Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 939
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
елч на мен още ми текат лохии, като свършат...

Нощни, разказът ти ме потресе. За запека- активия, сутрин на гладно.

туту, това с раждането на мъртво бебенце, на съседно от мен легло съм го преживяла когато раждах първата си дъщеря, преди 14 години. Още помня кошмара и стреа, който преживях.

# 421
Благодаря Ви за отговорите.

за запека- ние нямаме. давам капки Био Гая, засега няма колики.
за секса- ще ми се, но още имам течение, та...

Аз мойте шевове ги усетих като движение, но като болка-не. незнам дали са ми слагали обезболяващо,но не останах с лоши чувства от шиенето.

Камелия, за кръвта по зърното-и аз имах,съвсем малки капчици в началото когато бебето тепърва засукваше. казха ми да не се тревожа, щом са само няколко капки на повърхността на зърното. споко, кърми си, но следи положението и се мажи с крем или с кърма.

# 422
Цитат на: etomira link=topic=560620.msg17738073#msg17738073 date=1296931
[b
Клечо, [/b] аз съм много доволна от педиатъра ни, но е в Борово. Кажи, ако ти върши работа.

Етомира, при кой педиатър сте вие? В 20 ДКЦ или при Попова

# 423
Цял ден чета,но за писане време-йок Confused
Разгледах снимките на бебешоците-страхотни са всички!
Момичета,като прочетох разказите ви за ражданията,се оказва,че съм била голяма късметлийка,аз не бих издържала психически на такава болка CrazyЕвала ви Peace
Шана,и аз до последно нямах никакви признаци-никакви.И всяка вечер се отчитах в темата вайкайки се ,че нищо не ме боли,въпреки "усилията "които полагах с/у преносване.и ето че на едно среднощно ставане за пишкане усетих леки болки на 15 мин,после на 10,после на 5 после на 3.... Mr. GreenУспех ти желая! Hug
Нашето кърмрне,върви като предния път с каката,знам си грешките с нея и сега допускам същите с Вико. Rolling EyesДавахме му два дена да яде от шише,защото инак сучеше по час и нещо и се изкривявах.И имах време 30 мин м/у храненията за почивка.Резултата днес е че не иска да захапе цицата въобще..научи се на лесното господина....Отначало докато е гладен суче към 10 мин после като се поизмори се гърчи,разтяга се ,пищи истерично....Чак сега разбирам колко силно е можел да реве ConfusedПробвах да упорствам,но стана по-зле.Реве та се къса,чак се дави от рев....Та така първите 60 гр от едната си ги хапна а другите 60 гр от другата -в шише пак CrazyКакво да правя?Да упорствам ли още?Или да не мъча детето заради мойте грешки и да цедя докато мога?ЛЛЛкакво ще ме посъветвате? Praynig

# 424
Нощни, Бубе, Пате, благодаря ви, момичета, за споделянията!! Нощни, хмх, ти си луда глава, по-най-прекрасния начин, гордея се, че има такива български все още!  Hug

Евридик@, слава богу, оказа се моето чувство за несигурност и неувереност в себе си, наддала е добре маймунката - 620 г за 19 дни; само дето ни изкараха със сантиметър по-ниски?Simple Smile/къси от ръста, измерен в родилния дом, безумно смешно, защото у дома си я погледнахме и беше пораснала с 6 см.  Party благодаря ти за куража и подкрепата отново!! - неоценими са ми! bouquet

и аз погледнах новите попълнения в албума - е няма по-сладки бебоченца от нашите. пък.:p

за разходките: ние вече имаме 3 дъъългички, от по час, час и нещо, в допълнение към излизанията на терасата за по 15'. много сме щастливи от което))), а и се чувства чудесно навън детето, в 2 по-плътни памучни гащеризончета и чувалче направо в портбебето (защото още си нямаме количка). после нямаме сополки или друго. е, внимателна съм, разбира се, няма да моржуваме чак, но докато е така слънчево направо ми се струва грехота да си стоим у дома!

за шевовете и wannabe възобновяването на интимностите и т.н.: моите вече не се виждат, май са резорбирали както се и очакваше, но все още имам леко зацапване, явно остатъчни лохии, а и никак не бързаме със секса: моето мъжле се ужаси бая от вида на шевовете този път, пък и на мен някак все още не ми е до това, имам желание, при това немалко, но се страхувам и си спомням как беше първият път след раждането на баткото - по-скоро блудкаво и напрегнато. не знам, може и от сатурновата дупка да е, но ще мине, нали.Simple Smile

Шани, спокойно, ще си дойде човечето навреме и ще мине както трябва всичко!  Hug

момичета, за вит. D, някой спомена някакъв пасив за Деавита, или поне нещо в полза на Вигантола, кажете какво имате предвид; аз намерих Деавит (понеже педито много настоя да приема детето) и ще го почваме от утре евентуално. мерси!

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 23:33 от careener

# 425
Гледам си говорите за "екстрите" след раждането, и по случая искам да попитам момичетата, раждали секцио, на които са им слагали катетър, дали са получили болки няколко дни след махането му, защото при мен днес се отключи някаква болка при уриниране... Някои казват, че се хваща цистит, други, че е дискомфорт от катетъра и минавал.... Sad

# 426
Бире, и аз имам такива леки болки,или по-скоро дискомфорт.Не мисля,че е от катетъра,а по скоро вътрешностите още не са се "подредили"При мен болката не е долу на финала а още в пикочния канал.Може и от катетъра да е.Ще мине. Peace

# 427
careener, Деавита е вит.Д и вит.А, резервите към него са защото вит.А се натрупва в организма. Но доста майки го дават, а лекари изписват, така че може да няма проблем. Педиатъра точно Деавит ли изписа, или просто каза вит.Д, ако е така звънни и питай за Деавит.

И при мен още текат лохиите, като ту се засилват, ту отслабват.

# 428
  • София
Гледам си говорите за "екстрите" след раждането, и по случая искам да попитам момичетата, раждали секцио, на които са им слагали катетър, дали са получили болки няколко дни след махането му, защото при мен днес се отключи някаква болка при уриниране... Някои казват, че се хваща цистит, други, че е дискомфорт от катетъра и минавал.... Sad

Бире, и аз имам дискомфорт (като изтръпване) при уриниране и се чудя дали е нормално да продължава вече почти месец. Някой да знае нещо повече по въпроса?  newsm78

# 429
  • София
ЧЕСТИТИ ПЪРВИ МЕСЕЧИНКИ НА ДНЕШНИТЕ БЕБОЦИ!   bouquet  ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА РАСТАТ ВСЕ ТАКА РАДВАЙКИ РОДИТЕЛИТЕ СИ!

с риск да скандализирам една голяма част от хората в темата ще кажа, че колкото повече чета разказите за нормалните раждания, толкова повече се радвам, че избрах да родя секцио. Болки и то в рамките на нормалното имах в деня след раждането, на 3тия вече тичах като кон по коридорите. Въобще на 3тия бях забравила, че съм оперирана......
Всеки има право на свой избор и е хубаво, когато се чувства комфортно с него. Ние, останалите, сме длъжни да уважаваме това. Радван се, че си намерила СВОЯ начин да родиш и си доволна от решението си. Това, как се чувстваш ти, е най-важното.  Peace
Но все пак за протокола мога да кажа, че на втория час (защото си длъжен да лежиш 2 часа в коридора на родилна зала), аз станах сама, изкъпах се сама, гушнах си бебето и се разходих из стаята. На следващия ден можех да вдигна 13кг си дъщеря и да я понося за кратко. И тъй като живеем в апартамент в един от онези безбройни панелни блокове се радвам, че мога да вдигна с лекота количката си с все Иван в нея и да я сваля по стълбите от асансьора до входа съвсем сама. Признвам, че първото ми раждаене имаше епизиотомия и ме болеше Д'то известно време, но сега от първия ден съм абс. ОК, все едно не съм раждала.

klechoo
, аз съм много доволна от нашата лекарка, но пък горещо ти препоръчвам да избереш някой от твоя квартал. в последствие ще го оцениш това.

Shanna
, не ти трябва епидурална. Не боли чак толкова. Те ти слагат бусколизин така или иначе, пък и емоцията е толкова голяма, че тя е по-завладяващата. НО от друга страна, ако ще си по-спокойна... Не знам дали си с избор на екип, но ако не си, да знаеш, че някои лекари не се съгласяват на епидурална. Аз като раждах имаше такъв случай. Док. каза "Я, без глезотии. В мойта смяна няма епидурални. Веднъж щяхме да загубим бебето, заради това. Като ви сложим и спирате да напъвате като хората. "Желая ти леко раждане!

chopi
, идеята на питката е "да се покаже бебето", защото до 40тия ден не е хубаво да има много чужди хора в дома ви. то и след 40тия в това грипно време...  Rolling Eyes но това е генералната идея, в миналото след толкова дни са ги показвали. канят се само жени и деца и се прави т.нар. орисване на бебето. има много по темата в нета, само като напишеш "погача бебе" в гугъл и ще прочетеш, което те интересува.
аз ще правя, защото намирам ритуалът за интересен и забавен. защото е добър повод да поканя братовчедка си и 2 приятелки да видят бебето ( не искам много хора, заради грипа).  и защото обичам празниците. и защото правих на яна, а не искам да деля децата.
На янината питка много държах да има бременна жена, която да разчупи погачата. поверието е, че тогава майката ще забременее отново скоро и ще носи дете от противополжния пол. та си поканих една дружка, която роди момиченце и ето го - иван.  Mr. Green разбира се, това е само суеверие, но мен ме кефи как се получи при нас и го споделям.
Иначе не е нужно да е на 40тия ден. пак от суеверия по-добре да е след него, а не преди.

Бубе, Гггъбка честита първа разходка! Желая ви слънце, та покрай вас и ние да се уредим, нали сте все от сф  Laughing

Пате
, голям бузанко твоя мъж! Много сладък! (Ей, хора за малкия мъж говоря)

Захариев
, тази снимка с малката и голямата ръчичка е уникална. Много мила физиономийка има това дете!  Hug

Lady Guga
, много сте готини на снимката с разчупването. Ох, нямам търпение вече и за нашата питка!  Blush

пФУУУ, че дълго, ама нали съм на всяка манджа мерудия...
И накрая да се оплача, че ми се развали фотоапарата и изживявам малка драма. Никога не излизам без него, по-важен ми е от мобилния.  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 01:12 от saxophone

# 430
  • София

Мерси Бубе, Гъбка, етомира, Полинезия, Елч, ако реша ще свиркам  Hug

Благодаря ви за помощта   bouquet

Люба ще се опитам да се поуспокоя  Peace

Как се справихте с болката от шевовете?

# 431
Добро утро момичета! Hug

Видях колко много сте писали, и все интересни неща, та днес ще чета, че миналия ден и вчера дъщерята като се върна от ски училище окупира компа и нямаше сядане от нея.. Laughing
Вчера видях на вратлето отзад, на тила на Сами едни червени петънца..сега ги забелязвам и се притесних, досега четох за тях, дано да се махнат...Има ли някое бебенце такива петънца?
И аз още си имам лохии...има дни в които няма нищо и таман си помисля, че са спрели, и хайде пак...леко течение е, но си ги има. Та и аз съм от тези, за които секса още е мираж...ама как ми се ще... #Crazy
Видях още прекрасни снимки в албумчето...невероятни душички си имаме!
Отивам да чета!

# 432
  • Пловдив
Странна работа, Бире, питай някой доктор при първа възможност. При мене нямаше абсолютно никако последствие.
Emilly1212 , и Габи има такива червени петънца на тила точно където й свършва косичката. Нищо не ги правя ,стоят си, ще питам на следващата консултация.
 sun
Днес ще е хубаво времето, призовавам всички на разходка!

# 433
  • София
 look_at_me,   в 20 ДКЦ при Томов. Все се каня да ти кажа и забравям, че сме съседки:) Ние живеем през две улици от теб.

# 434
Добро утро дами,

Минаам да ви почерпя. Днес мойто мило има рождн ден.

Ние вчера изкарахме супер пълен ден - обикаляхме по магазините, ходихм на гости за обяд и вечеря. Стефан си отспа Simple Smile и днес да му мисля - като гледам какъв е живичък май цял ден няма да ни остави на спокойствие.

Айде аз бягам да донаправя закуска на татето, а после ще чета/коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт