Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 29 102
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте момичета,чета редовно но не стигам до писане...Дребчо ми е послушничък,спинка,почти не плаче.И ние си имаме колики и то откакто се прибрахме от болницата,но не са много силни.Възглавничката с костилки много ни помага,почти винаги го повивам в одеалцето заедно с нея.Капки давах няколко пъти Инфакол.Още в болницата оченцето ни събираше секрет,капаха му един ден капки,пооправи се но като се прибрахме в къщи пак започна.Педито каза само да почиствам с преварена вода,но не се повлия.Пробвах с кърма,но пак нищо не стана.В крайна сметка капем Тобрекс от 2-3 дена.Чудех се колко време да продължа,че забравих да питам.
Дребният взе да църка,отивам.
 Heart Eyes HugНа новите бебоци и кураж на очакващите мами.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 17:15 от gali&presi

# 91
Бубето, нашата педиатърка, която е и ЛЛ на Кали, когато идва да я види след изписването от болницата, ми каза, че тя ще ми издаде последния изравнителен болничен.

# 92
Болничния за периода на преносвандто- Жк, а следващия- педиатъра

# 93
  • София
Гали&преси,каква е тази възглавничка с костилки?

# 94
  • Пловдив
Бубе - болничните:
1 - 45 дневен -от ЖК
2 - 42 дни от болницата от датата на раждане
3 - изравнителен до 135 ден от педиатър

НО ти нали преноси - за този период от края на 45 ден до деня на раждане от твоя ЛЛ или от ЖК.

Днес ти плащат само за периода от януари, болничния е предаден при тях. Ако днес се представи в НОИ , след около 14 календарни дни ще ти платят частта за януари, а за частта на февруари  - първият работен вторник или четвъртък от март ( 01.03).

# 95
  • sofia
Възглавничка с костилки гледах в магазин ДМ, но не знам за какво служи

Бубе, вече са ти казали, но хайде и аз - педиатъра, го издава 3тия болничен

# 96
  • В две тъмни очички
vall_t ето как стоят нещата при мен

1- 45 дневен -  от ЖК
2 - 42дневен от болницата от датата на раждане
3 - от изравнителен до 135 дни....още нямам

а дефакто точно с този за преносването ме мотаят навсякъде - ЛЛ каза,че нямало тя да ми го издава и ни прати при педиатъра, той е обяснил на мъжа ми (а явно той не го е разбрал) че трябва той да ни издаде 42 дневния до 135, а този за преносването ни прати в ЖК!!! Та значи казваш да ходим утре в ЖК??? А защо тогава ЛЛ ми се прави на луда и не ми издава???

И още нещо,ако до края на седмицата предам изравнителния и 42 дневния след раждане, ще ми изплатят ли както казваш за около 14 дни остатъка за януари или направо март ще получа остатъка за януари (от 06.01 до 31.01) + този за февруари?

# 97
  • в Надежда-та
Лелееее все си мислих, че съм писала преди обяд, а явно само съм прочела и съм мислила да пиша ooooh!
И ние да не останем по-назад от вчера усещаме коликите #2gunfire На баткото давах Sab Simplex и чай от копър и анасон и смея да твърдя, че не е имал колики  Thinking или са били толкова леки, че не сме ги усетили. Сега с Мартинчо давам Еспумизан Л (от снощи де) и чая да видим дали ще има ефект.
Витамини не пия.
.....забравих какво щях да пиша още ooooh!

# 98
Евридик@, огромно мерси за съветите! вече започнах (второ хранене) и от двете гърди, благодарение на твоето насърчение и страхотната статия, препоръчана от Мила, 10х и на двете!   bouquet

Бебеш
,  Heart Eyes много сте сладки, греете!  

Бубе, на мен изравнителният болничен за дните на преносване ми го издаде ЖК без всякакъв проблем, длъжни са или личният, или те - в зависимост от това кой ти е наблюдавал бременността, да ти издадат такъв, не ги оставяйте да ви моткат. а другият, последен болничен ще издаде педито, след като изтече настоящият от родилното. колкото до парите - и аз чакам някакви чак през март, защото моят работодател ще подаде този за преносване и този от Шейново едва в края на февруари, нищо, че аз ги изпратих на 24.01.. еднократната помощ също се превеждала в края на идния месец, уфф  ooooh! та и тя ще се чака. при всички положения обаче си брой ок. 14 дни, считано от датата на подаване в НОИ.

за витамините - аз си доизпивам Prenatal-а, имам още няколко таблети, вярвам, че е добре балансиран миксът и за периода на кърмене. иначе не мисля да вземам по-натам като добавка, ще гледам през храната да си набавям достатъчно.

gali&presi, аз с кърма навремето излекувах херпес, ечемик и не помня още какво на себе си, а на детето - конюнктивит, или поне някакво сълзене беше, смущаващо продължително. ако не се повлияе от капките, пробвай пак с кърма!

# 99
Хааалелуя  моя терминатор спря да плаче, да не са му уроки пу-пу Party

Снуки добре дошла  Hug като имаш време разкажи как мина раждането.

Бебешондел, много сте сладички  Heart Eyes. И аз така я нося, но ми се виждаше много смачкана вътре, явно й е добре  Simple Smile

# 100
Здравейте момичета! Как сте? Цяла вечност не съм писала, но времето все не стига... Има ли още чакащи голямото събитие?

# 101
Божееее, в милото АГ варна още върлува конюнктивид  ooooh! И ние като се родихме там стигнахме до тобрекс ooooh!
Торбичката с костилки се загрява и се слага на гръбчето против колики.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 17:06 от Бебешондел

# 102
  • Варна
Гггъбка http://babylove.de/cgi-bin/daheim_und_unterwegs.pl?id=schlummerz … amp;hp=1296568440ето такава,с костилки от череши,затопля се в МВ или обикновена фурна.Взех я от Кауфланд,но не от самия магазин,а преди него във фоаето или и аз не знам как да се изразя.Беше на цена 6-7 лв.
Сега видях,че на опаковката пише dm,значи е от същия магазин ДМ.Иначе я дават като топла-за болки в корема и лениви черва при бебето,а като изстудена(във фризер)-за натъртвания,разтеглания на сухожилия и навяхвания.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 17:12 от gali&presi

# 103
 Здравейте момичета и Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебчетата и много щастливи!
 Инка и ние сме така с дундуркането и понеже се успокоява когато я полюшваме, взехме, че купихме електрически шезлонг-люлка, но дали защото е още мъничка не го удостои с особено внимание, така че продължаваме по-старо му.
 Бубе - Ивайла също връща често, и също така след това иска да суче отново, но аз й давам винаги когато поиска, независимо колко време е минало от предното хранене. Установих, обаче че когато се уригва, ако не се разхълца, не повръща толкова често, затова я държа изправена понякога и по 15-20мин.
 Леприкорн - вярно не е за смях, но и мен ме разсмя. Къде се случва това? Стискам палци, скоро да се радваш на здраво и хубаво бебче! Както и на всички, които още са 2в1!
Ггъбка - и нашият батко е като вашия, много грижовен и внимателен, с такова разбиране подхожда към всичко, че чак ме изненадва и мен.
 И аз чакам с нетърпение да се повиши малко температурата навън, все си мисля че разходките ще ни се отразят добре както на мен,така и на Ивайла, белкем малко се поуспокои.
 Хубав ден на всички!

# 104
Момичета в аптека Ремедиум на Шишман днес са получили ДЕАВИТ.

Общи условия

Активация на акаунт