ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Привет и от мен, ей наистина е много сънливо днес. А времето е прекрасно, и аз си направих една хубава разходка. За лепенките за секцио и аз щях да питам, понеже съм адски разсеяна. Говорих с лекаря какво да нося, по принцип от болницата си дават всичко, но той ми препоръча да си взема хипоалергичен лейкопласт и... още нещо дето нито го записах, нито запомних  ooooh!. Някакви широки или лепенки, или превръзки, или... Ще се направя на ударена и пак ще питам, това е ясно, но все пак, ако на някоя от вас са й искали нещо подобно, моля да сподели (върти ми се в главата, че не става дума за водоустойчивите лепенки, а нещо друго). Също така за мамите със секцио, моля да споделят какво е хубаво да си носим от типа на шоколад (какъв вид), ябълков сок и пр. А да - и нужни ли са някакви обезболяващи за след реанимацията и какви да бъдат?

Благодаря и за отговорите за ваничките. Явно ще трябва да се занесем с мъжо до някой от по-далечните магазини (тези в Люлин са ми такива). Ако все пак не взема анатомична, за тях май е по-лесно да се намерят в комплект със стойка. Не знам защо обаче съм си навила, че обикновената ще ми върши работа повече време, ако бъркам - моля опровергайте ме  Joy.

# 556
Спомням си, че храните, които могат да се приемат след секцио са доста ограничени. Разрешаваха сок, който не е мътен и няма парченца пулп в него. Май изборът се свежда само до ябълковия. На едно момиче от моята стая разрешиха и шоколад, но по изключение, защото беше получила тежка кръвозагуба и я наливаха венозно с желязо.
Болничната храна за родилите секцио също се различаваше от другата. Първите два дни след реанимация май бяхме на картофено пюре, нишестени кремове и др.подобни.

# 557
честито на новите майчета

след секциото ми носеха много готина храна и всичко си изяждах

# 558
Да се включа за ваничката.Понеже ние нашата я намерихме на оферта в един каталог и аз я резервирах онлайн и отидахме да я вземем,понеже беше със стойката на добра цена.В офертата естествено не пишеше че е анатомична и на мен на картинката ми се видя обикновенна,за това резержирах и от онези хавлиени поставчици за новородено.И какъв смях падна като се прибрахме с милото и отворихме кашона  Joy .Оказа се анатомична ваничка със стойка и сега не знам какво ще правя с хавлиената поставка.Но като гледам самата ваничка , струва ми се че няма да мога да я ползвам дълго защото извивките вътре са за малко бебе ,а иначе ваничката е голяма  newsm78 .Аз лично бих препоръчала обикновенна с допълнително купена поставка.Нашата май ще я сменяме след време с обикновенна.

# 559
Добър ден от нас, Лори никога не спи! Миналата седмица беше временно спящо състояние  Mr. Green
Обаче ме обзел такъв ентусиазъм, със ставането хванах прахосмукачката... без да съм пила кафе и изчистих цялата къща 7 стаи. Така я размахвах тази 20 килограмова прахосмукачка, че сега е налице първата ми контракция, но не болезнена  Party Изтечения имам , малко, но утре съм на тонове, а беборан си ритка. Оправих си багажа за родилното, за пореден път го смених и го разделих на две и за мъжО да има-бая си тежи. Утре на тонове ще се пробвам с нета, мисля да взема лаптопчето-то поне е мъничко да не остана назад   Mr. Green Пуснах пералня и сега си пия кафенцето. После на разходка, мисля да взема ново легло на кокера...брей няма изчистване от тия косми-на паркета и един да има го виждам  Tired

Хей Я -ти колко мислиш да си поседиш при нас, не за друго ми роне стискай да раждаме заедно  Hug

МъжО е запомнил............ а отиваш да пишеш при Хей Я, Бенджи и  Яребичката ли?  Joy Joy Joy аз нали все разказвам кой родил и кой стиска и той това запомнил

Лек ден от нас милички пупи и вече не толкова пупи  Hug

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 14:00 от loryn

# 560
Много ни уредя темичката, никой не пише вече  Cry

# 561
Добър ден  Hug Моите фалирали доставчици ме изненадаха и ми пуснаха нет преди малко  Laughing Чакам да застане някой на централата и да ме осведоми какво става изобщо! До тогава ще се навъртам пак тук, че така както е тръгнало аз май няма да раждам.
Прехвърлих на бързо задните странички и се учудих, че даже Анилеви е родила  Hug  Laughing  Wink
Много бебковци са се появили! Браво! Да са живи и здрави, да радват семействата си, а мамите бързо да се възстановяват  Hug
Моята майка днес има рожден ден и много се надяваше да и подаря внучка за подарък днес ама тя моята работа ... нито се знае внучка ли е, нито се знае ще се ражда ли или ще чака другия Февруари  Joy Да ви почерпя за бабиното здраве обаче с едно нейно произведение:
http://image36.webshots.com/37/4/24/0/2956424000057642182CCFvPP_ph.jpg

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 14:16 от Булка Марулка

# 562
Честит празник на бъдещата баба Марулка  Mr. Green
За съжаление не мога да видя произведението, но сигурно си заслужава   bouquet

# 563
честит празник на бъдещата баба   bouquet

То и нашето не се знае внучка ли е или внук.Май ще правя разпродажба на розовите одежди!
А снощи сънувах че раждам момченце...така са ме стресирали тея малумници с този объркан пол на бебето ,че вече и в съня ме преследва #Cussing out

Абе да питам аз за стерилизатора, някой ще стерилизирва ли помпа за кърма ,шише и биберон за болницата или ще си ги приготвите както са само измити? newsm78

# 564
  • Русе/Germany
kapmeh аз ще стерилизирам помпата но ако си намеря голяма микровълнова  Joy hahaha понеже нали вчера си купих стерилизатор и се оказа че не събира в нашата Mr. Green Много ми е весело какво направих а даже и не знам защо се смея на простотията си Embarassed Аз изчистих прозорите на хола но спирам до тук за да не забележе милото ми че ще ми се кара Blush Утре на спалнята. Хайде отивам да гледам филм Simple Smile
Да се раздвиже малко положението тук

# 565
snejinka86 Не знам от кой вид стерилизатор си взела ,но на някой си пише че са за микровълнова и струдена вода.Прочети опътването дали не може само със студена вода и таблетка за стерилизация.

# 566
kapmeh, аз ще натоваря милото и баба Маруля с тази задача ако ми потрябват биба или помпа. Ще ми ги стерилизират вкъщи и ще ги донесат.
snejinka86, завиждам ти за подвижността. Аз като се размърдам и се почват едни фалшиви контракции докато не мирна на едно място. Ако съм достатъчно упорита или търпелива, с надеждата да предизвикат нормалните още не ми се е получило ... Вкъщи е някакъв кошмар просто! Банята плаче за миене. Брат ми като добра душа (да ви го похваля, че ми е ерген  Mr. Green ) мете всеки ден, че на мен това ми отнема около 30-40 минути и два часа лежане и охкане от болки.

# 567
Елена, на мен вчера анестезиолога ми каза да си нося мин. вода от малките шишенца (4-5 бр.) с онези странните капачки (за деца дето са) и шоколад без ядки. А за след реанимацита ми каза да си купя аулин или профенид свещички. Аз го питах за аулина дали няма да вреди на кърменето и той каза че докато ми слезне кърмата нямало да имам нужда вече от аулина и да не се притеснявам. А пък на  мен ми се струва, че свещички няма да ми е много удобно да си слагам след операцията, но и за аулина не съм много сигурна дали ще взема. Относно сока от ябълка, една приятелка ми каза да си взема, че действал за по-бързо възтановяване от самамта упойка. Така че и той е купен вече.

# 568
  • Mostly in my mind

Моята майка днес има рожден ден и много се надяваше да и подаря внучка за подарък днес ама тя моята работа ...

хаха, и моята майка има днес рожден ден. точиха се всички днес да раждам, ама да видим..засега няма изгледи Laughing

# 569
И аз мислех да кажа на майка ми да ми ги стерилизира и донесе, но снощи ме хвана лудото и ги натъпках в стерилника...те уж после са само 6 часа стерилни (поне така пише) , ама аз ги оправих и прибрах в чантата за болницата.че бяха мокри аз ги бърсах...абе все едно не съм ги стерилизирала ама нищо.

А да ви кажа неска краката ми са петорни.Така подута не съм се виждала.Ама нали ме изгониха че ми няма нищо в събота и сега не смея пак да ходя за същото.Но днес са просто огромни.Пак се притесних ,но ще си чакам прегледа в четвъртък

Общи условия

Активация на акаунт