Машина за хляб-39 част

• 62 241
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
alys, и аз изгледах клипчето и доколкото разбрах ,всяко контейнерче се програмира по отделно.Не знам дали е истина,но и на мен ми се вижда интересна идеята.Мога днес да отида в пловдивския магазин да се поинтересувам за подробности.Иначе изглежда като мулинекса.
Cayman, успех с козунака!Ако има нещо ,пиши навреме.Разгледай :Машина за хляб-32 част,стр.22,г-жа Стихийно бедствие е оставила клипчета за плетенето.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 08:53 от pettyna

# 166
alys ,аз ходих до Денси специално за тази машинка и на етикета пише страна производител Китай.Питах и продавачката и тя потвърди.Лошото беше,че нямаха други бройки освен мострата.Капака на тази машинка седеше някак разместен.Като я затваряш става с наместване.
Модела на bongo го има в Денси Стара Загора,но предполагам ако се поръча през интернет магазина им няма да е проблем да се достави.Все пак трябва да се пита.

Ех, този Китай... Ще си донеса машинката, която ползвам на село. Малко ми омръзна това разнасяне назад-напред, но това е положението.

alys, и аз изгледах клипчето и доколкото разбрах ,всяко контейнерче се програмира по отделно.

Като се позамислих, тези две контейнерчета ще правят много малки хлебчета и дори единият да е черен, а другият бял, няма да ни стигат като количество.

П.П. Ходих да видя машината. В книжката няма никакви указания за двете малки контейнерчета и по подразбиране правят еднакви хлебчета, но много мънички, като играчки са.  Confused

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 15:25 от Анонимен

# 167
Здравейте,
Какво количество течен подсладител слагате на козунаците?

# 168
  • Разград
Здравейте,
Какво количество течен подсладител слагате на козунаците?

Ако има захар,се добавя 1 сл течен подсладител.

# 169
Има ли марка течен подсладител, от която сте доволни? Преди време бях купила Суитли, но по-неприятно нещо на вкус не съм срещала, та затова питам за друга марка.

Благодаря на всички за подкрепата и помощта при избора на машина. За 24 часа няколко пъти си променихме мнението "да купя", "да не купя" и накрая половинката избра и съответно  купихме Panasonic SD-257. Доста се различава от Мулинекс (дори подреждането на продуктите е обратно - първо маята, после сухите подправки, брашното и най-отгоре водата). Заредихме един хляб по рецепта от книжката, но моите настояха да не променям абсолютно нищо и евентуално след като се изпече да правя изводи и промени в рецептите. Както беше писала Невена, много безшумно работи.

# 170
alys, честита машнка   bouquet да правиш само сполучливи хлебчета с нея  Peace
Току що опечения ми черен хляб - 1/4 типово брашно и 3/4 многозърнесто брашно.
Добре, че ми е висока машинката, та хляба не се" удари" в капака
 Grinning

# 171
Изглежда перфектно и явно е идеален за диабетици! Бихте ли написали рецептата?

# 172
Днес снимах първия хляб в Панасоника  Sunglasses. Получи се 970 г хляб, което напълно ни удовлетворява като количество. Не знам как устоях на желанието да надникна докато се правеше хлябът, но както казват за тази машинка, не ви трябва прозорче - тя си знае работата! Много съм доволна от резултата и се надявам да ни служи безаварийно.

Малко подробности да добавя за онези, които си избират машинка. Това, което най-много ме впечатли е, че си има отделна перка (като гребен) за ръжено брашно. Изборът на програма става много интересно - избира се вид хляб според използваното брашно (бяло, пълнозърнесто, ръжено, безглутеново) и/или дали ще се пече френски, италиански хляб, козунак, пица, или само програма печене, след това се избира дали ще печеш хляб, бърз хляб, хляб с добавки, дали ще правиш тесто, тесто с добавки. Избира се размер хляб и степен на изпичане на коричката и стартираш. Машината си регулира температурата са продуктите (дадено е ориентировъчно време). Пише да не й се месим, докато работи и да се спазват точно грамажите, дадени в рецептите.
За тесто и хляб с добавки си има специално отделение и си ги взима сама, когато им дойде ред (не е нужно да следите сигнал за добавки).
Закрепването на контейнера е мнооого интелигентно - съвсем леко се поставя със завъртане отляво надясно и готово. Не е нужно да се натиска, дърпа и т.н. при вадене и слагане на контейнера.
Рейтингът на машината е 8,6 от 10. От мене също има една десятка (само трябва да видя къде мога да се разпиша)  Wink.
Дано си запазя суперлативите и занапред.

П.П. Останалите важни разлики, в сравнение с Мулинекс, ги написах в предишния си пост (за реда на продуктите и за това, че работи много тихо). 

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 10:49 от Анонимен

# 173
  • София
mery_poppins1,аз също те моля за рецептата!
alys ,ЧЕСТИТА МАШИНКА и от мен!Да си я ползваш със здраве!Хлебчето е бонбон smile3521!
pettyna,вчера направих козунак по рецептата на max mama  и наистина стана страхотен,но за конците ще трябва още да поработя  Simple Smile.

max-mama ,на рецептата за козунака може ли да се увеличи захарта и колко?

# 174
cayman, браво!От снимката виждам,че добре си се справила.Ще имаме хубави козунаци по Великден.
Alys,Честито и от мен за новата придобивка!Дано никога не и ползвате гаранцията!Успехи отново!

# 175
mery_poppins1, cayman и pettyna, благодаря ви!   bouquet

cayman, не увеличавай захарта! Само ще затрудниш втасването и резултатът ще бъде един клисав (глетав или там кой както го нарича) козунак.

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 10:46 от Анонимен

# 176
Здравейте, бихте ли ми помогнали с избора на хлебопекарна  Simple Smile? Колебая се между тези два модела:
http://www.technomarket.bg/products/09071861/philips-hd-9040 - тази е на промоция в момента и http://www.technomarket.bg/products/09071850/moulinex-ow-5023 . Коя от двете ще ми препоръчате?

# 177
  • София
Я да попитам и тук, че сте специалисти  Hug. В рецептите на моята машина често фигурира "химична мая", особено за козунаци, кексове, сладки хлябове и т.н. Що за чудо в това? Различно ли е от сухата мая (примерно тази на Др. Йоткер)? Може ли да се замести със суха мая?

# 178
  • Балчик
Аз бих избрала Филипс-а. Първо защото марката ми е по присърце от мулинекса, второ защото мощността и е по-малка. И трето дизайнът ми харесва. Иначе като програми и функции- няма значени, всички вършат еднаква работа и няма да ползващ всичките програми, 100 % гаранция ти давам. Peace
Но откъм цена Филипса не си заслужава, много е скъп за нищото, което предлага (няма програми по твоя настройка например)

alys, хлебчето е прекрасно. Честит ти Панасоник, добър избор. Hug

# 179
  • Балчик
Я да попитам и тук, че сте специалисти  Hug. В рецептите на моята машина често фигурира "химична мая", особено за козунаци, кексове, сладки хлябове и т.н. Що за чудо в това? Различно ли е от сухата мая (примерно тази на Др. Йоткер)? Може ли да се замести със суха мая?

Да не е неточен превод и да става въпрос за набухватели като бакпулвер, амонячна сода, сода бикарбонат? newsm78  Във всички рецепти ли е така? Ако да, значи е грешка при превода- суха мая трябва дае. Ако е за кексове и сладки хлябове само може и да е сода.

Общи условия

Активация на акаунт