Мамо ,аз съм фалшиво дете...

• 6 912
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • Вън от пространство и време
Наскоро, на път за училище, докато си говорехме със сина си по "нашата си" тема, аз го попитах дали е споделил с някое приятелче че има и друга майка. Моето пораснало дете ме порази със своята мъдрост: "За децата аз имам само една майка, другото си е наша, семейна работа."

# 46
Имам 2 осиновени деца на 5г и 3г  живеем в малък град  и в квартала ни вее4е вси4ки знаят .Така 4е побързах да разкажа на момата ни вси4ко прие го уж добре  до преди няколко дена .Отивам аз да я взема от градината , а тя пла4е и когато я попитах защо пла4е тя ми отговори -Аз нямам майка направо се втрещих  и се помъ4их да я успокоя ,но през ноща тя балнуваше и все пла4еше.Болката на децата ни си остава дори и истината да знаят,тръпки ме побиват като се сетя 4е и на малкия трябва да разкажа след време той има страшен инат и дано го приеме по леко.А на госпожите в градинката още ме е яд , 4е коментират ли4ният ни живот пред други родители.Даже една госпожа ме попита какви са децата ми защото били малко тъмни4ки пък и в домовете имало много ром4ета  направо ми идеше да я цапна и и отговорих ,4е са китай4ета .Ето простотията на някой хора, знам 4е и децата ми след време ще страдат от това.

# 47
  • София
"не ти е майка" е много често срещан отговор в детската, когато детето сподели, че е осиновено и го е родила друга жена... просто за децата най-нормалното нещо е да приемат за майка тази, която ги е родила, това им дава сигурност, не мога да ги виня  Peace

# 48
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте!
Не мога да скрия от вас, колко дълбоко изживявам отново вашите проблеми, колко много ми напомнят за нещата от моето детство, за моите мили родители, които поради подобни причини се изселиха  от родния край, за да съм по успокоена и да раста щастлива. Много неща са правили за мен, затова до ден днешен , не съм имала нужда да потърся биологичните си родители. Само понякога , няма да скрия ми е минавала мисълта , дали нямам брат или сестра, защото останах съвсем сама на този свят. Разбира се имам прекрасно семейство, деца и внуци.
Но, искам да ви кажа скъпи родители, че дори да се изсели човек от дадено място , отново и отново се намират недобросъвестни хора, които не си дават сметка, колко много нараняват детската душа и тази рана оставя следи през целия ти пълноценен живот, преследва те.
Но , аз бих искала да кажа, че тези деца, които по някакъв начин подсказват злонамерено на осиновените деца, че не са като тях, то те не са виновни. Виновни са техните родители , които може би се захранват и радват от нова да разнищват чуждите нещастия.Този манталитет никога няма да се промени, такива хора не знаят какво е дискретност , тези неща поддържат адреналина лина им.
Никой не знае какво става в малката главица на подобни деца, ако самият той не е изпитал тази неправда.
Но вие сте много добри родители, казвам го отговорно, защото винаги мога да разпозная истината от фалша. Помнете, че дори и да роптаят понякога вашите деца, то те ви обичат безкрайно много, сърчицата им туптят като на уплашени пиленца колко много означава за тях в такъв момент , да се гушнат в мама и татко, макар и да се дърпат понякога.
А това , че си споделяте искрено своите радости и неволи е много хубаво. Продължавайте взаимно да си помагате, макар и виртуално.Аз също бих искала да се включвам понякога във вашите дискусии, още повече, че ми предстои да взема дете , като приемен родител. Сигурно ще има много трудности , не се съмнявам, но аз просто имам нужда да подам ръка , поне на едно невръстно детенце, просто това е и мой дълг, след като вече съм отгледала , изучила и задомила своите деца.
Пожелавам ви хубави и ползотворни почивни дни с вашите сладурчета.Поздрави!
Недка

# 49
nedka51 добре дошла във форума! HugРадвам се ,че споделяш с нас,с удоволствие чета всичко написано от пораснали вече осиновени деца.Бих искала да намаля болката на детската душа и вашите постове ми помагат за това!  bouquet

# 50
  • София
Здравейте!
Но , аз бих искала да кажа, че тези деца, които по някакъв начин подсказват злонамерено на осиновените деца, че не са като тях, то те не са виновни. Виновни са техните родители , които може би се захранват и радват от нова да разнищват чуждите нещастия.Този манталитет никога няма да се промени, такива хора не знаят какво е дискретност , тези неща поддържат адреналина лина им.

за съжаление няма да се съглася тук, особено що се отнася до осиновяването - едва ли на някой човек, който не се е сблъскал с осиновяване, ще му дойде на акъла да обясни на 4-5 годишното си дете, какво е това осиновяване и как би трябвало детето да реагира на такава новина... самата аз не бих се сетила, ако нямах осиновено дете. Сега като се замисля, не съм обяснявала на сина си, че има деца с увреждания и че той трябва да ги приема като другите деца... Не виня никого - просто децата са първични - за тях факта да те е родила една жена и да живееш с друга е непознат и неприемлив... естествено говоря за малки деца - градинска възраст, когато станат по-големи нещата се променят

# 51
  • Burgas, Bulgaria
Може би имаш право. Може би аз съм много крайна , но аз така чувствам нещата. И това чувство ме преследва. Просто искам на никого да не му се случва да изживява подобни моменти.
Съжалявам, ако съм наскърбила неволно някого, искрено.

# 52
  • София
Може би имаш право. Може би аз съм много крайна , но аз така чувствам нещата. И това чувство ме преследва. Просто искам на никого да не му се случва да изживява подобни моменти.
Съжалявам, ако съм наскърбила неволно някого, искрено.
няма как да не се случват - или забраняваш на детето да говори по този повод в градината и рискуваш то да реши, че е нещо срамно, или не му казваш, че е осиновено, или ближеш рани като го наранят... не си наскърбила никого, това е моята реалност, дано е само моята Peace

# 53
Zdravei cvete.Za purvi put pisha.Az sum osinovena,bila sum na 3 meseca.Ne moga da ti kaja kakvo mi subudi lubopistvoto da sedna i da zapo4na da tursia istinskite si roditeli.Na 27 godini sum i sus maikami sum razgovariala samo vednuj po tozi vupros,deniat vuv koito mi kaza istinata.Ne jelaia da ia pitam za da ne ia pritesniavam,da ne ia raztrevoja,zashtoto e naistina nai-nevoroiatnia 4ovek na zemiata i ia obi4am pove4e ot vsi4ko na sveta.no vutre v men ima ednoi malko 4ove4e ,koeto iska da razbere istinata i samo istinata. kak da postupia,kum kogo da se oburna.izviniavai 4e te pritesniavam no ne znaia na kogo da pisha,a ti beshe purvata statia koiato pro4etoh.blagodaria za vnimanieto.priaten den i mnogo uspehi.pp-chestita baba marta,zdrave shtastie i kusmet

# 54
Оха, аз също разбрах в тийнейджърските си години истината. Говоря с родителите си радко по въпроса. Да се похваля, най-после ми казаха от кой дом са ме взели. Иначе ЕГН ми е сменено, последните 4 цифри. За издирването мога да те посъветвам да го направиш, щом това е което искаш, но без да знаят родителите ти, тъй като е болезнено за тях, още повече, че не говорите много по темата. Можеш да издириш делото по осиновяване. Взимаш си акта за раждане. Той сам по себе си е съставен на базата н предишния ти акт за раждане, който се пази в съда. С акта отиваш в райония съд, откъдето е издаден и по номера на акта изискваш да ти бъдат предоставени едни регистри от годината на издаване на акта. Там търсиш иманета на родителите си (осиновителите). Запомняш номера на делето и пишеш една молба до съда ( там лелките би трябвало да съдействат) да ти бъде предоставено делото. Само че, трябва да напишеш основателна причина за това, че искае да разгледаш документите по осиновяването. До колкото знам на много малко хпра разрешават да разгледат делата. В само то дели пише трите имена на билогичната ти майка, може би и на бащата, ако е известен.
Поне това научих от форумите в БАОО. Когато имам време и аз ще ида до съда, защото всеки човек има нуждата, да разбере откъде произлиза.
УСпех в търсенето, и запомни, че майката винаги е една- и тя е тази, която е плакала и се е радвала с теб, която те обича повече от себе си.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт