С обувки или боси вкъщи?

• 14 668
  • 160
  •   1
Отговори
# 30
Проходи лятото и понеже беше стрaшнa жегa или по боси крa4етa или по съвсем тънки 4орaпки Peace

# 31
Най добре и според мен е детето да ходи босо, с чорапи или терлички Peace

# 32
  • София
Моето дете проходи зимата и нямаше как да ходи съвсем боса - проходи с чорапки.

# 33
Моята дъщеря прохожда в момента и е с чорапи и терлички вкъщи.

# 34
При прохождането задължително детето босо. Трябва да усеща земята със стъпалата си и така да установи баланса си. Ако можеше и навън да ходят боси...

Проблемът с чорапите е, че се пързалят, защото сме само на паркет  Confused

Чорапки отдолу с малки силиконови "грайферчета" пробвала ли си? Уж идеята им е да не се хлъзга детенцето.

Аз съм пробвала, но се хлъзга, поне моето   Rolling Eyes !

Решете някак проблема с хлъзгането. Различните материи, се хлъзгат в различна степен, пробвайте няколко вида чорапи/терлици, в краен случай настилка някаква, килим, или препаратът за почистване да не прави пода прекалено хлъзгав, не знам... Но определено вариантът с пантофи е най-неприемлив от всички изброени, при дете, което в момента прохожда. Не, че е фатално.

# 35
Моите ходеха вкъщи боси, а навън с ортопедични обувки за прохождане /с твърд форт и стелка/.

# 36
За подхлъзването-има едни 4орапки или буйки-и аз не знам то4но как ги нари4ат...с нещо като вендузки отдолу.И детето не се пързаля Peace Полу4ава се лек вакуум и той пре4и Peace

# 37
Големият проходи вкъщи бос, беше септември месец. Малкият май беше по чорапи, отново беше есен. Във възрастта между 1 и 2г се опитвах да им обувам пантофи през зимата. Общо взето опитите ми бяха неуспешни - събуваха ги постоянно. Около 2г се научиха да носят чехлите, но ги слагат само понякога. Обикновено си пердашат по чорапи, а лятото боси. Вкъщи сме с ламинат и теракот. Нямаме килими. Аз не бих могла да ходя боса или по чорапи. Не само, че зимата ми е студено, но и не ми е приятно. На тях обаче не им пречи и явно не им е студено. Никой от тях не се е разболявал от това, че ходи бос.

# 38
  • Пловдив
Проходи по чорапи, но после купих буйки, защото много се пързаля подът. Иначе аз много обичам да ходя боса, кака й също, така че никак не държа да е с нещо на краката и не се притеснявам да не се разболее, но просто няма как.
Много съм доволна от буйките, идеално й паснаха на краката.

# 39
Ако няма как да е съвсем босо детето (което е оптмалният вариант, но не винаги е достатчно топло), все пак трябва да се обуе нещо. Чорапите се хлъzгат или иzвъртат, понякога дори и теzи с гумираните подметки. Буйките с ципче никога не са били ми по вкуса иzобщо. Твърди обувки в къщи не.
Затова, според мен поне, това е най-доброто, което съществува zа таzи цел. Иzцяло от мека кожа, само с ластик на глеzенчето. Зная, че ги има и в БГ вече... Дъщеря ми проходи с такива и още ходи в къщи с такива, но май това ще са й последните, zащото са бебешки "обувки" и са до определен номер.

# 40
Моята дъщеря проходи по чорапки,за боса беше студено.

# 41
Малката вече скъса 5 чифта терлички,незнам как,ама все стават дупки отдолу,нали стъпва на пръстчета повече,,сега и слагам едни кожени пантофки,но са меки,т.е. не са с твърда подметка

# 42
  • София
Моята дъщеря проходи с обувки вкъщи.Отначало и аз бях против ,исках да проходи боса или по чорапи,но тя така падаше....кошмар.В момента,в който и обух обувки (ортопедични),точно за един ден си проходи стабилно.Вече втори чифт износва и сама ми ги носи да и ги обувам.Това е положението.По-нататък най-вероятно ще ги махна,но засега ще е така.

# 43
  • София
Синът ми проходи по чорапки, от тези с гумените точки, иначе милото много се пързаляше.  Според ортопеда, най-добре е детето да ходи босо, но при нас това се случи в края на октомври и беше доста студено  Peace

# 44
Моята дъщеря проходи с обувки вкъщи.Отначало и аз бях против ,исках да проходи боса или по чорапи,но тя така падаше....кошмар.В момента,в който и обух обувки (ортопедични),точно за един ден си проходи стабилно.Вече втори чифт износва и сама ми ги носи да и ги обувам.Това е положението.По-нататък най-вероятно ще ги махна,но засега ще е така.

защо ортопедични?  newsm78 питам защото вчера бяхме на ортопед и той точно наблегна да НЕ му купувам ортопедични...

не знам какво не им харесвате на мокасинките, не се хлъзгат, никой не може да ме убеди в това  Peace

Общи условия

Активация на акаунт