Отговори
# 180
# 181
  • ул. "Мечтание"
Дикс е родила вагинално рано тази сутрин момченце!  Hug Раждането е било домашно, доколкото разбрах. Мама и бебе са добре.  Wink

Да им е живо и здраво новото семейно попълнение!  Heart Eyes

# 182
  • Бургас/Пз
Супер, много се радвам за Дикс, да са живи и здрави с бебето и ще я чакаме с подробен разказ!!!  Hug Hug

# 183
И тук -  Hug

И ще помоля, следващата решила да ражда вкъщи, да заповяда у нас на гости да роди, защото иначе джунглата няма да се отчетем с домашно раждане тази година...  Laughing

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 22:01 от stelt77

# 184
  • Бургас/Пз
И тук -  Hug

И ще помоля, следващата решила да ражда вкъщи, да заповяда у нас на гости да роди, защото иначе провинцията няма да се отчетем с домашно раждане тази година...  Laughing

Е как, Нощни вече се отчете за Варна, пак е провинция, макар че може и да се спори, все пак Хемингуей е казал едно много вярно нещо за морето и провинцията  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 185
И тук -  Hug

И ще помоля, следващата решила да ражда вкъщи, да заповяда у нас на гости да роди, защото иначе провинцията няма да се отчетем с домашно раждане тази година...  Laughing

Е как, Нощни вече се отчете за Варна, пак е провинция, макар че може и да се спори, все пак Хемингуей е казал едно много вярно нещо за морето и провинцията  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Да, права си - ще се редактирам...  Laughing

# 186
  • Пловдив
Честито на Дикс!:-))
Момичета, намерих един руски сайт с много филми за бременността и раждането, включително някакви с Мишел Оден, както и за домашното раждане, гимнастика и йога за бременни, гимнастика за бебета и деца и още много други неща.
Вижте например: http://rutracker.org/forum/viewforum.php?f=2065

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 23:32 от yulinga

# 187
Ехааааааа, браво на Дикс!  Laughing  Laughing  Laughing
Да е живо и здраво малкото юначе! Да расте за гордост на мама и татко! И много да слуша . . . батко си!
Диана, страхотно, мила! Ти беше подготвена и успя! Предполагам си изпитала онова сладко щастие, за което всички разказват!  Hug  Hug  Hug

Дано са добре и скоро се включи. Аз от 2 дни я мисля, че имам да и връщам едни книжки.

# 188
  • София
Честито на Дикс! Да й е живо и здраво новото човече!

Записала съм си час при Лазарова и при Илиев за началото на другия месец, дано да е съгласен някой все пак да ме поеме, аз нямам смелост да опитам домашно раждане... Ако беше тук поне братовчедка ми... тя е дула ама сега си е в Америка Simple Smile

# 189
Честито бебе на Дикс! Да са много щастливи, усмихнати и радостни!
 Party Party Party

Момичета, приключи семинарът за дули към DONA. Сега трябва да присъствам на три раждания, за да се сертифицирам. За мен ще е привилегия да окажа подкрепа на всяка една от вас.
Скоро ще ви разкажа за семинара, има много за споделяне.

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 20:55 от zozima

# 190
А на болнични раждания може ли? Или то зависи всъщност от болниците?  newsm78

# 191
  • ул. "Мечтание"
Зози, това е чудесна новина!  Heart Eyes

Спасдиди, трябва да е на болнично раждане. Не може на неасистирано домашно раждане защото дулите не са акушерки. Те оказват морална подкрепа на майката, не се занимават с медицински интервенции и прочие. Ако присъстват на неасистирано раждане могат да се компрометират или да компрометират DONA. А комуникацията с медицинския персонал и без това е доста сложна.
За жалост в БГ зависи от болницата дали ще допусне дулата да присъства. Но такова събитие вече не е прецедент. Вече има три раждания в София на които е присъствала дула.

# 192
Всъщност може само на раждания, на които пристъства акушерка или лекар, т.е. само на болнични. Simple Smile Утре ще ходим в Токуда, ТК и още една болница, за да видим те какво мислят по въпроса. Simple Smile

# 193
zozima,това е страхотно!  Hug Не мога да повярвам, че за една бройка и май ще хвана последния влак! При мен става въпрос за седмици. Crazy
Тина Киркова нали още преди месец-два подкрепиха раждането с дула. Спомням си онзи материал с д-р Григорова. Четох, че вече имат някакъв пакет естествено раждане, което мисля още не е обявено на сайта им.
Та там влиза активно раждане без никакви намеси и присъствие на дула.

# 194
Ау, влизам тук и виждам две страхотни новини!!!

Честито на Дикс!! И браво!  Grinning Grinning Grinning Да са живи и здрави и изпълнени с любов и щастие!!!  Heart Eyes
Супер много се радвам на ВБАК ражданията, а пък на домашните - направо им се възхищавам - такава смелост май никога няма да придобия (въпреки че и от болницата много ме е шубе, но...  Rolling Eyes)! Евала   bouquet

Зози, честито ти приключване на семинара!  Grinning Чак ме хвана яд, че не съм скоро раждаща Wink. Ама нищо пък - до тогава може пък повечко болници да са съгласни на присъствие на дула, а и ти вече ще си се "отракала" още повече Wink  Hug Ще те имам предвид за една приятелка - скоро ѝ предстои раждане (иска да е ВБАК, но не знам дали успя да си намери лекар) - казала съм ѝ за вас - дулите, та ако реши, ще ми звънне да осъществи връзката. Та така, може пък и да стане Wink Ако не - все ще намериш 3 родилки Wink  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт