Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 885
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Честитo бебенцe на petience !

С ние не изпуснахме днес хубавото време и откарахме около 2 часа навън.

Биричке, защо са ти тези таблици? Цедиш или даваш АМ?

# 511
  • Сливен
Офф, Емилия се е обринала, сигурно е от кърмата, сега спирам всичко, което съм яла вчера и оня ден.... Thinking
Нещо да ме посъветвате  Thinking
Междудругото, благородно Ви завиждам за разходките. Мен ме е стрх още да я изкарвам, пък и количка нямам, само столче, ама според мен е мъничка. Поне 20 дена да направи.

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 14:12 от violini

# 512

Биричке, защо са ти тези таблици? Цедиш или даваш АМ?

Цедя.

И да ви питам - нещо му е много сухичка кожата на крачетата и се лющи... Мажа го с Джонсън, че имам под ръка, но я препоръчайте нещо по-добро....

# 513
  • Сливен
А и друго да ви питам, аз още не съм мазала Ема с кремче. По колко пъти ги мажете и къде?

# 514
  • София
На Симонка и се лющеше кожичката особено по крачетата и ръчичките след раждането и като дойде педиатърката ми каза да я мажа с олио Веледа,но на мен ми се видя много скъпо-30иняколко лева е,бях купила Бюбхен и реших че първо ще опитам с него и за 1 седмица кожата и стана мека и хубава навсякъде.

# 515
  • Пазарджик
mimsat[/size], благодаря! Ивайла е на 1месец и 4-5 дни. Обикновенно се дави, това в началото на храненето, ядосва се и проревава, тогава го прави това - пускане и захапване на зърното. Затова си мисля, че става въпрос за по-бързо изтичане на кърма. Оригва се, да понякога по-няколко пъти, а колкото до памперсите, ние нямаме проблем с изхождането, всеки памперс е пълен.
 Пиша този пост сигурно половин час вече, цяла нощ и цял ден, малката ме побърква, не слиза от гърдите, дори се притесних, дали не й достига кърма, но като стисна има. За кърмаческа криза ли става въпрос, незнам, но вече давам заето. Още веднъж благодаря! 

адис,

за давенето, някои от нещата, които писах в предния пост, дали дават резултат при вас?

По принцип такова поведение може да се свърже и със скок в растежа, който при някои бебета се случва на възрастта на Ивайла. Това е период, в който изведнъж енергийните нужди на бебето се увеличават, а организмът на майката няма как да реагира веднага. За това е необходимо известно време, докато започне да увеличава повече количество кърма, необходимо за задоволяване на моментните нужди на детето. В повечето случаи това става за няколко дни, в случай че бебето се оставя да суче толкова често и толкова дълго колкото иска - така то естествено стимулира лактацията и казва на организма на мама, че има нужда от повече.

Друга ситуация, при която се наблюдава такова поведение, може да е нужда на бебето да е близо до мама, то да се чувства спокойно и сигурно. А кърменето осигурява тази близост. Често майките в такива ситуации откриват, че слингът може много да им помогне. Той държи бебето близо до тях, то има достъп до гърдите по всяко време, тежестта се разпределя изключително добре и равномерно (особено слинг-шал варианта), а мама е с две свободни ръце. Обикновено това е период, който понякога се свързва с многото натрупани впечатления и натоварване на нервната система на бебето. Друг път е някакъв дискомфорт, който усеща детето.

Мислиш ли, че биологичното кърмене може да е удачно в момента при вас? То дава тази близост с мама, сигурност и спокойствие, а в същото време и възможност да суче по-често, докато мама си почива. Съчетано с контакт кожа-с-кожа, е един добър вариант при по-неспокойни на гърда бебчета.

Ще се радвам да споделиш дали има промяна в поведението на Ивайла  Hug

...
Нашето кърмрне,върви като предния път с каката,знам си грешките с нея и сега допускам същите с Вико. Rolling EyesДавахме му два дена да яде от шише,защото инак сучеше по час и нещо и се изкривявах.И имах време 30 мин м/у храненията за почивка.Резултата днес е че не иска да захапе цицата въобще..научи се на лесното господина....Отначало докато е гладен суче към 10 мин после като се поизмори се гърчи,разтяга се ,пищи истерично....Чак сега разбирам колко силно е можел да реве ConfusedПробвах да упорствам,но стана по-зле.Реве та се къса,чак се дави от рев....Та така първите 60 гр от едната си ги хапна а другите 60 гр от другата -в шише пак CrazyКакво да правя?Да упорствам ли още?Или да не мъча детето заради мойте грешки и да цедя докато мога?ЛЛЛкакво ще ме посъветвате? Praynig[/color]

Здравей elenia,

често наистина шишето обърква бебчетата, особено когато са по-малки, защото начина на сучене е съвсем различен, а и шишето доста по-лесно пуска, докато на гърдата трябва да се трудят. Именно това е причината много майки да предпочитат да дохранват, когато се налага, по алтернативен начин - с лъжичка, чашка, пипетка, спринцовка. На пръв поглед тези методи изглеждат много трудоемки и времеемки, но всъщност по-голямата част от бебетата се справят чудесно например с пиенето от чашка (или по-скоро лоченето, защото те лочат с езиче както го правят котенцата), а храненето от спринцовка/пипетка в съчетание с добре измито кутре задоволява и сукателния им рефлекс.

Когато бебето плаче, неспокойно е и отказва гърдата, в повечето случаи не е добра идея да се упорства то да суче. Обикновено се препоръчва първо да се успокои бебето и след това отново да му се предложи гърдата. Това се прави с цел, бебето да не свързва гърдата с нещо неприятно, което го кара да плаче.

Ето някои идеи, които могат да помогнат, когато бебчето отказва гърдата:
- много контакт кожа с кожа - голо бебче върху голата гръд на мама, завити с одеалце. Смята се, че това е един изключително добър метод, тъй като голата кожа, аромата и звука от биенето на сърцето на мама, действат изключително стимулиращо на бебчетата и често те са много по-склонни да сучат по-добре и по-дълго. Това може да се съчета и с биологичното кърмене. Някои майки дори избират да прекарат в леглото с бебчето си няколко дена по този начин, особено при кърмачески стачки. Просто лягат и гушкат бебчетата си - без да ги карат да сучат, без да ги слагат на гърдата в поза за кърмене. Просто се гушкат - може върху майката, може до нея на леглото. Почти винаги бебчетата сами след време започват да търсят гърдата и засукват сами (разбира се, при толкова малко бебе, колкото е Виктор, може би е добра идея все пак да се предлага периодично, но без прекалено настояване). Един вид майката се доверява (и показва това) на бебчето, че ще си потърси, когато е готово. Това е един много ефикасен метод и в същото време много приятен. Ако майката има възможност да си позволи 2-3 дни в леглото без да прави кой знае какво друго, да си гушка бебето, да чете книжка, това може да е и много отпускащ и отпочиващ период. А спокойствието и почивката са изключително важни за кърмачката. Вероятно с малката-голяма кака Стела вкъщи, няма да е съвсем възможно, но ако има кой да ти помогне, би било чудесно.
- кърмене на тихо и затъмнено място - много майки откриват, че ако кърмят бебетата си на такова място, те са значително по-склонни да сучат спокойно, тъй като не се разсейват от всички интересни неща (дори в един най-обикновен тапет) или шумовете около тях. Понякога дори са избирали да кърмят в банята, като единственото такова място. Бебчетата са толкова впечатлителни, че дори погалването от мама докато сучат, може да ги разсее и раздразни в този момент.
- кърмене докато се разхождаш или с полюшкване - движението в повечето случаи успокоява бебетата и това може да им помогне да сучат малко по-дълго и по-спокойно. Може би тук слингът може да помогне доста - много удобен и за бебето, и за мама - бебчето е близо до мама и може да суче, когато поиска, а мама е със свободни ръце и можа да прави толкова много неща.
- компресия на гърдата - целта е да се спомогне притока на кърма, като се улесни сученето - един вид се симулира слизането на кърмата и по този начин да се задържи интересът на бебето по-дълго върху гърдата. Прилага се, когато бебето спре да суче активно, т.е. не гълта мляко. Прави се по следния начин - обхваща се гърдата с ръка, като палецът се слага отгоре, а останалите пръсти от долната страна, близо до гръдния кош. Докато детето суче активно, не се прави нищо. Когато спре да суче, се прилага натиск, но не много силен, за да не се наранят тъканите - просто стискане, без да се движи ръката. Обикновено това кара бебето отново да започне да суче активно, тъй като се възобновява потока мляко. Натиска се поддържа докато бебето суче. Когато отново спре, се отпуска. Понякога това отново кара бебето да започне да суче, а понякога не. В случай, че не започне да суче, отново се стиска, като ръката може да се върти, така че да се прилага натиск на други места на гърдата. Компресия може да се приложи и на втората гърда, ако е склонна да я приеме.

Това е едно клипче, което онагледява компресията - тук

- нещо, което също може да има положителен ефект - когато бебчето стане неспокойно на гърдата, може да се изправи и да се оригне, да се преобуе дори внимателно и отново да се сложи на гърдата, а ако я е изпразнил, да се сложи на другата, в случай че е необходимо.

Дългото кърмене наистина може да е много уморително, особено ако стойката на тялото не е добра. За това е хубаво, ако има възможност, майката да обляга добре гърба си (може и с възглавници, дори и под ръцете), така че тялото да е отпуснато, а не напрегнато. Също може да е добра идея да се изпробват различни пози, така че да се намери най-удобната за конкретната двойка майка-бебе. Често майките откриват, че легналата поза им е изключително приятна и позволява да си почиват ефективно.

Надявам се тази информация да ти даде идеи, кое би било възможно и приложимо във вашата ситуация  Hug

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 14:48 от mimsat

# 516
  • Варна
tuty 1,Emilly1212 мерси и аз си го харесвам LaughingОще ни е малко червеничък и по този повод му викаме Дон Домат Mr. Green
Евредик@ мерси за изчерпателния отговор.
Бубето,преди известно време на дребния му се бяха подсякли топчиците,направо се бяха обелили до месце.Мия го всеки път,но той се нааква докато спи ConfusedНаправо се видях в чудо,мазах с около 4 вида кремчета,но все не минаваше.Разрових се в Нета и освен много други кремчета,намерих нещо много просто-хума.Майка пък ме посъветва да мажа с вит.А.Аз използвах и двете идеи и направих кашица от малко хума,вода и няколко капки вит.А.Мажех,отгоре слагах парченце ежедневна превръзка да изолира(и тя беше намазана) и така ни мина за 2-4 дена PeaceАко положението е сериозно-пробвай,а и не вреди.Малко трудно намерихме вит.А.

# 517
  • Пазарджик
Бубе и ние минах ме по този път,изкупих всичко което ми казаха,от скъпа по скъпа козметика.И накрая една позната ми каза за този крем Произведен по оригинална рецепта отпреди два века GALAFARM BABY CREAM е отличен продукт, който хидратира, омекотява и ефикасно се грижи и защитава бебешката и детска кожа. Употребата на GALAFARM BABY CREAM е гаранция за копринено гладка и здрава кожа на бебето и детето. GALAFARM BABY CREAM e крем за бебета и деца, създаден изцяло от натурални продукти с бързоабсорбираща антисептична формула:

С хипоалергичен ланолин и минерални масла.
Обогатен с витамини А и Е, които ускоряват епителизацията.
Натурален продукт, който не съдържа синтетични емулгатори, консерванти, антиоксиданти и изкуствени оцветители. 
Разпознаваем по неустоимия мирис на праскова. СЪСТАВ: Aqua, Cera lanae, Vaselinum album, Paraffinum liquidum, Vitamin A palmitate, Tocopheryl acetate (Vitamin Е), Perfume.

Клинично и дерматологично тестван . Показания:За всекидневна защита на чувствителната бебешка и детска кожа. При нанасяне на крема се образува тънък водоустойчив слой върху кожата, който предотвратява подсичане, успокоява възпаления и обриви, прави кожата гладка, мека и възстановява естествения й защитен слой. Успешно се използва и за третиране на суха и чувствителна кожа при възрастни. НАЧИН НА УПОТРЕБА: Кремът е предназначен за всекидневна употреба. Нанася се върху почистената и подсушена кожа с лек нежен масаж няколко пъти на ден при всяка смяна на пелените. За третиране на суха кожа при възрастни също се препоръчва нанасяне на крема върху сухите и чувствителни части. ОПАКОВКА: Кремът се предлага в твърди пласмасови кутии, добре затворени и подсигурени, лесно запомнящи се с приятния розов цвят и снимка на бебе на капачката, в три разфасофки от: 50 мл. , 100 мл. и 250 мл.
За отризателно време ни помогна там където се лющеше кожата излезе  нова.Мажа и по лицето като излезнат малки пъпчици и те минават.

# 518
  • Пазарджик
Бира с таратор и на нас в началото ни се лющеше кожата на крачетата и ръчичките,аз мажа с зехтин и съм доволна.Не мога да ти кажа точно за колко дни изчезнаха,но от доста време ги няма,а Нели е на 1мес.

# 519
  • бургас
и моя мартин се лющеше в началото,мажех го със зехтин и му мина,сега го мажа с олио на себамед и съм доволна а за подсичане много ни помага судокрем  Simple Smile

# 520
3дравейте мами , супер време и днес ,  3авождам ви zа раzходките с бебчовците , аz раzходих днес 5 годиШната ми племенница.ОЩе сме 2 в 1 . На малката като  ,че й е тясно  ,не спира да се движи,но няма при3наци .Чакането продължава

# 521
  • София

Ние вчера бяхме на разходка в Заимов, сега смятам да нахраня малката и към 2ч пак там, мятам я на колата и сме там, ако има разхождащи се там....свиркайте

Писала си точно след като сме излезли, и аз врътках 3 ч. по алеите на Заимов, най-вероятно сме се засекли,ама като не се познаваме  Blush Може тези дни да организираме една съвместна разходка  Heart Eyes

И да ви питам - нещо му е много сухичка кожата на крачетата и се лющи... Мажа го с Джонсън, че имам под ръка, но я препоръчайте нещо по-добро....
И аз мажа с Бюбхен олио и съм доволна  Naughty

# 522
  • бургас
момичета сигурно сте коментирали ама аз съм без лаптоп в момента и рядко имам възможност да пиша от компа на баща ми но искам да ви питам за капките за рахит,нещо не се намират как решавате проблема?

# 523
  • Пазарджик
Моля за бърз отговор ,мога ли да кърмя когато пия-Лицитин ?

# 524
Моля за бърз отговор ,мога ли да кърмя когато пия-Лицитин ?
Лецитина е за отпушване на каналите - да можеш да кърмиш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт