Отговори
# 165
Здравейте момичета. Днес съм на преглед, стискайте ми палци..дано всичко с бебчо е наред Simple SmileSimple Smile

А по въпроса за секциото..не съм веща, само знам от мои познати раждали секцио--зависи многоо т организна и ситуацията, някой могат да родят нормално вторият път след най-малко 2 години и няма никакъв проблем, други и след 10 години след секциото не им разрешават естествено раждане Simple Smile Така че не се тормозете, вашият лекар ще прецени кое е най-добро за вас Simple Smile

Пожелавам ви хуав ден и много положителни емоции Simple Smile

# 166
Раабира  се ,  ние  не сме лекари ,  за това се оставяме в ръцете  им  !   Peace

# 167
hope_ ,  моя близка  получи някаква киста  през  бременността , която бързо  нарастваше и  трябваше да  я оперират  преди  да роди !  После  роди  секцио  (  тъй като и  предишното и бебе  беше родено  секцио)  и  нямаше  никакви  проблеми !
 Горе  главата  -  Споко!!! Peace Hug
 Четох  някъде  по- напред   за една мама , която  е родила преди със   секцио по  спешност  и  сега  искала  по  нормален начин  -  Не  може ....  Tired И  аз не искам повече секцио  да раждам , но  щом  предишното раждане е било  с  операция  и  всяко  следващо  ще  е по-този  начин !  Peace

аз споделих че бях със секцио по спешност преди 1година и 7мес., Ще са минали 2 години до следващото раждане, живот и здраве, и ако всичко е наред и нямам показания за второ секцио, ще пробвам нормално.

Принципно, не е абсолютно задължително, ако първото ти раждане е секцио, и второто да е секцио. Лекарят преценява. Факт е, че тук по-често преценяват че нормалното раждане е ОК. Това не означава, че лекарите на едното място да по-добри или не - просто имат различни процедури, различни апаратури, различни болници и тн.

Както виждам досега, дори следеното на бремеността е толкова различно - при мен кръвна проба за БХС се взима преди ранния ултразвук-скрининг, при вас казват обратното - явно по-различен начин разчитат изследванията. Не мога да кажа че единия начин е по-добър от другия - не съм специалист.

Затова моя подход е, да си слушам моя лекар, и да не се шашкам, ако на други по различен начин им правят изследванията, назначават различно лечение или начин на раждане.  

PeaceУсмихвайте се и си мислете само положителни неща!
[/quote]

# 168
snowwhite,   202uu

# 169
  • софия
Аз съм болна! Sad
То нямаше и,как да ме пропусне,мъжо болен,детето и то.Така ми се полегваааааааааа,ама няма начин.
На крак ще го изкарвам,то се е видяло.
Мадленка,пиши,какво е станало при първа възможност!Много си те мисля!Изпращаме ти с Ицето много положителна енергия! spoko
Маринелка,благодаря ти!  bouquet

# 170
  • София
Няма да  спамим , темата  е да  си обсъждаме  бременностите  и  въпросите  , които ни  вълнуват  !!  Peace
 Моя  баща  е  гинеколог  повече от  30  години  ! 
 Това , че Доктора  не смее да   допусне  нормално  раждане след секцио  не означава ,  че е Некадърник  -  Много лесно  лепвате  етикети  ! 

Счита се, че е необходимо да минат поне 2 години от операцията до следващата бременност, за да има шанс втория път да родиш по естествен път. Оптималният срок е 4-5 години. Въпреки това съществува риск от руптура на матката

Важно е да знаеш, че ако секциото е било планирано, заради обективни непроменими фактори, като късогледство, диабет и др., второто раждане отново ще е с операция.

Ако първия път се е наложило секцио, заради настъпили усложнения по време на раждането, втория път нещата могат да протекат като по учебник  -  Това всъщност  искаше  да  ми кажеш  и ти   Peace  Но  не съм  съгласна за некадърните  доктори  !  Има разбира се  и такива , но  има и  много  добри  специалисти   Peace

Стели,

не се зяждам, УТОЧНЯВАМ....
Искам да добавя, че моята мама е 32 години акушерка в родилна зала на Шейново (в момента вече не, защото е пенсионер по болест), т.е и аз имам добър поглед за нивото на лекарите, за алчността, профанизма и безхаберието, което в момента е във фаза ПИК.
Последно и спирам, та майка ми работейки като акушерка, може да се довери и да ме остави да родя при един доста скромен брой лекари в страната ни....но както се казва, всичко е въпрос на късмет и положително настроение, така, че мила каквото има да се случва, то ще се случи:-)) Усмивки и дано зъбчето ти вече да е ОК:-)

# 171
Благодаря момичета за стиснатите палци  Hug. Всичко е на ред, просто като цяло кръвоносните съдове на матката са били по-големи, а не в концентриран участък, а миомния възел бил контракция, както и той предполагаше. Много се успокоих  Sunglasses. Видяхме и сърчицето на доплер, за сега вървиме две седмици на зад, но това е, защото съм с доста късна овулация и термина ми се измести за 21-ви, но и аз ще съм секцио, така че ще е по-рано.
hope_ ,  моя близка  получи някаква киста  през  бременността , която бързо  нарастваше и  трябваше да  я оперират  преди  да роди !  После  роди  секцио  (  тъй като и  предишното и бебе  беше родено  секцио)  и  нямаше  никакви  проблеми !
 Горе  главата  -  Споко!!! Peace Hug
 Четох  някъде  по- напред   за една мама , която  е родила преди със   секцио по  спешност  и  сега  искала  по  нормален начин  -  Не  може ....  Tired И  аз не искам повече секцио  да раждам , но  щом  предишното раждане е било  с  операция  и  всяко  следващо  ще  е по-този  начин !  Peace

Стели,

не искам да СПАМ-вам темата и да изпадам в спорове, но няма такава зависимост щом едното раждане е било секцио слеващото да е пак, да може ако гинеколога, който ще го прави е некаъдърник и не СМЕЕ, подчертавам и веднага давам пример, ПРЕСЕН.
Моя приятелка от Кърджали - трета бременност и в деветия месец, тъй-като там кръвно не мерят направи жестоко отлепяне на плацентата, загуби детето и едвам нея спасиха, оперираха и извадиха детето чрез цезарово сечение. Възстанови се мацката и след около година забременя за четвърти път, този път дойде и живя почти девет месеца при мен в София и роди живо и здраво бебе по Нормален начин в Шейново при д-р Гагова, която е спец по такива раждания. Съветвам те да направиш една конултация с нея, защото наистина миличка такава зависимост няма, ако разбира се няма други усложняващи обсотоятелства.
Усмихвайте се и си мислете само положителни неща!

newsm10
Подкрепям, но за съжаление повечето лекари в БГ се презастраховат и за това препоръчват пак секцио.
Моето беше по спешност, след като преносвах 2-ри ден и имаше индикации за износване на плацентата предизвикаха раждане, което не тръгна както трябва. Контракциите ми бяха доста редки и слаби, разкритие 2см. 18н часа след като не тръгна само ме включиха на система и започнаха адските болки, но пак не се получи разкрити, с 300 зора механично стигнахме до 6см., а бебето беше 4000гр. Тоновете вече започнаха да се влошават и ме вкараха по спешност в операционната и добре, че така стана, защото малката се беше увила в пъпната връв.
За съжаление докторите казаха, че просто се е получил дефект в шийката на матката (много рядко срещан) и най-вероятно няма да мога да родя естествено и втория пъ, но важното е да сме живи и здрави. Аз като цяло много бързо се възстанових, на 2-рия ден дойде рехабилитатор, раздвижи ме и ме преместиха в отделението и 10 мин. по-късно вече кърмих малката си принцеса за първи път. Изписаха ни на 6-тия ден и веднага поех задълженията си към бебето, без къпането-нали си има татко все пак  Mr. Green

Кокетка сигурна съм, че всичко е на ред, но за свое успокоение отиди да те видят и на друго място

Леле олях се, отивам да дочитам  Crazy

# 172
Мадленка,радвам се,че всичко е наред! Hug Сега вече трябва да си по-спокойна! Peace
smehorana ,бързо оздравяване! Hug
Аз съм съгласна с Мадленка,че лекарите се презастраховат...Аз например,както казах вече първия път родих секцио заради тесен тази,но все си мисля,че можех да родя и нормално,защото и Боян не беше чак толкова голямо бебе...Сега до раждането на второто бебче ще са минали 2 години от първото секцио,но заради тесния таз пак няма да ми дадат да раждам нормално,още повече,че и първия път съм родила секцио...Все си мисля,че лекарите си правят това,което им е по-изгодно на тях и много рядко се съобразяват с мнението на родителите...Ама то цялата ни държава е такава....

# 173
Мадленка   Hug супер , радвам се , че всичко е наред с теб!
Мамчета вижте какви калкулаторчета намерих  Wink
http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/kalkulator-za-bre … /menu-id-157.html

http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/kalkulator-za-cve … /menu-id-157.html

Извинявам се предварително, ако вече някой ги е пост-нал

bouquet

# 174
  • София
Мадленка   Hug супер , радвам се , че всичко е наред с теб!
Мамчета вижте какви калкулаторчета намерих  Wink
http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/kalkulator-za-bre … /menu-id-157.html

http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/kalkulator-za-cve … /menu-id-157.html

Извинявам се предварително, ако вече някой ги е пост-нал

bouquet

hope не ги бях виждала тези калкулатори, много ти балгодаря....позабавлявах се особено на този с цвета на очите:-)))))

# 175
И на мен ми беше много забавен калкулатора за цвета на очите...За наш бебо се падна,че  очите най-вероятно ще са кафяви-75 процента вероятност,зелени 24 процента вероятност и сини-0,1 процента вероятност Mr. Green Laughing

# 176
  • софия
Това с тесния таз,не знам до колко е вярно. newsm78Аз също съм с много тесен таз.Но родих нормално бебе 4кг.Верно,че си беше зор голям,но не е невъзможно.

# 177
Това с тесния таз,не знам до колко е вярно. newsm78Аз също съм с много тесен таз.Но родих нормално бебе 4кг.Верно,че си беше зор голям,но не е невъзможно.
Да,аз също мисля така,нотрябва да случиш и на лекар...Аз ходих при няколко лекаря-всички ми казваха секцио и дума да не става за нормално раждане...А аз мноого исках,а и както писах вече,бях чела доста теми в интернет,имаше много майки,родили нормално,въпреки тесния таз...Този път може би ще се ориентирам и към друг лекар,не знам....Ще чакам някой да ми даде зелена светлинка,защото искам да родя нормално....

# 178
здравейте момичета

немога да ви изчета и не съм в час но се надявам скоро да успея и да се включвам по-често с актуалните теми.малкия сега прохожда и си представете какво ми е,постоянно съм надвесена над него Tired  сутрин ми се спи ужасно но няма как детето си иска своето.

надявам се да ме помните Embarassed

прегръщам ви всички и целувки на тумбачетата.засега чао от мен Hug Hug

# 179
  • софия
Сънка,мен ме оставиха в болница за няколко дни,като влязох в деветия месец,за да ми определят начина на раждане.Няколко лекаря ме прегледаха,всичките казаха,че клони везната към секциото,но пък  решиха,че в родилния процес ще се преценява на момента.За,което евала им правя,че ми дадоха шанс.

Общи условия

Активация на акаунт