вече. Close

Няма да купя готови храни от щандовете в Била и Фантастико. Колкото пъти сме взимали - толкова пъти нещо е било развалено.

# 648
  • София
Аспартамът е много страшен. За съжаление присъства в много храни.

а също и в някои лекарства.

# 649
Да, аспартам има и в много лекарства.
Прави ми впечатление, че за щастие в някои от тях, аспартамът е чудесно заменен със сорбитол.

# 650
  • София
Мда...ние сега покрай ушите с тези дъвки така внимавам да са без аспартам...и накрая като му изписаха един аугментин на детето Simple Smile и то още на кутията пише с отчетливи букви как баш аспартам съдържа... също и за витамините Марсианци четох че има...сорбитол пък има в една детска ехинацея....прополките също били с аспартам...изобщо...липсва ми захарта Simple Smile

# 651
  • София
...1-во, Лидъл е "лоу кост" магазин.Съмнявам се да се предлага друг сладолед освен с раст.мазнини.
2-ро,почти нищо от Лидъл не ми е харесвало макар,че сме пазарували към 3 пъти.
....

И аз така разсъждавах, но напоследък предпочитам немските "лоу кост" пред някои прехвалени родни производства... Откакто замезих шунка TWINNER при една дружка, Лидл единица, им станах фен. Wink Нямам лош опит от жълтите сирена - ементал, гауда, микс... Wink

ПП. Между другото, всички известни и хубави марки сладолед са с РМ!  Tired

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 21:20 от ivonska

# 652
Сорбитолът е напълно ок. Естествено се добива от костилките на някои плодове.
Аспартам и ацесулфам К са вредни.

# 653
  • София
като цяло сигурно е ок, от друга страна  пък четох, че при голям прием може да доведе до загуба на тегло, заради слабителният ефект.

# 654
Наистина голям прием няма как да стане.
Освен ако детето не изпие 5 опаковки от ехинацея или калциев глюконат например.

# 655

ПП. Между другото, всички известни и хубави марки сладолед са с РМ!  Tired

Намерила съм и без, докато се сдобия с предвидената  машина за сладолед, изчетох етикетите на де що ма вносни сладоледи от Пени, Лидл и Кауфланд /за БГ-производството - не съм се и хабила да чета, там работата е ясна/,  но познайте къде го открих - в Т-Маркет, там има внос от Литва и Естония, няколко вида са, но има една марка, не я помня точно как се казва, има от нея само два вида във вафлена чашка - сметанов и шоколадов и са без РМ, има само във фунийката де, но то е пренебрежимо малко.

# 656
Няма да купя домати в консерва Олинеза. Водят се белени уж. Изобщо не бяха почистени от ципите Confused.
Защо ли този проблем никога не съществува при Барилла, които обикновено купувам?!

# 657
  • София
Е-тата не е задължително да са вредни. Просто проверявайте сигнатурата най-добре.

Сирене Дъга купих преди може би година, защото именно в този форум четох, че било разкошно.
Няма такава гадост. Супермеко и разкашкано Twisted Evil. Не повторих.

Това ми беше любимото сирене, но отпреди години! Явно доста са го развалили вече. Close

Няма да купя готови храни от щандовете в Била и Фантастико. Колкото пъти сме взимали - толкова пъти нещо е било развалено.
За инфо само да кажа - сиренето Дъга се правеше в мандрата на един познат в Добрич, но преди известно време си продаде бизнеса и сега са други собственици. Затова може да е по-различно. Иначе понякога попадам и на добри партиди от него. Забелязала съм, че и разфасовката има значение - това от 800гр. е по-хубаво от 200гр.

# 658
   Здравейте! Повече няма да купя, ама никога, плодово кисело мляко на Бор- Чвор, респективно никакъв друг техен продукт- току-що намерих муха в млякото.

# 659
  • София
   Здравейте! Повече няма да купя, ама никога, плодово кисело мляко на Бор- Чвор, респективно никакъв друг техен продукт- току-що намерих муха в млякото.

Ужас!  Shocked
Ние само такова ядем.

Общи условия

Активация на акаунт