Споделете 157

• 28 123
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Да, верно. Ясно, двете графики и за положителния, и за отрицателния случай взимам, но в частта над абсцисата.

Благодаря!

П.П. Това 14 годишните са страшна работа...Толкова проста и далеч по-прости задачи не вдяват, ама иначе нещата от живота много ги разбират  Mr. Green

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 20:24 от ester

# 466
  • Пазете Гор
Графиките нямат част "под" абсцисата, никога Y не е отрицателен. Ако правилно си спомням номерацията на квадрантите, правите, описани от Вълка, са в първи и четвърти.
ПП Сбърках, ама изтрих, да се поправя: правите са симетрични относно права с х=-1/2. Тогава у=0 и лежи на абсцисата.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 21:10 от Куркума

# 467
Графиката представлява два лъча с общо начало т(0;1)
Десният лъч се определя освен от тая точка и от примерно т(1;3).
Левия се отнася за частта в която изразът в модула е отрицателен и се определя освен от началото си т(0;1) и от т(-1;1).

# 468
  • о`майна лунна нощ е
До кога ще говорите на странен език?
Нищо не разбирам. Не правя и опити да разбера. С математиката съм на Вие.

# 469
Вълк, общото начало не е ли точката (-0,5;0) върху абсцисата?

# 470
Права си, на абцисата Y e нула

# 471
Я, я, как ще те върнем в първи клас. При х=0, у е 1. При х=-0,5, y=0, т.е. точка върху абсцисната ос.

Нищо, нищо, и аз се чудех, т.е. последно както я начертах общо начало (-0,5;0) и два лъча в 1ви и 4ти квадрант, там за другите точки е ясно.

# 472
  • Пазете Гор
Вълкът е много точен, аз говоря щуротии. Симетрия няма, прави вместо лъчове...абе - глупости неземни, че и писмено го дадох  Embarassed.

Не се оплаквайте Wink. Аз колко се мъчих с тия шоколади. Не обичам сладко и туй то.

Колебая се. Определил съм бюджет за две тенджерки, но си харесах и едни книги. И двете групи неща са ми нужни. Ще ги взема - и едното, и другото, но кое да е първо? По-вероятно е да свършат тенджерките, ама знае ли човек.

# 473
С общи усилия го преборихме проклетия модул  Crazy Благодаря пак на участвалите.

# 474
# 475
  • Пазете Гор
Благодаря на Пипинс, интересно, хитроумно сравнително представяне на някои статистики от The Economist, браво на тях.

Един от малките щати е дал името си на порода кокошки - Родайланд са кокошките. Едри, червени, носливи, петлите са все хубавци. Породата е създадена с мисъл за кисело зеле, с лек уклон към ориз и отчетливи супени нотки.

# 476
До кога ще говорите на странен език?
Нищо не разбирам. Не правя и опити да разбера. С математиката съм на Вие.
....поради което съм адски доволна, че житейският ми късмет ме отвя при мъж-инженер и бивш възпитаник на СМГ-то. Laughing Тоест, задачите за тръбите и басейните ще са негов приоритет.
Аз съм на Ти само с аритметиката, тоест, сметките в магазина си ги правя безпроблемно. Другото...мъгла и облаци.

# 477
Какво правите, бе аверчета? Гледам час по ..по какво всъщност тече.? Като приключите с точните науки и хванете абстрактното-свиркайте.
Отлит.

# 478
Приключихме де. Връщайте се от юг  Laughing

Аз като с всичко останало, и със сериалите откривам топлата вода, та сега направо се пристрастих към този How I met your mother. Много е забавен и приятен, но лошото е, че всеки епизод така свършва, че си казваш айде още един и утре пак ще има - кво стана та не спахме  Embarassed

# 479
 Ох, Ести, ние така по едно време почти щяхме да забравим..плътските удоволствия, защото като свършеше любимия сериал на единия пък почваше на другия..Казвала ли съм ви, че станаха май малко повече от 2 години, когато церемониално изхвърлихме телевизора си на контейнера?

Общи условия

Активация на акаунт