Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 802
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мацки,

ние днес ставаме на цели два месеца и по този случай сме цели 4 кг Grinning

Вчера изкарахме няколко часа в Борисовата, ако някой ходи там ще се радвам да си правим компания  Simple Smile

Шана, още малко остана, вижда му се краят. Може пък на бебката да й хареса коктейлчето и сама да си излезе   Hug

# 646
Днес нашето талисманче ИЗАБЕЛА става на 2 месеца!   Hug
Да расте милата здрава, умна  и красива!

Сега се прибрахме от розходка, но тук много духа и беше за по-кратко!

ViFresh мерси за отговора, значи моето не е единствено  Simple Smile, че чак се притесних!

# 647
Честито на Изабела!

Шана,, хайде дано тръгне сама малката......

Ние бяхме на разходка, нищо че вятър. За 1час из квартала и все още спи малкия.Установих че в тоя квартал има 2-3 подобия на детски градинки. Ужас  ooooh!

Аз не мога да отворя линка за обривите  Sad
Малкия днес има 3 червени точици/пъпчици. вчера ги нямаше. дали е обрив от нещо?

# 648
честито на талисманчето ни! Simple Smile

и на мен не ми се отваря линкът с обривите.
а само гледам Дара и като видя някаква малка пъпчица, докато се шашкам и чакам мъжът ми да се прибере да му я покажа и тя изчезне!  Laughing Laughing Laughing

ох аз май се навих да си взема слинг. вашите какви са? с или без халки, дълги или къси?

# 649
  • Пазарджик
Въпрос към консултантите по кърмене.

Понеже бях със секцио в крайна сметка в болницата са давали на бебка храна от шише, докато ми я донесат и покажат, пък и докато слезе кърмата. Въпросните шишета бяха с по 3-4-5 дупки на бибите, съответно на беба не и е необходимо никакво усилие да суче, а млякото направо само си се изливаше в устата. Как ли не я мъчих през престоя ми в болницата и издържаше много малко на гърда, пък и кърмата още не беше достатъчно. След 5-тата минута пускаше гърдата и не искаше да захапе повече, а реве от глад и си смуче ръчичките. Принудих се да им ползвам добавката (много лошо знам).
След като се прибрахме у дома сука за обедното хранене и после спа 3 часа, поуспокоих се. На следвавщото хранене обаче категорично отказа да суче след час и нещо рев и мъчене на какви ли не пози не захапа и товав е. Пратих таткото за АМ колкото да я нахраним. Наяде се, а на следващото хранене след още 3 часа(така свикна от болницата) реших да се цедя с ел. помпа. Изцедих около 40 мл. и и ги дадох. След това на нощното хранене реших без помпа и се мъчихме на гърда, за мое щастие успяхме , сука около 50 мин. и заспа отново за 3 часа.
Всичко това се случва на 07.02. от тогава така си суче от мен през 3 часа за по около 30-40-50 мин. различно. Ака и пишка достатъчно според мен. По 4-5 акани памперси на ден и горе долу толкова напишкани.
Въпросът е, че много ме болят зърната и днес реших едно хранене да бъде с кърма от шише като се изцедя. Но изцедих само 30 милилитра. Това не е ли много малко, как така му стига на детето и спи по 3 часа? Shocked

П.П. Пропуснах да спомена, че беба днес прави 7 дена.

Бенджолина,

искам да те поздравя за чудесния начин, по който си се справила с трудностите и с връщането на гърдата след шише. Това понякога може да е голямо предизвикателство.

Бебчетата са изключително добри в сученето и вероятно дъщеричката ти изсуква по-голямо количество от това, което ти можеш да изцедиш с помпа. Няма помпа, която да може да им съперничи в това, особено пък като станат по-големички и силни. Причината е в цялата сложна система на сученето - с езичетата си, бебчетата масажират ареолата и изтласкват млякото в каналчетета зад нея към зърното и устата си. При това те възбужат и нервните окончания зад ареолата, които дават сигнал на центрове в мозъка да произвежда хормоните, отговорни за производството на кърмата и предвижването ѝ по каналите надолу към зърното. По този начин те стимулират моментното производство и съответно гърдата започва да произвежда ново мляко, което също започва да слиза по каналите към зърното (така нареченото задното мляко). Освен това тези центрове в мозъка се активират освен механично и емоционално - бебчето, гушнато в прегръдките ни, нежното му личице, всички тези чувства, които ни връхлитат, когато дори само си мсилим за бебето ни. Често майки споделят, че само при мисълта за бебчето им, кърмата им започва да тече от гърдите.

По принцип на 7 дена бебчетата обикновено приемат за 24 часа между 400 и 600 мл. И тъй като стомахчетата им все още са много малко - колкото орех, те често предпочитат да хапват по малко, но по-често. Обикновено се препоръчва бебче на такава възраст да има между 10 и 12 кърмения за 24 часа, като е добре да няма повече от една 4-часова пауза.

Чудесно си се ориентирала да следиш пеленките. Хубаво е 7-дневно бебе да има поне 5-6 добре намокрени пеленки и 3 изобилни изхождания с консистенция и цвят като горчица.

Малко по-нагоре писах подробно за раздразнени и разранени зърна на снуки. Щом имаш болки в зърната, може би ще искаш да прочетеш.

# 650
Момичета, вие кърмите ли през нощта? Нашата пухкавелка е наддала почти 700 грама за 14 дни и всички ме убеждават, че не трябва да я кърмя през нощта. А тя си хапва в 1, в 4, в 7... Но какъв е смисълът на храненето на поискване, ако я оставя да се дере от рев три часа през нощта Rolling Eyes

# 651
Сега се върнахме от консултация. Самуил е станал за 1 месец 5580 гр. и 58 см...От изписването е наддал 1900 гр. и е пораснал 6 см.. Shocked Леле, чак се учудих нормално ли е това.

Emilly1212 , и при нас същата работа, за 40 дена е наддал 2430 грама и е порастнал 3 см, което е кошмарно много за теглото, само на кърма сме. В момента е 5610 гр. И аз се запитвам нормално ли е това. Чувала съм за мами, чиито деца наддават по толкова, но не мислех, че и при мен ще се случи.
С въпрос към ЛЛЛ - не е ли все пак твърде много това?

# 652
  • София
Дейзи- , не спирай нощното хранене. това е абсурд някакъв на толкова крехка възраст.   Naughty

# 653
Честит втори месец на Изабела!Да расте умна ,здрава и красива като мама! Hug
И ние започнахме с тънки разходчици из района,но днес нещо много ветровито ми се видя и набързо се прибрахме.
И мен в "Токуда" кой ли ме не мачка и дърпа за циците,че накрая ми тръгна тъмна кърма.Викаха гръден хирург заради мен,пускахме цитология и микробиология на кърмата,водиха ме на мамолог и ехограф-беше някакъв кошмар.Това така ме травмира,че настоях да ми дадат хапчета за спиране на кърмата.Докторът ми беше против,но аз бях категорична,че няма да мръдна от това си решение,просто бях много уплашена.И така след прием на Достинекс приключих с кърмата.Моля ви,не ме съдете,само аз си знам какво преживях тогава.
Лохии все още имам,макар и съвсем оскъдно.Не знам доколко е в рамките на нормалното,надявам се да няма нищо притеснително.

# 654
Честита втора месечинка на Изабела  Hug
Ние вече избрахме (както писах по-назад) къде ще бъдем. Август ще бъдем тук: http://www.drujbahotel-kranevo.com/index.php?lang=bg&page=8 а юли тук: http://www.rilskiezera.bg/ Нямам търпение просто  Flutter Crazy

# 655
И ние днес направихме първата си разходка за почти час.... Жалко, че излезнахме късно, можеше за повече, но пък преди това аз си джътках сама с колата и ми беше много гот!  Hug Взех и акта за раждане на Максим и съм много хепи! Simple Smile

Нашият не ака толкова много, колкото пишете...  Thinking Обилно дрискане има 1 на ден, все докато се храни вечер  Joy Е, и понякога през деня..., но днес досега не е акал... Само малко позацапва памперса...  newsm78 Дали е нормално?  Rolling Eyes

Ето пак линка за обривите:
http://www.---/article/75-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%81%D … B8%D0%B2%D0%B8%3F

За да проработи след www. допълнете с бебок.еу (на латиница, разбира се...) Просто и така да го напиша се кодира с чертички...
Не знам защо не излиза както трябва тук...

# 656
Ох пиша,пиша и връзката прекъсва за втори път smile3511
Човек колкото малко време има.Бързам,че дзверо сега ще стане и пак на ръце.Не признава ни тати,ни баба.
Спане ние спим по малко,не сме от спящите.
ейприл3 всеки има право да взима решения.Важното е ти да се чувстваш спокойна и добре,за да може да се грижиш за бебчо.
Ноеми и Бебешондел размечтахтеме с тези ваши почивки smile3521
Пъпчици ние имаме малки червени по главичката и вратлето.
На консултация не сме ходили при нас има обявена грипна епидемия.Имах голямо желание да видя как наддаваме.
Днес пак бяхме на разходка нищо,че духаше.
Ох изчезвам,че малчо стана.
Честито на всички които празнуват днес  bouquet Да са здравички малките сладурчета и мамите покрай тях.

# 657
BO Hug, благодаря че и ти си споделила,  надявам се от ЛЛЛ да ти отговорят за наддаването - и ние сме само на кърма, четох в нета, че има бебета които в първите месеци наддават повече, но ми се иска да "чуя" и други мнения. Мисля, че не трябва да има нещо обезпокоително.

# 658
Малкия днес има 3 червени точици/пъпчици. вчера ги нямаше. дали е обрив от нещо?
Не знам дали са същите пъпчици/петънца, които има нашия Мечо. Педиатърката каза, че били от протеините в кърмата  newsm78
Аз си мисля, че може и да са от това, че често връща мляко и се цапа.

# 659
Добър вечер!
Аз все не успявам да пиша, но ви чета редовно.
Ние с Кали от неделя сме всеки ден на разходка. Първия ден 2 часа, втория 3, вчера рекорд 4 часа, днес имаше вятър и стояхме само 3 часа. Кали заспива в момента в който излезем и спи докато се приберем. Вчера даже хапна навън и пак заспа. Но за сметка на това е станала много лоша сутрин и като се приберем. Не иска да спи, мрънка или реве и иска да е във ръцете ми. Днес тъкмо се чухме с една дружка да излизаме с хлапетата, та облякох аз Кали, тръгнах аз да се обличам и диването като ревна, няма спирка, млъква само като я взема в ръце. Смятайте какво обличане, гримиране, приготвяне на мляко и багаж. Добре, че количката се отваря лесно. Спря да реве в момента в който минахме през вратата  smile3514. Сега ми е даже весело, но днес ми се ревеше. Съответно спа като къпана, без да мръдне 3 часа докато бяхме на вън.

Гледам, че си говорите за почивки. Ние сме си на морето, за това мисля да мръдна с децата към вътрешността на страната. Ще ходим на гости на бабите, а докато сме при тях не знаем къде ще ни отвее вятъра.
В тази връзка, Чопи, когато идвам към Плевен ако искаш можем да се видим с децата.

Дейзи, аз кърмя Кали на поискване, включително и нощем. Ти поне поспиваш по 3часа между храненията, аз понякога кърмя на 1час, понякога на 1,5часа или на 2часа. И не съм само аз. Не спирай да храниш детето, то само ще спре да иска да яде нощем когато му дойде времето.

Ейприл, никой не може да те съди за решенията ти, само ти си знаеш какво си преживяла за да стигнеш до това решение.

Биричке, и Кали не ака толкова много, най-много по веднъж на ден, а понякога прескача и ака през ден.

Момичета, стискайте ми палци. Моят мъж днес замина в командировка и ще се върне в неделя. Аз съм сама с двете деца. Или ще се справя, или ще полудея  smile3511

Аз нямам търпение да дойде 21.02. и да идем на консултация да видим колко е наддала бебка.

Спирам, че стана много дълго. Лека вечер и по-малко да реват бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт