Машина за хляб-39 част

  • 62 226
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 120
Да се похваля= вече се сдобих с машина-Rohnson295  newsm44 .Вярно , че е малко големичка, но е с най- добри характеристики в този ценови клас. Изпробвахме я незабавно. На основната програма за бял хляб по книжката. Стана чудесен/но малко безсолен/-бухнал и добре изпечен , само дето загинахме от слюноотделяне тия 3 часа да го чакаме. Естествено- нищо не остана за минути.В момента забърквам едно тесто за козуначени кифли- и то изглежда добре за сега.
Да ви питам- в началото на месенето машината меси главно на едната бъркалка-по-предната.След първото втасване , когато тестото увеличи обема си вече се прехвърля и на двете - това нормално ли е .Тестото ми е с чудесна гъстота- нито меко , нито сухо.Само малко да напредна и започвам рецептите на Ердинч- те са направо за бутиков хляб.

# 121
  • Мнения: 3 428
Слагай бъркалките перпендикулярно  - предната навътре към контейнера, задната на 90 градуса.  Peace
И честито, много хубави хлябове да печеш с машинката.

# 122
  • Мнения: 7 779
Слагай бъркалките перпендикулярно  - предната навътре към контейнера, задната на 90 градуса.  Peace
И честито, много хубави хлябове да печеш с машинката.
двете бъркалки не трябва ли да са успоредни  newsm78

# 123
  • Мнения: 3 428
Бате Бонго, преди време Ердинч /ако не се лъжа/ беше показал картинка с различни разположения на бъркалките. Не е задължително да са успоредни

# 124
  • Мнения: 7 779
Бате Бонго, преди време Ердинч /ако не се лъжа/ беше показал картинка с различни разположения на бъркалките. Не е задължително да са успоредни
може и да са на една права

пп. това са двата варианта - успоредни или перпендикулярни.
аз лично смятам че е по-добре да са успоредни   bouquet

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 23:38 от bongo_2007

# 125
  • Мнения: 120
Ми, при следващото месене те се самонаместиха. Кифлите от козуначено тесто със сирене станаха феноменални на вкус ,но толкова бухнали, че им се заличиха навивките. Сега се пекат възелчета с мармалад и орехи от същото тесто.Забърквам тестото за Капама хляб на Ердинч, но ми стана лепкаво -та му добавих още брашанце и го премесвам. Благодаря на всички за помощта и окуражаването

# 126
  • Мнения: 7 779
Ми, при следващото месене те се самонаместиха. Кифлите от козуначено тесто със сирене станаха феноменални на вкус ,но толкова бухнали, че им се заличиха навивките. Сега се пекат възелчета с мармалад и орехи от същото тесто.Забърквам тестото за Капама хляб на Ердинч, но ми стана лепкаво -та му добавих още брашанце и го премесвам. Благодаря на всички за помощта и окуражаването
как се самонаместват бре ?
нали са захванати плътно за осите ? слагаш ги при изваден контейнер , наместваш ги да гледат в една посока и тогава слагаш контейнера в машината.  и те така ще си се въртят   bouquet

# 127
  • Мнения: 383

Бате Бонго, преди време Ердинч /ако не се лъжа/ беше показал картинка с различни разположения на бъркалките. Не е задължително да са успоредни

не знам защо но май са ми ичезнали някои постове, например снимката със бъркалките съм го качил в imagehack на 16-6-2009  newsm78

когато имах северин, положенията които съм предпочитал са както на снимката (особенно 1 и 2)

# 128
  • Враца
  • Мнения: 3 873
до сега никога не съм обръщала внимание на бъркалките !  Shocked

# 129
  • София
  • Мнения: 478
На мен в книжката ми пишеше, че трябва да са като на картинка номер 3 и до сега винаги така съм ги слагала. Не знаех, че има и друго възможности newsm78

# 130
  • Мнения: 111
Здравейте,
Не съм писала отдавна,но ...
Пак реших да правя козунак и пак нищо не стана. Уж спазвах всички технологии, а като спря да меси машината тестото си остана на дъното на казанчето и не втаса.
Вече незнам какво да правя. Всички продукти бяха със стайна температура,само пр.мляко малко го стоплих в MW. Използвах синьото брашно на Софиямел, от което правя страхотни погачи. Те втасват и с тях нямам проблем,но с козунака е ужас.
От както имам машината само един ми е станал като хората. Тестото става като ластик и не помръдва.

# 131
  • Мнения: 1 741
suzana50 ,да не би да слагаш повечко захар? Wink При мен това е причината-никога не ми бяха достатъчно сладки козунаците и все слагах повечко захар...и все не ставаха.  Laughing Обаче онзи ден направих пак,като сложих даже по-малко захар от колкото е по рецепта и добавих течен подсладител и-О,Чудо! стана!  Mr. Green Друга причина не се сещам,но ще кажат и майсторите,които пишат тук. Simple Smile

# 132
  • Мнения: 111
Ще пробвам с течен подсладител. Слагам около 150 гр. захар. Половината разтварям в млякото, другата половина разбивам с яйцата. Чудя се ако я сложа без да е разтворена дали ще стане.

# 133
  • Мнения: 111
Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко (топличко)
100 гр масло (половината олио, половината разтопено краве масло)
500 гр брашно (зависи много какво ти е брашното)
щипка сол
3 яйца
125-150 гр захар
настъргана лимонова кора
Използвах тази рецепта,но сложих маргарин. Дали пък за това не стана?

# 134
  • Мнения: 111
Като правя хляб слагам около 300 мл течност. Дали млякото не е малко?

Общи условия

Активация на акаунт