Гърция-26

• 73 798
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
запис и от мене, с отчет за грипа...и двете деца го изкараха и мъжа, а майка ми лежи в Пирогов с пневмония, но Слава Богу вече всички са по-добре...аз засега удържам фронта, но им казах на всичките като свърши това, аз лягам в леглото и те ще ми принасят поне за един ден  Wink

# 16
susie,
колко работници има работодателят на съпруга ти?
От всички ли иска да се подпишат за изплатени заплати или само от част от работниците?

Имам чувство,че се готви за уволнения и иска да плати колкото се може по-малки обезщетения.
А вероятно и иска да поизпере някакви пари, отчитайки ги като разход за заплати:)

Интересно кой е този работодател?Simple Smile

Ето тук има онлайн едно ръководство за правата на работниците.
http://www.kepea.gr/pages/

# 17
Добър ден .
Айез Седай,мерси за рецептата  bowuu

# 18
  • Благоевград
Опа де не ви загубя Laughing Момичета да дам една информация за влаковете  за България дето ужким щели да ги спират... вървят си ,но понеже казаха, че ги спират има 5 човека в целия влак и сега наистина може да ги отрежат за наше съжаление. Поне на нас са ни много удобни, защото сме от Благоевград , живеем близо до гарата, във влака може да си полегнеш.... абе много удобно ДАНО НЕ ГИ СПРАТ!!!!!!! това от мен записах се в новата темичка Embarassed целувки

# 19
Запис и от мен!
Аз като се усетя, че много "закъсвам" си правя котейл - фервекс, упсарин и ефералган или иначе казано 3 в1. Вярно е че много от вас ще реагират че има много парацетамол, но пък мен първо ме унася и след няколко часа съм вече на крака. Повтарям го и нямам спомен от грипа. За гърлото си правя мед и хлебна сода объркани и го смуча като бонбон.

# 20
susie,
колко работници има работодателят на съпруга ти?
От всички ли иска да се подпишат за изплатени заплати или само от част от работниците?

Имам чувство,че се готви за уволнения и иска да плати колкото се може по-малки обезщетения.
А вероятно и иска да поизпере някакви пари, отчитайки ги като разход за заплати:)

Интересно кой е този работодател?

Хипатия,не ми се иска да му пиша името,но е достатъчно известна личност.
Има си взимане даване и със половината парламент,така,че му е здрав гърба.
Проблемите се появиха след забавено изпълнение на  сделка и последващи финансови загуби .Това знам.
Коментирано  е тук-таме по вестници и телевизията.
Има доста хора,които работят за него.
Чакам да видя какво ще стане  Confused

# 21
За гърлото си правя мед и хлебна сода объркани и го смуча като бонбон.
Това ми стана интересно.
Как става това,не се ли разпадат?
Напоследък  често ме боли гърло и то без да се раболявам,странна работа.
Давай рецептата, да я пробваме

# 22
Аз пък се тъпча с ехинацея, но от сума ти време съм все на ръба. Много хора около мен се разболяха. Сестра ми и зет ми и двамата направиха двустранна пневмония, направо страх ме хваща. А сега се сетих, че сестра ми дори се ваксинира. Мен ме е страх, обаче, от тези ваксини. Нещо не им вярвам.
Като дете, при възпалено гърло, майка ми ми го изтриваше със сода.
Иначе, при тежки симптоми е много ефикасно следното супер-гадно нещо. Вземаш един вестник, напояваш го с ракия и го лепваш на гърба. Обличаш блуза от чиста домашна вълна и така спиш. На сутринта вониш на дърт пияница и гърбът ти е черен, но винаги помага.
Всъщност, сега се замислих, че всички домашни бабини рецепти за здраве и красота, които знам са си все български. Май, не съм чувала в Гърция да ги използват. Винаги като се наклепам с ракия или яйца по косата много ми се чудят.

# 23
Привет момичета Hug
По-добре съм днес,сега пък мъжа ми се тръшна,дано успеем д опазим малката Praynig
И тук има бабини улачи, но не са токлова рапространени явно както при нас.
А как е елда на гръцки?

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:49 от mery_79

# 24
За гърлото си правя мед и хлебна сода объркани и го смуча като бонбон.
Това ми стана интересно.
Как става това,не се ли разпадат?
Напоследък  често ме боли гърло и то без да се раболявам,странна работа.
Давай рецептата, да я пробваме
То не става чак твърдо и на бонбони, а е по-скоро с гъстотата на меда. Просто си вземам с една  чаена лъжичка и се старая да го задържа колкото може повече в устата ми. 
 Аз смесвам две супени лъжици мед с една чаена лъжица сода. Разбрърквам и когато се сетя минавам и си вземам по една чаена лъжичка.

Мери мисля, че е φαγοπυρο

# 25
я да ми каже някой как стои въпроса с паркингите около съда в Атина или по-точно в района на  новия Иринодикио Атинон, намиращ се на Κυρίλλου Λουκάρεως 14.
Знам ,че наблизо има нов голям паркинг, но дали е пуснат за експлоатация не знам.
Като гледам на картата има и болници наоколо, но дали има паркинги....
В понеделник имам работа наоколо и се чудя дали ще намеря наоколо място  за паркиране

# 26
  • загубено
Има места за паркиране,там са много малки пресечки.
Ако пък е стачка(не съм гледала календарът) и избор ще имаш.
Ако не е отворен големият паркинг.

Момичета ако видите че вирусът не минава,тичайте в болница.
Днес при мъжът ми е имало болен от свинският грип.
Гадна работа тези вируси и грипове.

# 27
А как е елда на гръцки?

латинско наименование:Fagopyrum esculentum
гръцко наименование:  1.το φαγόπυρο, 2.μαύρο σιτάρι, μαυροσίταρο, μαυραγάνι 3.γκρέτσκα

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 21:10 от Lana26

# 28
  bouquet мерси

Да,наистина е кофти положението с този грип,аз заразих и мъжът ми,надявам се да опазим малката.
Аз уж съм по-добре,днес нямам Т,но имах леко кръвотечение от носа,сега ме стегна в гърдите,трудно дишам,утре май ще викаме лекар.Те стачкуват утре,но сега ми се обадих,ще дойде в нас.
Лека вечер момичета,и да се пазите Hug

# 29
По-добре съм днес,сега пък мъжа ми се тръшна,дано успеем д опазим малката Praynig

Прави й сутрин фреш от портокал. За подсилване на имунната система.
Аз съм вече добре. Сега мъжът ми е на ред. Слава Богу, че ни се размина само с гадна, но наистина гадна хрема и жестоко главоболие. Т нямахме.
Елпида и тя така го изкара грипа +  съвсем лека кашлица, която отшумя за два дена.
(благодарение на мамините  Mr. Green вълшебни чайчета с подбел  Mr. Green)

подбел - на гръцки се казва βήχιο...., т.в за кашлица е супер....

Общи условия

Активация на акаунт