Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 739
  • 715
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, много съм притеснена- след двугодишни мъки успях да забременея.Бях свалила ТСХ до 1.98 през декември и през януари се е получило.Сега съм в 7 г.с. и днес си пуснах изследване- 4.72 Cryмного съм притеснена, на 14.02 съм на преглед да чуем сърдечни тонове, ще опитам да видя и ендокринолог другата седмица.Сега съм на схема 1 ден 25 мг, 1 ден 37.5.Чудя се на своя глава да вдигам ли дозите...моля някой да ми каже имал ли е такива нива..

# 151
  • София
misha_1, не си пипай дозата без ендокринолог, не е толкова далече другата седмица, иди си на преглед  Peace
Lo6a mama, тук сме фенки на д-р Катя Тодорова и на д-р Начев, при който и от двамата да успееш да отидеш, ще ти помогне. При Тодорова се чака повече, а Начев приема на частно в една клиника и има часове.

# 152
  • София
misha_1, аз на твое място не бих седятла така да се чудя. Вероятно имаш ендокринолог, отиди сега, не вярвам да те върне бременна. Ако поради някаква причина му нямаш доверие - отиди при някой от тук препоръчваните.
Относно К.Тодорова и Начев - двамата са много различни, да не кажа почти диаметрално противоположни. Което всъщност е хубаво, защото пасват на различни типове пациенти.  Peace

# 153
  • София
Misha_1, иди с резултатите си на преглед, и аз бях вдигнала тсх в 8 седмица и не ме върнаха лекарите. Късмет!

# 154
Lo6a mama, тук сме фенки на д-р Катя Тодорова и на д-р Начев, при който и от двамата да успееш да отидеш, ще ти помогне. При Тодорова се чака повече, а Начев приема на частно в една клиника и има часове.

Благодаря ти   bouquet
На Тодорова виждам адрес на частен кабинет на първа старница в темичката, но на Начев го няма ? Той къде преглежда?

Относно К.Тодорова и Начев - двамата са много различни, да не кажа почти диаметрално противоположни. Което всъщност е хубаво, защото пасват на различни типове пациенти.  Peace

Кое им е различното?
Аз как да разбера, от кой тип пациенти съм, съответно за кой доктор ?
По принцип предпочитам да не се тъпча с хормони ако няма крещяща нужда  Rolling Eyes
Добре оборудвани ли са им кабинетите, добри ехографисти ли са?

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 12:46 от Lo6a mama

# 155
  • София
Значи си за Начев, по-вероятно. Той е по-ларж, не преписва с лека ръка ако си все пак в референтни граници. (Освен ако не се цели забременяване). Аз при Начев съм ходила в ендокринологията, там е мизерия, ама мисля, че това няма значение. К.Тодорова е в нормален кабинет, частен. Мисля, че кабинета няма отношение към качеството на лечението в случая. Peace

# 156
  • София
Начев преглежда тук http://panaceabg.com/.
Моите наблюдения са, че гледа да изписва минималното възможно количество хормон, както и не обича да изписва други лекарства. Не се занимава с антителата например, защото все още не е ясно кое и как им влияе. Много добре обяснява, отговаря внимателно на всякакви въпроси, никога не отказва консултация по телефона (в епидемията не исках да се влача с бебето и ме консултира по телефона).
За Тодорова нека кажат нейните фенки  Laughing За нея мен ме отказа това, че всяка нейна пациентка пие по една шепа лекарства, които не намирам за нужни. Но явно си е кадърен специалист.

# 157
ами записах си час при д-р Начев за другата седмица, ще пробвам да се вредя и при Катя Тоорова, искаше ми се да чуем сърдечни тонове в понеделник и тогава да видя лекар,че то това не са ми единствените проблеми ендокринологични...впрочем настинката влияе ли на тсх, че се сополивя и кихам?

# 158
Клеми, има значение да им е добър ехографът, защото все пак ми се вижда доста странно един лекар да вижда възел  и то солиден а друг да не вижда при мен ...
Иначе хормоните са ми в норма аз писах подробно на предната страница за моят случай.

Бърди, мерси за контакта   bouquet
Значи НАчев е моят човек. Щом не се занимава с анителата може да ми се разминат хормоните   bouquet

Мерси момичета   bouquet

# 159
misha_1, аз във вторник бях при д-р Тодорова със записан час, но като отидох имаше само една жена да чака (друг път има 10-ина чакащи) и аз след нея, после след мен дойде една без час и тя щеше да мине след мен. Така че според мен можеш да отидеш и без час. Дано пак да няма хора както при мен и да минеш без много чакане!

# 160
Да кажа и аз за д-р Тодорова - не е вярно , че изписва по една шепа лекарства , освен ако аз съм изключение от общото правило  Confused Единственото , което пия , е Лимфомиозот . По време на бременността си пиех и изписан от нея Селен и Аспирин протект , но аспирина сама си го спрях след няколко дневен прием  Embarassed Хормон никога не съм приемала , знае , че съм на хомеопатично лечение и се съобразява с това . Когато ми се е налагало , ме е консултирала по тел , а съвсем наскоро и по имейл . Но имам приятелка , която ходи при Начев и също е доволна . Но тя пък не е с Хашимото .

# 161
  • София
Тони, не цяла шепа, ама Лимфомиозот винаги, освен това и аспирин протект винаги...И като прибавим и хормон (почти винаги) и стават три. А Начев за хормон в граница не изписва нищо май.  Laughing
Но на мен ми харесват и двамата, макар че предпочитам да не пия нищо, ако може. Т.е повече ми допада Начев. А пък Стефанка Златева още повече, понеже направо си ми каза да не се занимавам с глупости (не точно така, ама това беше смисълът). Т.е. да си следя хормона и ако е в норма да не се разкарвам по прегледи, което аз така или иначе правя от вече 7 години.  Crazy Ако бях попаднала на някой по-серт доктор още в началото можех вече 7 години да съм на хормон. За няма нищо, понеже тхс така или иначе продължава да е в норма. Има лекари, които като видят променена структура и ТСХ над 2, и антитела малко зивън норма и ти лепват веднага изкуствен хормон. А доста често антителата са повлияни от други фактори, така че не са кой знае какъв критерии (ако не са космически стойности имам предвид).
идва пролет, давайте го по-лежерно, момичета!  Hug
А на всички бременни пожелавам да им предстоят най-прекасните и спокойни месеци! Наслаждавайте им се, защото така или иначе се случва 1-2 пъти в живота този невероятен момент!  Hug

# 162
Ох, това с приема на хормон-заместителя наистина е много сложно. Наскоро пак попаднах на обсъждане на въпроса за и против тироксина. Една дама твърдеше категорично, че приемът на тироксин само е влошил състоянието й и дори предизвикал промени в жлезата. Щом го спряла, последвало бързо подобрение и почти възстановяване на функциите и размерите на жлезата!? Друга пък напротив, беше много доволна от тироксина. Явно е била много зле, преди да го започне, с пълното съцветие от оплаквания (точно като моите преди). Наистина май е много индивидуално, но факт е, че тироксинът, макар да тушира неприятните последствия на една болна жлеза, от друга страна пречи на нейното възстановяване. Което пък изглежда, все пак е възможно (възстановяването), въпреки твърдението за необратим процес от страна на официалната медицина.

И пак четох хвалебствия за хомеопатията. Била в състояние да възстанови напълно жлезата!?

# 163
  • София
Ами аз съм склонна да вярвам, че тялото ни е абсолютно съвършенна машина, така че вероятно ако не е тотално аут има начин да се обърне процеса. Или поне да се застопори, което доста често е достатъчно. Обаче май да нацелиш точния хомеопат е най-сложното. Не знам, аз още не съм се обърнала към такъв, понеже нямам належаща нужда. Но ако ми скочи тсх над 4 първо ще опитам с хомеопатия, със сигурност.
Не съм против традиционната медицина, даже напротив, много повече й вярвам отколкото на другите видове. Обаче понякога малко се престарават, един вид да се прави нещо. Дали има нужда или не...друг въпрос. Но дейност да се развива. Знам ли. Според мен съвсем в началото може би един психоаналитик ще свърши по-добра работа. Да насочи агресията, която типично за Хашимото е насочена навътре, на някъде другаде. Да се опита да тушира тревожността и разни такива, все познати неща.

# 164
  • София
Аз съм от скептичните към хомеопатията- хем тялото ни само се бори, хем гранулките и капчиците струват толкова скъпо, за чий да давам такива пари при положение, че тялото ми само се бори. Иначе кеф, изслушват те, консултират те, показват загриженост, с радост да си дадеш парите. По-скоро, ако ще е така, ще заложа на някаква автосугестия, поне е безплатно.

"Класическата" медицина въобще пък не ми се коментира- или си опитен заек, или някакъв отпадък и трябва едва ли не да се извиняваш, че си отишъл на лекар. После защо в България не се залага на профилактиката- щото докато се бориш със системата, и здрав да си, ще се поболееш.

Общи условия

Активация на акаунт