Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 27

• 53 604
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Това,че Мадмоазел е
живяла в къщата доста време,че е отгледала децата в тази къща и,че при всички поводи е заедно с това семейство вече първо е минало,защото децата са порастнали и второ би трябвало да не се преекспонира,при условие,че има нова господарка.
Бихтер се дразни от всички,ако помните,тя искаше да уволни прислугата много преди да се стигне до взаимоотношения с Бехлюл.И до някъде има право-това сякаш е някакъв кошер-всеки отнякъде минава,отива,разминава се с теб,взима отношение по всички въпроси.....За пример само ще дам английската прислуга,която в една къща не можеш да видиш преди да си повикал и не чуваш преди да си попитал!!!
Гледайки снощната серия си помислих,че забраненият плод не е само за Б и Б.Той е и за Бешир,и за Мадмоазел,въобще-невъзможни любови.И всеки е влъбен в най-неподходящия и непозволения...

# 601
Една майка е майка на децата си цял живот!На колко години трябва да станат децата,за да се изпълни поръката на починалата майка да се грижи дадена гувернантка за децата и?Значи ли това цял живот?Ами ако през годините тази гувернантка срещне мъжа на живота си и вземе та напусне?И това ли не може да прави?Или просто използва това,че майката е казала така,тогава,когато е умирала и децата са били още съвсем невръстни и сега доживотно се е цанила за член от семейството?

# 602
Пак ще кажа, че в къщата, Мадмоазел не е възприемана като прислуга, а като приятел. Аднан се е допитвал до нея, искал е мнението й... мнението на приятел. Защо сега да не продължи да се допитва до приятел? Това дали ще напусне или не е друг въпрос, но годините, прекарани с нея... малко или много я правят приятел на семейството, защо тя да не си каже мнението?

# 603
  • София
..... защо тя да не си каже мнението?
Защото никой не и го е искал, нито е редно да се меси, където не и е работа! Laughing

# 604
Защото никой не и го е искал, нито е редно да се меси, където не и е работа! Laughing

Ако сте вие, така ли ще се отнесете с приятел? Най-добрата ви приятелка живее с вас, грижи се за децата ви... вашите проблеми са и нейни... и в един момент, когато иска да си каже мнението, я отрязвате... Е това ако е приятелство... Приятелят си дава мнението, без да пита искаш или не, защото го прави за твое добро... поне аз не бих се отнесла така с приятел, но явно всеки си има различни ценности.

# 605
  • Пловдив
Една майка е майка на децата си цял живот!На колко години трябва да станат децата,за да се изпълни поръката на починалата майка да се грижи дадена гувернантка за децата и?Значи ли това цял живот?Ами ако през годините тази гувернантка срещне мъжа на живота си и вземе та напусне?И това ли не може да прави?Или просто използва това,че майката е казала така,тогава,когато е умирала и децата са били още съвсем невръстни и сега доживотно се е цанила за член от семейството?
Така мисля и аз за Мадмоазел. Но снощи Аднан направо ми идваше да го разцелувам.
Предложи и да почива лятото сама, чак сестра му онемя.
Мадмоазел и Бешир, не можейки да оправят своите любови, унищожават
любовта м/у Б и Б. Предпочитам Хилми пред тия двамата.

# 606
  • Пловдив

Ако сте вие, така ли ще се отнесете с приятел? Най-добрата ви приятелка живее с вас, грижи се за децата ви... вашите проблеми са и нейни... и в един момент, когато иска да си каже мнението, я отрязвате... Е това ако е приятелство... Приятелят си дава мнението, без да пита искаш или не, защото го прави за твое добро... поне аз не бих се отнесла така с приятел, но явно всеки си има различни ценности.

За какъв приятел говорим. Ти плащаш ли заплата на приятелите си. Тя е на заплата и чудесно се справя с работата си, която е само отглеждане и уроци по пиано, уроци по френски.
Аз на моите приятели не плащам. Както и моят работодетил не ми е приятел.

# 607
За Бихтер...
Никакво намерение нямам да я защитавам в смисъла под който се разбира това.Това,че нещата във филма се случват такива,каквито са и в истинския живот мога само да адмирирам сценаристи и режисьори.Нервната криза,в която изпадна Бихтер беше /но не само/ ,за да прикрие собствените си постъпки,а и породени от това,че тя започна да се плаши,осъзнавайки какво става.Ако всичко случващо се до тук беше само една игра на луди-млади,то със снощната серия нещата заораха много,много надълбоко.Осъзнавайки,че иска да бъде с младия мъж,няма как да остане в леглото с Аднан и това беше една от защитните реакции-да обвини Аднан и Мадмоазел,за да го отдалечи от себе си и от леглото им.Нищо ново под слънцето-реакция на жена,която не обича съпруга до нея,а мъжът някъде около нея.Инстинктивно се стреми да няма физически контакт,да се запази за другия.
За харченето на пари-това,което каза на майка си.Ами да-тогава,когато не обичаш ти е все едно какво правиш с другия,така,че мисля,че точно в този момент се разбра,че Бихтер не "обича" Аднан така,както си е мислила преди това.А когато разбереш,че си се заблуждавал става още по-страшно....

# 608
Добро утро:)
Гледам, че пак се е заформил спор Mr. Green Аднан наистина чувства Дениз като приятел. Точно затова реагира толкова остро, в началото, на твърденията на Бихтер. Като приятел! Нищо повече. Реакцията му снощи ясно показа, че той не желае да си разваля отношенията с жена си, заради нея. Ако Дениз имаше поне малко достойнство щеше да си тръгне, а не да продължава да се върти около Аднан, надявайки се на нещо. Нека се поставим малко на мястото на Бихер. Колко от нас биха търпяли , в къщата си, жена лудо влюбена в мъжа ни? А това, че Бихтер има закачки с Бехлюл, не изключва автоматично чувствата и към Аднан. Видяхме как се бореше в началото и страдаше, заради това, което се заражда в нея към Бехлюл. Болката, че предаваш човека до теб, е наистина голяма. Това, че непрекъснато се опитва да провокира разговор с Бехлюл и го следи, ревнува и т.н е също съвсем нормално и чисто човешка реакция. Колкото повече те разиграват, толкова повече започваш да си задаваш въпроси и да се оплиташ. Затова не харесвам реакциите на Бехлюл. Той буквално си играе с нея.
И, моля ви, нека не съдим толкова героите. Като чета някой от вас, имам чувството, че никога не сте правили грешки и никога не сте били на по 20-24 години. Нима очаквате хора на подобна възраст да знаят какво точно правят и как е правилно да постъпят? Нали трябва да минеш през определени неща, да се опариш, за да се научиш?
Хареса ми много какво каза Бешир на Нихал в колата. В пълна сила важи и за двамата.

# 609
За мен Бихтер е тази, която вече не трябва да се навърта в къщата... като ще му изневерява, да бяга... но тук парите са на първо място... Ех, ако не е Аднан, кой ще й купува скъпи парфюми, маркови дрешки...  ooooh! ooooh! ooooh!
Дениз ако имала достойнство... а Бихтер с какви очи гледа съпруга си? Вече става смешна...

# 610
Да се изкажа и аз..
Понеже се спомена преди няколко поста, никога да не казваме никога и както критикуваме Бихтер не се знае какво може да стане с нас и мирогледа ни да се обърне. Не съм съвсем съгласна. Наистина, и някой дето критикува поведението на Бихтер може да изпадне в такава позиция да изневерява и т.н. Но не мисля, че мирогледа се променя от това. Мирогледа не се променя с позицията, поне не би трябвало. Не на принципа:" Когато мене ме крадат е кофти, когато аз крада е ОК". Мисля, че ако аз тръгна да крада един ден, ще ми е пределно ясно, че това не е ОК  Wink. Също и ако започна да се натискам със родата на мъжа ми по ъглите, колкото и да ми е приятно, пак ще знам, че не постъпвам съвсем красиво...  Grinning

Мисля,че тук не става въпрос всеки да тръгне да се натиска с родата на мъжа си.
Тук става вапрос за възрастен мъж и един само от родата му,който е като Къванч..... Embarassed
Това може да се случи на всеки,но може и никога да не се случи.Може и да не е рода,може да му е приятел например....
Но,че мирогледът се променя-на това се обзалагам!Трябва просто да стане човек къмто 50,може и малко над......и тогава,като се обърне назад вижда,че доста от това,което е мислил-вече не мисли така.А ако се е опазил от такива приключения-добре!Но пък,ако ги е преживял-още по-добре........

# 611

Да почерпя момичета,с вашата подкрепа и с моите усилия,се справих с теста!

БЛАГОДАРЯ,НА ВСИЧКИ КОИТО МИ СТИСКАХА ПАЛЦИ! Hug

newsm68 newsm68 newsm68 newsm44 newsm44 newsm44

# 612
Честито  bouquet

# 613
  • Пловдив
Браво. Ще си взема бонбонче.

# 614
За мен Бихтер е тази, която вече не трябва да се навърта в къщата... като ще му изневерява, да бяга... но тук парите са на първо място... Ех, ако не е Аднан, кой ще й купува скъпи парфюми, маркови дрешки...  ooooh! ooooh! ooooh!
Дениз ако имала достойнство... а Бихтер с какви очи гледа съпруга си? Вече става смешна...

Бих казала, че парите са на последно място за Бихтер...не знам къде видяхте да е алчна. Точно тя беше супер възмутена от майка си, когато си купи онова колие за баснословна сума. Освен това, предложи на Бехлюл да се махнат заедно, което значи, че е готова да задгърби материалните блага, осигурени от Аднан.
А иначе, че не е съвсем бяла и добра, така е, има си трески за дялане. Но чак пък да е чудовище, хайде холан...млада, сключила брак с неподходящ за нея човек, залитнала по мистър Свалячев, Хубавецов и естествено прави грешка след грешка.

Общи условия

Активация на акаунт