ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Ей, хепи най-накрая,добре дошла на теб и бенджи. Hug
Софт,валерия,анджи Hug Hug Hug
Хм,статийката е много полезна,научих нещо.
kapmeh ,не се пререждай,аз съм първа,а има още доста времеее.

# 496
Мили момичета роди се и моето сладко бебенце Билян на 3.02 в 8.58 - 3700гр 52 см. Вече сме си в къщи от днес и сме добре, аз съм с много шевове, но всичко е наред щом бебенцето ми е живо и здраво.Кураж на всички, които все още са в очакване.

# 497
Malkoto_Mimi ,честито ти синче,да е живо и здраво и да ви носи много радост.
Тези бебчета все едрички излизат.Голямо мачкане на бузки ще има. Heart Eyes

# 498
Въпрос към Елсе и Клото
Аспарух е мързелив, много спи, не иска да засуква, дори шише АМ Томи Типи, имитация на майчина гърда го изморява. Слагам го на гърда преди всяко ядене, но най-много се получава някаква имитация на сукане, с нулев резултат- 2 пробни кърмения с помощ от акушерка. Много плаче и се дърпа, ако въобще захапе не го виждам да преглъща. В болницата ме щипаха много грубо по гърдите, за да ми докажат, че имам кърма и сигурно е така, защото в момента гърдите ми са твърди като камък и имам болки. Пробвах с помпа- около 15-20 мл. от лявата гърда, която още е твърда и повече не тече. Не мога да се щипя злобно както в болницата, направо ми изскачаха очите от болка, не приемам обяснението, че кърменето е болка. Та въпросът ми е какво да правя сега с тези гърди, не става с помпа, не става с топъл душ, детето не иска да суче- пробвах и с изкуствени зърна, а усещам, че ще получа температура.

Здравей Little Evil,
Честит син! Нека аспарух бъде много здраво и спокойно бебе!

Много често майките се сблъскват в началото на своето кърмене с препълването като това по никакъв начин не го прави по-лесно за преодоляване или по-леко  Sad В началото на кърменето организмът не е наясно с конкретните нужди на бебето и за това произвежда повече кърма отколкото е необходимо. До шестата седмица след раждането това би следвало да се регулира и препълването да спре. Най-добрият начин да предотвратим задръстването на гърдите с мляко е да се кърми бебето колкото се може по-често през първите няколко дни - поне 8 до 12 пъти за 24 часа като е добре да се остави бебето на гърдата колкото дълго иска да суче. Хубаво би било да се предлагат и двете гърди на всяко хранене и следващото кърмене да започва с гърдата, от която е яло по-малко при предишното кърмене. 

За да се преодолее препълването е много важно от гърдите да се премахва редовно млякото. Това май е най-трудната част от задачата както и сама си забелязала. Многото кърма и течности в гърдите оказват натиск върху млечните канали и пречат на лесното изпразване на гърдите. Топлият компрес на гърдата 2 минути преди изцеждане помага за отпускането на каналите. Добре би било да се избягва по-продължително затопляне, тъй като би могло да доведе до влошаване вместо подобряване на ситуацията. Ако гърдите са до толкова пълни, че след топлия компрес не потичат може да се постави студен компрес за около 10 минути, след което да се  изчака около 20 минути след това и пак да се пробва с топъл компрес. След затоплянето с леки кръгообразни поглаждащи движения от основата на гърдата към зърното би могла да масажираш гърдата. По този начин ще се улесни потичането на кърмата. След това може да предложиш на бебчо да суче от гърдата или да изцедиш малко за да омекотиш ареолата, ако гърдата е препълнена и му е трудно да засуче. Различните пози на кърмене също помагат за по-доброто изпразване на гърдата. След това можеш  да сложиш студен компрес за облекчаване на гърдата. Много майки използват вместо студен компрес - зелевото листо. Прилага се като на студен лист от прясно зеле се изрязва твърдата част, начуква се леко и се увива гърдата без ареолата и зърното. Направеният по този начин компрес се сменя когато повехне листото. Със зелевото листо е важно да се внимава защото продължителната употреба би могла да доведе до спиране на кърмата.

Препълнените гърди съчетани със сънливо бебе са може би една от най-неприятните комбинации за майката Sad Когато бебето е сънливо е много важно то да бъде нахранено независимо каква е причината за сънливостта. Не знам дали ти е попадала статията Събуждане на сънливото бебе, но в нея има предложени варианти за спаравяне със ситуацията. Ако храненето от гърдата не се получава би могло да се използва алтернатвен начин на дохранване - обикновена чашка, спринцофка, дозатор, капкомер, спринцовка или система за хранене. Ако майката има изцедена кърма прясна или замразена такава е добре да предложи нея. Донорската кърма или адаптирано мляко също могат да се предложат когато е необходимо.

Ако до 24 часа не настъпва подобрение в ситуацията или се влошава, то тогава е по-добре да се свържеш и консултираш за по-нататъшни действия с личния лекар.

Също така е важно да носиш удобно, нестягащо бельо и да внимаваш да не притискаш гърдите по време на сън.

Пожелавам ти много търпение и сили да се справиш с болката и проблема  Hug  bouquet

# 499
Хепи и Бенджи,добре дошли... Hug
Честито на новото мамче....  bouquet
Лолитке,болките са много относителни...Аз лично,никога не съм имала болезнен цикъл,болеше ме много,но го издържах...Щом и сега смятам да раждам пак нормално и без упойка...Страх ме е,но повече ме е страх от упойката...
Лори,в никакъв случай не искам да съм наопаки на някой.Просто ти казвам да го имате предвид,понеже е напълно възможно.
Може и да пропускам някой и нещо,ама ще ме извинявате,попречотох отгоре,отгоре... Embarassed

# 500
Добър вечер от нас  Hug Hug Hug
Malkoto_Mimi Честито бебче. Живо , здраво и много хубави моменти.
happy-mamma и Бенджолина Добре дошли. Бързо да се възстановявате и чакаме разкази с нетърпение.

На всички мами с планово секцио стискам палци всичко да е О.К.

Аз днес си направих една страхотна разходка.Времето беше супер и се надявам сега като се уморих да мога да си поспа, че последно време съм един караконджул.

Хубава вечер

# 501
Честитка и от мен на всички нови майчета със зайчета! 
Малии, чета, че з аутре иам още....    baby_neutral желаещи  .......  Ай - успех от мен ! 

# 502
Момичета,моята дата може и да е утре!Днес ходих тук при един гинеколог.Той ме прегледа,дори ми обясняваше всичко.Имам разкритие 2,5 см.Иначе всичко е добре-води,плацента-свежа,бебето е добре,разположено е както трябва.По време на прегледа дори имах контракция.След това на прегледа за разкритие-също.Проблема е,че бебето е голямо долу-горе 3,650,но може и повече,главата-10 и каза,че е застанал малко над костта и според него съм за секцио.Утре отивам в Плевен във Втора база.Каза,че сигурно ще ме мъчат нормално,ако не стане-секцио!Страх ме еее...

# 503
Ех, Румила имаш палчета от мен. Не се страхувай като мен! Ти не си бъзла, нали ? newsm53 

# 504
Е добре де, аз тотално се обърках вече по въпросите с кърменето. Досега знаех и ме съветваха (понеже доста разпитвах, за да съм подготвена) да се кърми само от едната гърда на едно хранене. На следващото, само от другата. Ето и част от цитат на ЛЛЛ консултант.

"Смисъла, е че в началото кърмата е много повече от нуждите на бебето, и като не се евакуира от гърдата има реална опасност от мастит.
Затова (за да не стане пък хиперлактация-че и това не е много ок  ), кърмиш от едната гърда, и ако все още е напрегната-изцеждаш до облекчаване НЕ до край!, другата спонтанно си тече-това да не те притеснява, просто събирай и замразявай кърмата за захранването по-натам

Ако кърмиш редувайки гърдите на едно хранене (говорим за новородено)-то ще приема повече "предно мляко", което е по-рядко от "задното" (то е по-гъсто, мазно и хранително), ще поеме като количество достатъчно, но ще огладнее по-бързо; отделно предното мляко е с повече лактоза, която пък е причина за коликите..
Затова се кърми от една гърда на хранене-предното мляко в нея в началото е за задоволяване на жаждата (кърмата е 88% вода), а задното да нахрани бебето; количеството се регулира в рамките на 2-3седмици от самия ни организъм-принципа е "има ли търсене има и предлагане"

Честито бебче на Malkoto_Mimi! Да й  е живо и здраво!  bouquet
Добре дошли на Бенджи и happy-mamma! Hug

# 505
  • София
Добре дошли на Бенджи и Хепи! Леле вие вече сте си у дома, а някои още не сме поели за към болницата Grinning
Днес ходих на тонове, всичко е ок, док гледа и за връв около вратлето, каза, че няма нищо. Всичко е ок. Споделих му как стои въпроса в Шейново и той остана искрено изненадан от това, че "болницата не работи със Здравната каса", а също и от цената на тоновете и ехографа. Та като му казах, че съм капитулирала финансово ми каза, че той ще ми следи тоновете всеки ден. Утре пак съм при него! Това много ме успокоява, защото няма само да си мисля някакви глупости! И каза, че ако не родя до петък в събота влизам в Шейново! Слава Богу поне няма да чакам до понеделник.
Абе мацки, много ме боли, как да го обясня, в ляво ниско долу, но не е на срамната кост, не е близо до срамните устни. По-височко е. Много ми е странно, защото болката е съсредоточена в една малка точка и усещането е по-скоро щипеща болка. Много ми е странно. Описала съм го много неадекватно, но няма как по друг начин да го опиша.

# 506
desitacheva   Имаш ден преднина  Hug  ....Аз както си препирам, така и ще си пренося накрая .... ooooh!

Абе момичета ,прави ми впечатление че мамите чакащи 2-ро дете раждат преди термина.А тези с първо дете повечето стигат до термин и дори преносват.Дали наистина има нещо вярно? Thinking

# 507
Каката ни е болна и искам да питам майките с две деца-какво правите в такъв случай? Сега с новородено и болно дете? Confused Не се притеснявам за нея-минава и за три дена, ама мен и бебето...

# 508
Аз чакам второ ама на последния преглед на 04.02. док каза да не се надявам да родя до термина(13.02),защото плацентата още никак не е узряла.А голямата я родих по рано от термина-така че май всичко е както дойде.А така се надявах вече да раждам. Grinning

# 509
  • София
Мили момичета роди се и моето сладко бебенце Билян на 3.02 в 8.58 - 3700гр 52 см. Вече сме си в къщи от днес и сме добре, аз съм с много шевове, но всичко е наред щом бебенцето ми е живо и здраво.Кураж на всички, които все още са в очакване.

Честито     bouquet

Общи условия

Активация на акаунт