Машина за хляб-39 част

• 62 236
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Враца
Преди няколко странички в тази тема е обяснено на какво се дължат конците и как се постигат  Peace

# 151
За мен козунак без конци е по-скоро кекс а не козунак. За сплитането не държа, но на конците да. Ако не го вадя и сплитам ще стане ли на конци?
Никои ли не прави козунак с мас? Майка ми прави страхотни козунаци и козуначени рула с течен шоколад, но ги прави на ръка и с мас и олио. Сега си мислех да се пробвам и аз с машината, но като гледам тук рецептите ми направи впечатление че всички са с масло  newsm78 Ако имате някакви съвети за това как да получа конци моля поделете.
Да похваля хляба с айрян на Полин. Много вкусен и бухва повече от другите които до сега съм ползвала  Peace
аз досега само с мас и олио-60:40 , го правих и става чудесен,както казах по max mama.На другия ден , ако не е изяден, слагам парченцата за 5 сек. в МВ-то и пак си става душичка.Като се омеси тестото,втасва пак в машината,изваждам го на масата и с намазнени ръце разделям на няколко топки/3 или 5/,от които правя фитили и ги сплитам на плитки.Оставям ги да втасат в тавата и чак тогава ги пека в нормалната фурна на 180 С или отначало на вентилатор на 160 С.Като се запече го вадя бързо,намазвам с яйце и захар и връщам обратно.За плетенето имаше в предните теми клипчета,аз ги гледах и по тях се научих да плета - то и за други изделия е полезно.Успех!

# 152
  • София
Благодаря момичета,много сте мили!
Отдавна имам мерак да се науча да правя козунаци.
vmarinska,аз уж чета наред,ама това съм го пропуснала Blush!Връщам се назад да търся  обяснението за конците.
pettyna ,точно утре смятах да пробвам рецептата на max mama.

# 153
момичета , и аз си пека с голямо удоволствие , но ...машината ми изведнъж спря да пече като преди.Имам я от една година , Мулинекс , никакви проблеми досега.Но изведнъж хляба започна да излиза наполовина по нисък , по клисав и някакси недопечен.Смених мая , брашно , всичко , продължавам да тествам , но без успех.Някой имал ли е този проеблем. Утре последна проба  и ще се обаждама на сервиза , макар , че незнам дали ще помогнат.

# 154
момичета , и аз си пека с голямо удоволствие , но ...машината ми изведнъж спря да пече като преди.Имам я от една година , Мулинекс , никакви проблеми досега.Но изведнъж хляба започна да излиза наполовина по нисък , по клисав и някакси недопечен.Смених мая , брашно , всичко , продължавам да тествам , но без успех.Някой имал ли е този проеблем. Утре последна проба  и ще се обаждама на сервиза , макар , че незнам дали ще помогнат.
Мулинекс-а нали са с две години гаранция. Направо я носи в сервиза да я оправят.

# 155
И моята Мулинекс 5003 сдаде багажа за трети път, а още не е минал гаранционният срок. От известно време разглеждам други марки, защото скоро сигурно ще ми се наложи да си купя. Остават ми само 3 месеца. Последният ремонт беше през юни 2010. Отново се разбъзика едното зъбчато чудо, което задържа контейнера и съответно едната перка спря да се върти. Днес (преди да се развали) успях да направя един пшеничено-ръжен хляб и няколко часа след това реших да направя козунак, обаче след няколко секунди от началото на програмата разбрах, че ще се меси ръчно. Като я занеса утре на сервиз, 3 седмици ще съм без машина и нищо друго не ми остава, освен да продължа да разглеждам за нещо по-добро и качествено.
Бонго, много те моля да дадеш мнение за машината си (Severin BM 3986), както и да погледнеш дали на корпуса пише къде е произведена (дали пише Германия ме интересува). Освен за Северин, за друга не се сещам (машинката на Ердинч ми харесва, но тук няма да имам гаранционна поддръжка и ако нещо стане, ще ми излезе твърде солено, иначе ми е фаворит).
Мери Попинс, дали Филипс са шумни както Мулинекс?
Има Таурус  (испански), Делонги (италиански) - мощността е 450 вата и това е притеснително малко (но пък правят по-малък хляб и може да е достатъчно  newsm78).

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 22:33 от Анонимен

# 156

Бонго, много те моля да дадеш мнение за машината си (Severin BM 3986), както и да погледнеш дали на корпуса пише къде е произведена (дали пише Германия ме интересува). Освен за Северин, за друга не се сещам (машинката на Ердинч ми харесва, но тук няма да имам гаранционна поддръжка и ако нещо стане, ще ми излезе твърде солено, иначе ми е фаворит).
аз не виждам да пише къде е. въобще нищо не пише.
разгледай  новият модел на Северин 3992

# 157
аз не виждам да пише къде е. въобще нищо не пише.
разгледай  новият модел на Северин 3992

Ммм... това не е добре, че не пише. Не виждам големи плюсове в новия модел http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/severin/bm-3992-p451 … .html#description и тези 2 допълнителни форми за 2 малки хлебчета по 500 г  newsm78 не мога да схвана - много ми е развинтена фантазията, та затова - всяка форма отделно ли се ползва? Ако можеше да се сложат и двете заедно, тогава щеше да е супер (в едната да пека бял, а в другата черен хляб  Sunglasses).

П.П. Ако успея, още утре ще разгледам в Денси по-новия модел.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 00:40 от Анонимен

# 158
  • Балчик
alys, могат да се слагат едновременно, да. Всяко от контейнерчетата се слага на 1 бъркалка, а големият е на две:

http://www.youtube.com/watch?v=gmt8dDZMMAI

# 159
Джемма, значи все пак не съм била далече от истината. Половинката обаче този път ме предупреди да си търся машина без разни багети и прочее, а аз отново залитам по разни хубости...
Не ми се вярва обаче да мога да меся различни теста в двете контейнерчета едновременно. Според мене не би се отразило добре на машината.
Засега остава Северин 3986 (няма го по магазините в София, но пък може да се купи онлайн) като вариант.

# 160
  • Враца
Защо пък не би се отразило добре на машината ?  newsm78
Аз не знаех, че има машина с такива екстри, иначе тази ме устройва прекрасно и бих заложила на нея  Peace
(добре , че не забранихме Джемма със закон, защото сега щях да съм непросветена!   bouquet )

# 161
Включвам се с въпрос: имам Kenwood BM210 и контейнера има нещо като петна от изгоряло от външната страна, които не се чистят. Чудя се как да ги махна newsm78 Продават ли се такива контейнерчета и за колко, че ми се иска да продам хлебопекарната, понеже не я ползвам.

# 162
Защо пък не би се отразило добре на машината ?  newsm78
Аз не знаех, че има машина с такива екстри, иначе тази ме устройва прекрасно и бих заложила на нея  Peace
(добре , че не забранихме Джемма със закон, защото сега щях да съм непросветена!   bouquet )

Сега изгледах клипчето (не разбрах много от това, което се говори, но видеото изглежда обнадеждаващо). Ще отида да я видя на място, поне новия модел го има в магазините. На сайта на Северин има само три модела (или аз не успях да видя други), включително и този с трите контейнера.
Различните теста по различен начин биха затруднявали машинката и това ме притеснява.

# 163
  • Балчик
(добре , че не забранихме Джемма със закон, защото сега щях да съм непросветена!   bouquet )
hahaha
О, има, има. Аз още преди година и нещо се бях меракландисала за ето тази, но ме спря ниският рейтинг. При нея обаче двете контейнерчета са свързани с ос отдолу:

http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-2-cuves-%28b3955%29 … e=1&pos=2_n_n

# 164
  • София
alys ,аз ходих до Денси специално за тази машинка и на етикета пише страна производител Китай.Питах и продавачката и тя потвърди.Лошото беше,че нямаха други бройки освен мострата.Капака на тази машинка седеше някак разместен.Като я затваряш става с наместване.
Модела на bongo го има в Денси Стара Загора,но предполагам ако се поръча през интернет магазина им няма да е проблем да се достави.Все пак трябва да се пита.

Общи условия

Активация на акаунт