ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 888
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, здравейте! Hug
Ние се върнахме най-накрая в къщи.
Честито на всички обебили се вече,аз нямах нет толкова време,че загубих представа за всичко!!

Мога да се похваля,че се кърмим доста успешно за сега, но още снощи почнаха коликите при нас, и са силни за сега, което пречи доста на кърменето, но ще се борим. Не мисля да разкажа за раждането,защото не искам да плаша някои бъдещи майчета, които ще раждат вагинално тепърва-моето второ раждане беше още по-кошмарно от първото, но важното е,че бебето е много добре и аз се възстановявам. Ако някои иска все пак ще разкажа, но други не бива да четат.
Дъщеря ми се казва Елена, може да бъде включено към началната страничка.

# 136
Огнена, на мен ще ми бъде интересно, макар че не съм била бременна и ме е страх, но ....       #Shocked да знам все пак ! 

# 137
Ехааааа, това се казва изненада. Прибирам се и вече има две бебчета!  newsm44

Честити момченца на мама Софи и мама Фентъзи! Да са им живи и здрави, много да ги радват и да ги слушкат! А на мамите бързо възстановяване! smile3525
Само хубави имена сте избрали за бебоците. И аз много исках да го кръстиме Борис, много ми харесва. Означава "вълк" и "борбен"! Но на мъжа ми нещо не му допадна.

Много стиснати палчета и за Анилеви в неделя! Ще чакаме новинки!

# 138
Огнена, добре дошла  Hug , азлично искам да прочета за раждането, не може всичко да е рози без бодли, трябва да има и малко бодли в разказите

Честит Борис на Фентъзи, да е жив и здрав, и само хубави неща в живота му!

Искам да ви питам нещо - от няколко дни имам много леки болки като при цикъл, ама не са през определено време, а като започнат и продължават доста време, около час понякога. После пак преминават и пак се появяват. Дали са контракции? Иначе втвърдявания на корема също имам доста често, за тях знам че са контракции  newsm78

# 139
Момичета, какво сте направили??? Shocked 10 страници сте изписали  Mr. Green отивам да чета

Стейсе, с избор на екип и избор на акушерка бях - бях се застраховала яко - а то за 20 мин ми трябваха. ама бях спокойна до последно.

Искам да ви кажа за нещо обезболяващо за след раждане за мамите раждащи нормално - профенид 100 свещички. след употреба се чувстваш човек отново Simple Smile и при сядане не се усещаш сякаш си седнала на кактус. консултирайте се, но го имайте предвид. ако сте коментирали темата моля да ме извините. миналия път ме светнаха доста късно за тази далавера, но след мен всичките ми приятелки ползваха. този път от втроия ден и аз Simple Smile

# 140
  • Варна, морето, сините вълни...
(Без заглавие)
« Изпратено до: mimi_jobnoto : Пет., 04 Февр. 2011, 19:47 »

Здравей! Питаш какво ще пиеш ? А, ами за цитита най-вероятно ще пиеш мечо грозде, семки от пъпъш сварени, боровинка. Може да ти изпишат и бялата бреза - неоренал, има мног овидове, зависи си от бактериата и от лекаря, който ще ти ги изписва. А инак за цистит обикновено се пие ципрофлоксацин и други производни. Лекарят ти ще прецени според бактериите които ще ти се изолират. А за цитонамазката зависи, коя група ти е и какви бактерии имаш отново. Може да се наложи да пиеш имидазолови производни или пък антимикотични. Лекар ще реши. Самолечението е вредно !!! Успех от мен !  
 Joy hahaha bowuu
Вие знаехте ли че си имаме лекар тук  Joy
Bob4o и аз имам такива болки и не знам на какво се дължи. Даже вчера като се опитах да затворя шкафа под бебешкото легло с крак и ме заболя много, ниско долу о днес ме боли така цял ден. Но спах няколко пъти днес и съм по добре. Но аз вече преносвам и може и за това да е, тооолкова тежи

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 20:05 от mimi_jobnoto

# 141
Здравейте хубавици с още по-хубави бебешорчета!

Софи, Вероника, Фентъзи  Hug Hug Hug- Честити бебчета! ДА са живи и здрави   bouquet

Ох, така се разнежвам като гледам снимките на нашите бебета. Много са ми сладки. Дано скоро да се напълни още албумчето с красиви същества. Ама ми е много нетърпеливо и на мен и като се замисля. Всички искаме да се срещнем вече с бебетата, а то е още пето число на месец  Mr. GreenУж сме февруарки...до края на месеца има повече от три седмици  Mr. Green Ще има да се тооооочим малко по малко

Днес си купих стерилизатор за микровълнова за 20 лв- евтиничък е, но мисля че ще ми върши също толкова добра работа, колкото и другите. Даже беше вътре с две шишета, биба и щипка- промоционален, а този без шишетата беше на същата цена

Анилеви- една силна и зареждаща  Hug. Много сили и положителни емоции ти желая.   bouquet

За контейнерчетата за храна, не знам дали сте чували, но мен ме посъветваха, че вършели работа и тези стерилни контейнерчета за урина, които се продават по аптекитет. Само, че трябва да се търсят от най-големия размер, а често аптеките не зареждат от тях. Аз едвам си намерих 4-5 от 100 мл.

Огнена, много се радвам, че се завърна и че всичко е наред при вас  bouquet

# 142
(Без заглавие)
« Изпратено до: mimi_jobnoto : Пет., 04 Февр. 2011, 19:47 »

Здравей! Питаш какво ще пиеш ? А, ами за цитита най-вероятно ще пиеш мечо грозде, семки от пъпъш сварени, боровинка. Може да ти изпишат и бялата бреза - неоренал, има мног овидове, зависи си от бактериата и от лекаря, който ще ти ги изписва. А инак за цистит обикновено се пие ципрофлоксацин и други производни. Лекарят ти ще прецени според бактериите които ще ти се изолират. А за цитонамазката зависи, коя група ти е и какви бактерии имаш отново. Може да се наложи да пиеш имидазолови производни или пък антимикотични. Лекар ще реши. Самолечението е вредно !!! Успех от мен !  
 Joy hahaha bowuu
Вие знаехте ли че си имаме лекар тук  Joy

Я какъв скрит лекарски талант и хомеопат си имаме тук! Вече само до Ласи ще се допитвам!  hahaha

# 143
Ами добре, предупреждавам-който реши да не чете надолу!

На 30-ти започна раждането в 09ч сутринта, като започнаха да ми изтичат водите. Без контракции,без болки,нищо,само водите. Изкъпах се, и с багажчето-в болницата. Но имах уговорка с лекар, звъня му,той го няма,не вдига,неделя е и зачезнал някъде...Притесних се много, но отидох. Докато попълвах документите там успях да го намеря и той каза,че идва до час. Беше 10ч. До 11ч го нямаше,а дежурната не желаеше особено да се ангажира с мен, защото имам уговорка. Но все пак ми направиха клизмата, нямаше никакво бръснене (странно) и ме настаниха в предродилна само на тонове, да си чакам доктора. Бяхме общо 3 момичета,другите си бяха с контракции-аз йок. Доктора дойде чак в 13ч, прегледа ме и каза да ме пускат,защото това не били води, не се оцветили подобаващо, а и нямам никакво разкритие и контракции. Да,ама всички ме бяха видели,че джапам във бистри води, и ме настаниха в болницата в патологична в една стая,а той си замина пак и ми каза,като ми почнат контракции да го викам. Изкарах цял ден с изтичащи води и изплашена какво да правя,защото не знаех дали ще ми тръгнат въобще контракции. Почнаха през нощта и до сутринта в понеделник бях с 2 см разкритие. Доктора ме прегледа и ме пусна на системи окситоцин. Бързо получих разкритие-за около 2 часа. Но той отново изчезна по задачи и аз останах с една акушерка само и една докторка, което не искаше да ме поеме,а бях с контракции за изкарване на бебето. Започнах да напъвам, но то се заклещи и не ставаше колкото да опитвах. Опитвах милион пъти-това е най-болезнената част и ако е правилна става бързо и не се усеща,а при мен се закучи и щях да умра. Накрая ме преместиха след близо час опити да го изкарам в родилна, с надеждата там да успея-но уви, не ставаше. Тогава доктора ми се появи отново и започна да скача на корема. Това отново не помогна. На третото скачане друг доктор грабна ножицата и ме сряза, при което бебето излезе. Тъкмо реших,че нещата прикючиха, започна да дърпа като въже плацентата, която се скъса и половината остана вътре. Кюртираха ме без упойка, след което ме защива отгоре до долу,от вътре навън поне 40 минути, с лидокаин, който въобще не усетих. Накрая не се чувствах на човек след всичко това. А до сега не мога да си седна на дупето,защото имам бонус и огромни хемороиди,освен,че съм била "добре стегната" и "чисто нова" отдолу.
Това е в общи линии без подробностите разказано. А тази сутрин изживях първият си следродилен кошмар-ходене по голяма нужда. Бях се запекла и с тези шевове все едно родих отново. Sick

# 144
Миме важно е крайната цел миличка  Hug голяма прегръдка за теб и за бебата и чакаме всички с нетърпение и вас  Hug Още утре сутрин да имаме хубави вести  Hug

Бяла бреза, може, но зависи от бактериАта, инак ципрофлоксацин или производни  Whistling Whistling Whistling Съмнявам се, че знае други производни на цефалоспорините или колко нива  са нашата хомеопатка-лекар  Hug Hug Hug
Но и аз за напред ще се допитвам до нейните знания, възможности, благоволение и решителност да пише в темата ни.
Ласи   bouquet

ОГНЕНА  Hug ЛИПСВАШЕ НИ!!! НАЙ-ЛОШОТО Е МИНАЛО, ОСТАВА ПРЕКРАСНАТА ТИ БЕБА  Hug

ЛАСИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ-ПРЕСТАНИ ДА МИ ПИШЕШ НА ЛИЧНИ. АКО ТРЪГНА ДА ТЕ ИЗПИТВАМ................НЕ МОЖЕШ ДА МИ ХВАНЕШ ТЕМПОТО И В "МОЕТО СЪСТОЯНИЕ"

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 20:28 от loryn

# 145
Стихийке, радвам се, че пак си при нас!  Hug
Много ми се искаше този път при теб всичко да е ок, но явно нямаш късмет...Нищо, дано от сега нататък да нямаш повече неприятни изживявания и всичко да е като по вода!   bouquet

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 20:31 от QueenBee

# 146
Огнена  Hug !  Всичко вече е минало- заминало. Скоро дори няма да си спомняш за преживяното и за болката. Важното е, че сега се гушкате с малката Елена! Много е хубаво и това, че се кърмите успешно! От сега нататък само радостни и щастливи моменти ви пожелавам!

Аз ще си полегна малко, че вече май всеки пост тук е мой!  Embarassed Ама какво да правя, мъжО отиде на банкет и съм сама и ми е скучно.

П.П. Появиха ми се пак някакви леки подготвителни контракции, за което много се радвам.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 20:39 от soft

# 147
  • Mostly in my mind
огнена, как така ти е скачал на корема?  #Crazy
важното е, че сте добре, лошото е задгърба ви и сте си вкъщи.
а такива смотани лекари
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 148
Честито на Софи и Фентъзи  Hug
Огнена хубаво е наистина да видим и не толкова розови разкази, защото всички знаем, че има и тежки раждания, има и непоявили се изобщо доктори... никой не е застрахован, но важното е, че сте си вкъщи и се гледате с бебчето. Старата поговорка, че майка лесно не се става и затова любовта към малките същества е толкова силна не е случайна . Желая ти бързо възстановяване и подкрепа от когото и когато ти е нужна  Hug

# 149
  • София
Огнена хубаво е наистина да видим и не толкова розови разкази, защото всички знаем, че има и тежки раждания, има и непоявили се изобщо доктори... никой не е застрахован, но важното е, че сте си вкъщи и се гледате с бебчето. Старата поговорка, че майка лесно не се става и затова любовта към малките същества е толкова силна не е случайна . Желая ти бързо възстановяване и подкрепа от когото и когато ти е нужна  Hug
Напълно подкрепям мнението , трябва да чуем и не толкова розовите разкази  все пак да бъдем реалисти.
Мими всичко ще се оправи вчера и аз се бях отчаяла с тези бактерии , ама в крайна сметка ще трябва да родя независимо от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт