Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 859
  • 715
  •   1
Отговори
# 375
  • София
misha_1  ,никакви витамини за бременни не приемам, само във вид на фрешове и салата Simple Smile.

Съвета ми е да направиш същото,  витамините са вредни.

Е само Нефолик Мета,но тя е ясна:)

# 376
  • София
Миша, на мен ми предписаха Дева, ама аз общо взето не ги пиех, тука напоследък даже преглеждах лекарствата и ги изхвърлих.
Не съм фенка на синтетичните витамини, на хапчетата като цяло, освен ако не са съвсем наложителни.

# 377
  • София
Първият път или не съм пила никакви, или не помня.  Embarassed Вторият пиех едни сокчета на ХИПП за бременни. И една опаковка Матерна май изпих. Ох, старост нерадост.

# 378
  • ВАРНА
Аз пих витамини Пренатал и фолиева киселина почти до края на бременността. Нито аз, нито детето ми имаме някакви "отклонения" в следствие на това.

# 379
Миша ,аз пих неоксид, те са без йод ,антиоксиданти са ,можеш да ги пиеш, но питай си доктора си, аз питах 3-ма Wink,сега ме наплашиха ,че щом имам възли ,трябва да съм нащрек и да проверявам и яйчници ,и гърди ,и тн ,а бе писна ми с тия болести Close
 Hug

# 380
Още един глас за Неоксид Simple Smile

А на мен след второто раждане ми изчезна ПМС- няма напрежение, няма болки в гърдите, аз го свързвам с това, че започнах приема на тироксин, не знам дали е вярно Simple Smile, но откакто се помня бях поне с една седмица болки преди цикъл.

ЧБМ!!!

# 381
Миша аз пих Центрум Матерна цялата бременност , не забелязах да влияе нещо саществено на Хашито  newsm12 а и сега юнака си е ок слава на Бога Simple Smile Успех  Peace

# 382
  • София
Центрум Матерна е спряна от производство.....

# 383

Честита Баба Марта!!!
На всички пожелавам да сте здрави, усмихнати, много щастливи и позитивни!
Hug

# 384
Здравей те момичета!
Вчера разбрах че  имам Автоимунен тироид на Хашимото.
До колкото разбрах имам два възела от ляво и сега ще правя изследвания и после ще се назначи лечение.
Честно да си призная все още съм объркана и това което чета не ме успокоява много.
Ще се радвам да си пиша с вас и да споделям.Също така с радост ще приема съветите ви.  bouquet
Хубав и усмихнат ден на всички  bouquet

# 385
Михайлова Добре дошла  Hug Надявам се да се чувтсваш добре сред нас. Момичетата са страхотни и знаят много по темата. Дано сме ти полезни  Peace

# 386
  • София
Честит празник, момичета!

Минавам да почерпя, днес Аспарух става на един месец.

# 387
  • ВАРНА
Little Evil , нека расте здрав Аспарух! Колко бързо лети времето  Crazy
Да го нацелуваш от мен и Ева  Grinning

# 388
mimi83api благодаря  Hug  bouquet
Little Evil Да ти е жив и здрав юнака с това прекрасно име!

Честит 3 Март на всички!

# 389
Здравейте   да се запиша и тук   С хашимото съм (макар и да не разбрах защо  ) имам хипер функция на Щит жлеза и съотв TSH ми бе тръгнало да се стопява. Сега съм на лечение с Пропицил 2х1 таблетка, т.к ми предстои 3 опит, вторият бе успешен, ама за кратко   спонтанен аборт в 7 г.с, преди него вс хормони на щит жлеза бяха прекрасни, сега обаче не   ето и стойностите им (РЕФЕРЕНТНИТЕ СТ-СТИ СА В СКОБКИТЕ), ако може да ги коментирате   
TSH 0.006 mU/I референтни ст-сти (0,35-5.00)
FT3 46.88 pmol/l (2.25-6.00)
FT4 > 100 pmol/l (9.15-23.86)
ANTI TG 28.4 IU/mL   <34.00
ANTI TPO 36.3 IU/mL   <12.00

И един месец по-късно след 1 месечно лечение с Пропицил виждам, че TSH съвсем се е стопило вече е 0.000 при горните реф ст-стi, а  FT4 30,28 вече е малко над горната граница.
Аз планирам инвитро опит ,но сега не мога да започна. Странното е, че преди да започна с пропицила и не се чувствах физически добре, а сега се чувствам прекрасно и неразбирам, как е възм това с тази ст-ст на TSH newsm78

Ще се радвам  Hugако ми помогнете със съвет или просто изкоментирате при мен нещата ... доста съм притеснена  Rolling Eyes

Приемам всякакви съвети 

Общи условия

Активация на акаунт