Машина за хляб-39 част

  • 62 222
  • 740
  •   0
Отговори
# 135
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ще пробвам с течен подсладител. Слагам около 150 гр. захар. Половината разтварям в млякото, другата половина разбивам с яйцата. Чудя се ако я сложа без да е разтворена дали ще стане.


Виж моята подготовка преди да започна да правя козунак

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464100.msg14118406#msg14118406

# 136
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Като правя хляб слагам около 300 мл течност. Дали млякото не е малко?


Нали не изсипваш цялото количество брашно наведнъж?

# 137
  • Мнения: 2
suzana50,следвай стъпка по стъпка рецептата и указанията на max-mama и няма да сбъркаш.При мен се получи още първия път страхотен козунак и досега не съм имала провал.Напред в темите съм сложила и снимки.Но следвам точно препоръките.А за течния подсладител - не те съветвам да го използваш,освен ако не се налага.Аз правих козунак за наш близък с диабет,едва събрах тестото след втасването,за да го оформя.Едно такова разплуто .Но пък стана вкусен и той беше много доволен,че не беше хапвал козунак с години.

# 138
  • Разград
  • Мнения: 3 114
suzana50,следвай стъпка по стъпка рецептата и указанията на max-mama и няма да сбъркаш.При мен се получи още първия път страхотен козунак и досега не съм имала провал.Напред в темите съм сложила и снимки.Но следвам точно препоръките.А за течния подсладител - не те съветвам да го използваш,освен ако не се налага.Аз правих козунак за наш близък с диабет,едва събрах тестото след втасването,за да го оформя.Едно такова разплуто .Но пък стана вкусен и той беше много доволен,че не беше хапвал козунак с години.


Може да се добави течен подсладител,но към останалото количество захар.При диабет положението е различно.Никога не съмправила козунак само с течен подсладител.
Ние също обичаме по-сладък козунак и затова прибавям нарязан локум при сплитането,който пък допълва захарта в тестото.

# 139
  • Мнения: X
А какъв течен подсладител използвате?

max-mama, в една от рецептите ти има 200 г захар, ако не се лъжа, на около 600 г брашно? Втасва ли бързо тестото и изпича ли се добре после? Всичките ми опити с повечко захар не са успешни (възможно е някой път да не съм шупвала маята предварително и може да е от това).

# 140
  • Разград
  • Мнения: 3 114
А какъв течен подсладител използвате?

max-mama, в една от рецептите ти има 200 г захар, ако не се лъжа, на около 600 г брашно? Втасва ли бързо тестото и изпича ли се добре после? Всичките ми опити с повечко захар не са успешни (възможно е някой път да не съм шупвала маята предварително и може да е от това).


Почти не съм имала проблеми с втасването.Казвам почти,защото на два пъти ми се случи много бавно да втаса тестото-4-5 часа.Станаха си козунаците,но отнеха по цял ден.Не мога да кажа,обаче,къде е причината за това.Уж,по един и същи начин правя-може да е от брашното,може да е от маята...

# 141
  • Мнения: 1 741
suzana50,не мога да кажа защо не се е получил.Споделих при мен какъв беше проблема.Първия ми козунак си стана супер,но бях спазила точно рецептата.После-писах-все не ми бяха достатъчно сладки и добавях повече захар и имах няколко провала.Онзи ден реших за последно да опитам с подсладител и бях решила ако пак не стане,да не се пробвам повече,но стана супер!  Simple Smile
Аз си разтворих малко захар и маята в топличкото прясно мляко,сипах го в контейнера,после разбих яйцата с вилица,добавих и тях,после останалата захар,ванилия,лимонова кора,накрая брашното и мазнината.Ето тази рецепта ползвам,но не знам на кой е,не съм записала  Rolling Eyes :

125мл. пр. мляко
125гр. масло (аз сложих половината масло,половината олио)
150гр. захар
3 яйца (единия жълтък за намазване)
1 пакетче суха мая (Юва)
около 500 гр. брашно
ванилия,стафиди,лимовои корички и т.н. по желаниа
 Peace

# 142
  • София
  • Мнения: 62
Здравейте и от мен!
От вчера и аз имам машинка http://www.techno-mix.com/Drebna-byala-tehnika/Malki-domakinski- … EA-EHD-25-AD.html!Правих френски и основен хляб от книжката и освен,че и двата хляба удариха капака на машината други забележки нямам.Нагласих изпичането на коричката на средно .Хляба не е толкова зачервен като при Мулинекса,но е много добре изпечен.
Сега се боря с един козунак по рецепта на рina,но  като гледам ще е пълен провал.
Имам въпрос:задължително ли е да се вади тестото за козунака от машината и да се сплита?
И кога мажете с жълтъка и ръсите със захар?

# 143
  • Мнения: X

Почти не съм имала проблеми с втасването.Казвам почти,защото на два пъти ми се случи много бавно да втаса тестото-4-5 часа.Станаха си козунаците,но отнеха по цял ден.Не мога да кажа,обаче,къде е причината за това.Уж,по един и същи начин правя-може да е от брашното,може да е от маята...


Причината си е в повечкото захар, според мене и също така в качеството на маята (нищо, че уж е една и също марка). Когато си шупвам маята, разтварям захарта в топло мляко, не бързам, изчаквам да втасат добре, няма проблем, но както казваш, понякога ми е необходим цял ден (това би бил провал, ако се пробвам с машината за хляб).

cayman, не е задължително да вадиш тестото, ако не държиш на плитка и конци; можеш да намажеш преди да започне печенето или като минат 10-15 мин. от печенето.

# 144
  • София
  • Мнения: 62
Благодаря ти,alys!Каква е тайната на конците в козунака!Какво правиш като го извадиш от машината ?
Аз,май избързах с мрачната прогноза Blush!Козунака взе ,че стана,но без конци.Иначе е много вкусен!

# 145
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
Много се радвам,че евтината машинка се е представила на ниво.Това за мен беше много важно.Щом удрят капака произведенията от това какво по-хубаво.Безаварийно ползване.

# 146
  • Враца
  • Мнения: 3 869
Много готин козунак, потекоха ми лигите  Crazy

# 147
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
Е-е-е-е ти пък сега.Помоли я ще ти отреже едно парче.

# 148
  • Мнения: 693
За мен козунак без конци е по-скоро кекс а не козунак. За сплитането не държа, но на конците да. Ако не го вадя и сплитам ще стане ли на конци?
Никои ли не прави козунак с мас? Майка ми прави страхотни козунаци и козуначени рула с течен шоколад, но ги прави на ръка и с мас и олио. Сега си мислех да се пробвам и аз с машината, но като гледам тук рецептите ми направи впечатление че всички са с масло  newsm78 Ако имате някакви съвети за това как да получа конци моля поделете.
Да похваля хляба с айрян на Полин. Много вкусен и бухва повече от другите които до сега съм ползвала  Peace

# 149
  • Мнения: 0
Cayman , честито и от мен!Хубаво си се захванала с козунаците.Аз от мерак да ги усъвършенствам,две седмици само това правя - по рецептата на max mama.За конците е важно плетенето и лимона - поне според мен.Инструкциите към рец-та са много точни.Ако се спазват внимателно,без бързане,провал няма.Голям кеф се оказа плетенето,и голяма тръпка.А и учителите ни са добри - поклон пред техните големи сърца!  bouquetАко не бяха толкоз отзивчиви,татко ми още нямаше да яде козунак по нова година. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт