ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 902
  • 741
  •   1
Отговори
# 90

Ми те не са болезнени, само стягане на корема. Моята приятелка преди малко ми каза че и те водели до разкритие. И си поспорихме малко за това че нея я проверяваха за разкритие а мен не са и за нея това е лудост. Не знам какво да си мисля вече smile3518

Кое е лудост ?Че не са те проверявали за разкритие ли ?Изобщо не се натискай  Stop !
Това стягане без болка и без да е на определени ,зачестяващи интервали е нормално .

Hug И аз не мисля че трябва да ме проверяват след като нямам оплаквания
Снежи и аз нямах оплаквания до един теч преди седмица и тогава док ми направи преглед - ужасно беше, защото нямах никакво разкритие и родовия канал беше напълно затворен. Така че щом нямаш оплаквания според мен хич не ти трябва такова бъркане насила

# 91
Момичета, и аз нямам много време да ви прочета, защото все нещо изниква и нямам време много за компютъра, но обещавам при първа възможност Simple Smile
искам само да успокоя раждащите нормално. Пожелавам на всички като моето раждане.Накаратко как беше - към 2 през нощта станах до тоалетна и изтече нещо като вода, чудех се 15 мин дали да звъня на доки по това време, но в крайна сметка реших да се посъветвам и се разбрахме в 7 при нея ако дотогава не почнат болки. Легнах си , обаче то сън лови ли те , до сутринта нямах болки но имах чувството че изтекоха поне 2 литра, много води много нещо, падна ми и прословутата тапа някъде към 5. Та около 5 часа реших да влизам да се къпя , суша и да се подготвям.  В 7 и 30 бях в болницата с 2 см разкритие.Сложиха ми системкаи почнаха леките контракции да стават по регулярни, като стигнах 4 см разкритие ми сложиха епидуралната, малко е неприятно , но не е кой знае какво. След около час щяха да ми правят втора доза на епидуралната но доки каза че няма смисъл защото вече идваше момента.И така с 2 напъна излезе малката Мила - няма такова чувство просто. За втори път го изпитвам и радостта  и щастието което те изпълва е неописуемо. Няма повече да ви занимавам с мен , стискам ви палци всичко да мине леко като при нас и скоро да се похвалите със спящи и ядящи бебоци. Хайде до скоро че Мила май пак е гладна Simple Smile

# 92
  • Русе/Germany
Благодаря ви момичера Hug
Стана ми много тъпо от думите и, все едно съм някоя луда която не и пука дали има разкритие или не. Май съм станала много чувствителна и се връзвам на всичко

mila_simona страхотен разказ Hug
Много кураж давате с разказите си да знаете   bouquet

# 93
Ние се върнахме от преглед с уговорката да се видим пак другия петък.Според доктора хич няма да е скоро раждането,а термина ми е на 13.02.Плацентата още не била узряла.Водите също са в нормално количество-няма изтекли.А на мен вече ми се ражда.

# 94
  • София
Имам и въпрос към консултантите по кърмене Else, Kloto, Зелено човече. Лора е на изключително кърмене и й давам общо взето на поискване - на около 3 часа и половина (понякога и на 3 часа, но друг път прави пауза от 4-5часа). Така за едно денонощие обаче ни се събират само 6-7 кърмения. Иначе всички памперси са добре наакани, досега не е имала сух. Четох много противоречива информация по въпроса - някъде казват да се дава на бебето при поискване без оглед на часове, но другаде препоръчват минимум 8 хранения, дори и ако трябва бебето да се събуди. Ще съм благодарна за вашето мнение???

Здравей, Лили_Г! Честита Лора и поздравления, че кърмиш!
Разбирам, че се притесняваш дали 6-7 кърмения за 24 ч. са достатъчни, въпреки доброто количество мокри и пълни памперси. За вашата възраст е нормално да има поне 5-6 тежки напишкани пелени за еднократна употреба и най-малко 2 жълтеникави, меки, неоформени изпражнения (поне с размера на монета от 1 лев).
Има и други косвени признаци, че бебето получава достатъчно кърма, например добър ли е тургурът на кожата (когато леко се щипне или натисне кожата, тя да се върне бързо в първоначалното  си състояние), общото състояние на бебето (напр. има ли периоди на активност, според характерното за възрастта), личното усещане на майката, доколкото (обикновено) тя е човекът, който прекарва най-много време с бебето и го познава най-добре, и други подобни.
При кърмене на поискване през първия месец след раждането на бебето е добре да има поне 8 кърмения за 24 часа, като при много бебета са дори 10-12. Понякога бебетата показват склонност да струпват повече кърмения в дадена част на денонощието, като не е задължително това да е през деня. Но ако бебето прави големи паузи между повечето кърмения, добре е майката да прояви инициатива (вкл. през нощта) и да предлага по-често. В първите седмици честото сукане и доброто изпразване на гърдите спомагат за установяването и регулирането на кърмата, а така също и избягването на някои неудобства и проблеми (напр. препълване на гърдите).

Обикновено плачът е късен сигнал за глад. Много често бебетата дават множество ранни сигнали, че започват да огладняват, напр. примляскване или отваряне на устата, лапане на ръчичките, неспокойство и други. За още признаци може да погледнеш и тук: Тема: Белези на огладняване - кога да храня бебето?  (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73982.0)
Разплаканото бебе често може да откаже гърда, дори и да е гладно, просто защото вече е твърде разстроено и първо трябва да се успокои. В този смисъл е добре да се предлага гърдата още с първите признаци на неспокойство у бебето. По този начин едновременно се предлагат храна и милувка, дори и промяна на позицията. Ако бебето откаже да суче, тогава може да се потърсят и други причини, напр. да се погледне памперсът и т.н.

Ако имаш нужда от още информация, не се колебай – само попитай!

# 95
оп тук съм Mr. Green

# 96
Здравейте и от мен милички в новата ни темичка! Hug
Честита кукла на мама Вероника85!Да е здрава,много послучна,поспалива и да хапва добре! Да расте здраво и жизнено дететнце!
Чакаме и от Софи вестите! Party
При нас все още признаци никакви - ще си чакаме и ако е като тази нощ- ще си играем по цяла нощ с крачетата и ръчичките и така Simple Smile
МНого,ама много са ни сладички бебешоците!Не,че са си нашите,но такива сладури... да са живи и здрави! Heart Eyes
Отивам на разходка,че пак ми започнаха топлите вълни! Whistling
ХУбав ден на вас и до скоро!

# 97
Само да кажа дзак  Hug
По късно ще ви изчета...Приваршвам с чистенето  ooooh! .Голямо редене и бърсане падна.Вече всичко е готово ,дори стерилизатора и нагревателчето и лигенчето със шишета за увити във фолио и сложени в кухнята  Peace .Остава само да се изкъпя и да прибера прането на бебка...Добре че тук сме още 15:12ч.  Милото ще си дойде чак към 5 или 6 ,но ще е с гости и трябва и да готвя  Tired .
Имам доста чести контракции.Цял ден вече, но само стягане на корема.Все още не са болезнени или ако има болка от време на време, тя е съвсем лека.

Бягам в банята ....и после ще дойда да ви изчета  Heart Eyes

# 98
 smile3507 Aз сега ставам, преспах един час. И да не ви казвам като се събудих корема в каква форма ми беше. Все едно гледам филма "Пришълеца"!  hahaha От ляво на пъпа ми имаше такава остра издутина, че всеки момент имах чувството, че ще ми скъса кожата и ще излезе оттам. А пък горе високо под десните ми ребра отново имаше една огромна топка. Като станах се пораздвижи малко и се оправи.
Мила симона, благодаря ти за разказа!  Hug
Отиваме с мъжО малко на разходка! После пак ще погледна има ли новинки.

# 99
# 100
Ето ги и новините от Софи  Heart Eyes

"Днес в 8:28 се роди нашия син Валентин, 3400 гр, 50 см.Всички сме много щастливи и се възстановяваме.Операцията мина нормално,бебо е спокоен!"

# 101
Честит син на Софи! Да расте здрав и щастлив!   bouquet

# 102
  • София
Честито на Софи , с малкия Валентин .

# 103
  • Русе/Germany
Ето ги и новините от Софи  Heart Eyes

"Днес в 8:28 се роди нашия син Валентин, 3400 гр, 50 см.Всички сме много щастливи и се възстановяваме.Операцията мина нормално,бебо е спокоен!"

Честитооооо много да ви радва малки мъж и много щастие. Бързо възстановане  bouquet

# 104
Честито Софи!!! Да ви е жив и здрав малкия Валентин.

Ще чакаме снимки Hug

Общи условия

Активация на акаунт