Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 854
  • 715
  •   1
Отговори
# 390
desdemona, мисля, че щом се чувстваш по-добре, може да е сгрешен резултата на ТСХ.
Повтори изследването само за ТСХ. При мен се беше случвало веднъж, да ми сгрешат резултата, така че има такава вероятност. Hug

Little Evil , честит един месец на малкия Аспарух, да ти е жив и здрав!  bouquet

# 391
  • до една звездичка
Момичета, имам един практически въпрос (пак новобрански  Blush):

предстои ми първи контролен преглед при ендокриноложката. Как би трябвало да протече той?

Моите очаквания са, че тя трябва да ми даде направление за изследване на ТС4 и ТСХ хормоните и след като излязат резултатите от тях, предлогам, пак ще се видя с нея, за да обсъдим евентуална промяна в дозата на Л-тироксина? Така ли е, на прав път ли съм?

# 392
Общо взето е така, на мен ми мерят кръвното и (килограмите при новия ми ендо) пита ме дали всичко е наред, оплаквания, на майка ми пък всеки път и правят ехография не знам дали заради възрастта, по принцип и двете нямаме възли, но на мен 1 годишно.
Предния път ми каза, че март няма да имат направления и ще трябва да си платя изследванията.

# 393
Аз отивам направо с готови изследвания-ТСХ, ТАТ и МАТ, обсъждаме резултатите, дозата на лекарствата, също така мануален преглед и на ехограф, кръвното не винаги ми го мерят. В зависимост от резултатите ми се разбираме за след колко време да се видим пак. Сега последния път като ходих се разбрахме да си направя контрола на ТСХ след 3 месеца и ако си е в норми да се видим чак след 6 месеца.
desdemona, дано с лечението ти бързо да влезе всичко в норма, за да не се отклоняваш от целите си! Успех ти пожелавам! newsm51

# 394
  • Пловдив
И на мен към средата на месеца ми предстой първи контролен преглед, но доколкото си спомням д-р. Начев ми иска да нося само ТСХ и сега като ви чета се чудя дали да пускам и ТАТ, МАТ и ТС4 newsm78

# 395
  • до една звездичка
... д-р. Начев ми иска да нося само ТСХ...

На мен другата ендокриноложка, при която ходих на платен преглед ми каза същото - да й се обадя месец след започване на лекарството, с информация само за ТСХ.

# 396
Да, защото Тат и Мат са необходими само за диагностицирането на Хашомото. След това не се изследват, изследва се само тсх, за да се установи как му влияе приема на хормон.

# 397
  • София
Момичета, ПОМОЩ! КИЛОГРАМИТЕ!Какво да правя, вече съм отчяна! Вместо да сваля някой грам след раждането, аз вече година след това съм с 5 кг. нагоре и наближавам 80! Не мога да контролирам апетита си. Ако някой е имал поне някакъв ефект от терапия при диетолог, моля да ми пише на лични. Все още не губя надежда. Хайде да споделим опит. Все някоя е успяла да се пребори с килограмите. Ако има ентусиастки, можем да започнем заедно да работим по въпроса и да се подкрепяме. Но аз просто не знам от къде да започна. Най-лесен ми е пътя до хладилника  smile3511

# 398
  • София
И аз трябва да слабея, забременях леко напълняла- 46, отидох да раждам 71  Shocked, сега съм 58!
Нормално тегло: 43, 44, от дълги години, без диети  ooooh!.

# 399
Little Evil, ти пък накъде си се разбързала Laughing 9 месеца си качвала, не може за месец да се възстановиш.

Summer7, пробвала ли си с някоя конкретна диета? Погледни 90-дневната, Система-60 -  добри са. Ако и с тях не стане - при ендокринолога изследване за инсулинова резистентност и евентуално нещо от метформиновите препарати. Погледни темата "Отслабване със Сиофор" в диетичния подфорум Peace

# 400
Момичета, аз и друг път съм споменавала, че много добре ми действа ВМ НВД, но ми липсва постоянство, спазвала съм няколко месеца преди да забременея, имах страхотни резултати Simple SmileСега горе-долу от година се мъча да започна пак режима Embarassedсериозно. Не съм сигурна обаче, че ендото ми ще го одобри Confused, вие какво мислите? Някой спазвал ли е режима. Инфото, което черпя е от http://spidersport.com/forum/viewforum.php?f=4&sid=0d0dbffe5 … a5c1c5e8f5706a609

# 401
Koко, само прочетох заглавието и се отказах......знам, че има ефект от високомазнинните режими, особено про много пълни хора, но поне според мен тези диети са без дълготраен ефект и дори опасни. Повишения прием на протеини и то животински, затруднява и черния дроб и бъбреците.....организмът има нужда от всичко, просто в далеч по малки количества от тези, които ние приемаме. от това, което сьм чела тук Зоната изглежда най-балансирана, за 90 дневната нищо не знам......ще я разгледам

Но ако казваш, че ти е подействала и си се чувствала добре, може би е твоята диета

# 402
  • София
Проблемът е, че откакто имам Хашимото, само при думата "диета" настръхвам. Имам невъобразимо голям апетит, особено за сладко. Когато се ограничавам, ставам избухлива и непоносима. Разчитам единствено на ходенето на много километри на ден, когато се постопли времето, но ме е страх, че до тогава ще кача още килограми. Не съм чувала за Сиофор-ще погледна в темата. Преди съм отслабвала много успешно с разделно хранене, но в момента просто се чувствам безсилна. Изобщо не контролирам апетита си Sad.

# 403
  • София
Даже напоследък се питам дали не трябва да се пречупя и да свикна с мисълта, че съм дебела жена...да приема мисълта, че може и да не е само временно  Cry

# 404
Summer, няма нищо лошо да си пълна жена и да си ок с това, но няма и по лошо от това да си пълна, да страдаш заради това и да се откажеш да отслабнеш. Майка ми например е доста пълна, ама изобщп не я интересува. Аз много искам да отслабне, заради високо кръвно и т.н. Но тя наистина се чувства много добре в кожата си и съответно й е доста трудно да се мотивира.
Колокто до сладкото, то си е чисто пристрастяване...и отказването или лимитирането е болезнено.....виж дали не можеш да заместиш поне част от сладкото със сушени плодове, сурови ядки.....и пий много вода. Hug

Общи условия

Активация на акаунт