Отговори
# 150
maraya75, засега не съм се записала още никъде на ЖК по ЗК, голям проблем излезе това. Пък и в момента още има епидемия и няма как да ида където и да е. Иначе към Бачуров до момента нямам забележки, но наистина не работи със ЗК.

И аз имам дилема къде да се запиша, тъй като не съм от Пловдив по принцип и дори не знам коя ми е най-близката поликлиника до вкъщи  Embarassed Но другата седмица трябва да го реша този въпрос, защото ще ми изтече направлението от личната лекарка, пък не им се ходи пак да чакам...

Не ти бях кой знае колко от полза, ама  Embarassed

# 151
Мамите, които ги няма в списъка, моля пак пратете на ЛС на september2011 данните си, че последния път нещо се обърка   Crazy
Благодаря ви, ще ви добавя възможно най-скоро, че сега имам други ангажименти.

Евиткаааааа, на първа страница си, не си вядяла хубаво  Naughty

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 23:08 от Мадленка

# 152
Здравейте мами Simple Smile
Бях се притеснила за 2-3 дни какво става и не бях видяла новата тема. Сега си отдъхнах. На всичкото отгоре изгежда много по-готина!
При мен няма ново, освен лекото гадене от околко седмица насам, което боря с храна :: - таратор, яйрян, ябълки.
Другото което установих че вече не понасям контактните лещи. А с тях съм от 15-20години Rolling Eyes Някой друг с такъв проблем.
А да - постоянно запушен нос и доста кихане.
Другата промяна е тези безумни настроения.  Embarassed Направо се разревавам за щяло и нещяло и толкова дълбоко се засягам от някои неща, че вече не знам какво става Sad
Моят следващ преглед е чак след 2 седмици и вече  се побърквам от това да мисля сяккакви неща защото не съм чула сърчице.
Леко бременеене милички, и по-леки симптоми ви пожелавам!  bouquet

# 153
Мадленка, много кураж и сили на теб, всичко ще се подреди, мила, само не си позволявай и за миг притеснението да те победи  Hug  Hug  Hug

# 154
Мадленка, стискам палци Hug

# 155
Добро утро бременелки! Как сте? В София такъв студ е сковал, че направо не е за жени навън.
Ние вчера бяхме на преглед - бебето си отговаря точно на седмиците, добра сърдечна дейност. Другата седмица ще ходя за кръв и урина и после ще чакам нови срещи с мъничето на 16 при доц. Димитрова и на 21 - при АГ - то от ЖК. Единственото неприятно е, че док ме "сюрпризира", че май съм била с двурога матка, нещо което досега никой друг лекар не ми е казвал, но още не е сигурна какво точно е положението, ще го следим и така. Аз доста се притесних, четох някои работи за това и общо взето нещата май не са много розови, но няма да се предавам до край - каквото има да става, ще стане. Яд ме е, че никой лекар досега не го е видял и не съм знаела за това, а преди да започнем с опитите ходих на гинеколог и ми огледа матката и яйчниците с УЗИ и каза "Готова си за майка"  #Cussing out. Та така, много ми е объркано и притеснено, а трябва да се стегна, че така нося само вреда за мъника  smile3518

Мадленка, стискам силно палци  Hug

elica_2007, за БХС ти трябва ехографско изследване от който и да е АГ, на което да пише разните параметри на плода, така че не е задължително да е ФМ. По - важното е, че трябва да се отиде да се даде кръв в деня на ехографа или най - късно на следващия ден, иначе ще повлияе на резултатите от БХС.

Хубав ден от мен, аз имам да отметна малко задачки в офиса и после ще ви навестя пак   bouquet

# 156
  • София
Мадленка - стискам палци всичко да е наред.
Аз да се похваля имаме си сърчице и  за сега всичко ни е наред. Отговаряме си напълно на седмиците а колко рев беше да ли всичко ще е наред (поради това че отналочалото имах за цапване и то продължи почти до преди месец). Моята докторка каза че критичния момент било минало каквото и да означава това.
За гаденето съм се видяла в чудо. Вчера си купих това лекарство "Емил", но ефекта беше просто потресаващ. Не знам на мене това лекарство не ми действа само дето ми стана по-гадно от него.

# 157
Добро утро!При нас също е доста студено днес,а и духа вятър...Искаше ми се да поизлезем с малкия,ама май ще ни се размине разходката Sad
Koketka_majoretka ,не се притеснявай толкова сега...Щом досега всички са ти казвали,че нещата са ок,а изведнъж някой открива "проблем"...Може просто лекарката да се е объркала,отиди на още един преглед при някой друг и ще видиш какво ще стане....Може всичко да си ок.А дори и да имаш двурога матка не е толкова страшно!Имам 2 приятелки,които имаха същия проблем и си изкараха бременността без проблеми,родиха си здрави бебчета,които вече са дечица по на 2 години,така че...Успокой се,миличка! Hug

# 158
Здравейте  момичета !
 Мен днес за първи  път  не ме боли  зъба .... спах  спокойно !  Praynig
 Май  мъките  и  срещите  със  зъболекарката ще свършат  на този  етап !  Peace
 Пак  днес отивам  на  преглед при  АГ  а утре  сутрин  на гладно  ще пускам  всичко , което трябва !  bowuu

С  гаденето  ..... мисля  , малко по-добре съм  с тези капки  Вомитусхил ...дано правилно ги написах   Whistling но  сутрин  задължително  смуча таблетка  Емил !

Кажете нещо за разхлабване - опитах  всичко  -  сини  сливи ,  киви на гладно ,  круши на гладно ,  вода с мед ,  овесени  ядки  - тях пък ги  ям  ежедневно  защото  много  ги обичам  с кисело  мляко и плодове ..... Не  помага .  Намерих  едно  шишенце Лактулоза в хладилника  и  с нея  се оправих  но  само  временно .... Сега  ще  взема от  аптеката  Импортал прахчета  и  Дуфалак !  Разбрах ,  че чай за разхлабване не се препоръчва !  newsm78

# 159
Кокетка, не се тревожи. Първо и лекарката не е била сигурна какво точно е видяла, второ и да има нещо, то не означава непременно, че ще е най-лошото. Не го мисли сега, другият път като отидеш, ще видите и освен това при такива "диагнози" е хубаво да потърсиш и второ мнение.

Мисли положително, момиче, само хубави, ведри и празнични мисли трябва да имаш в главата си сега. Все пак онези 2-3 см на това разчитат - мама да е добре и да се чувства щастлива.

Хайде хубав ден на всички!

# 160
Добро утро и от мен  Simple Smile!
И при нас е кучи студ. Дърветата и храстите са покрити със скреж и сега като се показа слънчо изглеждат като от кристални , много е красиво на вън.
Виждам,че сте коментирали секциото - колкото и да не ми се иска , ако всичко е наред с бебо и аз ще трябва да родя със секцио , защото имам миома на матката  Sad.Според доктора тя  ще нараства едновременно с плода , но не чак с такива размери или темпове (въпреки ,че има и такава опасност)  и ще ми я отстранят по време на секциото.

# 161
hope_ ,  моя близка  получи някаква киста  през  бременността , която бързо  нарастваше и  трябваше да  я оперират  преди  да роди !  После  роди  секцио  (  тъй като и  предишното и бебе  беше родено  секцио)  и  нямаше  никакви  проблеми !
 Горе  главата  -  Споко!!! Peace Hug
 Четох  някъде  по- напред   за една мама , която  е родила преди със   секцио по  спешност  и  сега  искала  по  нормален начин  -  Не  може ....  Tired И  аз не искам повече секцио  да раждам , но  щом  предишното раждане е било  с  операция  и  всяко  следващо  ще  е по-този  начин !  Peace

# 162
  • София
Здравейте мами Simple Smile
Бях се притеснила за 2-3 дни какво става и не бях видяла новата тема. Сега си отдъхнах. На всичкото отгоре изгежда много по-готина!
При мен няма ново, освен лекото гадене от околко седмица насам, което боря с храна :: - таратор, яйрян, ябълки.
Другото което установих че вече не понасям контактните лещи. А с тях съм от 15-20години Rolling Eyes Някой друг с такъв проблем.
А да - постоянно запушен нос и доста кихане.
Другата промяна е тези безумни настроения.  Embarassed Направо се разревавам за щяло и нещяло и толкова дълбоко се засягам от някои неща, че вече не знам какво става Sad
Моят следващ преглед е чак след 2 седмици и вече  се побърквам от това да мисля сяккакви неща защото не съм чула сърчице.
Леко бременеене милички, и по-леки симптоми ви пожелавам!  bouquet

Здрасти JOY:-))

По темата за лещите не мога да взема отношение, но мога да ти споделя, че от както съм бременна имам едно непрестанно овлажняване на очите с лек сърбеж, но това е нормално за първоначалния стадий, аз самата нося очила, но тъй-като съм с астегматизъм, лещи не мога да нося. Мисля, че непоносимостта ти постепенно ще отшуми!
Колкото до кихането - леле мила аз съм същата, ако не бях дъщеря на акушерка сигурно щях много да се шашкам, но аз знам за какво иде на реч, лигавицата на носа в момента отделя два пъти повече секреция, кихането и запушения нос за някои мамита ( за жалост за нас) ще са неизменен съпътник до края, имай предвид, че аз правя такова ужасно запущване, че нощем хъркам и мъж ми само ми се кани, че щял да ме записва:-))))) Глупчо! Веднага ти споделям какво ме оправя, през деня пръскам хомеотичен спрей Еуфорбиум, който гоооре-долу ми помага, вечер при много тежки запушвания слагам по малкло гел във всяка ноздра Виброцил, а и моя хомеопат ми е изписал и още едно чудо наречено Корисалия, което е за смучене при много тежки запушвания, но това не съм го купувала и не знам как действа.
Стига писах до скоро и стискам палци да си ОК:-))

# 163
  • София
hope_ ,  моя близка  получи някаква киста  през  бременността , която бързо  нарастваше и  трябваше да  я оперират  преди  да роди !  После  роди  секцио  (  тъй като и  предишното и бебе  беше родено  секцио)  и  нямаше  никакви  проблеми !
 Горе  главата  -  Споко!!! Peace Hug
 Четох  някъде  по- напред   за една мама , която  е родила преди със   секцио по  спешност  и  сега  искала  по  нормален начин  -  Не  може ....  Tired И  аз не искам повече секцио  да раждам , но  щом  предишното раждане е било  с  операция  и  всяко  следващо  ще  е по-този  начин !  Peace

Стели,

не искам да СПАМ-вам темата и да изпадам в спорове, но няма такава зависимост щом едното раждане е било секцио слеващото да е пак, да може ако гинеколога, който ще го прави е некаъдърник и не СМЕЕ, подчертавам и веднага давам пример, ПРЕСЕН.
Моя приятелка от Кърджали - трета бременност и в деветия месец, тъй-като там кръвно не мерят направи жестоко отлепяне на плацентата, загуби детето и едвам нея спасиха, оперираха и извадиха детето чрез цезарово сечение. Възстанови се мацката и след около година забременя за четвърти път, този път дойде и живя почти девет месеца при мен в София и роди живо и здраво бебе по Нормален начин в Шейново при д-р Гагова, която е спец по такива раждания. Съветвам те да направиш една конултация с нея, защото наистина миличка такава зависимост няма, ако разбира се няма други усложняващи обсотоятелства.
Усмихвайте се и си мислете само положителни неща!

# 164
Няма да  спамим , темата  е да  си обсъждаме  бременностите  и  въпросите  , които ни  вълнуват  !!  Peace
 Моя  баща  е  гинеколог  повече от  30  години  ! 
 Това , че Доктора  не смее да   допусне  нормално  раждане след секцио  не означава ,  че е Некадърник  -  Много лесно  лепвате  етикети  ! 

Счита се, че е необходимо да минат поне 2 години от операцията до следващата бременност, за да има шанс втория път да родиш по естествен път. Оптималният срок е 4-5 години. Въпреки това съществува риск от руптура на матката

Важно е да знаеш, че ако секциото е било планирано, заради обективни непроменими фактори, като късогледство, диабет и др., второто раждане отново ще е с операция.

Ако първия път се е наложило секцио, заради настъпили усложнения по време на раждането, втория път нещата могат да протекат като по учебник  -  Това всъщност  искаше  да  ми кажеш  и ти   Peace  Но  не съм  съгласна за некадърните  доктори  !  Има разбира се  и такива , но  има и  много  добри  специалисти   Peace

Общи условия

Активация на акаунт