ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро и от мен! Ади, мерси за кафенцето!

Честито бебе Даниел на мама Лаура! Да й е жив и здрав, много да папка и да я слушка!    bouquet

Много стиснати палчета за Румила и всички, които имат нужда днес!   fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Else, извинявай, права си, че цитата ми не е на ЛЛЛ консултант, но същото го казвате и вие и затова го сложих.  Peace

Аз днес съм на тонове и после доки иска да ме прегледа по- обстойно. Дано не ми каже "хайде връщай се да си вземеш багажчето и оставаш", че точно днес нещо не ми се ражда, а доки нещо много се е разбързал.  Laughing

Хайде отивам да се   bath. Следобед ще дам отчет, ако не ме оставят в болницата. Confused
Хубав и спокоен ден на всички!

П.П. Няма ли вести от Юлето?

# 526
Добро утро и от нас

adi_v4 Мерси за кафенцето.

laura78 Честит ти син. Да ви е жив и здрав и много да ви радва а мама бързо да се възстановява.

desitacheva  
Абе момичета ,прави ми впечатление че мамите чакащи 2-ро дете раждат преди термина.А тези с първо дете повечето стигат до термин и дори преносват.Дали наистина има нещо вярно? Thinking
Не съм много съгласна. Аз първото го преносих близо 10дни и много ми се иска сега да не  е така, но като гледам без признаци май пак ще си пренасям.
На мен ми бяха казали ,че обикновено момичетата се пренасяли , не бързали много а момчетата се раждали по-рано./всичко си е божа работа/

Румила Имаш и нашите  стиснати палци

Хубав ден от нас

# 527
Добро утро,момичета!Благодаря з палчетата Hug
Малко ми е странно да тръгна за болницата,като нямам чак такива болезнени контракции!И с 2,5 разкритие...
Вече незнам какво да правя newsm78

# 528
Румила,ако имаш доверие на док- отивай.Аз първия път отидох в болницата без грам контракция или разкритие....Стискаме палци
Катуци,аз пък точно обратното съм чувала- момичетата-преди термин,момчетата се пренасяли...
Нищо вярно за мен.Всяко бебче ще си излезе тогава,когато му е времето.

# 529
Добро утро!

Така съм свикнала да си поспивам...с Лекси спи всяка сутрин до 9.30-10.00ч.Направо се чудя как  ще се пренастроя след два три дни Joy.
Честито на всичко родили мамчета.
Стиснати паплчета за Румила и на когото е нужно днес.
Времето е страхотно,аз си пия кафето и щом Алексия се събуди и закуси, ще бягаме на разходка.
Следобяд съм на последната ЖК, а утре отивам до МД за документите и някакви изследвания(предполагам тестове за упойки, тонове на бебето и  т. н.)
Вчера не се спрях от разходки , после чистене на прозорци ...и резултата беше твърд корем цял до късна вечер.Днес ще го давам по полека(колкото е възможно де  Laughing)
Засега лек ден от нас.

# 530
Здравейте, момичета! Съвсем ви изпуснах. Не съм ви чела от петък, когато се сдобих с ужасен конюнктивит, червени гноясали очи, болки в ушите и какво ли не още. Вече се пооправям, но гледам още да не се натоварвам пред компютъра.

# 531
  • Mostly in my mind
Добро утро и от мен.  Grinning

Честити момченца на лАура и Малкото мими. Да са им живи и здрави  bouquet

# 532
Честит син на мама Лаура!

Нека расте жив и здрав и да радва мама и тати![/color

Hugот мен и Стани-87/още 2в1/ и стиснати палчета за всички, които имат нужда.

Весел слънчев ден на всички!

# 533
Здравейте,момичета-кокичета!!!
Първо-Честито на мамите които вече гушкат своите рожби.Много здрави да растат всички дечица!

Пуснаха ме само за днес от болницата,не съм родила все още.Днес ме преглеждаха за разкритие-имам малко,но за раждане е още рано.Кръвното съм го свалила съвсем малко,има още какво да се желае.Това е общо взето-отивам да се порадвам на мъжлето ми,тъй като в 17.00 ме искат в отделението.

Поздрави на всички и  Hug Hug Hug

# 534
До конс. по кърмене:
Влагалищните свещички Профенит преминават ли в кърмата? Могат ли да се използват и до кой ден след раждането?

# 535
Към елсе, клото - имам следния проблем и нямам обяснение защо така се случва.
Кърмим се, обаче много трудно засуква. през деня е по-лесно, но нощно време е ад. лапва, смква леко 2 пъти и пуска. дори не успява да си направи вакумче да задържи гърдата в устата си. после или заспива или почва неистов рев. борим се много - аз и натъпквам гърдата в устата, тя я плюе след малко. пробвах да се изцедя малко да не би да е препълнена(въпреки че не усещам),цедя и капки мляко в устата, местя я от гърда на гърда, поне някоя да и е по-удобна, сменям памперса, за да я раЗСЕЯ, но резултата е много рев. снощи а кърменето в 4ч рева 25 мин и накрая си засука и се нахрани добре. е, втората гърда не пожела да засмуче и се събуди по-рано за ядене, но това не е пробелм мисля. но на следващото кърмене рева ожесточено и накрая се изцедих и дадох от шише.
бях се мазала с лансинох и понеже не се мия преди кърмене - реших, че може да и е мазно, да се плъзга, да има вкус...измих се, но резултат нямаше.
как да овладея такава ситуация. страх ме е да не се научи, че с упорство ще получава шише.
Здравей! Как мислиш, дали е възможно бебето да получава гърда, когато вече е много гладно и неспокойно? Плачът е късен признак за глад и някои деца междувремено вече са твърде изнервени и настава истинска борба, докато се успокоят и засучат ефективно.
Казваш, че през нощта е по-трудно, да не би да й е горещо, например?
Явно дъщеричката ти трудно успява да придвижи млякото, още повече сеизнервя и протестира, като се дърпа от гърдата. Чудесно си се усетила да изцедиш малко кърма. Ако на детето му е трудно само да предизвика първото слизане на млякото, майката действително може да опита леко да се изцеди (но наистина леко и съвсем закратко) и да му предложи да суче, за да не се налага то да дърпа няколко пъти на празен ход.
Бих предложила да наблюдаваш как бебето поема гърдата; най-лесно става, когато устата е широко отворена така, че при засукването то поема и част от ареолата. Опитай да поддържаш главичката с длан, за да не се дъпа назад. По този начин вакуумът става по-ефикасен, а стимулирайки ареолата, бебето успява да предвижи повече мляко. Съответно интересът към самия процес е по-голям, кърменето става по-ефективно и пълноценно.
Възможно е дъщеричката ти да е объркана от шишето и усилието, което кърменето изисква, да я затруднява и уморява. Би могла да й помогнеш, прилагайки компресия на гърдата. Компресията помага за по-кратко време, бебето да поеме повече кърма и е подходящо за малки бебенца, които заспиват твърде бързо или се изнервят, което провокира отказ от гърда. Реално наподобява изцеждане, но директно в устичката на бебето.
Ето клипче: Компресия на гърдата
Смело експериментирай с различни пози, опитай се да си спокойна, за да е спокойно и бебето, гушкай и я успокоявай, като й говориш тихо и нежно, когато тя е неспокойна. И, разбира се, следи памперсите - както знаеш, те са чудесен ориентир.
Ако нямаш рагади, чудесно си се ориентирала, че допълнителното омазняване може да провокира недоволство - зърната образуват естествена мазнина, която обичайно е достатъчна.
На консултацията може да помолиш да погледнат дъщеричката ти за къса юздичка или млечница. Стандартна процедура, когато има затруднено засукване.

Else, извинявай, права си, че цитата ми не е на ЛЛЛ консултант, но същото го казвате и вие и затова го сложих.  Peace
Грешиш, ние не казваме същото.

До конс. по кърмене:
Влагалищните свещички Профенит преминават ли в кърмата? Могат ли да се използват и до кой ден след раждането?
Свещичките Профенид са съвместими с кърменето, но най-добре да обсъдиш този въпрос с гинеколога си.  Peace

# 536
  • Русе/Germany
 smile3507 Добро утро, аз тъкмо се излюпих Simple Smile
Трябва да ходя да си взема едно изследване и все го отлагам, но вчера си имах 3 болезнени контракцийки и милото ми вдигна една патардия че нямам изследванията и какво щяла съм да правя ако тръгна да раждам. И така пийвам си кафето и отивам да ги взема и после мисля и аз да чистя
 прозорици че само вътре ги чистих като се нанасяхме, че нали беше студ тогава.
Лек и слънчев ден от мен. Ама много пусто в нашата тема  newsm78

# 537
Честито синче на мама лаура78! Да е жив и здрав , а мама бързо да си възвърне силите !

И аз като Растина се престарах вчера и до късни нощи корема ми беше твърд като камък, седи си така , това какво е, не е контракция? Днес релакс
Следобед съм на поредната консултация, взимам си направлението за хоспитализация и утре паля джапанките към МД, да видим какво ще стане...Надявам се там да се срещнем с QueenBee  Simple Smile.
Вече всички вкъщи нямаме търпение да се запознаем с мушмурочката, но ме обхващат едни вълнения и притеснения ,бррр...

# 538
  • У дома... някъде
Да се разпиша и аз за днес.Трябваше днес да съм на консултация,но все още не е твърдо отменена грипната епидемия  Confused.И предната седмица не съм ходила  Thinking.И без това май не виждам много смисъл като се чуствам добре,бебето се мърда постоянно,нямам оплаквания.На последните консултации само ме мерят,теглят,кръвното също и това в общи линии,тъй че с това се успокоявам,че не губя кой знае колко.

# 539
  • София
Добро утро! Simple Smile Честито на новите майчета! Да са ви живи и здрави дечицата!   bouquet

Стейси, къде го набара тоя конюктивит и екстрите? Ужасно, дано си по-добре вече. Да не би е да е разновидност на гнусния грип? Аз с гърлото нещо не съм добре...пия чай, даже и през ноща си правих чай. Много ми беше гадно и ме дразнеше и кашлях. Може би днес трябва да си взема Осцилококцинум превантивно.

Аз тази нощ се облещих в 4 часа и съм заспала в 8 чак, но после Тими стана и край вече и сега ми е едно странно...Да ви кажа. От нощес до сега ми изтича едно слузесто с ръждив цвят, много ми е странно. Вече се чудя това тапа ли е, не е ли? Аз с моите безмислени разходки до Шейново ще взема да си родя у нас без да усетя...вече не вярвам, че ще ми се случи подобно нещо.

Много е пусто в темата, наистина ама те половината са в болница, другата половина вече си имат бебета и сигурно нямат много време за форума. И аз влизам често с надеждата за някакво раздвижване, новини, но уви...
Лори не се е отчела тази сутрин...

Общи условия

Активация на акаунт