Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 822
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте.
Искам да попитам майките на момичета случвало ли ви се е да изтече нещо като слуз отпред на мъничетата. На моята го виждам за 2 пати се чудя какво може да е това и дали е опасно

Евридика благодаря за отговора. вече почти няма кръв по зърното. Появи се малко по другото, но и там намалява. Мажа с кърма. Иначе боли при засукване, но мисля, че не тече кръв докато малката суче.
Иначе я храня на нещо като поискване - предимно на 3 часа, през нощта на 4, дори на 5 се е случвало, а през деня понякога и на 2. Надявам се да е нормално

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 12:14 от kamelia_petkova

# 556
mimsat, Евридик@[/size] - Следя въпросите и отговорите към вас и искам да ви благодаря за това,че сте толкова всеотдайни и изчерпателни, съветите ви са наистина безценни, благодаря!
mimsat - пробвах няколко различни пози и наистина биологичната поза,  и въобще кърменето в легнало положение при нас се оказа по-ефективно, ако мога така да се изразя. Няма го вече това пускане и захапване, вече не поема въздух докато се храни, по-спокойна е и като че ли и  повръщането понамаля. Това зачестено сукане продължи около денонощие, сега се храним по-често, когато бодърства, а забелязвам,че тези периоди се увеличават и на около 2 най-много до 3часов интервал, когато е по-поспалива. За слинг и аз съм мислила, но имам проблеми с гърба, затова си мисля, че при мен няма да е удачен вариант, може и да греша, ще трябва да пробвам. Може ли още веднъж да попитам, горе-долу в продължение на колко време се предлага едната гърда, преди да се предложи другата? Понеже аз я предлагам около 3часа, да разбирам ли, че това е дълъг период от време? Още веднъж, благодаря!
Az i ti - ЧРД на патерици! Да си жива и здрава и ти и цялото ти семейство!

# 557
Добро утро девойки,

Simple Smile лошото е ,че след безсънната нощ Симонка заспива сутринта,обаче аз съм се разсъила и не лягам и после естествено мноооого съжалявам че не съм полегнала с нея Tired

Това все едно аз съм го писала. Тази сутрин реших, че няма да правя тази грешка и ще продължа да спя, но Стефан си показа рогцата и реши, че днеска той няма да спи сутринта...

etomira много гадно Sad дано бързичко оздравее  fingerscrossed

Аз следобяд мисля пак да пообикалям Заимов. Някоя друга мама ще се насочва ли натам?

Усмихнат ден на всички Simple Smile

# 558
Здравейте!
Аз извеждам малкия откакто направи 8 дни по съвет на педиатърката. Най- студените дни пропуснах два пъти и тя ми се скара.
Вкъщи го обличам с боди с къс или дълъг ръкав, отгоре цяло гащеризонче. За навън пак така, но с космонавт. В студеното време го пъхам и в чувал.
Сега го мажа с олио на Хип. Крем за подсичане ползвам Судокрем или бочко.

# 559
  • София
Момичета, да ви почерпа - днес Даниел става на 1 месец

Иначе ние сме добре - яде, спи, ака, ще видим в четвъртък а консултацията колко е пораснал
Хубав ден на всички

# 560
  • София, Лагера
Здравейте мами!
От няколко дни не мога да ви чета, времето ми подейства като валериан на мачка - хукнах навън!  Mr. Green И уикенда, и вчера почти не съм се свъртяла в къщи.
Също така не съм на много бебешка вълна. Планирам лятната ни почивка и съм се гмурнала в оферти и сметки. Тази година Крас (мъжо) има да чисти 50 дни отпуска, та лятото ще изкараме поне 5 седмици на почивка. Планираме 2 морета - в началото и в края на сезона, 2 обиколки на БГ (по Родопите и в Северна БГ) - май и септември.
Мислих да ви изчета сега, но ми звънна тел  Sad. Айде до после, отивам на доктор  Hug
Цунки на всички!  Hug и много много палци на Шана!

# 561
  • София
Какче, ние сме с червено Чико, днес ползвах столчетоо от колата, а не зимния кош, че не ми се носеше до колата! Може да си ме мернала и аз сновях до 16ч!

Между другото май те видях, така си мисля тъй като видях само едно момиче със столче от кола  Mr. Green и Stopдваше по алейката от към Мадрид. Сега писах на лични на саксофон, като й предложих да направиме утре една съвместна разходка. Гледам, че и =Michelle=  е от района, така че може да сфорираме групичка  Heart Eyes
Само кажете дали сте ЗА утре и ако да, то в колко и къде да се видиме. Ако има и други желаещи да свиркат  Whistling

# 562
Благодаря ти Ноеми  Hug
Бях на тонове сега , и zа пръв път ваг.преглед,всичко  3атворено ,никакъв напредък.Викат ме на 10.02  вечерта в 20.00 ч. с багажчето zа предиzвикане.Акодотогава не тръгне сама.Дадоха ми коктейлни рецепти zа  контракции  Mr. Green  от които да си  и3бера само една и да  го и3пия  утре сутринта на 9.10 ,съЩетвременно да се и3чистя , Ще получа ра3тройство ка3аха Mr. Green
Рецептите , в случай   ,че някои мами  февруарки ни четат

Алкохолен
1/8 до 1/4 Литър Прясно мляко
Мед
40 гр. коняк (може и водка)
3-4 суп. лъж. Рициново  олио

или

Беzалкохолен
1/8 до 1/4 Литър Сок от кайсии ( може и портокал)
zахар
3-4 суп.лъж. Рициново олиио

Утре Ще кисна в  ВЦ то ,аz и беz това си кисна там
ИмаШе днес една бременилка там  ,която е  само на 2 д ни след  термина и от   и го предиzвикват ,но е там от  два  дни  и  zасега   опитват само  с вагиналните таблети или   крем , неzнам какво е точНо ,което  обаче  2ри ден не  функционира ппри нея,на окситоцин   системи явно прибягват по късно ,zаЩото и на мен док ми каzа ,че дори предиzвикването не ставало веднага ,а искало време , та да  видим Беборана дали Ще си хареса вечерта 11.02 или няма   .

# 563
  • София
БимБим,честита месечинка на Даниел,да ви е здравичък и послушен Heart Eyes
Ноеми,в хубави емоции си се овъртяла Simple SmileИ аз много обичам да планувам такива мероприятия,но все още съм на етап само обмисляне-кога и къде да направим кръщенето на бебка,искам да е по-скоро,кога ще и пробием ушичките за да сложим обички,кога и къде ще ходим на море,кога ще отидем на гости при мойте мама и тати в Свищов...все такива хубави планове ми се въртят в главата Simple Smile

# 564
Привет мамчета! Hug

Днес отново е един прекрасен ден, след малко отиваме на разходка! Вчера Сами за първи път беше с количка навън - отрази му се чудесно - както и на мен! Искам вече да е пролеееееет!

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА ДНЕС! КАКТО И НА МОЕТО МОМЧЕНЦЕ САМИ! Да са ни живи и здрави, много послушни и добрички!

УТре сме на консултация, нямам търпение да видя колко е пораснало момчето. Ще му слагат ваксина и ще ходим на ортопед.
Бях се затъжила за Ноеми - радвам се, че планирате мила, толкова приятни неща! Simple Smile
Нощни също не е активна...надявам се скоро да се включи, липсва ми!
Шана миличка, дано скоро твоето бебче са появи, чакаме го с нетърпение!!! Two Hearts
Момичета вие обувате ли ританки под гащеризончетата или горните панталонки? Аз моето момче май доста го навличам...като чета вие как си обличате дечицата...Майка ми казва, че човек колкото повече остарява, по-страхлив става...дъщеря ми не я навличах толкова, аз съм за закаляването на децата и самата аз не се навличам, а си моря детето с купчини дрехи newsm78 Остаряваааааааам, ужас! Laughing
Аз ползвам крем Бочко, нямам прекалено много средства за скъпа козметика, но честно да ви кажа Сами досега нито веднъж не е бил със зачервено дупе...къпя го и с такъв сапун.

Етомира - бързо оздравяване на мъничката. Голям кошмар е да е болно детенце! Sad

# 565
Ние вече сме измислили и планината юли в средата ,  и морето края на август  Mr. Green
аз и ти  newsm59
Нашия татко ни изпозарази всичките - Явор е с температура, баща ми и той, аз съм с болки в гърлото  Tired Правим компреси  и пием цитрусепт  Sick много го мразя.Дано  само малката не се зарази милата  Tired

# 566
  • София
Здравейте! Hug

Имам няколко въпроса към ЛЛЛ консултантите или mimsat, Евридик@.
Никол се роди 3100гр, имаме си и жълтеница от болницата, държаха ни един ден повече (или 5 дни). За първи път успях да я кърмя чак 8 часа след раждането  Sad и не беше много успешно, на следващото кърмене вече успя да засуче по-добре и така с всеки ден ставаше по-успешно кърменето. Храниме се на поискване, по принцип пълним памперсите и по 6 пъти на ден, но последните 2 дни само по 2-3 пъти се изхожда. Днес ходихме на измерване при педиатъра, (16-ти ден ни е) и по нейните мерки се оказа, че дори сме смъкнали 50 гр след изписването. Изписаха ни 2850гр, като имам подозрения, че са ни надписали теглото тогава, само и само да ни изпишат. От както сме се прибрали ни се образуваха и бузки и бутчета, така че поне видимо със сигурност наддава. Направихме пробно кърмене при педиатъра - изсука 20 гр за около 25-30мин Sad което май е доста малко. Имам моменти в които гърдите ми текат свободно, но не всеки ден. Не знам дали храня достатъчно детето си и се притеснявам. Когато тя захапва доста боли, и се образуват ранички по зърната. Мажа се с Лансинох и до някъде облекчава. Какво ще ме посъветвате, пия и чайчетата на Хип за кърма.  Благодаря ви много за отговорите и извинявайте че така разхвърляно ви разказах за нашите проблеми  Hug

П.П. моля кажето кое АМ е най-подходящо за кърмачета, за дохранване ако се наложи?

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 16:22 от снуки

# 567
  • Пазарджик
Здравей те!!! Бях ме на консултация.Нели е качила 970гр. и пораснала 2 см. newsm44
Биха ни ваксината,бях ме и на ортопед-всичко е ок.Много съм щастлива!!! Laughing
Честита месечинка на всички малки душички!!!
Може ли според вас да направя втора разходка днес,при положение ,че първата беше близо 2ч.

# 568
ЕХЕЕЕ, направо невярвам, че имам пет минути свободни да влезна да почета  Wink

И ние днес правим месечинка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

незнам вие как сте момичета, ама ние сме или на гърда или на ръце  #Crazy Вчера дори нямах време да се нахраня, чак вечерта хапнах една супа, с този рев вече незнам какво да правя???

Борянче, аз съм патка с голямо П, още не съм взела количката, че ще ползвам на една приятелка. Ема сме я изкарали само веднъж и то на ръце около блока, но тия дни взимам количката и се престрашавам.

# 569
Влизам да се похваля, че бебчо за няма и месец е качил 800 гр. и е пораснал с 3 см. Лекарката ми се кара, че давам добавка, явно и кърмата му стига. Аз верно съм за бой като се има предвид, че цедя по 80 гр от гърда.  Embarassed Явно проблема както казва Бебешондел ми е в главата. Още обаче го мъчи и пустата му жълтеница, пак ще пием глюкоза
Днес му купих ново якенце на нашто магаре и правихме 2 часа разходка, сега спи като къпан. Представям си каква весела нощ ме чака

Инка, и нашто диване свикна на ръце и не само ами иска и да се разхождам докато го нося, в момента, в който седна и надува гайдата. Обаче му хванах цаката- слагам го в количката и го возя в коридора, добре че ни е голям. Заспива точно за 5 минути и го оставям да си спи там. Иначе докато реве когато го преобличам му набутвам биберон, той го плюе, аз пак му го слагам и така се залъгваме докато стана готова да го кърмя.

Снуки, на нас от болницата ни каза Аптамил. В крайна сметка най-важното е бебка да наддава, така че давай добавката и това е.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 14:19 от look_at_me

Общи условия

Активация на акаунт