Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 881
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте Simple Smile
Тути,Бубе-стискам палци скоро да се отървете от тези неприятни бучки в гърдите.Аз усетя ли нещо такова почвам да изцеждам масажирайки гърдата и не спирам докато не ми омекне съвсем.
mrm,според мен парвилно си пратила каката при алекс,първите дни са най-заразни,а е важно да опазиш бебето,дано бързо се оправи каката HugКъде си раждала междодругото?
Да кажа и аз като жена изживяла и естественото раждане и секциото,че не искам отново да ми се налага да родя секцио,такъв страх брах за всичко,че още като се сетя и ми призлява,а естественото ми раждане беше толкова емоционално и щастливо,макар и да не беше най-бързото и леко.
Shanna,леко и бързо ти пожелавам и бъди спокойна и уверена Hug
Момичета,кажете днес при това време как ще облечете децата за да ги изведете?Аз съм гледала лятно бебе и ми е много трудно сега,много ще ми помогнете със съвет,че на мен ми е все топло и имам чувството че много разголвам и беба ooooh!
klechoo ,в кой квартал те интересува?

# 376
  • sofia
Клечо, в кой район на София си?

# 377
  • София
В Редута съм, но може и да е по-далече

# 378
  • sofia
Е, аз съм в Слатина и ходим при Хаджидимитров(в понеделник сме на мерене), в МЦ Слатина, ако ти върши работа.... мога да ти дам тел

# 379
Момичета ,няма ниЩо ,всичко е наред ,благодаря ви .
А3 чета раzкаzите zа ражданията ви ,от тях постоянно се раzколебавам СъС или БЕЗ епидурална,от един раzкаz си каzвам , Ще искам и аz от  друг си мисля ,   беz  упойка Ще  е и така...Единствено никога няма да поискам секцио ако няма мед.причина ако  Ще и беz упойки  и  3 дена да раждам.Това секциото ей така беz причина ,ми е толкова отблъскваЩо.
Аz съм уж смело момиче, както каzва майка ми , КУЧИ МАРКА,никога от ниЩо не съм се оплаквала   или гле3ила,не вярвах ,че Ще стигна дотам да искам упойки ,обаче  почнах да се убеждавам ,че прагът на  болка ми е нисък което ме притеснява ,че докато стигна докрая , Ще откача и накрая няма да бъда ефективна и може да се стигне и при мен до секцио.Имам навика да  откаzвам да съдействам когато много  ме боли.Следните примери

Преди години си махах нокът на палеца на ръката zаради сериоzна гъбична инфекция.Доктора ми zаби 2,3 игли с упойка в пръста и откачих , дръпна нокътя но не можа да го иzвади , аz  ве4е ритах с двата крака ,помня ми се иzсипаха стотинки от джобовете на панталона Mr. Green и му викам ,абе пусни ми пръста откаzвам се , той  дърпа не ме  пуска ,аz ритам го с  Шутове , голяма борба беШе, ревах 2 часа от болка после,Уж упойка ми сложи.
Преди  5,6  години си  слагах имплантанти в гърдите.НоЩта  след операцията беШе най коШмарната до ден  днеШен zа мен , другите две мацки оперирани до мен си спяха ,едната даже хъркаШе , аz цяла ноЩ zвънях на сестрите да идват да ми дават  болкоуспокояваЩо, даже им   виках  ,Вzимайте си циците ,не ги искам ,искам само да не  ме боли  . Направо  ги намраzих веднага  ,вместо да им се радвам  , а толкова  години мечтаех zа тях.Така съжалявах тогава дето  се оперирах , ама  после пъъъък , голям  кеф  с тях.После 1 месец майка ми ми помагаШе да си обличам връхните дрехи ,не можех да си  вдигам ръцете нагоре от болки.
3 ти последен пресен сллучай
Нали съм бременна инвитро,приятеля ми присъства на пункциите на яйцеклетките които се правят под упойка и ми раzкаzва ,как аz уж спя дълбоко, но на всяко пунктиране аz реагирам и  правя гримаси и потрепвам с таzа ,и самия доктор иzкоментирал ,че явно съм много чувствителна ,zаЩото това много рядко се случва , а аz пък спомен нямам от пункцията,ниЩо не усетих.
И моя сега ми каzва , ей да zнаеШ,ти няма да иzдържиШ,и  май е прав.Исках си нормално раждане ,обаче Ще поискам и епидурална,оЩе повече пък ако Ще  го преди3викват  .Попитах  аz он3и ден  една акуШерка ,колко процента искат епидурална , ами  много малко  ми вика   ,много рядко , на мен лоШо ми стана като я чУх    Grinning.АА  Щях да zабравя ,колкото пъти ходя напоследък на тонове ,толкова пъти има по една родилка която ражда и вика  ,ама виканееее,,,.....спираШе ми въ3духа като ги  чУвах  ,и   zатова, експерименти няма да си правя,като се zнам   какво л....  съм

Утре съм на  преглед , сигурно Ще ми насрочат дата zа предиzвикване, днес ми е 5 ден пренасяне то на лентичката си пиШе термин 31.01 но неЩо се е  побъркала в сметките ,12 ден пренасяне ми смята,стана много дълго ,zакоето се иzвинявам .

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 13:55 от Shanna

# 380
Момичета, чета ви и си мисля.....
за бучките в гърдите- и аз имах. с цедене се оправят, или кърмене. т.е. да се изкара застоялата се кърма в гърдата. аз като направя по-дълга пауза да не кърмя, гърдите ми са вече уж апращели, и напипвам малки бучици в едната например. естествено слагам бебето на нея.
студените компреси препоръчват за облекчаване на болката, но ако не махнеш тези бучки, ще си навлечеш мастит. с топлата вода например,при душ, ще спомогнеш да ти потече млякото.

...и за раждането си мисля- моето беше болезнено. явно не търпя на мног оболка. за епидурална не стигна време. с много напъни го изкарах бебока. доктора ми помогна ръчно,с пръсти,да ми увеличи разкритието,трае се като болка. пристигнах с 5см в болницата, след 2-3ч родих. ааа,да, виках от болка,и ръмжах,не се смейте, по време на напъните. болеше ме, и си виках и май не ми пукаше кой ме чува. радвам се че мина за сравнително кратко време. и казвам че съм родила без упойка. бяха ми сложили бузколизин май, но не усетих да ми намалява болките.
бих родила пак.....един ден.......Два дена след раждането,като ми казаха че малкия е болен,забравих болката и от раждането, и от разпъването,и от хемороидите.....мислех само за него, за това че е болен,далеч от мен,сам затворен в кувиоз.....набоден със система...
Шана,  не се страхувай от болката. ако трябва си искай упойка, не ги слушай какво ти казват,че малко жени искат. аз дълго време се молех на моя доктор да ми сложи,а той умишлено ме баламосваше, и накрая беше късно. но не съжалявам. пак бих родила при същия доктор. нямам епизотомия, 3 вътр. шева.  при всяка жена е различно разждането.

На мен май ми намалява кърмата. ....от днес пия лактогонния чай.
към Евридика
бебето си засуква ,захапва както трябва,и лява и дясна. заспива си често, но чета че повечето бебета са така. при опит да го махна от гърдата, не пуска. дърпа дърпа, като все пак го отдръпна или вече си спи и я пуска, и се опитам да дръпна с помпата нищо не капе. значи просто нямам достатъчно кърма. и понеже спи, не му предлагам другата.
а понякога ,като нощес например, искаше да суче на всеки час,че май и на половин час,и от двете гърди му давах, но все пак гърдите ми не могат да произведат толкова бързо достатъчно количество мляко. е, най накрая заспа. 
ще опитам това което ми предлагаш с позите.  и колкото и клипчета и снимки да гледам, все мисля че го слагам правилно на гърдата и то с изасуква добре, поне в началото преди да заспи. ще  продължавам да кърмя. колкото толкова. опитах да изцедя че да имам за през нощта- нееее. ако почна да цедя тази гърда от която не е ял сега,няма да имам за след малко като се събуди.
Цедена кърма колко време може да стои в шише при стайна температура?

# 381
  • София
Е, аз съм в Слатина и ходим при Хаджидимитров(в понеделник сме на мерене), в МЦ Слатина, ако ти върши работа.... мога да ти дам тел

Аз от него се стреснах  #Cussing out Миришеше ми на бира и пот  #2gunfire

# 382
Евридика, много благодаря за отговора, аз така и опитвах, да придържам, но малкото пак не можеше да диша. Имам и един друг проблем - уж захапва добре, а се чуват цъкащи звуци, както и чувам как гълта въздух. Каката имаше неправилна захапка (плитка), така и не успяхме да коригираме това, въпреки, че дойде да ни види дори консултант по кърмене от кабинета в Майчин дом. Беше си мъка, макар да упорствах и да я кърмих до 1,2 г. Ако сега с бебето пак е така, ще бъде много неприятно. Гледам, че когато захапва езичето му не е издадено пред долната устна, дори не е издадено пред долния венец. Не знам това дали може да се коригира изобщо Sad

Brilliantine,

Ако те притеснява това, че Крис не може да изплези добре езичето си, цъкащите звуци, гълтането на въздух и се съмняваш, че поема по-плитко гърдата, може би е вариант да се обърнете към педиатъра също да погледне. Ако бебето има къса подезична юздичка, не позволяваща доброто изплезване и поемане на гърдата по-навътре и педиатърът установи това, може да ви насочи към специалист. Специалистът, от своя страна, би могъл да клипне юздичката. Процедурата обичайно е бърза, с локална анестезия и в повечето случаи се приема леко от бебетата.
Как чувстваш зърната си? След сучене по-болезнени ли са, излизат ли с променена, сплескана форма от устичката на Крис?
Има случаи, когато някои от типовете къса подезична юздичка се разтягат с времето и не представляват неудобство. При всички случаи е добре детето да се види от педиатър, за да се види такъв ли е случаят при вас. 

# 383
  • Варна
Здравейте момичета
Честит мини Рижден Ден на Иван на мама Саксофон  remybussi
Имам питанка,чудя се какъв слинг да си взема ,дали да е есенно-зимен или всесезонен(дали няма да му е студено на Вико),дали с халки или шал?Дали този с халките може да се вързва като шала,като му се махнат халките,че материите повече ми харесват?Вие какво ще кажете?
Хайде и аз с въпросче към ЛЛЛ-колко време е нужно да цока бебо,докато падне по-хранителната задна кърма?Интересно ми е,като има достатъчно кърма в едната гърда,но искаме да стимулираме и другата,как е най-добре да процидираме?
1.Да нахраним само от едната и да поизцедим малко другата.
2.Да нахраним само от едната и да не изцеждаме от другата.
3.Да дадем по малко и от двете/в този случай,през какъв интервал?/
Мерси предварително за отговора!

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 16:40 от gali&presi

# 384
  • София
Здравейте,

И аз имам въпрос към ЛЛЛ:

Трябва ли задължително да се цедя след кърмене? Бебето наддава добре, храни се на поискване и понякога, обикновено следобед прекарваме 3-4 часа в кърмене. Кърмя я средно на 2ч.-2,5 ч. в денонощието, обикновено предлагам и двете гърди, не усещам напрежение или дискомфорт в гърдите след кърмене (само в зърната, но това е друга тема). Та въпросът ми е при такъв режим трябва ли да се цедя след кърмене, при условие, че кърмя 10-12 пъти в денонощие?

Благодаря предварително!

# 385
къде са всички? на разходка?
някой беше питал как ще обличате бебетата за навън и май никой не написа. И аз питам същото

Шана, от 2 часа не си писала- или се разхождаш с нядеждата да ти почнат контракциите, или си вече в болницата. Аз споменах ли че в деня преди раждането,следобед,правих секс.... и тогава ми почнаха контракциите  Blush

ох сетих се како се каня да ви питам - ще правите ли пита на 40-ия ден? и точно на 40-ия ли ден ще правите? и за какво се прави това? мен ме карат да правя, но ако правя ще е след 40-ия ден.  помен няма да правя  Naughty

# 386
  • София
Евридик@,

Благодаря за отговора. За даването на кърма с лъжичка ли капкомер - не е проблем за мен, но се надявам да не ми се налага вече.
Питаш дали детето предпочита едната гърда пред другата - не съм забелязала, но като се замисля може без да осъзнавам да съм й я давала по-често, защото ми е по-удобно да я държа на лявата. За различните пози още се притеснявам, защото е много мъничка и не знам дали ще й е удобно. Чакам я още мъничко да порасне, за да експериментирам.

# 387
  • София
На коя мама бебето не беше акало няколко дни и как се оправихте? Че при нас от 3 дни ходенето по голяма нужда е веднъж на ден, в голямо количество, а преди това беше след всяко хранене. Мисля, че нещата се перцакаха от Инфакол-а, който давахме за коликите..

# 388
ох сетих се како се каня да ви питам - ще правите ли пита на 40-ия ден? и точно на 40-ия ли ден ще правите? и за какво се прави това? мен ме карат да правя, но ако правя ще е след 40-ия ден.  помен няма да правя  Naughty
и аз няма да я правя точно на 40-ия, а и сериозно се замислям дали да са само жени. ами на мен най-близките ми приятели са мъже! дори мислех изобщо да не правя, но честно казано това ми се вижда една добра причина да видя хора, че луда станах в къщи, много ми тежи това отшелничество! Mr. Green

аз друго се бях сетила да ви питам - абе някой вече да е правил секс след раждането?
много ми се прави секс, а като не знам дали са паднали пустите конци!

LadyAngel, може и да не е от инфакол-а, защото и при нас се получи така, а не давам инфакол. на всичкото отгоре давам някакви прахчета за регулиране на стомашно-чревната флора, които ужким трябва да помогнат и в тази насока, ама нанай! от 3 дни веднъж на ден след закуска, а днес засега изобщо не сме ходили Sad

# 389
Чопи  от няколко дни   почнах всичко  което прочетох  беz секс, гореЩи дуШове, масажи на кръста , масажи на zърната,пия мляко с канела ,раzхождам се .Ние секс не сме правили  около 7 месеца и оня ден  след топлия дуШ му zаявих " първо Ще ми направиШ масаж на кръста и после секса ,или първо секс и после масаж ,кое си иzбираШ?" Той се опули , вика масажа иzбирам,и докато ме масажира нарежда,,,ама сега стига глупости толкова време са паzехме ,да не вzемеШ неЩо да се и нфектираШ......Откаzа ми  Mr. Green.То нали сме  спроблем мъжки фактор,неговите 3,4 капки едва ли Ще ми помогнат   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт