Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 848
  • 715
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Simple Smile Да се запиша при вас. С диагноза хашимото съм от почти 13 години. Почти веднага вкарах хормоните в ред, през всички тези години съм излизала от нормата само при спазването на много строга диета, така че внимавайте и не гладувайте, хранете се балансирано. На мен ми се отразяваше добре диетата Скарсдейл. Много се притеснявах дали ще успея да забременея и износя дете с тази диагноза. Към днешна дата имам едно момиченце и сега очаквам близнаци и двата пъти забременях от раз. Откакто ми сложиха диагнозата преди толкова време винаги съм била с наднормено тегло. След раждането се сдобих с витилиго и непоносимост или алергия към пшеница, така и не ми поставиха точна диагноза, живот и здраве като родя пак ще тръгна по доктори, но за сметка на това отслабнах 20 кг. Направо не повярвах колко добре ми се отрази смяната на хранителния режим. Спрях пшеничения хляб (което не го препоръчвам на здрави хора) и всичко съдържащо соя и пшеница. Вярно е, че сега като съм бременна понякога много ми се дояждат вафлички, пастички и тестени закуски като баници ама като знам, че пак ще ми е лошо бързо ми минава мерака. Много дълго стана, но исках да ви кажа, че всеки трябва да си намери подходящ хранителен режим, защото при Хашимотото в повечето случаи резултатите от диетите са временни и за съжаление много бързо после се качват повече килограми, отколкото си свалил.

# 406
  • до една звездичка
Ох, и моят апетит стана неконтолируем! Всъщност, именно това ми е проблема. От лятото на миналата година до сега съм качила 3 кг., но изобщо не бих могла да кажа, че е станало "просто ей така". Яде ми се много, всичко и непрестанно!  Sad Embarassed

Иначе нямам проблем с диетите. Тоест, да спазвам диета. Досега съм отслабвала два пъти с по около 25 кг. с две различни диети, но сега имам чувството, че е различно. Не знам каква диета да започна, чувствам се нон-стоп гладна, изнервена...

На всичкото отгоре се чувствам подута като балон - от кортикостероидите, които пия заради другата болест; бузите ми са огромни, коремът - подут, задържам вода...

Момичета, искам да ви питам нещо - от десетина дни започнах да вдигам кръвно. Не много 120/90; 130/100 - ей такива стойности горе-долу, но не се чувствам добре. Някой имал ли е такива симптоми вследствие на лекарството, или на болестта, или и аз не знам вече от какво? ...

# 407
EROTA   Честит рожден ден!
Щастлив живот, прекрасна младост,
Желая ти навред успех!
Да срещаш трудностите с радост,
да бъдеш истински човек.

# 408
EROTA Честит рожден ден!  bouquet

Момичета гледам за диети си говорите аз смятам да почна "90 дневната" снаха ми е много доволна и сваля кг.

Имам един въпрос от известно време ме болят мускулите и се умарям лесно.Усещам една такава отпадналост като клекна после едвам се изправям и се чудя дали има връзка с Хашимото newsm78
Извинявам се ако въпроса ми е глупав но едва от няколко дена разбрах че имам това заболяване.
Преди си мислех че от дългото застояване в къщи се чувствам така  newsm78

Хубав и слънчев ден ви желая  bouquet

# 409
Охо, рожденичка сме имали  Simple Smile Erota, да си жива и здрава, и обичана, и усмихната!   bouquet

# 410
٠•● Dega ●•, и моето кръвно беше такова преди, скоро не съм го мерила, може и сега да ми се покачва от време на време. Аз и преди съм го казвала, но си мисля, че тоя еутирокс, помага на едно, а пречи на друго. Преди да ми кажат, че имам хашимото, нямах такива оплаквания, а като почнах хапчето - сърцето ми взе да прескача, да ми се вие свят, кръвното и то и такива разни. Хубав ден, момичетата, аз тази нощ не можах да спя и сега съм като препила и цял ден лежа.
Ерота, пожелавам ти много слънчево настроение и подаръци от сърце! smile3525

# 411
  • София
Ерота, честит рожден ден!
Бъди много здрава и щастието да ти е верен приятел   bouquet

Гледам, че за диети и килограми си говорите... Аз също имам проблем с апетита. В момента слава Богу имам малко излишни кг (около 5-6), но пък лесно качвам. Вече съм се убедила, че проблемът на мен ми е слабата воля, не мога да си кривя устата и да обвинявам хормони, болести и т.н.
Също преди можех да спазвам диета и да свалям без проблем, ама сега волята ми я няма. Това, което досега при мен деиства безотказно е многото спорт. Като знам колко усилия съм положила да тренирам 1, 2 или 3 пъти седмично сърце не ми дава да посегна към сладкото или тестото. Просто трябва пак да започна да спортувам и като резултат почти без да се усетя спирам да хапвам без да съм гладна.

# 412
Чудех се дали не ми се е прецакало известяването и чакам, чакам,...... а пък вие сте в нова тема .
Макар и късно се записвам Peace
ЧРД на Ерота! Желая ти много, много здраве, щастие и любов!!!!  bouquet  bouquet

# 413
Ерота, честит рожден ден  bouquet  bouquet  bouquet
Бъди здрава, обичана и щастлива!

За кръвното бях чувала, че завишената долна граница е характерна при хипофункция на жлезата.  После някой спомена, че тироксинът влияел на кръвното... Може и двете да са верни.
Истината е, че няма безвредно лекарство.

Мeri 68,  Joy
Ние изписахме новата, ти сега ли чак Grinning

# 414
Ерота, Честит Рожден Ден!!!
Бъди жива и здрава, щастлива и много обичана!

# 415
Erota, да си жива и здрава и много щастлива!  bouquet
Радост, добре дошла!
Михайлова, отпадналост в мускулите е един от симптомите на Хашимото, би трябвало да отшуми, когато хормона влезе в норма.....аз и сега понякога я усещам де, но нищо притеснително

# 416

Честит Рожден Ден, Ерота! Бъди здрава, обичана и много щастлива!

# 417
Момичета,днес ставам на 30 години  Simple Smile Почерпете се  Hug

Благодаря на всички за пожеланията  Hug
Agriogata Heart Eyes

# 418
  • София
Erota Щастлив рожден ден и от мен Simple Smile   bouquet

За кръвното...преди да разбера,че имам хашимото имах все висока долна граница..90...но си бях свикнала....откакто пия хормона,май се пооправиха нещата-пу-пу да не чуе рогатия..

# 419
  • Пловдив
Eрота, честит рожден ден и от мен  bouquet Да изкараш много хубаво празника Hug
Относно кръвното, моето също е височко от няколко години насам и най-вече долната граница обикновено ми е 130/90, но понякога става и 130/100 и тогава ме започва главоболието и днес ми е такъв ден, дано в някой момент и при мен хормона да повлияе благоприятно на това кръвно, че то ми е главния проблем Sad

Общи условия

Активация на акаунт