Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 847
  • 715
  •   1
Отговори
# 420
  • до една звездичка
Странното при мен е, че аз никога досега не съм страдала от високо кръвно, с изключение на деветия месец от бременността. Едва сега, след като почнах да пия хормона, започнах да го вдигам. Надявам се да се нормализира с времето, защото е нетърпимо наистина.

# 421
  • София
Не съм наясно с високото кръвно, винаги съм била в долната граница.

Още не съм се настроила и по-точно не съм избрала хранителния режим, но вече втори ден правя тибетски упражнения: петимата тибетци и съм много хепи от това. Стискайте палци да успея и на другия фронт. Има ли някоя от вас опитала 90 дневната диета и система-60. Колебая се между двете.
Извинете, ако измествам темата, но наднорменото тегло си е част от нашия проблем.

# 422
  • до една звездичка
Момичета, ще си копирам питането и тук, с надежда някой да знае и да ми помогне с идея.

При първоначалните изследвания с ехограф в местната болница преди месец, докторът "видя": "добре оформен аденом (5-6 мм.) в левия лоб на щитовидната жлеза". По-късно отидох и на втори преглед във Варна, при проф. Коева, която заяви, че въпросното образувание е просто съд.

Сега съм на кръстопът. Знам, че най-логичното е да потърся още едно мнение, въпреки интуитивното си желание да послушам втората, по-благоприятна диагноза, но опитвайки се да разсъждавам трезво, някак не мога напълно да се абстрахирам и от мислълта: ами ако не е така? Още повече, че ако наистина има нещо, то значи, че ще трябва да се оперира.

Та въпросът ми е следния: има ли някакъв метод за 100% сигурна диагностика, за някаква сциентография бях чувала, тя дава ли окончателен резултат? Някой има/л ли е подобни образувания? И наистина ли те трябва задължително да се махнат?

# 423
  • София
٠•● Dega ●•٠ , аз на твое място бих отишла за трето мнение при някой от корифеите в областта.
Освен това, аденомът мисля, че е доброкачествено образувание. Мисля че е напълно възможно да не се оперира, но доколкото съм чела над определен размер ги отстраняват. Не съм сигурна, че 5-6мм е такъв размер.
Мисля, че нямаш никакъв повод за шашкане, ако имаше нещо обезпокоително щяха да те насочат незабавно за операция.  Peace Обмисли къде да отидеш за трето мнение, поне да ти се изясни ситуацията.  Hug

# 424
  • до една звездичка

Благодаря! А кои са "корифеите"? Аз имам проф. Коева за един от тях, или бъркам...  Thinking Ох, много съм притеснена. Пак... Тъкмо се бях поуспокоила и сега - наново!  Confused

# 425
  • София
 Hug
Не се притеснявай, аз съм убедена, че нямаш никакъв повод за притеснение.  Peace
Под корифеи имах предвид Тодорова, Начев, понеже най-често ги спрягаме в темата. Но ти можеш да избереш и друг, просто още едно мнение.

# 426
  • до една звездичка
Благодаря ти! Дано е така! Всъщност, така ще е, няма друг начин!  Naughty Laughing

Да, и аз вече, мака и нова в темата, разбрах, че Тодорова и Начев са най-често спряганите и предпочитани лекари, но аз предпочетох нещо по-близко до мен, поне засега.  Peace

# 427
  • София
Уау, ТСХ ми е станало 0.19...утре съм при Начев....а и май вече желязото няма да ми се размине..

# 428
  • София
Хехе, при Начев напоследък все с такива минорни стойности тичаме  Laughing Аз, Мими, сега и ти  Laughing
Пиши какво ти е казал  Peace

Колко ти е хемоглобина? Моят беше нисичък, ама ми беше адски противно това желязо и се скатавах да го пия  Mr. Green Ядях повече "железни" храни ужким, ама в Шейново после си ме наблъскаха с хапчета  Laughing

# 429
  • София
113 е станал хемоглобина, а всички стойности на еритроцитите са под долна граница...това среден обем,концентрация на еритроцита и т.н  Rolling Eyes
И аз уж ядох тези 2 седмици храна богата на желязо..сок от червено цвекло всеки ден и..нииииииикакъв ефект.

# 430
  • Русе
Здравейте. Отдавна ви чета, но не съм писала често. Аз още не съм минала първата контрола и още не знам колко е станало ТСХто ми след вече месечен прием на Еутирокс 75 микрограма.
Що се отнася до килограмите, аз за година качих около 15кг #Crazy. В този период спрях и цигарите, както и се поотпуснах да си хапвам сладичко. Така, че качването ми се дължи на комбинирани фактори. Но вече се захващам сериозно да ги смъкна тези килограми, че тежат.

# 431
  • София
Магнитче, аз бях с хемоглобин между 107 и 112, не е страшно ако е над 100. Само това за еритроцитите не ми е ясно какво е.
В Шейново след операцията ми беше около 90 хемоглобина и затова ми даваха хапчета, иначе не е драма.
Все пак, ти си слушай лекарите, аз не те агитирам да не пиеш лекарства, а само да не се притесняваш  Hug

За килограмите просто не ми се отваря приказка ... Tired

# 432
Здравейте момичета!
Днес си пуснах контролно ТСХ и се оказа 0,283. Декември преди да забременея беше 1,75 и д-р Тодорова ми увеличи дозата на еутирокса от 25 на 50м. Сега резултата е много нисък, какво да правя? Веднага пускам майл на д-р Тодорова, но докато чакам отговор ще умра! Дайте ми съвет, моля! Praynig

# 433
  • София
bambinamio Споко бе жена, аз съм в същото положение само че съм на доза 125, а ТСХ 0.19,бременна в 27 г.с...и утре съм при моя ендокринолог, днес се чух с него- само изкоментирахме предходните резултати...дефакто нищо не може да се направи в миг Simple Smile Може би ще трябва да се коригира дозата,това е,няма нищо страшно Simple Smile

Изчакай си Тодорова да си каже приказката Simple Smile

# 434
При първоначалните изследвания с ехограф в местната болница преди месец, докторът "видя": "добре оформен аденом (5-6 мм.) в левия лоб на щитовидната жлеза". По-късно отидох и на втори преглед във Варна, при проф. Коева, която заяви, че въпросното образувание е просто съд.
•● Dega ●• на мен ми откри д-р Тодорова аденом при първата бременност с размери 8-9 мм и ми каза, че след като родя трябва да се оперирам. Консултирах се и с моята ендокриноложка, която каза, че ако не расте и нямам оплаквания трябва само да се следи на 6 месеца. Една година след раждането ми се появиха проблеми като витилиго, ендокриноложката ми каза, че най-добре е да си направя биопсия, за да сме сигурни, че няма нищо притеснително. Направиха ми ТАБ в Ендокринологията в София, оказа се , че е типичен възел за Хашимото и там ми казаха същото следене на 6 месеца, ако расте под ножа. Чела съм, че се оперират и биопсират възли около 1 см., консултирай се с още един доктор за твое спокойствие.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт