Спешна нужда от лекарство

• 2 716
  • 27
  •   1
Отговори
Имаме спешна нужда от лекарство, което трудно се намира или въобще липсва в България - simdax (Levosimendan) - инфузионен разтвор. Моля, ако някой знае къде можем да го намерим, да пише. Производител е Orion Corporation (Finland), но така и не можем да открием техни дистрибутори в България. Спешно е, става дума за дете със сърдечни проблеми. Моля ви, пишете, ако можете да помогнете с някаква информация. Публикувам молбата си тук, защото знам, че повече хора четат Клюкарника.

# 1
В Унгария го има, сега проверих. Задължително трябва рецепта.
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/SIMDAX_25_mg_ml_kon … _infuziohoz/12394
Вероятно ще го има и по-близо до вас - в Гърция.

# 2
  • София
Преди две седмици и аз издирвах лекарство, което го нямаше в България. Пръво научих, че често бг лекари изписват лекарства, спряни отдавна от производство. Второ - поръчахме нашето от Франция, но заместител със същото генерично име (с точна рецепта, плюс количествата, сканирана и изпартена). Трето - големите фирми не искат да се занимават да поръчват "единични" дози, явно не им се разправя за никаква печалба. Все пак се свържете и с големите дистрибутори и говорете лично с тях. Съгласяват се понякога. Провери дали въпросното лекарство е разрешено въобще за продажба в България. Пусни темата и в Майки в чужбина, от там им го намериха и в Белгия.
Стискам палци!  fingerscrossed

# 3
  • близо до Кресненското дефиле
От тукhttp://www.sopharmatrading.bg/BG/manufacturer_1_1_55_1_3.htmlПоне попитайте.

# 4
rumibumy, звъняхме във Софарма, не са го получавали от миналата година.
Бъръльо-Бъръльо, проверихме, разрешено е за продажба в България.
Ванилия, май остава да търсим вариант Гърция, но идея си нямам как да стане. Детето е в реанимация, трябва да намерим лекарството възможно най-бързо.

# 5
  • София
в Либра?  Praynig
Ако го има в Гърция е най-добре да палите колата и да заминавате веднага. Серес ви е най-билзо, ако идвате по Е79. От където и да се поръча все куриера е 24 часа, но понякога се броят от сутринта на следващия ден. Може да се наложи да изчакате да го доставят от някой по-голям град. Пригответе си пари за хотел за една нощ. Пита ли чужбинските майки? Ако искаш да пусна темата вместо теб там?

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 11:52 от бъръльо-бъръльо

# 6
И в Либра проверявахме, няма го. Ще ти бъда много благодарна, ако пуснеш темата при мамите в чужбина. Ако до два-три часа не го намерим, ще търсим вариант за Гърция.

# 7
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=560890.new#new
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=518117.new#new (в гръцката тема)

Заповядай.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 12:25 от бъръльо-бъръльо

# 8
  • близо до Кресненското дефиле
maxi68 ,ПРОВЕРЯВАЙ ЛИНКОВЕТЕ,ДАДЕНИ ОТ бъръльо-бъръльо !Дано помогнат! Praynig

# 9
Имаме спешна нужда от лекарство, което трудно се намира или въобще липсва в България - simdax (Levosimendan) - инфузионен разтвор. Моля, ако някой знае къде можем да го намерим, да пише. Производител е Orion Corporation (Finland), но така и не можем да открием техни дистрибутори в България. Спешно е, става дума за дете със сърдечни проблеми. Моля ви, пишете, ако можете да помогнете с някаква информация. Публикувам молбата си тук, защото знам, че повече хора четат Клюкарника.

да, има го в Гърция.

SIMDAX PS SOL .INF 2.5mg/1ML BTx4 VIALSx5ML - цена 3.502,99 €

SIMDAX PS.SOL INF 1VIAL 5MLx2,5MG/ML            - цена     892,31 €

производител ORION

# 10
  • София
Айез Седай, ти и на мен се опита да помогнеш, помня те!   bouquet

# 11
Айез Седай, ти и на мен се опита да помогнеш, помня те!   bouquet

да, но за съжаление не успях. за което ме е яд и  Embarassed Embarassed Embarassed сори

# 12
Благодаря на всички. Следя и трите теми, звъня по телефони...

# 13
  • София
Айез Седай, ти и на мен се опита да помогнеш, помня те!   bouquet
да, но за съжаление не успях. за което ме е яд и  Embarassed Embarassed Embarassed сори
Никой не успя навреме, за съжаление.  Flowers Rose Flowers Rose

maxi68, да ти дадат хубаво и четливо написана рецепта, защото нас ни връщаха за преработване. Успех!   bouquet Пиши как е детенцето като можеш.

# 14
В четвъртък се прибирам в Белгия, ако не е късно и мога да помогна, ми пиши обезателно.

Общи условия

Активация на акаунт