Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 841
  • 715
  •   1
Отговори
# 435
  • до една звездичка
Дами, благодарна съм на всички ви за споделеното и съветите!

Съзнавам, че особено днес, всеки втори-трети пост е мой ( Blush), но наистина, въпросите в мен са много, а всичко, което споделяте ми е безкрайно полезно! За което сърдечно ви благодаря!

Последно - някой търсил/купувал ли си е наскоро книгата от първата страница на темата "Как да се справим с... проблемите на щитовидната жлеза"?

# 436
Аз като разбрах за хашимото, все си мислех  да си взема някоя книга, ама те най често обобщават всичките проблеми на щитовидната жлеза, а те не са никак малко.....тези, които намирам тук за хипо....отделят половин книга за симптоми, евентуално да се самодиагностицираш......общо взето първа страница на темата и съветите от момичетата, коиото най-често идват от Начев и Тодорова, са най-важното и полезното, което може да се намери като информация.

# 437
  • вляво от асансьора
Момичета, здравейте!Май не съм за тук, понеже не съм с Хашимото, но тъй като ви изчетох и ми изскочиха няколко въпроса, ще се радвам да чуя мнение.  bouquet
Та, за протокола, от няколко години(2-3) ходене по ендокринолози и TSH все в нормите, но към горната граница, сега вече и аз съм на Еутирокс 25мг, защото TSH скочи на 5,67, всичко друго, A-TPO, T3, T4- в норма и както каза лекарката, добрата новина е, че не е автоимунно, т.е. не е Хашимото да разбирам? newsm78.Ехография не ми е правена, на първия преглед ми каза"малка и елегантна жлеза", на втория след седмица, когато занесох и готовите резултати от изследвания- "да, леко увеличена- Shocked.Диагнозата ми е хипофункция.Четох, четох и така и не разбрах каква е разликата с Хашимото и хипофункцията предпоставка ли е за него, или просто е нещо, което се лекува и отминава?Извинявам се за може би глупавия въпрос, но напоследък съм с "тъпата глава", то ще да е от хормона. Mr. Green

# 438
Джиджи, хашимото е автоимунно заболяване, което се изразявя в завишени антитела, които атакуват хормоните на щитовидната жлеза. Вследствие на това се стига до хипофункция на жлезата. Хашимото е хронично заболяване - докато жлезата произвежда хормони, антителата не спират да атакуват.
В твоя случай става въпрос за хипофункцияч която не е предизвикана от антитела, а от проблем при самата жлеза. Вьзможно е да е липса на йод .......доки ще ти каже най-ясно.

# 439
Благодаря магнитче! Но вече започнаха всякакви филми в главата ми! Rolling Eyes

# 440
  • вляво от асансьора
Джиджи, хашимото е автоимунно заболяване, което се изразявя в завишени антитела, които атакуват хормоните на щитовидната жлеза. Вследствие на това се стига до хипофункция на жлезата. Хашимото е хронично заболяване - докато жлезата произвежда хормони, антителата не спират да атакуват.
В твоя случай става въпрос за хипофункцияч която не е предизвикана от антитела, а от проблем при самата жлеза. Вьзможно е да е липса на йод .......доки ще ти каже най-ясно.

Благодаря от сърце, че внесе яснота.  bouquet
Странното е, че лекарката нищо не ми каза, а и аз май се гипсирах и се чудех какво да попитам.Попитах я само, има ли алтернатива някаква, че не ми се пият хормони и тя ми каза, че вариант е да не приемам нищо и след 2 мес. пак да отида с нови изследвания.Това последното, предполагам с оглед на това, че лятото се чувства и функционира по-добре жлезата.Да разбирам ли, че когато я вкарат в норма с Еутирокс-а, няма повече да го пия и хипофункцията се лекува, или нЕма такъв филм?Как да е...аз го почнах да го пия, чувствам се много кофти от него, макар да ми е само 3-ти ден и само 25мг, така че, ще ви следя тук за морална подкрепа, стига да нямате против, разбира се. Simple Smile

П.П.Ходих при д-р Сарджева(за Варна), засега съм с добри първи впечатления.

# 441
Джиджи, изобщо не знам - и на мен ще ми е интересно какво ще ти каже докторката по натам. И аз си мисля, че веднъж като вкарат хормона в норма, не би трябвало да продължиш с лекарството, но не знам. При нас с хашимото го взимаме "до живот"  заради постоянно атакуващите антитела.
Незнам какво да те посъветвам за хормона, особено ако се чувстваш зле....това е нормално в началото и когато организма привикне с дозата би трябвало да се почувстваш по добре. Ти изобщо имаше ли някакви симптоми преди да разбереш, че имаш проблем? Подготви си списък с въпроси за доки.....аз винаги забравям да питам за половината неща, за коитп съм си мислела:)

Магнитче, чувстваш ли се по различно с ниско тсх? С начев си в сигурни ръце Hug

# 442
  • София

Магнитче, чувстваш ли се по различно с ниско тсх?

Ами не да ти кажа...нищо необичайно..все едно нищо ми няма,така се чуствам Simple Smile

# 443
И аз бях като теб, когато ми падна - много странно, някои момичета са чувствителни и към мнай-малката промяна.
Важното е, че се чувстваш добре - утре ще решите какво да правите с дозата.... Hug Hug

# 444
  • вляво от асансьора
...Ти изобщо имаше ли някакви симптоми преди да разбереш, че имаш проблем?...

Отидох основно заради тахикардия, лесната уморяемост и "опънати нерви" бонус към нея Mr. Green.В кабинета като ми премериха пулса, не само, че не беше висок, ами беше и много нисък-46 удара/мин.

# 445
Здравейте момичета, утре съм на изследване на хормона тсх да видим дали съм успяла да го смъкна с еуринокс  Praynig , ще пусна отново и тат и мат , както и пролактин. Предния път пуснах това , според вас достатъчно ли е или е добре още нещо да изследвам за което аз не знам и доктора не ми е назначил?

# 446
  • София
Niq_23 Защо ще пускаш Пролактин,кой ден от цикъла ти е? Защо ще пускаш и ТАТ и МАТ?

# 447
Niq_23 Защо ще пускаш Пролактин,кой ден от цикъла ти е? Защо ще пускаш и ТАТ и МАТ?

Назначени ми бяха от гинеколога , като видя резултатите ме прати при ендокринолог , а той ми изписа еуринокс и каза след 45 дни да повторя изследванията , да не би грешно да съм разбрала и да трябва да пусна само тсх  Embarassed. Не е ли добре пак да повторя всички?
21-ви ден от цикала ми е . Предния път ги изследвах на 15-ти ден от цикъла , деня влияе ли на пролактина? Тогава беше 278,7 при референтни стойности 102 - 496

# 448
  • София
По принцип пролактин се изследва заедно с една компания хормони на 3-ти ден от МЦ.
След 45 дневен прием на Еутирокс/ аз бях и съм на лтироксин изследвах само ТСХ.

# 449
Леле а аз се бях зарадвала , че поне пролактина ми е в норма  ooooh!
ТСХ ще го изследвам , мислех да пусна и тат и мат , просто се надявам да са се понижили и техните стойности , та за това  Praynig
Благодаря ти , че ме информира за всичко  Hug
Ама така се ядосах сега на моя гинеколог , питах го аз на кой ден от мц да пусна изследванията , а той ми вика няма значение и аз съм си спокойна  ooooh! , викам си : пролактина ми е супер  Crazy .

Общи условия

Активация на акаунт