Машина за хляб-39 част

• 63 130
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
е вече и аз си купих Zelmer-сивата,вчера направих за първи път и стана чудесен хляб,както бяхме вечеряли вече,така и го изядохме целия за десерт.Много ви моля,дайте ми една изпитана рецепта за кекс, който се прави там,ама да сложа продуктите и да я пусната да бърка и пече.И коя програма?Благодаря.

Честита придобивка , и добре дошла в отбора на "Зелмер". Със здраве да си я ползвате и да ви прави само красиви и вкусни неща.
А относно кексовете ето ти:
http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=31&t=1802
А също така и погледни в  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

Започвам да правя козунак ..   tiptoe
И да почерпиш с една снимка поне. smile3521

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 13:48 от bolqrka64

# 346
  • Сливен
Такааа, аз с моята одисея, да споделя какво ново има по проблема с оста на казанчето на Мулинекса ми. Четох английски, френски и италиански сайтове - на всякъде го има този проблем с оста и няма как да се поправи. Видях че французойките масово им пишат за рекламации и после те поемат доставката на ново казанче. Но първо трябва да се оплачеш хубаво и тогава. В този ред на мисли им написах едно леееко грубувато писъмце на английски, че с френския сме скарани. Не може една нова машинка нео или елит с подарък кухненска везна да струва 89 лв., а те за едно казанче да искат 40 лв, и то за нещо дето може да се отремонтира. Разбирам казанчето да е деформирано, да е счупено и пр., а то просто му я няма шайбата - явно се е стопила от температурата. Ще ви информирам ако има развитие по моя проблем.
Заинатила съм се Blush  защото по стечение на обстоятелствата към момента имам още една хлебопекарна - спечелих я преди време от една игра  и сега имам вариант, но въпроса е принципен. Даваме много пари за марка, а после ни изнудват за още. А да кажеш че съм я експлоатирала много - не! Да има направени и изпечени в нея най-много 30-40 хляба, и най вече я ползвам за месене на тесто.

# 347
  • Враца
Тетсото на козунака , меко, кашесто и лепкаво ли трябва да е или на топка ?  newsm78

# 348
Преди или след като втаса? Защото по  принцип с втасването се отпуска...

# 349
  • Враца
Преди да втаса е на каша

# 350
Е, трябва да си стане топка, не трябва да е кашесто.

# 351
  • Враца
отивам да добавям брашно  ooooh!

# 352
  • Сливен
И отново сагата продължава - Отговорът на французите е че не е гаранционен уреда ми вече и трябва да си купя ново казанче. Питах ги за гаранцията тогава на казанчето и отново ми върнаха отговор че е само 3 месеца - че аз така през три месеца ако си купувам казанчета къде ще му излезе края Close

# 353

Пробвах златното хлебче в машината, взе, че се получи! Peace Дано не бъркам, мисля, че Ditsan го правеше, много моля, ако се включиш, да напишеш пропорциите, които ползваш.

# 354
# 355
Пуснете рецептата на този италиански хляб. Аз сигурно нещо не съм я засякла ако сте я писали. Embarassed
gala Ma честита нова машинка. Дано вече да правите хляб по ваш вкус. Ако не ти представлява трудност пусни някоя снимка да видим как е. Thinking
Мерси. Ето го и хлебчето, вече е по наш вкус.
http://galama.snimka.bg/cooking/hobby.571233.22419024

# 356
Ето затова все още не се престрашавам да направя козунак, че като се сетя какъв беше първия хляб, картинката беше подобна.

# 357
  • Враца
galaMa, tози ми е третият , представи си първите два  ooooh! ooooh!

# 358
galaMa , vmarinska благодаря! Момичета не се отчайвате ще стане. Маринска, мисля че си оставила тестото за козунака малко по-меко и затова ти се е разляло. Това е мое мнение, но ако специалистите се включат нека те да кажат тежката си дума. Не се отчайвате козунака си изисква умения които ще придобиете с опита и времето. Така че продължавайте. Човек не се е родил всезнаещ и се учи цял живот. Смело напред и не се обръщайте назад.  bouquet

# 359
  • Враца
Абе хора, аз го правих точно по рецепта, сичко премерих с електронна везна,
и тестото беше кашаво.
Та от предвидените 660 гр брашно ги увеличих на един килограм и 100  ooooh! ooooh! ooooh!
и пак се е разляло.
нещо не е наред

Общи условия

Активация на акаунт